Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple iPhone - kenties pettymys?

48
Markus Lehtiniitty

Apple iPhone Apple julkisti tällä viikolla ensimmäisen matkapuhelimensa, iPhonen. iPhone on saanut aikaan valtavan melskeen internetin blogeissa ja keskustelupalstoilla. Ja onhan kyseessä ihan siisti laite, mutta ainakin allekirjoittaneen mielestä on menty liian pitkälle. Itselleni iPhone oli jopa pieni pettymys. Tosin pettymyksethän johtuvat aina liian suurista odotuksista, joten ehkäpä odotin vielä enemmän. On iPhone hieno tuote, mutta ongelmansa on siinäkin.

Itse asiassa Apple joutunee luopumaan iPhone-nimestä, koska siihen omistaa oikeudet Cisco, joka ei ole sanojensa mukaan luopumassa nimestä. Cisco haastoikin Applen jo oikeuteen asiasta ja jos oikeuteen mennään, Applen tappio on varma. iPhone-nimi on ollut rekisteröity jo vuodesta 1996 asti.

Applen mukaan iPhone yhdistää kolme laitetta: laajakuvanäyttöisen musiikkisoittimen, puhelimen ja internet-laitteen. Kaikki yhteen laitteeseen. Käytännössä markkinoille on jo piakkoin tulossa kovia haastajia iPhonelle ja varmasti vuoden loppuun mennessä, kun iPhone saapuu Euroopan markkinoille, niitä on paljon. Yksi hyvä esimerkki kovasta kilpailijasta on Nokia N95.


iPhonessa on vain yksi näppäin ja muuten laitetta ohjataan kosketusnäyttöä sormella painelemalla. iPhonessa on melko perinteiset ominaisuudet, lähinnä erikseen niistä mainittaviksi voisi nousta ainoastaan WLAN ja se, että iPhonesta on saatavilla kaksi versiota: 4 ja 8 gigatavun flash-muistilla. Näille jenkkihinnat ovat 499 ja 599 dollaria Cingularin kahden vuoden kytkysopimuksella. Käyttöjärjestelmänä iPhonessa on Mac OS X:n karsittu, todella paljon karsittu, versio. Lähinnä kyseessä on melko pitkälti tavallinen suljettu käyttöjärjestelmä.

iPhone on hyvin applemainen tuote kaikilla tavoilla. Ja Steve Jobs, Applen CEO, esitteli sen hyvin omaan tyyliinsä: iPhone on markkinoiden paras ja monta vuotta edellä kilpailua. Kaikki muut kilpailevat laitteet ovat surkeita.

Mitä hyvää ja huonoa iPhonessa sitten on?
Plussia:
-helppokäyttöisyys ja yksinkertaisuus
-varsin kompakti koko (115 x 61 x 11,6 mm)
-ominaisuuksien huippukohta on näyttö: uudenlaiset kosketusominaisuudet, 3,5 tuumaa, 480x320 pikseliä ja ei erillistä kynää, stylusta, jolla sitä tarvitsisi tökkiä vaan ihan sormella onnistuu
-iTunes on ylivertainen ohjelmisto hallintaan, varsinkin musiikin osalta
-iTunes myös ylivertainen musiikkikauppana ja sieltä ostettu musiikkihan soi vain Applen tuotteilla
-automaattinen vaihto laajakuvanäyttötilaan, kun iPhone käännetään vaakasuoraan

Miinuksia:
-ei näppäimistöä, esiinliukuva näppäimistö olisi voinut olla hyvä...toisaalta tämä on vähän mielipideasia
-ei häikäise ominaisuuksillaan, ainakaan enää silloin kun on markkinoille tulossa ja varsinkin yhteyspuolella on melko heikko esitys (ei 3G/HSDPA:ta, eli nopeampaa yhteyttä)
-suljettu käyttöjärjestelmä, eli käyttäjien itse asentelmia lisäohjelmia ei tueta
-onko muotoilu ja ulkonäkö sittenkään niin hieno? Olisin odottanut jotain tyylikkäämpää
-aika kallis Suomessa luultavasti, 700-800 euroa ainakin
-tulossa Eurooppaan vasta vuoden lopulla

Loppujen lopuksi Applen vaikutus matkapuhelinmarkkinoihin tullee olemaan melko pieni, varsinkin Euroopassa. USA:ssa Applen pitäisi menestyä paremmin ja yltää koviinkin myyntilukuihin. Muut valmistajat myös varmasti kopioivat ainakin osan iPhonen uusista ideoista omiin tuotteisiinsa nopeasti.


Lue lisää iPhonesta Applen omilta sivuilta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (48)

Anonyymi käyttäjä
seppo (vahvistamaton)

1

Käyttis on suljettu, mutta se ei tarkoita etteikö käyttäjät saisi asennella ohjelmia. Homma toimii niin, että Applen hyväksymiä ohjelmia voi ostaa ja asentaa luuriin. Ohjelmat on siis 100% toimivia ja käyttöliittymältään Applen mukaisia. Ei minusta yhtään huono vaihtoehto nykyiselle s60 hässäkälle.

"Mr. Jobs is moving in that direction, too, but it appears that he wants to control his device much more closely than his competitors.

“We define everything that is on the phone,” he said. “You don’t want your phone to be like a PC. The last thing you want is to have loaded three apps on your phone and then you go to make a call and it doesn’t work anymore. These are more like iPods than they are like computers.”

“These are devices that need to work, and you can’t do that if you load any software on them,” he said. “That doesn’t mean there’s not going to be software to buy that you can load on them coming from us. It doesn’t mean we have to write it all, but it means it has to be more of a controlled environment.”

Steve Jobsin sanoja.
http://www.nytimes.com/2007/01/11/technology/11cnd-apple.html?_r=1&hp&ex=1168578000&en=f1aed4fed98b8686&ei=5094&partner=homepage&oref=slogin

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iPhonisti (vahvistamaton)

2

iPhonessa ei todellakaan ole kovalevyä, siinä on 4 tai 8 Gt:n flash-muisti. Lisäksi näytön tarkkuus ei ole 800x480 vaan 480x320. Eikä missään ole puhuttu (edes Apple ei ole maininnut) että sen käyttöjärjestelmä olisi nimenomaan Mac OS X. Se on iPhonelle varta vasten tehty käyttöjärjestelmä, mutta sen nimi on OS X siksi, koska se käyttää paljon samoja ydintekniikoita (Cocoa, Core Animation, Audio, Video...) kuin Mac OS X.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus

3

No eipä olekaan kovalevyä. :) Noin juuri voi käydä, kun nopeasti joskus jotain kirjoittaa. Sama myös näytön kanssa.

Mac OS X:stä ei ole puhuttu, OS X on nimenä. Käytännössä sama asia. Turhaa Applen markkinointi-bs:ää nimeäminen OS X:ksi kyllä edustaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ei mikään Apple fani (vahvistamaton)

4

Applen tyyli on aina ollut hieman liian simppeli. Tosihan on, että muotisaralla yksinkertaisuus nosti päätään tässä jokin vuosi sitten. Itselleni Applen aiemmat tuotteet ovat olleet liian yksinkertaisia. Tämän puhelimen tyylissä on kuitenkin jotain tuttua... Ai niin! Sehän on kuin koneeltani löytyvä Windows Media Player 11. Ei siinä mitään. Pidän ohjelman ulkoasusta, mutta hieman ärsyttää tyylin kopioiminen. Sama homma on Sony-Ericssonin W800 puhelimen ja sen yhden Nokian N -sarjalaisen välillä. Väki piti SE:n vaaleasta oranssireunaisesta puhelimesta ja nyt sama ulkonäkö on jäljiteltynä Nokiaan.

iPhonessa erityisesti viehättää toi laajakuvakosketusnäyttö. Hieno lisä siihen on kuvan kääntyminen puhelimen asennon mukaan. Olisin odottanut näytöltä edes 2x tarkempaa resoluutiota. Eli se ei todellakaan ole mikään nautinnollinen laite elokuvien katsomiseen.

Näytön ohjaamiseen saisi olla erityinen "kynä". Voin helposti kuvitella miltä näyttö näyttää jo kahden päivän sormityön jälkeen. Rasva kiiltää ja teksti on epäselvää.

Tämä malli on kuitenkin hyvä lähtökohta Applelle. Jään odottamaan seuraavia malleja joissa toivon olevan yli 4mp kamera hyvillä makroilla (toisin kuin Nokia, jolla on vaa megapikselit), se "kynä" ja toivottavasti ohuempi ulkoasu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus (vahvistamaton)

5

Kynää ei varmasti ole tulossa. iPhonen julkistuksessa juuri korostettiin hyvänä puolena tuota, että kynää ei tarvita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
joopajoo

7

mitä niillä megapikseleillä on mitään merkitystä kun kennon koot ovat mitä ovat, ei se kuvanlaatu pelkällä megapikseleiden määrällä parane vaan kennon kokoa se vaatii lisää, näin huomautuksena joten megapikseleiden määrä 2 vs 6 ei merkkaa mitään kuvan laadun kannalta

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
LG Prada KE850

8

[...] Helmikuun alussa järjestettiin matkapuhelinalan suurimmaksi vuosittaiseksi tapahtumaksi kasvanut 3GSM World Congress. Tapahtuma koostuu monista lehdistötilaisuuksista, esittelyistä mutta myös laajasta tavallisesta messuvilinästä eri osastoineen. 3GSM:ssä oli näytillä yksi uusi matkapuhelinmalli, josta emme toistaiseksi valitettavasti ole hirveästi kirjoittaneet. Tämä kyseinen tuote oli yksi 3GSM:n himoituimmista ja sen testaamista sai joskus odottaa hyvinkin pitkään pitkien jonojen vuoksi. Kyseessä on LG Prada KE850, eli siis LG:n ja muotitalo Pradan yhteistyön hedelmä. Prada-puhelin näyttääkin erittäin tyylikkäältä. Mutta KE850:stä löytyy myös varsin mukava setti ominaisuuksia, ja mikä yllättävää, puhelin on pitkälti samantyylinen kuin Applen hieman aikaisemmin julkaisema iPhone. [...]

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
aggrey

9

muuten millon tää kännykkä tuleee suomeen markkinoille
¨tää on todella hyvä kännykkä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus

10

Apple on ilmoittanut, että iPhone on tulossa Euroopan ja siis myös Suomen markkinoille täten tämän vuoden aikana.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kalevi (vahvistamaton)

11

Applellahan on se paha tapa, että ensimmäinen versio jostain laitteesta ei ole vielä se "täydellinen" versio, vaan Apple julkaisee muutaman kuukauden välein uusia versioita, joissa on joitakin asioita paranneltu. Eli ensimmäistä versioita ei mielestäni kannata ostaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus

12

Kaikillahan tuollainen tapa on. Sitä kutsutaan bisnekseksi. :) Miksi tehdä heti täydellinen, sillä eihän silloin kukaan ostaisi uutta enää?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sony Ericsson W960i

13

[...] W960i:n voisi ajatella kamppailevan aika hyvin Applen samoihin aikoihin Eurooppaan rantautuvaa iPhonea vastaan. Ainakin omasta mielestäni W960i vie jopa voiton. Perusteluina ovat tavallinen [...]

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Duide (vahvistamaton)

14

Miten olet Markus tuon hinnan laskenut? 700-800€? Jos vertaa Applen suomen ja jenkkien sivuja niin hinnat ovat kutakuinkin samat, vain valuutta eri. Mitään 30% eroja ei ole havaittavissa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus

15

Jenkeissä iPhone tulee yhdessä liittymän kanssa. Suomessa tämä ei onnistu, koska iPhone ei ole 3G-puhelin.

Tosin nyt on selvinnyt, että iPhonea ei Jenkeissäkään hirveästi subventoida joten järkevämpi hinta-arvio voisikin olla 600-700 euroa.

Applen Euroopan hinnat ovat jenkkihintojen kanssa suunnilleen samaa numeroluokkaa, eli siis oikeastaan about neljänneksen kalliimpia ovat täällä (jenkeissä hinnat siis dollareissa, täällä euroissa).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
primemeanster (vahvistamaton)

16

Massatuotettu valvontalaite?
http://www.infowars.com/articles/bb/iphone_trojan_horse_for_gov_surveillance.htm

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
wilho (vahvistamaton)

18

Onko mitään tietoa millon tulee uutta versiota iPhonesta? En raaskisi ostaa tuota ensimmästä, koska pidän lähes varmana että uutta tulee lähes heti. Onko kenties tulossa jotain mallistoja jotka keskittyvät pääosin musiikkiin tai kuvaamiseen tjms? Lisää muistiakin kaivattaisiin jos puhelinta aikoisi pitää kunnon kamerana sekä muusiikkisoittimena. Itselläni on iPod ja puhelin juuri mennyt rikki enkä kauaa enää tällä nykyisellä väliaikaispuhelimellani jaksaisi kitkutella. Puoli vuotta ehkä korkeintaan jaksan odotaa tietoa siitä että jotain olisi edes tulossa. Tuleekohan?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
applen käyttäjä (vahvistamaton)

19

Tasan tarkkaan heti kun on mahdollista, hankin iPhonen. Sitkeältä vaikuttaa noksujen kannattajien taipua parempaan tekniikkaan. Sitkeältä vaikuttaa myön Windows ympäristössä työskentelevien luopua epävarmasta pelikentästään ja siirtyä Machintosh maailmaan. Hirveä huuto ja mekkala medioissa on ollut iPhonen turvallisuusriskeistä. Kaikki mahdolliset virustorjuntafirmat ovat yrittäneet murtaa suojauksia ja tietenkin lopulta osittain onnistuneetkin. Mutta vielä vain osittain. Windows pohjaisille uutuuksille tehdään aina sama juttu mutta niiden murtaminen ei ole koskaan juuri tunteja kauempaa virustorjuntafirmoilla kestänyt ja niinpä onkin torjuntaohjelmille ollut valmiit markkinat. iPhone ei todellakaan ainakaan toistaiseksi tarvitse virustorjutaohjelmaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus

20

Edelliseen kommenttiin liittyen: mikään puhelin ei tarvitse vielä virustentorjuntaa, vaan perusmaalaisjärjellä selviää.

Ja sitten tuosta iPhonen Eurooppaan tulosta:
-vähän aikaa sitten oli huhuja, että tämän vuoden puolella olisi tulossa iPhone myyntiin Euroopan suurissa maissa (Ranska, Saksa, Iso-Britannia jne.) ja muuten vasta ehkä ensi vuoden puolella. Eli kyllä sitä saa vielä hyvän tovin odotella.
-varmasti on tulossa uusia malleja, joissa on korjattu ne pahimmat puutteet eli vaikkapa 3G:n, videokuvauksen ja multimediaviestin puuttuminen. Aikataulusta ei osaa sanoa juuta eikä jaata, toisaalta on spekuloitu, että Eurooppaan tulisi suoraan 3G-tuellinen iPhone...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Anna (vahvistamaton)

21

Onko kenelläkään tietoa, miten iPhonea on saatavilla Japanissa? Olen menossa lokakuussa sinne, joten kiinnostaa, mitä puhelin siellä maksaa jos sitä siellä olisi...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus

22

Ei ole iPhone Japanissa laisinkaan myynnissä, vaan ainoastaan Jenkeissä toistaiseksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
epätietoinen (vahvistamaton)

23

Toimiiko Jnekeistä osatettu iPhone Suomessa ja jos niin millä operaattoreilla ?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus

24

Ei toimi suoraan, joudut unlockaamaan sen. Siihen me emme taas puolestaan anna muuta ohjeita kuin, että Google: "iphone unlock" löytyy varmasti järkyttävästi tietoa...

