Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia 7900 Prism ja 7500 Prism

5
Markus Lehtiniitty

Nokia 7500 Prism Nokia julkisti eilen kaksi uutta muotipuhelinta, 7900 Prismin ja 7500 Prismin. Mallit ovat tyyliltään aika lailla yhteneviä, erot löytyvät ominaisuuksista joita 7900 Prismistä löytyy enemmän. Uutuuksien muotoilu on varsin omantakeista sorttia. Mallit ovat mustanpuhuvia, päälinjat viivasuoria jyrkillä kulmilla, "timanttileikattu muotoilu". Näppäimistöt ovat muotoillut tähän tyyliin sopien myös. Kaikkinensa 7900 Prism ja 7500 Prism näyttävät ehkä luonnossa paremmilta kuin kuvissa. 7900 Prismissä muotoilu on viety astetta 7500:ää pidemmälle ja on käytetty muun muassa laseretsausta.

Ominaisuuspuolella 7900 Prism on Nokian ensimmäinen puhelinmalli, josta löytyy OLED-tekniikalla toteutettu näyttö. OLED-lyhenne tulee sanoista organic light emitting diode, eli kyseessä on orgaaninen led-näyttö. Näiden näyttöjen yksi etu on pienempi virrankulutus ja ainakin aikaisemmin on puhuttu myös laajemmista katselukulmista. Värejä näytössä on 16,7 miljoonaa. Jännää tyyliä luovat varmasti myös uudenlaiset näytönsäästäjägrafiikat sekä ns. elävät taustakuvat, jotka vaihtuvat tilanteen mukaan. 7900 Prismissä myös näppäimistön ja näytön taustavalon värin voi valita jopa 49 eri vaihtoehdosta.
Nokia 7900 Prism7900 Prism on kaksitaajuus-3G-puhelin kahden megapikselin kameralla, sisäistä muistia on aika paljon eli yhden gigatavun verran mutta toisaalta muistikorttipaikkaa ei sitten löydy. Muista ominaisuuksista mainittakoon vielä vaikkapa Bluetooth ja musiikkisoitin.

7500 Prism on hieman vaatimattomampi, siitä ei löydy 7900 Prismin ekstratyylihienouksia valotehosteineen. Tärkeimmät erot ominaisuuksissa ovat, että 7500 on vain 2G-verkkojen puhelin GPRS/EDGE-tuella ja siitä löytyy vähemmän sisäistä muistia, mutta muistikorttipaikka löytyy.

Markkinoille uutuudet ovat tulossa vuoden kolmannen neljänneksen aikana, eli viimeistään syyskuussa pitäisivät olla tulossa. Verottomiksi hinta-arvioiksi annetaan 7500 Prismille 210 euroa ja 7900 Prismille 400 euroa.

Kommentit (5)

Cyka (vahvistamaton)

1

Viimein Nokia riskeeraa edes jotenkin, veti aika mielenkiintoiset kapulat.

Ainoana miinuksena toi 1 gigan muisti ilman krttipaikkaa :C ...eikä 2 mp kamerakaan mikään uutuus ole. Muuten tosi mielenkiitoista, katotaan mihin tää mallisto vie.

Jotenkin Applen puhelimen tavoin nää vaikuttaa hyvältä ostokselta ei nyt, vaan sitten toisen sukupolven malleilla.

Vastaa
JatZ (vahvistamaton)

2

Ja Nokia todistaa TAAS kerran osaamattomuutensa muotoilussa.
Aivan hirveetä katseltavaa!

Ainoat tyylikkäät puhelimet Nokialta ovat jo tulleet 8000-sarjalaiset ja.... siihen ne sitten jäikin. Ikävä kyllä vaan tuo 8000-sarja ei sovi normaalin ihmisen budjettiin.

Vastaa
Armida (vahvistamaton)

3

7900 miellyttää enemmän tietenki näistä, mut ärsyttävä kun muistikorttipaikkaa ei ole. Ulkonäöllisesti siis miellyttää enemmän.

Saispa tohon 7500 :kin ne väritehosteet...

Mut molemmat on kyl erikoisia ja hienoja!

Vastaa
vilho (vahvistamaton)

4

Onko näissä muuten joystickit vai painettavat suuntanäppäimet?

Vastaa
meli (vahvistamaton)

5

joystick. Miellyttävän näköinen luonnossa, mutta kuvissa puhelimet onki aina iha joko halkojen näkösiä tai sitte palikan näkösiä. hintana tolla 7500 on n. 250e, toisesta ei o mul tietoa...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja