Googlen Android L on nyt virallisesti Android 5.0 Lollipop

Sami Koivunen
15. lokakuuta, 2014 21:50

Muutamia kuukausia kestäneen spekuloinnin jälkeen Google on kertonut Android L -käyttöjärjestelmän olevan lyhenne sanoista Android Lollipop.
Lollipop nähdään ensimmäistä kertaa tänään esitellyissä Nexus 6 -älypuhelimessa, Nexus 9 -tabletissa ja Nexus Playerissä. Mobiilikäyttöjärjestelmä tulee saataville lähiviikkojen aikana myös muille Nexus-laitteille kuten Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 ja Nexus 10. Myös Motorolan Moto X, Moto G ja Moto E on priorisoitu päivitettäviksi nopealla aikataululla.
Ensimmäistä kertaa Android 5.0:aa esiteltiin jo kesäkuussa. Uuden version näkyvimmät muutokset ovat "Material Designiksi" kutsutulla visuaalisella puolella ja käyttöliittymäuudistuksissa. Visuaalisesti 5.0 Lollipop onkin suurin Android-päivitys sitten 2011 esitellyn Ice Cream Sandwichin.
Uudessa Androidissa kehittäjät voivat mm. ottaa huomioon eri elementtien syvyyssuhteet ja luoda varjostuksia. Uudessa käyttöjärjestelmässä on pyritty myös joustavuuteen, jotta käyttö onnistuu esimerkiksi sekä Android Wear -laitteilla että Android Auto -laitteilla.
Google kertoo lisäksi esimerkiksi akunkeston parantuvan jopa 90 minuutilla uusia akunsäästöominaisuuksia käytettäessä. Käyttöjärjestelmä sisältää myös tappokytkimen, jonka avulla varastetusta Android-laitteesta voi tehdä hyödyttömän.
Android 5.0:n mukana tulee tuki useille profiileille, jolloin käyttäjän ei tarvitse huolehtia satunnaisten some-päivitysten syntymisestä Android-laitetta lainatessa. Ilmoituksia on uusittu siten, että käyttäjä voi piilottaa tai priorisoida ilmoituksia esimerkiksi tietyiltä kontakteilta.



Lue myös nämä
Tägit
Android Google Nexus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.