Etelä-Korea haluaa älypuhelimien ylimääräisen läskin pois: Bloatware pitää olla poistettavissa

6
Manu Pitkänen

Etelä-Korea haluaa älypuhelimien ylimääräisen läskin pois: Bloatware pitää olla poistettavissa
Etelä-Korean uuden linjauksen mukaan älypuhelimiin valmiiksi asennetut ohjelmat, eli niin sanottu bloatware, pitää pystyä poistamaan puhelimesta. Määräys tulee voimaan huhtikuussa.

Maan tiede-, tietotekniikka- ja tulevaisuusministeriön mukaan tavoitteena on oikaista markkinoilla olevissa puhelimissa havaitut ylilyönnit ja vähentää ylimääräisten ohjelmien aiheuttamaa epämukavuutta puhelimen omistajalle. Samalla epäterveen kilpailun toivotaan vähenevän.

Mahdollistamalla esiasennettujen ohjelmien poistaminen, puhelimen omistaja saa halutessaan käyttöön lisää tallennustilaa ja parannettua akkukestoa.

Korealaisen SK Telecomin myymässä Samsung Galaxy S4:ssä kerrotaan olevan kaikkiaan 80 esiasennettua ohjelmaa, joista 25 on operaattorin asentamia, 39 Samsungin asentamia ja 16 Googlen tarjoamia. Näistä löytyy varmasti ohjelmia, joita puhelimen omistaja ei tule koskaan käyttämään tai kokee niiden olevan yksinkertaisesti huonoja.Linjauksen mukaan kaikki esiasennetut ohjelmat pitää pystyä poistamaan, NFC:hen, Wi-Fiin, asiakaspalveluun ja sovelluskauppaan liittyviä ohjelmia lukuun ottamatta.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (6)

XB700
XB700

3

Olisi todella upeaa jos tulisi kaikkialle voimaan.
Todella turhauttavaa kaikki Facebook, twitter ja ym pakko syötöt.

Olen aina ostannut puhelimen ominaisuuksien, laatun & Roottauksen helpoutten takia. HTC on ollut suosikki, mutta todella heikolta näyttää nykyään sekin, ikävä kyllä.

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

4

Hyvä juttu. Sitten vielä kielletään lailla nämä 16 ja 32Gt tallennustilat. Pienimmän ollessa 64Gt ja suurimman vaikka teratavu. Tuo muisti on niin halpaa, että valmistajille ei tulisi kovin kalliiksi myydä nykyisillä hinnoilla (16Gt-mallin) esim 64Gt-mallia. Toki teratavusta saisi maksaa enemmän, mutta kumminkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

Lainaus:

Linjauksen mukaan kaikki esiasennetut ohjelmat pitää pystyä poistamaan, NFC:hen, Wi-Fiin, asiakaspalveluun ja sovelluskauppaan liittyviä ohjelmia lukuun ottamatta.


Siitä seuraa että käyttäjät poistavat vahingossa välttämättömiä ohjelmia, ja ajatus vähän murenee.
No joka tapauksessa vaikea määritellä yleisesti mitkä ohjelmat on turhia ja mitkä ei.Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R3DgRu:

Tuo muisti on niin halpaa, että valmistajille ei tulisi kovin kalliiksi myydä nykyisillä hinnoilla (16Gt-mallin) esim 64Gt-mallia.


64Gt kustantaisi merkittävästi enemmän 16Gt ja se kertaantuisi loppuhinnassa. Osalle ei väliä, ne toki voi nykyisellään ostaa ilman pakotusta 64 Gt malleja.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.