Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia 6220 classic

47
Markus Lehtiniitty

Nokia 6220 classic Nokia 6220 classic tarjoaa vahvan ominaisuusvalikoiman peruspatukkamuotoilluissa kuorissa. Ominaisuuksista tärkeimpiä ovat viiden megapikselin kamera sekä GPS-paikannus.

6220 classicissa on siis viiden megapikselin kamera, Carl Zeiss -optiikalla ja automaattitarkennuksella varustettuna. Lisäksi kameran yhteydestä löytyy vielä kunnollinen xenon-salama. 6220 classic onkin hieman yllättäen yksi parhaimpia kamerapuhelimia, mitä markkinoilta löytyy. Kuvien jatkokäyttöön on myös panostettu paljon. GPS:n avulla kuviin saadaan liitettyä automaattisesti paikkatieto, ja kuvat voi lähettää suoraan netin kuvapalveluihin - esimerkiksi Nokian oma Share on Ovi - tai niitä voidaan vaikka katsella televisiosta 6220 classicin TV-ulostulon avulla. Lisäksi 6220 classic tukee VGA-videokuvausta.
6220 classicin mukana tulee Nokia Maps -ohjelman uusi 2.0-versio. Varsinaisesta navigoinnista joutuu 6220 classicin kanssa kuitenkin vielä maksamaan erikseen.

Muista ominaisuuksista voidaan mainita internet-selain, sähköposti, musiikkisoitin, RDS-radio sekä muun muassa Bluetooth stereotuella. Näyttö on 2,2 tuuman TFT-värinäyttö 16,7 miljoonalla värillä ja 240x320 pikselin resoluutiolla.

GSM-verkkoja 6220 classic tukee taajuuksilla 850/900/1800/1900 MHz ja 3G-verkkoja taajuuksilla 900/2100 MHz. 3G-verkoissa tuetaan nopeampia HSDPA-datayhteyksiä. Sisäistä muistia 6220 classicissa on 120 megatavua ja lisäksi löytyy microSD-muistikorttipaikka.

Painoa 6220 classicilla on 90 grammaa mittojen ollessa 108 x 47 x 15 millimetriä.

6220 classic on tulossa kauppoihin vuoden 2008 kolmannella vuosineljänneksellä eli syyskuun loppuun mennessä. Veroton hinta-arvio on 325 euroa.

6220 classicista löytyy yllättävänkin hyvä kamera ja myös muu "feature set" on melko vahva. On ihmeellistä, kun vielä vähän aikaa sitten vain huippumalleissa nähdyt toiminnallisuudet ovat jo nyt arkipäivää keskihintaluokan malleissa. Tai ei nyt, vaan vasta syksyllä johon on vielä pitkä aika.

Kommentit (47)

jorma (vahvistamaton)

2

tuota 369 mhz 128 ram???

olenko oikeassa väärässä ?

512 mb kortti?

onko tämä puhelin parempi vai huonompi kuin n78
ku siinä on kai kanssa 96rammia ja 369mhz korjatkaa jos olen väärässä

ainakin tässä 6220 on parempi kamera mutta n78 on fm transmiter

Vastaa
jees (vahvistamaton)

4

Luurinetin(luurinetti.com)sivustolla lukee että 6220 olisi heillä tulossa myyntiin jo 25.6.2008, hintaan 359.00€.

Vastaa
mmuuuli.,. (vahvistamaton)

9

Nykyään muuten tohon 6220 classicciin tulee mukaan 4gb muistari!!!

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

10

mmuuuli: Tuohon kysymykseen ei ole vastausta, joka olisi kaikille käyttäjille sama.

Mieti mitä ominaisuuksia tarvitset, tutki löytyvätkö ne molemmista puhelimista, käy kaupassa testaamassa ja päätä sen jälkeen kumpi on *sinulle* parempi valinta.

Vastaa
eki (vahvistamaton)

12

No ilman muuta iPhone ku sillä voi tehdä vaikka mitä kaikkee mitä tol ei voi tehä eikä toi 5 mpix kamera + xenon salama oo oikeesti mistää kotosi, ihan sama vaik ei ois salamaa ollenkaa... Kuvan laadus tää iPhone melko varmasti pieksää ton

Vastaa
yusa (vahvistamaton)

13

Pyh, iPuhelimen kamera kalpenee tuon Noksun kameran rinnalla ja xenon salama on ylivoimaisesti paras salama ratkaisu kännykässä... Tietenkään sitä ei voi käyttää kuvausvalona niinkuin lediä mutta iPhonessa ei ole minkäänlaista salamaa eikä sillä voi ees kuvata videoita:D

Vastaa
mmuuuli.,. (vahvistamaton)

14

kyllä mä aijon ton iphonen ostaa ku siinä on niin iso näyttö ja paljon kaikkii ohjelmii ja en mä tarvii mitään huippu kameraa.

Vastaa
mmuuuli.,. (vahvistamaton)

15

pitääkö ton iphonen akku viedä jonnekki huoltoon vaihdettavaks ja kauan se akku oikeen ees kestää?

