Hukkaan mennyt avain löytyy Nokian tulevan lisälaitteen avulla

5
Manu Pitkänen

Hukkaan mennyt avain löytyy Nokian tulevan lisälaitteen avulla
Hävinneen puhelimen löytämiseen on olemassa muutama niksi, kuten esimerkiksi siihen soittaminen tai GPS-paikannus. Kaikkiin usein hukkaan meneviin esineisiin ei voi kuitenkaan soittaa, eikä niitä voi paikantaa GPS:n avulla. Esimerkiksi avainten löytäminen voi olla välillä hankalaa. Nokia on tuomassa tähän ongelmaan ratkaisun: Treasure Tagin.

Treasure Tag on avaimenperää muistuttava esine, joka hyödyntää Bluetooth Low Energy -tekniikkaa paikantamisessa. Tagin ja puhelimen parittamisessa käytetään apuna NFC:tä, kertoo The Verge. Lisälaitetta ei ole vielä esitelty virallisesti. Sivuston mukaan se on toiminta-ajatukseltaan hyvin samanlainen kuin Kickstarter-rahoitettu Tile, joka toimii myös NFC:tä tukemattoman iPhonen kanssa.



Treasure Tagissä on oma akku, jonka avulla laite voi olla jatkuvasti päällä puolen vuoden ajan ja paikannusta helpottaa laajennettua todellisuutta hyödyntävä sovellus. Nokia on tuomassa Bluetooth LE -tuen Lumioihin yhtiön oman Amber-päivityksen myötä. Microsoftin omasta GDR2-päivityksestä sitä ei löydy. Nokia aikoo tuoda markkinoille myös muita Bluetooth-lisälaitteita.

Apple esitteli oman Bluetooth LE:hen perustuvan ja mikropaikannuksen mahdollistavan iBeacon-rajapinnan tämän vuoden WWDC:ssä. Google esitteli Bluetooth LE -tuen sisältävän Android 4.3:n viime viikolla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (5)

ParanoidAndroid
ParanoidAndroid

1

En osta, koska ei Mokia. Jos kuitenkin joskus tulisi vastaava Androidille, niin voisin käyttää Marvel ja Star Trek -figuurieni paikantamiseen, vaikka tuosta vitriinistähän ne aina löytyvät.

Vastaa
Maluska
Maluska

4

Saisi olla kyllä joku täysin avoin systeemi. Täytyykö itse perehtyä ja tehdä yhteisöhankkeena? GPS, NFC ja Blutooth mahdollisimman pieneen pakettiin, sitten akku ja melko yksinkertainen ohjelmisto. Jos kolme ensimmäistä saisi vielä samalle piisirulle niin hyvä. Eihän näissä valmistajien lätkissä ole muuta vikaa kuin se, etteivät ne ole avoimia, jolloin softan tekeminen laitteisiin jää täysin valmistajan vastuulle. Se taas tarkoittaa, että ne ovat nimen omaan valmistajan omien laitteiden lisälaitteita eivätkä universaaleja.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

5

GPS:n ongelma on varmaan edelleen sen tehonkulutus. Tuollaisessa laitteessa akku on pakostakin hyvin pieni ja sen pitäisi kestää kauan. Vaikka GPS hakisi paikkansa esim. vain kerran tunnissa, se taitaisi silti syödä akun turhan äkkiä.

NFC (tai ylipäänsä joku RFID), GPS ja BT - noiden saaminen samalle sirulle ei sinänsä taida olla kovinkaan kaukaa haettua, eikä tuossa sovelluksessa edes tarvita NFC:hen mitään erikoisempaa "secure element:iä", kuten maksulaitteissa. Langaton lataus olisi myös kova juttu olla mukana. Jos avaimenperä latautuisi aina pöydällä ollessaan, ei akunkesto ehkä olisikaan ongelma.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.