Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericsson K850i

26
Markus Lehtiniitty

Sony Ericsson K850i Sony Ericssonin K800i/K810i:tä on pidetty markkinoiden parhaimpana kamerapuhelimena mitä tulee kuvien laatuun. K850i:n pitäisi jatkaa tätä tarinaa ja ennusmerkit ovat hyvät K850i:n puolesta.

Cyber-shot-brändihän on tuttu Sonyn digikameroista ja nykyään muutamista, parhaimmista Sony Ericssonin kamerapuhelimista. Totta kai myös K850i on varustettu tällä "arvo-nimellä", joka tosin enemmän on pelkkä markkinointikikka.

K850i:ssä on viiden megapikselin kamera automaattitarkennuksella. Lisäksi löytyy oikea salama, ei siis pelkkä kuvausvalo kuten yli 95 % kamerapuhelimista. Uutuus on kameran linssinsuojus, joka liukuu automaattisesti pois kun kamera käynnistetään eli siis toimii tavallisen digikameran tavoin. Ilahduttavaa kehitystä on tapahtunut myös videopuolella, jolla Sony Ericsson on ollut hieman perässä. K850i tukee QVGA-videokuvausta eli siis resoluutiota 320x240 videokuvauksessa. Tämäkin jää vielä merkittävästi VGA-tasosta mutta on kuitenkin hyppy eteenpäin.


Käytettävyydessä Sony Ericsson on aina ollut hyvä kamerapuhelinten osalta. K850i tuo tähän automaattisen linssinsuojuksen lisäksi myös toisen uuden jutun. Näppäimistöstä syttyy rajattu alue päälle kameran päälläollessa ja tämän pitäisi helpottaa sekä yksinkertaistaa kameran käyttöä.

Kameraominaisuuksista vielä jatkettakoon. K850i:stä löytyy tuttu BestPic-ominaisuus, joka ottaa yhdeksän kuvaa nopeasti ja näistä voi valita parhaan. Photo Fixin avulla on mahdollista korjata esimerkiksi kuvien valotusta yhdellä painalluksella automaattisesti. Lisäksi kuvien selaamista ja löydettävyyttä on koitettu parantaa uudistamalla valikkosysteemiä, ns. kuva-albumia.

Totta kai K850i:stä löytyy myös hyvin paljon muitakin ominaisuuksia, jotka eivät liity kameraan. K850i on 3G-puhelin HSDPA:n kera, eli siis data siirtyy nopsaan ja kaiken lisäksi 3G/WCDMA on vielä kolmitaajuuksinen tukien 850/1900/2100 MHz -taajuuksia. 3G:n ohella löytyy myös vanhemmat GPRS- ja EDGE-tekniikat. Sisäistä muistia K850i:ssä on 40 megatavua ja muistikorttipaikka on mallia Memory Stick Micro (M2) ja microSD. Kyllä, K850i:n pitäisi tukea molempia mutta tuleeko tuki microSD:lle sitten adapterin kautta siitä ei ole varmuutta. Mukana tulee 512 megatavun M2-kortti.

Muista ominaisuuksista mainittakoon vaikkapa hyvä 2,2 tuuman QVGA-näyttö,  sähköposti, stereo-Bluetooth, kaiutinpuhelin ja radio.

K850i on saatu pakattua kohtalaiseen kokoon:  102 x 48 x 17 mm. Painoa on 118 grammaa, joka hyviin kameraominaisuuksiin nähden on vielä kohtalaisesti mutta ei missään nimessä vähän. Ainakin omaan silmään K850i:n muotoilu näyttää varsin mukavan näköiseltä.

Markkinoille K850i on tulossa vasta vuoden lopulla, viimeisellä neljänneksellä eli loka-joulukuussa. Hinnasta ei ole tietoa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (26)

Anonyymi käyttäjä
John Doe (vahvistamaton)

1

Harmin paikka, kun tiedot puhelimesta vasta nyt julkaistiin. Hankin juuri K810i mallin. :(

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus

2

No, kun ajattelee että K850i:n myyntiintuloon on yli puoli vuotta vielä aikaa, niin ei se nyt niin suuri ongelma ole, että olet juuri hankkinut K810i:n jos muuten olet siihen tyytyväinen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Miia (vahvistamaton)

3

Joo itekki meinasin ostaa ton k810i mutta kun näin tämän ajattelin että tuossa on mun puhelin yks asia mua kiinnostaa että kuka tai mikä näitä puhelimia oikein huoltaa ku nokialaisia huolletaan melkein joka kaupungissa

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus

4

Nokialaiset lähetetään nykyisin myös aika usein eteenpäin - eli vaikka niitä otetaan vastaan huoltoon, niin niitä ei välttämättä paikan päällä huolleta. Totta kai esim. softapäivitykset ym. perusjutut hoituvat melko useasti.

