Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N78

16
Markus Lehtiniitty

Nokia N78 Nokia N78:aa voidaan pitää erittäin suositun N73-mallin tarinan jatkajana. Kyseessä on siis niin sanottu all-in-one-puhelin, joka pyrkii tarjoamaan monipuolisesti kaikkea kompakteissa kuorissa.

N78:aa tarjoaakin vahvan ominaisuustarjonnan niin puhelimena, kamerana, musiikkisoittimena kuin navigaattorina.  Lisäksi N78:ssa erityistä huomiota on kiinnitetty Nokian uuden palvelutarjonnan tukemiseen: Nokia Music Store, Nokia Maps ja Share on Ovi -sisällönjakopalvelu ovat kaikki tuettuja.
N78:sta löytyy paljon ominaisuuksia: (A-)GPS, Nokia Mapsin kartat, WLAN, 3,2 megapikselin kamera Carl Zeiss -optiikalla, kuvausvalolla sekä automaattitarkennuksella, VGA-videokuvaus, kakkoskamera edessä, microSD-muistikorttipaikka, musiikkisoitin, radio, internet-radiosovellus, stereokaiuttimet, Bluetooth stereotuella, videopuhelut, nettiselain ja sähköposti. Mukana tulevissa kuulokkeissa on 3,5 mm standardi kuulokeliitäntä.

Uusi juttu N78:ssa on sisäänrakennettu FM-lähetin, jonka avulla esimerkiksi musiikin voi lähettää autoradioon ja käyttää näin auton kaiuttimia. GPS:n avulla onnistuu paikkatiedon liittäminen kuviin. Kuvien lähettäminen internetiin onnistuu helposti ja samaa lupaillaan myös videoiden lähettämisen kanssa YouTubeen.

Lyhyen matkan yhteyksiin on tarjolla WLAN ja Bluetooth. Matkapuhelinverkoista GSM-tuki löytyy neljälle taajuudella ja 3G-tuki kahdelle taajuudelle (900/2100 MHz). 3G:n yhteydessä tuetaan myös nopeita HSDPA-datayhteyksiä.

N78 on varustettu S60-käyttöliittymän uusimmalla 3rd Edition, Feature Pack 2 -versiolla.

Painoa N78:lle on kertynyt 101,8 grammaa ja mitat ovat 113 x 49 x 15,1 millimetriä. Näyttö on 2,4 tuuman TFT-värinäyttö 240x320 pikselin resoluutiolla ja 16,7 miljoonalla värillä. Sisäistä muistia N78:ssa on 70 megatavua ja microSD-muistikorttipaikka siis löytyy lisäksi.

Muotoilussa N78 noudattaa N-sarjan uutta N81:n ja N82:n lanseeramaa selkeää linjaa, joka mielestäni kyllä kaipaisi vähän kurveja. Nyt N78 jää jotenkin hieman mitäänsanomattoman näköiseksi.

N78:aa odotetaan markkinoille vuoden 2008 toisen vuosineljänneksen aikana eli viimeistään kesäkuussa pitäisi löytyä. Veroton hinta-arvio on 350 euroa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (16)

Bumblabee (vahvistamaton)

1

Onnistuuko muuten muilla puhelimilla tuo "paikkatiedon lisääminen kuviin" ?
Kuulostaa näppärältä ominaisuudelta. Kuten myös FM-lähetin.

Vastaa
N73:n omistaja (vahvistamaton)

3

Tuo c-näppäin on kyllä vammasessa paikassa. C:n painaminen ei millään onnistu pelkästään yhtä kättä käyttämällä.

Tekstiviestin kirjoittaminen voisi olla ihan ok-kokemus, jos viestiä voisi kirjoittaa siten, että puhelin on käsissä vaakatasossa.

Kuriositeettinä promomateriaalissa c-näppäimen paikka vaihtelee.. :)

Vastaa
esa

4

Kyllähän tuo on parempaa muotoilua kuin nokialta yleensä. Hiiteen ne keinomunuaiset.

Vastaa
ivory (vahvistamaton)

5

Aattelin tollasen ostaa, mutta näppäimet kyllä mietityttää vähän..

Vastaa
N mies (vahvistamaton)

6

Eilen Nokian koulutuksessa pääsin kyseistä kännykkää kokeilemaan. Näppäimet ovat oikeasti hyvät, koska ne tulevat ulos kännykän muuten tasaiselta pinnalta, joten tekstiviestien näppäily on helppoa. C näppäintä en kyllä muistaakseni kokeillut, mutta eiköhän siihen totu.

Käyttö oli myös nopeampaa kuin N96 puhelimessa, tiedä sitten miten lopullisessa versiossa, koska menee vielä aikaa kun puhelin tulee markkinoille.

Vastaa
N-series (vahvistamaton)

7

Onkohan mitää tietoa koska olisi tulossa kauppoihin? Nokia lupaa toisella neljänneksellä, mutta nokialla tuntuu noi arviot menevän aina pieleen.

Vastaa
jorma (vahvistamaton)

8

369mhz ja 96 ram?
liekkö tämä parempi kuin 6220 ?

kommenttei?

6220 on parempi kamera ja 369mhz 128ram
mutta n78 on fm transimiter

Vastaa
nokia puhelimen omistaja (vahvistamaton)

9

hyvän näköinen puhelin, olisi kiva tietää, milloin tulee markkinoille.. niin tietää sitten vähän varautua..

Vastaa
Jonnezki
Jonnezki

11

kellää tietoo mite saa youtube videot näkyy?
Youtube client latasin mut kuva ei näy ja ääni ei kuulu.
Näkyy vaa et rupee se toistoaika juoksee

Vastaa
N73_
N73_

14

Hannes itel on tää n78 ja en kyll vaihtais tohon, vaikka annettas 50euroo väliin.
Tää on mun mielest paljon parempi ja ei kamerassa oo melkee mitää eroo, kun testasin n95 kameraa nii en oikee nähny et sen perusteel kannattas ostaa?
Tää 3,2mpx on mun mielestä tosi hyvä.
Kannattaa ostaa, jos sull on tarpeeks rahaa niin tää n78.
Ja täs saa viel 1vuoden puhe navikoinnin ilmaseks taisin kirjottaa ton väärin, mutta uskon että tajusitte?

Vastaa
n78 omistaja (vahvistamaton)

15

Todella hyvä puhelin, Suosittelen. Vaikka näppäimet näyttävät vähän epäilyttäviltä niin ne on mahtavat käyttää.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

16

Joo noi on hyvii kun nokia antaa joidenkien mallien kanssa kaupan päälle kunnon navigointiajan. Itselläni eri malli mutta, puoli vuotta ajo-opastus, ja loputon kävelyopastus!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja