Kuluttajat kyllästyivät Samsungin ja kiinalaisvalmistajan turhiin sovelluksiin

Matti Robinson
3. heinäkuuta, 2015 15:34

Bloatware on yksi suurimpia valitusvirsiä mitä tulee älypuhelimiin. Ylimääräisten ja turhaan tilaa vievien sovellusten esiasentaminen on riippuen valmistajasta, operaattorista ja markkinasta joko hieman häiritsevää tai jopa käyttökokemuksen rampauttavaa.
Kiinassa kuluttajat ovat ottaneet asian suurempaan syyniin ja pistäneet valmistajat selkä seinää vasten, kertoo Phonearena. Kuluttajaoikeuksia edustava taho on haastanut kiinalaisen Oppon ja bloatwaresta kritisoidun korealaisjätti Samsungin oikeuteen turhista sovelluksista.
Erityisesti juttu koskee kahta mallia: Samsung Galaxy Note 3 (SM-N9008S) ja Oppo Find 7 (X9007). Näistä malleista löytyy kuluttajaoikeusviraston mukaan ohjelmia, joita käyttäjä ei voi poistaa. Näitä sovelluksia Notessa on noin 40 ja Find 7:ssä huimat 70 – ei siis kumma, että turhautumista on syntynyt. Nyt yhtiöiden vastiketta odotellaan muutama viikko ennen oikeudenkäynnin alkamista.
Etelä-Koreassa säännöksellä pyrittiin rajoittamaan jo viime vuonna poistamattoman bloatwaren laittaminen puhelimiin.
Samsung kertoi viimeisimmän lippulaivamalliston yhteydessä vähentäneensä bloatwarea, mutta todellisuudessa "läskiä" oli edelleen liki saman verran. Joitain turhakkeita tosin on poistettu.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Kiina Oppo Samsung Galaxy Note 3 Oppo Find 7 Bloatware
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.