Sony Ericssonin huollosta taitaa vasta Powermill, http://www.powermill.fi. Muista liikkeistä toimitus tuonne huoltoon onnistunee.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
MM (vahvistamaton)

5

Kamalannäköinenhän tuo minusta on, mutta sisäiset ominaisuudet kyllä houkuttaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Huoltoa (vahvistamaton)

6

Powermill ei huolla SE:tä.
Ainakin Maifon (Helsingissä, keskushuolto) ja SCF huoltaa SE:tä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ande (vahvistamaton)

7

Nyt alkoi jo polttelemaan tämä malli, olen onnistunut pitämään pari vuotta vanhan K750i hyvässä kunnossa, jospa se kestäisi jouluun saakka niin voisi tähän sijoittaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ex-K800i-käyttäjä (vahvistamaton)

8

Andelle pitää kyllä nostaa heti alkuun hattua, sillä on kyllä nykyään melko uskomaton temppu pitää puhelin niin hyvässä kunnossa että se vielä kahden vuodenkin jälkeen toimii! :) Tosin erinomainen luuri K750i kyllä on yhä edelleen, pärjäisi varmasti vielä kauan mm. hyvän kameran takia.

Omasta mielestäni K850i on ominaisuuksiltaan enemmän kuin riittävä, mutta miksi on pitänyt "pilata" muuten hyvä paketti noin karulla näppäimistöllä? Eniten arveluttaa mm. pieni C-näppäin, jota tarvitsee enemmän kuin usein. Esim. K750i/K800i-malleissa oli loistava näppäimistö, samoin kuin W800i:ssäkin, sopivat hieman suurempisormisellekin mainiosti. Mielenkiinnolla, mitä porukka tuosta näppiksestä sanoo kun luuri on saatu kauppoihin ja ensimmäisille omistajilleen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mie (vahvistamaton)

9

Mulla on kanssa ollut pari vuotta K750i käytössä, ja pitänee myös vaihtaa se tähän K850i-malliin. K750 on kyllä ollut tarkoituksiini täydellinen puhelin, mitään vikaa ei koskaan ole ollut, mitä nyt vähän alle vuoden tuo joystick on alkanut jumittamaan, mutta kyllä sen kanssa nyt on elänyt, pitäisi vaan jaksaa varmaankin putsata pölystä sitä vähän. Mutta kokemukset tästä K750i:stä on sen verran hyvät, että mielellään ei lähde SE:stä pois.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tänne ja heti! (vahvistamaton)

10

Mulla on ollut vuoden 2005 elokuusta asti K700i, kuvia on tullut otettua yli 1000 (tällä hetkellä puhelimessa on 606 kuvaa), odotan innolla tämän puhelimen tuloa. On tullut huomattua, että kun pitäisi
nappaista kuva jostakin, on ainoa kuvausväline ollut puhelin, joten en sijoita kameraan laisinkaan, kun puhelinta tulee pidettyä aina matkassa :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
w800i (vahvistamaton)

11

Mulla on ollut w800i 2vuotta (ostettu elokuussa 2005). Ei mitään vikaa koskaan.
Ollut haalareiden taskussa ja välillä hiihtolenkeillä mukana.
kuvia otettu tähän mennessö 2745kpl.
Kätevää kun kamera on aina matkassa,tulee käytettyä "päiväkirjana".
Tämä uusi malli alkoi kiinnostamaan. koko vaan on isompi. Ei ehkä mahdu yhtä pieneen vyökoteloon.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jojo (vahvistamaton)

13

Tänään tuli posti SE:lyä että nyt on saatavilla. Eli pitäisi olla kaupoissa ihan näillä näppäimillä..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
HEnkka (vahvistamaton)

14

JIPPII! Eilen otin käyttöön ihka uuden SE K850i -puhelimeni... Aikaisempi oli W880i (vaihto suurempaan tuosta W880:sta vähän tuottaa tuskaa, kun se oli niin pirun ohut). Olen saanut nauttia tätä mallia edeltävistä loistavista tuotteista, kuten K800i, K750i, K700i jne.
(en ole puhelinfriikki, vaan töissä alalla, enkä halua käyttää "kotimaista" merkkiä)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jjk (vahvistamaton)

15

mitä sälää tulee tuon mukana kerro ku oot saanut sen mä just tilasin ja innolla odotan. itellä ollu reilu kaks vuotta w800i ja toimii edelleen ihan loistavasti :) ja nyt ku vaihdoin uuteen nii ei kyllä käynyt mielessäkään nuo N.laiset

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
anks (vahvistamaton)

16

Muo on nyt alkanut kiinnostaa tuo puhelin onko hinnasta mitään tietoa? Onko hyvä puhelin ja onko Sony ericsson hyvä puhelinmerkki?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
toffe (vahvistamaton)

17

ollu puhelin 1 viikko ja on vienyt sen takas jo 2 kertaa...
molemmot kerrat oli kamera paskana :(

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
anks (vahvistamaton)

18

Jouluksi ostin tuon puhelimen... hintaan 499e gigantin nettisivuilta... Olen ollut tyytyväinen... Kamera tosin yhdessä vaiheessa ei ottanut hyviä kuvia mutta löytyihän siihenkin helppo syy :D suosittelen tuota puhelinta vaikka onkin kallis mutta hyvä puhelin on.... jos olet kova musiikinkuuntelija suosittelen ostamaan 2GB:n muistikortin ja huomautan myös että puhelimeen menee se m2 vai oliko se Ms ja myös SD joka minulla on ostin robinhoodista hintaan 26.90 nimittäin se mukana tulevamuistikortti on pieni ja huom se on jo valmiiksi sielä sisällä....

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mika-petteri (vahvistamaton)

19

nyt muutaman päivän kokemus se k850i:stä erittäin positiivinen kokemus niinkuin se.n puhelimet kaikki ovat olleet nelkjän nokialaisen jälkeen vaihdoin se.hen ja sen jälkeen en ole tarvinnut huoltoliikkeissä käydä:) en edes tiiä missä täällä se.n huolto on vaikka oon jo vuosia se.n puhelimia omistanu:D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
anks (vahvistamaton)

20

No joulunahan sain sen puhelimen ja nyt se on korjaamossa. Se painaa itsestään aina peruuta näppäintä vaikka en ois sormeni kanssa lähimaillakaan... muuten tosi hyvä puhelin. D

Vastaa
Miksakki
Miksakki

21

Mulla on ollut puhelin alkukeväästä asti ja on jonkun aikaa jo ollut vähäsen rikki. Nuo kolme ylintä kosketusnäppäintä eivät toimi välillä ollenkaan ja tarvii käynnistää puhelin uudestaan.. Alkaa mennä aika ärsyttäväksi.. Onkohan vialle mitään omatoimista korjausta vaiko pitääkö lähettää takuuhuoltoon?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
anks (vahvistamaton)

22

tuohon itsestään peruutus näppäimen painoon löytyi syy.. Koulukirjojen alla näppäin oli painunut pohjaan.... nyt tullut uusi ongelma. äänet eivät toimi aina... herätyskello, mp3, radio, pelien äänet, tekstarit ja puhelut eivät kuulu.. Herätyksen kannalta pahempijuttu ku pitäisi sitten herätä kouluun... pitäisköhän vaihtaa puhelin takaisin nokiaan?? ja palauttaa tuo

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
anks (vahvistamaton)

23

Miksakki @ 11.7.2008 12:26

Mulla on ollut puhelin alkukeväästä asti ja on jonkun aikaa jo ollut vähäsen rikki. Nuo kolme ylintä kosketusnäppäintä eivät toimi välillä ollenkaan ja tarvii käynnistää puhelin uudestaan.. Alkaa mennä aika ärsyttäväksi.. Onkohan vialle mitään omatoimista korjausta vaiko pitääkö lähettää takuuhuoltoon?


Vastaus: Voi olla että sormesi ei kosketa näppäintä kunnolla tai painat liian kovaa..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
anks (vahvistamaton)

24

Miksakki @ 11.7.2008 12:26

Mulla on ollut puhelin alkukeväästä asti ja on jonkun aikaa jo ollut vähäsen rikki. Nuo kolme ylintä kosketusnäppäintä eivät toimi välillä ollenkaan ja tarvii käynnistää puhelin uudestaan.. Alkaa mennä aika ärsyttäväksi.. Onkohan vialle mitään omatoimista korjausta vaiko pitääkö lähettää takuuhuoltoon?


Vastaus: Voi olla että sormesi ei kosketa näppäintä kunnolla tai painat liian kovaa..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pitääkö luopua erkistä (vahvistamaton)

25

En voi muuta sanoa kuin että olen syvästi pettynyt K850i malliin. Jatkuvasti huollossa erinäisten vikojen vuoksi ja huollon idiootit vain päivittävät puhelimen ja lähettävät takaisin. Päivityksen prkl osaa tehdä itsekkin, eikä se ole auttanut vikoihin.

Paska puhelin, en suosittele kenellekkään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
anks (vahvistamaton)

26

MIKSAKILLE!
Puhuin C-näppäimestä ja korjaamossa kerrottiin, että se näppäin oli painunut pohjaan painavien kirjojeni välissä luultavasti... Tällä kertaa puhelimen vien korjaamoon näytön pimahtamisen vuoksi:D!!! Uusi kännykkä varmaan paikallaan??

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja