Googlen viestisovellus lakkaa toimimasta Huawein puhelimissa pian

Petteri Pyyny
20. tammikuuta, 2021 17:59

Huawein uudemmat puhelimet ovat olleet Yhdysvaltain asettaman kiellon vuoksi väliinputoajia - ne käyttävät rampautettua Androidia, josta puuttuvat Googlen palvelut. Niihin on voinut silti asentaa Android-sovelluksia - myös sellaisia, joita ei löydy Huawein omasta sovelluskaupasta. Kikkailu on onnistunut usein ihhan vain APK-paketit asentamalla, ainakin tietyissä puhelinmalleissa.
Yksi suosituimmista tällaisista epävirallisesti asennetuista sovelluksista on ollut Googlen virallinen tekstiviestisovellus, Google Messages, joka laajeni hiljattain tukemaan myös "seuraavan sukupolven tekstareita" eli RCS-viestejä. Nyt Google on kuitenkin ilmoittanut, että leikki loppuu lyhyeen.
Maaliskuun 31. päivä kaikki ilman Googlen virallista hyväksyntää toimivat Android-laitteet estyvät käyttämästä Google Messages -sovellusta. Tähän kategoriaan kuuluvat monet Kiinasta harmaatuodut Android-laitteet, mutta myös kaikki uudemmat Huawein puhelimet, jotka on julkaistu sen jälkeen, kun Huawein Google-lisenssi lakkautettiin. Sellaiset Huawein puhelimet, joista löytyy edelleen Google Play -sovelluskauppa ovat "turvassa" muutokselta. Muiden kannattaa ladata käyttönsä vaikkapa Huawein oma tekstiviestisovellus.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat Huawei Android Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.