Kaiken kaikkiaan en kyllä lähde suosittelemaan tuota iPhonen hankintaa Jenkeistä jollei sitä aivan aivan välttämättä halua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kari (vahvistamaton)

25

Bangkokissa MBK tavaratalossa iphone unlock puhelinta myydään hintaan 521 euroa tämän päivän kurssilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jung

26

Testasin parisen viikkoa sitten kun yksi tyyppi toi Amerikasta niitä. Tekstiviestien ja muistioiden kirjoittamisen suhteen hankalaa niille joilla on isot sormet, itse jouduin käyttämään pikkurilliä. Puhelin osaa korjata ja ennakoida jotkut sanat, mutta tämä päti vain englanninkielisiin sanoihin. Nokian N-sarjan puhelimet ovat hankalia käyttää mikäli ne ovat sellaisen käsissä joka ei ole niin paljoa tekemisissä tietokoneiden kanssa, asetukset ja toiminnot kun löytyvät omituisista kohdista, välillä aika hidas. Samsungin puhelimet taas eivät aina välttämättä ole keskittyneet johonkin tiettyyn asiaan, mutta sen ainakin tiedän että D500 voitti Vuoden Puhelin -palkinnon jokusen vuosi sitten, itse on ollut se käytössä, nykyään D900. Kummassakin hyvänä puolena, etteivät ole bugittaneet kertaakaan, toisin kuin setäni Nokia. iPhonen kuva oli omalle silmälleni tarpeeksi nätti, en ole koskaan katsonut kuvia niin tarkalla silmällä että välttämättä huomaisin onko se supernätti vai nätti, siltä näkemältä se oli silmää tyydyttävä. Toiminnot vaihtuvat toiseen ihan kiitettävällä nopeudella, ei tietoa tosin muuttuuko hitaammaksi sitten kun on laittanut enemmän videoita, kuvia ja ohjelmistoa. Näyttö varmasti rasvoittuu, vaikka omistaisikin kuivat kädet. Toivokaa ettei kukaan soita kesken pizzan. Kuulemma puhelinta varten on myös jokin puhdistusneste. Jäin kuitenkin kaipaamaan kaikenlaisia pikkutoimintoja mitä puhelimessa ei ollut verrattuna Samsungin puhelimeen, mutta kait niitä voi ladata jostain, saa nähdä kuinka ne tulevat toimeen puhelimen kanssa, sedällä on ollut jatkuvia ongelmia Nokian kanssa aina kun siihen ladataan uusi ohjelma.

PS. Conan O'Brien -ohjelman iPhone-sketsi on hauska.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
minä

27

Ostin eilen Nykistä pari i-phonea applen kaupasta hintaan 399 dollaria.(8 gt) Myyvät vain kaksi kerrallaan ja vain luottokortilla. Ovat lukittuja, mutta ei ole vaikea avata.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Make (vahvistamaton)

28

Olin tällä viikolla USAssa ja menin Apple kauppaan katsomaan miten jenkit ovat hurahtaneet iPhonen tapaiseen peruspuhelimeen missä ei ole mitään ihmeellistä.

Käpistelin laitetta ja hämmästyin, käyttöliittymä on upea, laite on todella nopea kaikessa ruudun päivityksessä ja ohjelmien pyörityksessä, iPod osuutta on todella mukava ja helppo käyttää vaikka laitteessa olisi 1000 kappaletta ladattuna ja aloin heti haluamaan laitetta omaksi. Uusimmat Nokian E- ja N-sarjan puhelimet vaikuttat tämän rinnalta, miten nyt sanoisin, antiikkisilta.

Vaikka hakkerointi hieman hirvitti, toin tullessani iPhonen ja pienen askartelun jälkeen toimii hyvin Soneran verkosssa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
risto (vahvistamaton)

29

Hei miten USAsta ostetaan iPhone? Netistä luin että kaupassa pitää aina ottaa At&T liittymä. Miten sen voi jättää ostamatta, koska sillä ei tee mitään Suomessa? Ja miten sen unlock-toiminnan saa Suomessa tehtyä, jotta toimii Saunalahdet tms sirulla täällä?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Make (vahvistamaton)

30

USAsta iPhonen voi ostaa ainakin Apple Shopista, joita on jokaisessa ostoskeskuksessa, luottokortilla ja esittämällä henkilöllisyystodistuksen. Näilllä keinoin Apple rajoittaa harmaakauppiaita jotka ovat ostaneet puhelimia suuria määriä, purkaneet SIM lukituksen ja toimittaneet puhelimet Eurooppaan ja Aasiaan.

