Googlen Android L on nyt virallisesti Android 5.0 Lollipop

1
Sami Koivunen

Googlen Android L on nyt virallisesti Android 5.0 Lollipop
Muutamia kuukausia kestäneen spekuloinnin jälkeen Google on kertonut Android L -käyttöjärjestelmän olevan lyhenne sanoista Android Lollipop.

Lollipop nähdään ensimmäistä kertaa tänään esitellyissä Nexus 6 -älypuhelimessa, Nexus 9 -tabletissa ja Nexus Playerissä. Mobiilikäyttöjärjestelmä tulee saataville lähiviikkojen aikana myös muille Nexus-laitteille kuten Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 ja Nexus 10. Myös Motorolan Moto X, Moto G ja Moto E on priorisoitu päivitettäviksi nopealla aikataululla.

Ensimmäistä kertaa Android 5.0:aa esiteltiin jo kesäkuussa. Uuden version näkyvimmät muutokset ovat "Material Designiksi" kutsutulla visuaalisella puolella ja käyttöliittymäuudistuksissa. Visuaalisesti 5.0 Lollipop onkin suurin Android-päivitys sitten 2011 esitellyn Ice Cream Sandwichin.Uudessa Androidissa kehittäjät voivat mm. ottaa huomioon eri elementtien syvyyssuhteet ja luoda varjostuksia. Uudessa käyttöjärjestelmässä on pyritty myös joustavuuteen, jotta käyttö onnistuu esimerkiksi sekä Android Wear -laitteilla että Android Auto -laitteilla.

Google kertoo lisäksi esimerkiksi akunkeston parantuvan jopa 90 minuutilla uusia akunsäästöominaisuuksia käytettäessä. Käyttöjärjestelmä sisältää myös tappokytkimen, jonka avulla varastetusta Android-laitteesta voi tehdä hyödyttömän.

Android 5.0:n mukana tulee tuki useille profiileille, jolloin käyttäjän ei tarvitse huolehtia satunnaisten some-päivitysten syntymisestä Android-laitetta lainatessa. Ilmoituksia on uusittu siten, että käyttäjä voi piilottaa tai priorisoida ilmoituksia esimerkiksi tietyiltä kontakteilta.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -48%

Oppo Reno 8 5G
450 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 860 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A04s
79 € Gigantti
79 € Power
116 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A14 (4G)
98 € Power
99 € Elisa
139 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Realme 11 Pro+ – hinta laskenut -17%

Realme 11 Pro+
499 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 598 €

Kommentit (1)

jartar
jartar

1

Kuulostaapa hyvältä näin Moto E omistajan näkökulmasta. Halpis kännyyn Lollipop nopealla aikataululla :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.