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

19

mmuuuli: Akku vaihdetaan huollossa, se kestää siinä missä muidenkin puhelinten eli eiköhän se puhelin mene vaihtoon ennen akkua. Jos et tarvitse huippukameraa ja haluat ison näytön eivät N95 tai N96 ole kisassa mukana, Communicator ja ensi vuoden puolella tuleva 5800 XpressMusic ovat.

aleks: iPhonessa on paljon parempi, jotkut väittävät tulevansa nokian musiikkisoittimellakin toimeen, en ole sitä käyttänyt kuin pari hassua kertaa vaikka eri nokialaisia noin vuoden kannoinkin.

Vastaa
mmuuuli.,. (vahvistamaton)

20

kiitos vastauksesta Jussi!
mut nokialaisissa puhelimissa ja muissakin saa otettua akun pois ilman mitään huoltoon menemistä?

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

22

Nokian puhelimissa akun saa vaihdettua itse. iPhonen takakansi on kiinteä, se tekee puhelimesta paljon jämäkämmän kuin Nokialaisista, nitisee selvästi vähemmän. Aivan sama design kuin iPodeissa.

Vastaa
mmuuuli.,. (vahvistamaton)

23

minne sitte toi sim-kortti laitetaan?
ja muuten eks toi iphonen näyttö mee likaseks ku sitä näplää koko ajan

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

24

Sim laitetaan sille varattuun paikkaan puhelimen yläosassa. Näyttö voi kerätä likaa jos kädet ovat likaiset, mutta eipä kauheasti haittaa kun on tarpeeksi valoisa näyttö. Ja sit kun muistaa niin pestään ja se on kuin uusi.

Suosittelisin googlaamisen opettelua tai käyntiä kauppaan jossa voi laitetta katsoa ja koettaa.

Vastaa
mmuuuli.,. (vahvistamaton)

27

no missäs näitä iphoneja myydään tai päästään kokeilemaaan?
Aleks:enpä usko että se gps on ilmainen!

Vastaa
Ture (vahvistamaton)

28

Kävin testaa iPhonee... näyttihän se kivalta lelulta mut päädyin silti N85. iPhonesta puuttuu vaa liikaa ominaisuuksia. Esim. offline GPS ( ulkomailla iPhonen GPS llä ei tee yhtää mitää ellei haluu maksaa miljoonia roaming datasta )
Miks toi iPhone ees revitään joka puhelinkeskusteluun mukaan... ei se mikää jeesuspuhelin oo vaan loistava mediakeskus... muttaku kaikkille se ei oo tärkeintä. ( Olisin kyl ostanu iPhonen jos olis ollu oikee GPS, parempi kamera sekä soneravapaa )

Vastaa
Ilkka Kauppinen

39

Katohan poijjat on opettelemassa linkkispammausta. Oottekohan vähän myöhässä?

Vastaa
Pikkunörtti (vahvistamaton)

40

Arzenco: WLAN on langaton nettituki, jolla voit surffata ilmaiseksi netissä, kun vain lähellä on vapaa langaton tukipiste. Toivottavasti meni oikein, ei jaksanut tarkistaa... ;)

Vastaa
sipuli (vahvistamaton)

41

moi, siis jos teil on tää kännykkä nii voitteko kertoo et mitä teemoja\pelejä\soittoääniä\ja muuta sälää täs on ja onks tää muten helppokäyttönen ja jne.

Vastaa
Anee666 (vahvistamaton)

42

Aika helppokäyttöinen kun on päivän käyttäny. mu tiätääks ketään miten saa kuvaus äänen pois ku ei se *KRÄKS* ääni sovellu kaikis paikois...

Vastaa
VitsinViidakko
VitsinViidakko

43

Heippa! Sattuisko kenelläkään olemaan Nokia 6220c puhelinta laatikossa joutavana? Minulla on lila-sellainen ja etukansi lohkesi pahasti. Ostaisin pientä korvausta vastaan vanhan puhelimesi varaosaksi,jos siinä on ehjä kansi.
Laita tänne viestiä tulemaan!
Odotan jo vastausta :)

Vastaa
VitsinViidakko
VitsinViidakko

44

Moi moi! Miten minä saisin tämän viestini täällä viidakossa näkymään. Nokia 6220c etukansi on rikki puolisenttiä ja vaikeuttaa näppylän painamista vasemmalla ylhäällä "valinnat". Tämä toimisi vielä vaikka lasten pelittäjä'nä tms. jos vain ehjän kannen löytäisin. Please,kerro mulle vinkki! Kiitosta jo etukäteen!

Vastaa
Vuorimies
Vuorimies

45

Minulla vielä tämmöinen pelittää ja ominaisuudet on paremmat kuin kaikissa muissa testaamissani Nokioissa. Lumiassa on kaikkea turhaa ja just hyödylliset jutut ei toimi kunnolla ja/tai vaatii netin päällä koko ajan...

Vastaa
VitsinViidakko
VitsinViidakko

46

Moi Vuorimies! Minä olen tullut samaan tulokseen. Nyt se sitten sippasi kokonaan eli se keskellä oleva OK ei liiku enää mihinkään. Kävin kysymässä Telemaailmalta,jossa niitä huolletaan. Kyllä sitä OK-toimintaa saa uusittua hintaan 50€. Uusin kesällä jo näppiksen ja etukannen,yht.50€. Uusiko parempi,kun ei tiedä mikä kansi siitä seuraavaksi lakkaa toimimasta? Kallis oli ja kalliimmaksi tulisi korjailla, 5,2 kamera,ikävä on sitä. Nettikin toimisi :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja