Elisan 5G-verkko saapui Seinäjoelle ja Vaasaan

Janne Yli-Korhonen
3. joulukuuta, 2019 17:57

Elisa jatkaa 5G-verkon suhteellisen vauhdikasta kehitystä. Nyt vuoronsa saa Seinäjoki, joka on jo järjestyksessään jo 11. kaupunki, jonne Elisa avaa 5G-verkon.
Seinäjoen 5G-verkko on ensimmäinen Pohjanmaan alueella. Alkuvaiheessa se kattaa kaupungin ydinkeskustan sekä Seinäjoen Ideaparkin ympäristön. Näiden lisäksi Seinäjoen 5G-verkko palvelee muun muassa Marttilan ja Itikan alueiden asukkaita.
Elisan 5G-verkko Seinäjoella 2019:

Elisan kuuluvuuskartan näet tästä.
Päivitys 11.12.2019: Elisan 5G-verkko on saapunut nyt myös Vaasaan.
Elisa jatkaa vahvaa laajentumista 5G-verkon suhteen, sillä heti Seinäjoen jälkeen verkko avautui Vaasaan.
Vaasassa 5G-verkko kattaa aluksi Palosaarin aluetta ja Vaasan yliopiston kampuksen sekä teollisuuden keskittymänä tunnetun Runsorin alueen. Ensi vuoden aikana 5G-verkko tulee kattamaan myös Vaasan keskustan alueen.
Tiedotteessa kerrotaan, että 5G-verkko tuotiin Vaasan yliopiston alueelle ensimmäisenä, koska siellä on paljon aktiivista mobiilikäyttöä.
Elisan 5G-verkko Vaasassa 2019:

Seinäjoen lisäksi Elisa on avannut 5G-verkot tähän mennessä Helsinkiin, Vantaalle, Espooseen, Tampereelle, Jyväskylään, Lahteen, Ouluun, Kuopioon ja Kouvolaan.
Lue myös: Elisa avasi 5G-verkon Poriin.
Elisa on myös tiedottanut, että Elisan 5G-verkko pääkaupunkiseudulla on Euroopan laajimpia. Elisalla on jo satoja tukiasemia Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa, joiden avulla 5G-verkosta pääsee nauttimaan vuoden 2019 lopussa jo yli 200000 ihmistä pääkaupunkiseudulla. Lisäksi tiedotteessa kerrotaan, että Helsingin kantakaupungin alue on jo miltei kokonaan Elisan 5G-peiton alla.
Lue myös:
Yllättävä tulos suomalaisten asenteista – Joka viides vaihtaa 5G:hen vasta kun on pakko.

Lue myös nämä
Tägit
5G Elisa
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.