Kännykkäpiirien suunnittelu ei päätykään Suomessa – aasialaisjätti aloitti rekrytoinnit

Manu Pitkänen
3. lokakuuta, 2014 18:55

Nokian entisiä modeemikehittäjiä on palloteltu parin viime vuoden ajan ahkerasti. Ensin liiketoiminta myytiin Renesasille, joka päätti jo lopettaa modeemien kehityksen Oulussa, mutta päätöksen jälkeen ilmeni, että Broadcom haluaisi ostaa toiminnot. Kaupat tehtiin nopeasti, mutta tänä kesänä Broadcom tuli kuitenkin toisiin aatoksiin ja lopetti modeemien kehityksen kokonaan.
Ericsson on muiden eurooppalaisten modeemikehittäjien jalanjäljissä päättänyt myös luopua matkapuhelinpiireistä. Infineon myi modeemibisneksensä Intelille vuonna 2011 ja samoihin aikoihin Nvidia kertoi ostavansa brittiläisen Iceran.
Vaikka Oulun kännykkäpiirien kehityksen tulevaisuus onkin vaikuttanut toivottomalta, tuo aasialainen MediaTek toivonkipinöitä Pohjois-Suomeen. Yhtiö on aloittamassa toimintaa Oulussa ja rekrytoinut Kalevan tietojen mukaan jo 30 työntekijää. Suunnitelmissa on henkilöstömäärän tuplaaminen lyhyen aikavälin sisällä. MediaTek on käytännössä ainoa joka on onnistunut laittamaan kampoihin yhdysvaltalaiselle Qualcommille älypuhelimien ja tablettien piireissä (kun Applea ei oteta huomioon).
MediaTekin tähtäimessä on mitä suurimmalla todennäköisyydellä Broadcomin entiset työntekijät.

Lue myös nämä
Tägit
älypuhelin modeemi Broadcom Qualcomm Renesas MediaTek
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.