Samsung Galaxy S6:ssa on vähemmän läskiä? Höpö höpö

3
Manu Pitkänen

Samsung Galaxy S6:ssa on vähemmän läskiä? Höpö höpö
Galaxy S6:ta on kehuttu viimeisen kuukauden aikana lähes joka suunnasta. Käyttäjien on kehuttu saavan aiempaa enemmän vaikutusvaltaa puhelimelle asennettuihin sovelluksiin: jos et pidä valmiiksi puhelimelle asennetusta ohjelmasta, voit sen poistaa Galaxy S6:sta.

Nämä puheet eivät kuitenkaan tunnu pitävän paikkaansa. Puhelinvertailun testiin tulleissa Galaxy S6- ja S6 edge -puhelimista löytyy hyvin pitkälle samat sovellukset kuin Galaxy Note 4:stäkin – bloatwaren eli "läskin" määrä ei ole siis puhelimista hävinnyt mihinkään. Eikä sovelluksia pysty yhtään sen kattavammin poistamaankaan laitteesta: useimmissa tapauksissa sovelluksen pystyy ottamaan pois käytöstä, mutta se ei hävitä ohjelmaa mihinkään tallennusmuistia syömästä.

Saman asian pisti merkille myös Gizmodo.

Huomattavin ero Galaxy S6:n ja Galaxy Note 4:n välillä on se, että laskinsovelluksen pystyy poistamaan käytöstä S6:ssa (Note 4:ssä ei). Muutamia eroja puhelimiin asennetuissa sovelluksissakin tietysti on: S6:ssa on S Penillä käytettäväksi tarkoitetun S Note -muistiinpanosovelluksen sijaan Muistio-ohjelma ja Note 4:ssä on Microsoftin OneNoten ja OneDriven sijaan Evernote ja Dropbox. Galaxy S6:ssa on myös Skype, jota Note 4:ssä ei ole. Facebookin Pages Manager -ohjelmasta luovuttu S6:ssa.Tavallisen käyttäjän näkökulmasta oikeastaan mikään ei ole muuttunut bloatwaren määrän ja poistomahdollisuuksien suhteen.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

1

Lainaus:

Eikä sovelluksia pysty yhtään sen kattavammin poistamaankaan laitteesta: useimmissa tapauksissa sovelluksen pystyy ottamaan pois käytöstä, mutta se ei hävitä ohjelmaa mihinkään tallennusmuistia syömästä.


Mitä tämä käytännössä tarkoittaa ?
Ohjelma on asennettuna, kuvake näkyy , mutta ei käytössä -> ei toimi ?

Vastaa
teppoI
teppoI

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Lainaus:

Eikä sovelluksia pysty yhtään sen kattavammin poistamaankaan laitteesta: useimmissa tapauksissa sovelluksen pystyy ottamaan pois käytöstä, mutta se ei hävitä ohjelmaa mihinkään tallennusmuistia syömästä.


Mitä tämä käytännössä tarkoittaa ?
Ohjelma on asennettuna, kuvake näkyy , mutta ei käytössä -> ei toimi ?

Ohjelman ikoni häviää näkyvistä, eikä sovellusta voi käyttää mutta tiedostot eivät häviä varsinaisesti mihinkään. Mitään ei siis poisteta, vaan sovellus laitetaan käytännössä pois päältä / päälle

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:


Ohjelman ikoni häviää näkyvistä, eikä sovellusta voi käyttää mutta tiedostot eivät häviä varsinaisesti mihinkään. Mitään ei siis poisteta, vaan sovellus laitetaan käytännössä pois päältä / päälle

Eli sillai miten tarkoituskin / odotettukkin ?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.