Elisa: Osa ennakkotilaajista vailla Lumiaa, myymälöissä ei ainuttakaan

15
Matti Robinson

Elisa: Osa ennakkotilaajista vailla Lumiaa, myymälöissä ei ainuttakaan
Nokian uuden Windows Phone -puhelimen myynti on ilmeisesti yllättänyt jälleenmyyjiä. Tärkeimmässä asemassa taitavat olla operaattorit, joiden kautta puhelimia ostetaan paitsi kytkysopimuksella niin myös kertamaksulla.

DNA kertoi eilen Tietokoneelle, että Lumia 920:n myynti on ollut todella rajua. Kaikki puhelimet mitä heille on toimitettu viedään käsistä. Sama jatkuu Elisalla, joka omistaa kuluttajaoperaattori Saunalahden.

Elisan henkilöasiakkaiden liittymäliiketoiminnasta vastaava johtaja Henri Korpi kommentoi Puhelinvertailulle, ettei edes kaikkia ennakkotilauksia ole toimitettu vielä. Suurin osa ennakkotilatuista laitteista tosin löysi kuluttajat jo myynninaloituspäivänä.

Saatavuudessa oli aloituksen yhteydessä värikohtaisia eroja aiheuttaen sen, että ihan kaikkia ennakkomyyntitilauksia ei pystytty toimittamaan myynninaloituspäivänä. Ennakkoon myydyt, jälkitoimitukseen jääneet laitteet saadaan suurimmilta osin toimitettua kuluvan viikon aikana. Runsaiden ennakkovaraajien saatua laitteensa ensimmäisenä laitteita ei ole riittänyt vielä myymälöihin esittelylaitteita lukuun ottamatta. Tämä tilanne parantunee lähiviikkoina.



Elisan liittymäliiketoimintajohtaja Henri Korpi



Koska varsinaisia lukuja ei ole, on vaikea sanoa millaisia määriä uutuuspuhelinta on oikeasti myyty. Joka tapauksessa toimitukset Nokialta ovat olleet ainakin kahdella operaattorilla riittämättömiä. Myös Verkkokauppa.com mainitsee kaikkien Lumia 920 -värivaihtoehtojen saatavuudeksi 5-10 työpäivää.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -11%

Realme 11 (5G)
280 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 314 €

Kommentit (15)

veeman07
veeman07

7

Itse sain jo omani ja keltaisena tietysti :) Erittäin hyvältä vaikuttaa! Hyviä puolia mm. huippu näyttö, kamera, navi, city lens, mix radio sekä se, ettei puhelin tarvitse mitään ohjelmaa tiedonsiirtoon tietokoneen ja puhelimen välillä! Myös laitteen fyysinen olemus ja rakenne vaikuttavat todella laadukkailta - puhelinta on todellinen ilo pitää kädessä! Huonoja puolia ovat mielestäni akkukesto sekä ajoittain laitteen terävät kulmat painavat kämmentä. Paino ei itseäni haittaa, koska edellinen puhelimeni paino 2 grammaa enemmän :) voin suositella kaikille lämpimästi - käykää nyt ainakin ensin kokeilemassa ennen kuin arvostelette tuotteen!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tuohtunut (vahvistamaton)

8

Ei ole mustaa lumiaa näkynyt.... tilasin ennakkoon jo marraskuun alussa saunalahdelta. Luulisi että ennakkotilaajan etu olisi saada se ensimmäisten joukossa tai että lähetettäisiin julkaisu päivänä. Eikä saunalahdelta minkäänlaista ilmoitusta viivästyksestä.. Surkeaa toimintaa saunalahdelta kun eivät vaivaudu edes ilmoittamaan laitteen viivästymisestä. Luulisi jo tarjoavan jotain hyvityksiä...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mikke juutilanen (vahvistamaton)

10

Vaikka velipoika oli tehnyt ennakkotilauksen, mutta puhelin oli jo mennyt kun hän saapui tunti myöhässä DNA myymälään! Toivottavasti hän saa pian kaipaamansa kaunatortaan!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
OotaEi @ (vahvistamaton)

11

Huvittaa,miten hyvin yliampuvasti Nokia Lumia 920 mallia mainostetaan (maailman innovaattisin,nopein,takkuamaton selain jne "skeidaa").Eikö Nokia tosiaankaan saa muulla tavoin kaupaksi Nokia Lumia-malleja!!.Jos katsoo esim.Samsung Galaxy S3 ja iPhone 5 -mallien mainostusta niin...eroa kyllä löytyy!!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
OotaEi @ (vahvistamaton)

12

Innovatiivisuutta ei ole muuta,kuin kameran hämäräkuvaus ja optinen kuvanvakain!.

Vastaa
Robustus
Robustus

13

Jätin ennakkotilauksen Saunalahdelle mustasta 920:sta heti ensimmäisenä mahdollisena päivänä 30.10., eikä ole laitteesta näkynyt vilaustakaan. Tiedustelin asiaa OmaSaunalahden kautta ja vastasivat (viiden päivän kuluttua) että nyt tulevalla viikolla saadaan taas jotain jakeluun. Alkaa suoraan sanottuna jo vähän vi***taa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.