Nämä Android-puhelimet päivittyvät uuteen Lollipopiin

Manu Pitkänen
17. lokakuuta, 2014 12:00

Google esitteli tällä viikolla virallisesti Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmänsä. Se kirvoitti luonnollisesti Android-puhelimien ja -tablettien omistajien keskuudessa kysymyksiä: Mille puhelimille Lollipop julkaistaan? Saako minun Galaxy Lollipopin? Tuleeko uusi Android Xperioille? Mikä on LG:n tai HTC:n puhelimien kohtalo? Ennakoimme päivityksen saavia laitteita jo kesän lopulla, mutta nyt käyttäjien kysymyksiin on alettu saada valmistajilta suoria vastauksia.

Googlen laitteet


Googlen mukaan Android 5.0 -käyttöjärjestelmän ovat saamassa Nexus 4- ja 5- puhelimet sekä Nexus 7- ja 10-tabletit. Listaan voidaan tietysti lisätä myös uudet Nexus 6- ja Nexus 9 -laitteet, joissa Lollipop löytyy valmiiksi asennettuna. Google ei ole unohtanut myöskään Google Play Edition -laitteita, ne kaikki saavat päivityksen Android 5.0:aan tulevien viikkojen aikana.

HTC


HTC ei ole kommentoinut päivityksen saavia laitteita vielä mallikohtaisesti, mutta yhtiö on kertonut Lollipopin olevan tulossa sekä One (M8):lle että One (M7):lle. HTC lupaa tuoda päivityksen 90 vuorokauden sisällä sen jälkeen kun Google on antanut heille lopullisen kuluttajaversion käyttöjärjestelmästä. Muut One-puhelimet sekä valikoidut muut puhelimet saavat päivityksen tämän jälkeen.
Kohtuullista on odottaa, että 64-bittisyyttä tukeva Android Lollipop saapuisi 64-bittisellä suorittimella varustettuun Desire 820:een. 64-bittinen prosessori löytyy myös Desire 510:stä, mutta HTC ei markkinoinut sitä laitteen julkistuksen yhteydessä, joten odotukset päivityksen saapumisesta eivät ole kovin korkealla.

LG


LG:n osalta radiohiljaisuus Android Lollipopin suhteen alkoi raueta marraskuun alussa. Päivityksen jakelu alkaa G3:lle marraskuun toisella viikolla. LG on vahvistanut myös G2:n saavan Lollipopin, mutta sen aikataulusta ei ole vielä hiiskuttu.

Motorola


Motorola vahvisti blogikirjoituksessaan, että Android Lollipop saapuu Moto X:lle (ensimmäinen ja toinen sukupolvi), Moto G:lle (ensimmäinen ja toinen sukupolvi), Moto G:n LTE-versiolle, Moto E:lle, Droid Ultralle, Droid Maxxille ja Droid Minille.

Samsung


Samsung panttailee vielä päivitystietojen julkaisua, mutta melko varmasti Lollipop on tulossa ainakin tämän ja viime vuoden lippulaivoihin eli Galaxy S4:ään, Note 3:een, Galaxy S5:een ja Note 4:ään. Uusimpiin Tab S -tabletteihinkin päivitystä sopii odottaa. Muiden laitteiden kohdalla mennään hieman arvuuttelun puolelle.

Sony


Sony kuuluu niihin yhtiöihin, jotka eivät turhaan salaile päivitystietoja. Lollipop on tulossa Z-sarjalaisille: Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact ja Xperia Z3 Tablet Compact.
Yhtiön mukaan päivitystä Xperia Z3- ja Xperia Z2 -sarjalaisiin sopii odottaa ensi vuoden alusta alkaen.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Nexus Asus Nexus 7 Google Nexus 7 Nexus 10 Google Nexus 4 Sony Xperia Z HTC One Sony Xperia Z Ultra LG G2 Nexus 5 lista listaus Sony Xperia Z2 LG G3 HTC One (M8) Google Nexus 9 Sony Xperia Z3 Google Nexus 6
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.