Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorola RAZR2

5
Markus Lehtiniitty

Motorola on ollut viime aikoina ongelmissa. Se ei ole saanut kaupaksi kalliimman pään puhelimia ja on myös osaksi joutunut perääntymään myös aivan halvimpien puhelinten markkinoilla. Nämä asiat ovat syösseet Motorolan tuloksen tappiolliseksi ja markkinaosuuden alamäkeen. Tilannetta yritetään nyt korjata uusilla, mielenkiintoisemmilla puhelinmalleilla.

Mutta onnistuuko Motorola? Motorola julkisti nyt RAZR2-sarjan, eli seuraajan yli 100 miljoonaa myyneelle RAZR-sarjalle. RAZR:n hehku on jo viime aikoina ollut vähenemään päin ja puhelinta on alettu myymään halvemmalla ja halvemmalla. Seuraajaksi tarkoitettu KRZR epäonnistui tehtävässään täysin ja senkin hintaa jouduttiin tiputtamaan hyvin pian markkinoilletulon jälkeen.
Motorola RAZR 2

Mutta onko uutuuksista tilanteen korjaajiksi? Uudet mallit ovat RAZR2 V8, RAZR2 V9 ja RAZR2 V9m. Viimeksi mainittu on CDMA-malli, joten se ei ole tulossa Euroopan markkinoille ja jätämme sen siis vähemmälle huomiolle.

Uusissa malleissa on ehkä hieman KRZR:iä enemmän jo yritystä, mutta mielestäni RAZR on jo aika loppuunkulutettu, sekä nimenä, että muotoilutyylinä. Ominaisuudet uutuuksissa ovat varsin hyvällä tolalla.

RAZR2 V8:ssa ensimmäiseksi silmään iskee todella suurikokoinen ulkoinen näyttö. Kokoa on kaksi tuumaa, joka on ulkonäytölle paljon. Näyttö on kosketusnäyttö - media/musiikkinäppäimet ovat siis näytössä eivätkä erillisinä näppäiminä. Hieno uutuus Motorolalta. Käytettävyyttä on yritetty parantaa myös tuntumaa antavilla tärinäefekteillä. Sisältäkin löytyy perushyvä näyttö. Kameran osalta V8 tuottaa suuren pettymyksen: vain 2 megapikseliä, ei automaattitarkennusta ja videokuvaus parhaimmillaan vain antiikkisella QCIF-resoluutiolla (176x144).

V8:n muistitiedoista on liikkeellä poikkeavia tietoja, mutta muistikorttipaikkaa laitteessa ei ilmeisesti ole ja sisäisen muistin käyttäjälle vapaana oleva määrä on 420 megatavua. Ohjelmistopuolella V8 tarjoaa uuden Motorolan Javaan ja Linuxiin pohjautuvan suljetun käyttöjärjestelmän, joka on positiivinen asia. Motorolan vanha käyttöjärjestelmä on ehkä yksi markkinoiden kauheimpia. V8:sta löytyy myös kunnollinen internet-selain. V8 on 12 mm paksua eli 2 mm ohuempi kuin alkuperäinen RAZR V3 -malli.

V9:n tärkein ero V8:aan verrattuna on sen tuki 3G- ja HSDPA-verkoille eli laajakaistanopeuksisille yhteyksille. V8 tukee ainoastaan GPRS/EDGE-yhteyksiä. Näyttöjen ja kameran osalta V9 on identtinen V8:n kanssa. Sisäistä muistia V9:stä löytyy huomattavasti vähemmän: 45 Mt, mutta tätä korjataan puolestaan löytyvällä microSD-muistikorttipaikalla. Parempi näin. V9 on millin paksumpi kuin V8, eli 13 mm paksu.

Uudet mallit ovat siis ominaisuuksiltaan ihan ok - ja muotoilukin on tyylikästä. Mutta samaan aikaan muotoilu on hyvin pitkälle samanlaista kuin aikaisemminkin useissa ja useissa RAZR-malleissa. Tähän on jo alettu kyllästyä, hei Motorola! Voisitte keksiä jotain uutta. Muotoilusta saattaakin tulla näiden(kin) mallien kompastuskivi. Motorola tuhoaa vielä itsensä tällä tavalla. Tästä on nyt myös kattavasti kirjoittanut arvostamani englanninkielinen Mobile Gazette täällä.

Nämä kolme uutta RAZR2-mallia (V8, V9, V9m) olivat Motorolan uudet julkistukset eilen. Samalla kuitenkin Motorola taas sähläsi lisää. Luvattu oli kuusi uutta puhelinmallia. Mutta näistä muut kuin uudet RAZR:it oli julkistettu jo aikaisemmin. :) Motorolalla on myös joku ihme tarve nimetä puhelimiaan uudestaan julkaisun jälkeen, ennen markkinoilletuloa. Tämä on todella sekoittavaa. RIZR Z6 onkin nyt ROKR Z6, ja Symbian-älypuhelin RIZR Z8 onkin nyt vain koko nimeltään Motorola MOTO Z8...ja vielä aiemmin julkistettu MOTO Q GSM nimettiin nyt MOTO Q 8:ksi. Ei ole kivaa olla reportteri. Motorola tekee parhaansa sekoittaakseen.

Motorolan tulisi tarjota, jotain uutta ja innovatiivista.

Lisätietoa uusista RAZR:eista Motorolan sivuilta

Kommentit (5)

-

1

Ei se Motorola tajua mitään, huonoon suuntaan ollaan menossa...
Hyvästit Motorola!
(Saatan olla väärässä :)

Vastaa
Nimetön (vahvistamaton)

2

Taas näitä ihmeellisiä termejä: mikä ihmeen "CDMA" malli?

Vastaa
Markus

3

CDMA tarkoittaa matkapuhelinverkkoa, joka on käytössä lähinnä Amerikoissa ja Aasiassa. Vastaava hieman kuin GSM ja sen jälkeläiset täällä päin maailmaa.

Tulee sanoista Code Division Multiple Access, teknologia eroaa merkittävästi GSM:stä. CDMA-puhelimissa ei esim. ole SIM-kortteja laisinkaan.

CDMA:aa on pidetty ennemmin laskussa kuin nousussa olevana tekniikkana.

Vastaa
vilho (vahvistamaton)

4

millon on tulossa markkinoille? ennen joulua? pitääkö tähän ostaa jotain usb piuhoja erikseen että saisi siirrettyä musiikkia koneelta? paljon piuhat maksavat? pitääkö kaikissa puhelimissa ostaa piuhat erikseeen, SE:lläkin?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja