Samsung teki kovan päätöksen: Ei Snapdragon 810 -piiriä Galaxy S6:een?

Manu Pitkänen
21. tammikuuta, 2015 9:26

Business Korea väitti joulukuussa, että Android-valmistajien uudet lippulaivat voisivat myöhästyä pahastikin Qualcommin uudessa Snapdragon 810 -järjestelmäpiirissä havaittujen ylikuumenemisongelmien vuoksi. Vaikka Qualcomm kiisti huhut toteamalla piirin kehityksen olevan aikataulussa, näyttää ongelmat kuitenkin pelästyttäneen Samsungin.
Viikko sitten taiwanilainen Digitimes kertoi Samsungin päättäneen sivuttaa kokonaan uuden Snapdragon-piirin Galaxy S6:ssa ja käyttävän sen sijaan omaa Exynos-sarjan piiriä. Korealaisyhtiön suunnitelmista perillä olevat lähteet ovat laulaneet myös uutistoimisto Bloombergille, jonka mukaan Samsungin seuraavassa Galaxy S -sarjan puhelimessa ei käytettäisi lainkaan Qualcommin suoritinta.
Tähän asti Samsungilla on ollut tapana julkaista Aasian markkinoille Exynos-versiollinen Galaxy S, kun taas Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin on tuotu Qualcommin uusimmalla Snapdragon-piirillä varustettu versio. Nyt Samsung näyttäisi luottavan omiin kykyihinsä sen verran, että se aikoo julkaista kaikkialla Exynos-versiollisen Galaxy S6:n. Bloombergin mukaan Snapdragon 810:tä ei aiota käyttää, koska sitä testatessa tuli ilmi ylikuumenemisongelmia.
Qualcommille Galaxy S6 -asiakkuuden menetys on tietysti iso asia, sillä kyseistä puhelinta myydään miljoonia kappaleita, eli Qualcommilta jää samalla myös myymättä miljoonia piirejä Samsungille.
Digitimesin tietojen mukaan Galaxy S6:ssa aiottaisiin käyttää uutta 14 nanometrin tekniikalla tuotettuja Exynos-piirejä. Sen lähteet kertovat kuitenkin, että puhelimesta voisi tulla myös Snapdragon 810:tä käyttävä malli, mutta sen toimitusmäärät jäävät aluksi erittäin alhaisiksi. Kun Qualcomm saa ongelmansa ratkaistua, voidaan Snapdragon-mallien toimitusmääriäkin nostaa.
Qualcomm ilmoitti yllättäen viime vuoden lopulla vaihtavansa Snapdragon 810:ssä käytetyn modeemin uudempaan malliin

Lue myös nämä
Tägit
Android Qualcomm Qualcomm Snapdragon 810
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.