Ostaessaan iPhonen ostaja periaatteessa sitoutuu tekemään 24 kk sopimuksen ATTn kanssa ja puhelimessa on sisällä ATTn aktivoimaton SIM kortti. Puhelinta ei voi käyttää edes iPodina ennen ATT aktivoinnin tai SIM lukituksen purkamista. Apple Shop ei kuitenkaan pakota ostajaa menemään ATTn myymälään aktivoimaan SIM korttia, halukkaat voivat tehdä sen ilmeisesti netissäkin, itse en vaivautunut sopimusta tekemään koska en sitä tarvitse.

SIM lukituksen purkuun löytyy paljon ohjeita netin syövereistä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi (vahvistamaton)

31

Naurattaa tuo alkuperänen artikkeli tosta puhelimesta. Mikähän tuostakin on tällähetkellä, kun puhelin on ollut yli vuoden myynnissä totta. Ainoastaan ehkä tekniset statsit.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
joo (vahvistamaton)

32

Kyllähän iPhone on 3G puhelin (tai ainakin sivuilla lukee), mutta eikös siitä tehty "parempi" versio, jossa vikoja korjattu ja 3G:ksi vaihdettu. Ja eikös tämä parempi versio tule suomen markkinoille 11.7.08?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
OPK (vahvistamaton)

33

Kyllä näin on ja Sonera alkaa kauppaamaan kytkyä tämän kanssa. Uudessa versiossa on GPS ja 3G, ja se on vissiin ohuempikin. Hinta on 199 dollaria eli n. 140€. Kattokaa www.apple.com jenkkisivuilla on ''alkaen'' hintakin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tepi (vahvistamaton)

34

iPhone tulee suomeen 11.7 eli tänään se tarvii soneran liittymän muuten ei toimi. sen hinta on 130e. kun ostin oman iPhoneni maksoin siitä noin 270e, johtuu siitä että ku ostinn omani iPhonea myytiin vain seitsemässä maassa. nyt iPhone levitetään 70maahan. hinnan lasku johtuu siitä että sillä yritetään syrjäyttää nokia ja iPhonesta yritetään tehdä niin sanottu kansanpuhelin! siinä on totuus

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tepi (vahvistamaton)

35

Iphone ei ollut minulle todellakaan pettymys! jos ette tiedä iPhoneen saa esim. rummut, kitaran, basson, sellon, pianon jne. siinä on satelliitti sekä navigaattori, safari internet selain, sää, pörssit, loistava kamera ja sähköposti enempää en jaksa luetella.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
james (vahvistamaton)

36

Kyllä on taas naurettavaa juttua noilla "kaikkien alojen asiantuntijoilla". Paniikki painaa päälle, kun on omenamiehet tuomassa helppokäyttöisen puhelimen markkinoille. Yritetään perustella milloin mitäkin ominaisuutta. Jos nyt sovittaisiin, niin että käyttävät kukin oman tyyppistään laitetta. Kiva kun on kymmenen Gigapikselin kamerat ja avoimet käyttöjärjestelmät niin tulee hienot kuvat ja saa itse tehdä ohjelmat. Käyttäkää rauhassa niitä. ..Ja muistakaa säilyttää käyttöohjekirja!
Itse haluan helppokäyttöisen monitoimipuhelimen ja sen myös omenafirmasta hankin. Ostakaa te toiset mitä haluatte ja kateeksi ei käy!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Applefani (vahvistamaton)

37

Hahaa! Nokiafanit paniikissa, parempi puhelin tuli markkinoille. Missä on nokian multi-touch.... jouluksi saavat kosketusnäytön markkinoille, mutta sellainen oli Palmilla jo 5 vuotta sitten. Missä multi-touch, nokiafanit vastatkaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tuula (vahvistamaton)

39

Hieman pettynyt. Ostin 8gt iphonen, joka nyt yksinketaisesti vain meni mykäksi. Jumittui. Mikään ei toimi. Akku täysi. Ei hyväksy sisäänpääsykoodia. En pääse ns.kotisivulle, enkä muuallekaan. Otin sim-kortin pois.Kun laitoin takaisin, "sim-kortti lukittu". Mitä teen.
Lisäksi, toimessaankaan, iTunes, iPod ym. nettiyhteydet toimivat vain kotona. Mitä järkeä siis koko härvelissä.
Soitanko soneraan, vai minne. Harmittaa vietävästi maksaa monta sataa, eikä laitteella tee mitään.
Onko neuvoja?

Vastaa
Jukssu
Jukssu

40

Olen miettinyt tota Applen iPhonen hankkimista. Ihan laatupeliltä kuulostaa ja eipä taida paljon mikään markkinoilla oleva puhelin sille pärjätä :D

Saakos tuota jostain osamaksulla?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jokotai (vahvistamaton)

41

Ittekki aattelin hankkia ton ku mitä ny netis kattellu noita kännyjä ni ei ole edes lähellekkään samoilla ominaisuuksilla olevaa markkinoilla.
Tosin eihän toi iphone kännykkä oo vaan siin vain tulee mukana sivutuotteena puh mahdollisuus :).
Omasta mielestä ehdottomasti täkeimmät ominaisuudet on video,kuva,ääni,wlan ym ns media ominaisuudet :)
ittelle on ihan yks hailee miten netti toimii jollai hdspspa grps 3g (vai mitä ne oli) ym lyhenteillä :) ikinä tule niit ees tarvittee, jote ihan turhia :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jukkis (vahvistamaton)

43

Juke kato iphonen esittelyvideo: http://www.apple.com/fi/iphone/guidedtour/

Hyvin se onnistuu.

Mutta kehno kamera?

Mites vaan Sonera saanut oikeudet myyntiin? Eikös tohon joku kilpailuvirasto jo puutu?

Onko kokemusta pedometer sovelluksesta tai jostain muusta "lenkkeily"ohjelmasta?

Entäpä tuo GPS / navigator, käyttääkö nettiä, eli kuluttaako tiedonsiirtoaikaa?

Kiittäen,

Jukkis

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi (vahvistamaton)

44

Jukkis:

Kamera on heikko, mutta ei ihan niin heikko kuin pelkkien megapikselien perusteella voisi päätellä. Verrattuna N95:een ja vastaaviin, puhumattakaan "oikeista" pokkarikameroista, se tietenkin on ihan avuton.

Sonera on tehnyt sellaisen diilin, ei kai siihen ole kilpailuvirastolla nokan koputtamista.

GPS käyttää nettiä ja ei käytännössä edes toimi ilman sitä. Siirretyn datan määrää en tiedä.

En lenkkeile, joten siihen liittyvistä softista ei kokemusta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
okse (vahvistamaton)

46

Luin tässä hetki sitten, että EU on tekemässä päätöstä siitä jotta kaikkien kannettavien laitteiden akut ja patterit on pystyttävä itse vaihtamaan, esimerkiksi avaamalla yhden ruuvin tai kaksi.Mitenkä tämä vaikuttaa Iphoneen, itse olen silti varma siitä ettei mitään tapahdu vaan mennään samaa raidetta kuin ennenkin. ONko joku muu kuullut tästä?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi (vahvistamaton)

47

okse:

Olen nähnyt jotain uutisointia asiasta, mitään lopullista ei tietääkseni ole päätetty.

Jos direktiivi tulisi voimaan tuollaisena, ei se silti vaikuttaisi iPhoneen juuri millään tavalla. Uusi lainsäädäntö ei tietenkään koske jo myytyjä laitteita, tällainen muutos sisältää todennäköisesti pitkähkön siirtymäkauden ja direktiivin ratifioiminen jäsenvaltioiden lakeihin vie yleensä useita vuosia.

Lainsäädännön aikajänne paljon pidempi kuin iPhonen tuotesykli. Tulevat mallit suunnitellaan senhetkisen lainsäädännön mukaan, mutta mitään kiirettä muutoksiin ei ole.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja