Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N96

38
Markus Lehtiniitty

Nokia N96 Nokia N96 on Nokian uusi lippulaivamalli, parhaista parhain. Tässä tehtävässä se seuraa edeltäneitä N95/N95 8GB-malleja. Muotoilussa on haettu vaikutteita puolestaan N81/N81 8GB-mallista. N96:ssa on keskitytty erityisesti liikkuvan kuvaan katselemiseen unohtamatta kuitenkaan hyviä puhelinominaisuuksia, hyviä kameraominaisuuksia, hyviä musiikkiominaisuuksia, hyviä internetin selailumahdollisuuksia sekä paikannus- ja navigointiominaisuuksia. Liikkuva kuva on kuitenkin N96:n "se juttu".

N96:n suurin uusi ominaisuus on DVB-H-tuki eli toisin sanoen mobiili digi-tv. Suomessa DVB-H-verkossa näkyy toistaiseksi kolme kanavaa, jotka ovat MTV3, Nelonen ja musiikkikanava Voice. DVB-H-verkon maantieteellinen laajuus on toistaiseksi melko rajallinen, mutta se on laajenemassa.
Digi-tv:n lisäksi videoihin on panostettu N96:ssa myös laajalla erilaisten videoformaattien tuella ja nyt mukana on valmiiksi tuki myös flash-videoille, joita esimerkiksi YouTube käyttää. N96:lla onnistuu siis nyt myös YouTuben katselu. Lisäksi Nokia tarjoaa omaa Nokia Video Center -sovellustaan, jota kerrotaan uudistetun. Muistiin mahtuu videosisältöä jopa 40 tunnin edestä.

Videonkatselua helpottamaan N96:een on lisätty esiin käänettävä tuki, jolla laitteen saa pysymään sopivasti pystyssä sivuttain katselua varten.

Uutta N96:ssa on myös sisäinen 16 gigatavun muisti, jota voidaan vielä laajentaa maksimissaan 8 gigatavun microSD-muistikortilla. Muistin ei siis luulisi loppuvan ihan heti kesken. Vanhaa puolestaan on ns. "dual slide", eli kansi liukuu sekä ylös- että alaspäin. Yläpäästä paljastuu medianäppäimet, kun taas alhaalta työntyvät tuttuun tyyliin esiin perinteinen numeronäppäimistö.

Näyttö on kooltaan 2,8 tuumaa, tekniikaltaan TFT, resoluutioltaan tutut 240x320 pikseliä ja värejä löytyy 16,7 miljoonaa kappaletta.

Kameran, musiikkiominaisuuksien ja paikannuksen osalta N96 on hyvin pitkälti ennallaan N95:een verrattuna. Kamera on viisimegapikselinen ja varustettu Carl Zeiss -optiikalla sekä automaattitarkennuksella. Uutena ominaisuutena kuviin voi nyt liittää GPS:n avulla paikkatiedon. Itse asiassa N95:ssäkin olisi jo ollut tekniset valmiudet tähän. Videokuvaus on edelleen hyvää VGA-tasoa. N96:ssa tupla-LED-kuvaus/videovalo.

Musiikkia N96:een mahtuu paljon ja sen kuuntelu onnistuu musiikkisoittimella, jonka käyttöä helpottavat medianäppäimet. Musiikkia voi kuunnella kuulokkeilla - N96:sta löytyy 3,5 mm standardi kuulokeliitäntä - tai stereona joko kaiuttimien tai Bluetoothin kautta. Myös radio löytyy, nyt kuitenkin RDS-tuen kera.  Radio voi kuunnella myös Nokia Internet Radio -sovelluksella. Karttaohjelma Nokia Maps on päivitetty uuteen 2.0 -versioon. Varsinainen navigointi on edelleen maksullinen lisäpalvelu.

Painoa N96:lla on 125 grammaa mittojen ollessa 103 x 55 x 18 millimetriä. Käyttöliittymänä N96:ssa on S60-alustan uusin 3rd Edition, Feature Pack 2 -versio.

Yhteyksien osalta N96 tarjoaa varsin samaa kuin jo N95:kin. Lähiyhteyksinä Bluetooth ja WLAN. Matkapuhelinverkoista GSM/GPRS/EDGE-tukea löytyy neljällä taajuudella ja 3G-tukea kahdella taajuudella (900/2100 MHz). Lisäksi tuttuun tyyliin N96:sta löytyy myös televisioulostulo.

Luonnollisesti N96 tukee myös kattavasti Nokian uutta palvelutarjontaa: Nokia Maps, Nokia Music Store, Share on Ovi ja niin edelleen. Myös N-Gage-tuki on tulossa. N96:n odotetaan saapuvan kauppoihin vuoden 2008 kolmannella vuosineljänneksellä eli viimeistään syyskuussa 2008. Veroton hinta-arvio laitteelle on 550 euroa.

Kokonaisuutena N96 tarjoaa hyvän päivityksen N95/N95 8GB:lle, ei mitenkään mullistavaa mutta paljon pieniä päivityksiä ja uusissa kuorissa. Merkittävin uudistus kasvaneen muistin ohella on ehdottomasti mobiilin digi-TV:n tuki. Muotoilussa lähtö N81:n linjoille ei ainakaan itseltäni saa suuria pisteitä. Mielestäni alkuperäinen N95 tai ainakin N95 8GB oli tyylikkäämpi ja tämä on liian samankaltainen N81:n kanssa ja jää myös jotenkin mitäänsanomattoman näköiseksi. N96:ssa Nokia saa jälleen uuden lippulaivan - mutta tuskinpa N96 tulee saavuttamaan  aivan N95:n veroista suosiota.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (38)

Niko (vahvistamaton)

1

Voisin ottaa, mutten ostais. Qwerty puuttuu ja liikaa turhia ominaisuuksia

Vastaa
 (vahvistamaton)

4

Kyllä tolla muistilla jo 1000 - 1200€ olis semmonen realistinen hinta. Eli toisin sanoen: ei mitään järkee. Itselläni N95, riittää ihan hyvin

Vastaa
ASDASDASD ILKKA KANEVA

5

OMG MUL ON TOI JO!!!!1 ISI ON NOKIAN OMISTAJAN POJAN ISÄ!!!1

Vastaa
Samsa90 (vahvistamaton)

6

Uskoisin tuon kännykän realistisen hinnan olevan aluksi 700-800€, sillä tällä hetkellä arvioitu hinta kahdessa verkkokaupassa on 699 ja 999€. Onhan tuon kännykän viisi prototyyppimallia jo toki myytykin huutomikossa 700 eurolla :)

Itse olen ainakin ostamassa tuon kännykän, sillä siinä on todella paljon ja hyviä, uusia ominaisuuksia (mm. kameran apuvalo videokuvaa otettaessa), joten kännykkää ei tarvitse taas ihan heti vaihtaa. Saa nähdä vain, kummasta verkkokaupasta tuon saa nopeammin, kun olen jo ennakkotilauksen kumpaankin tehnyt ;)

Vastaa
Väli (vahvistamaton)

7

Kyllähän tollasen vois vähäks aikaa ostaa kun varaa on. Hyvä päästä testailemaan eri puhelimia.

Vastaa
lollo (vahvistamaton)

8

#
lainaus:
ASDASDASD ILKKA KANEVA @ 13.5.2008 11:15

OMG MUL ON TOI JO!!!!1 ISI ON NOKIAN OMISTAJAN POJAN ISÄ!!!1

vittu mikä leso... ASDASDASD ILKKA KANEVA haista paska...
yleensä nokian omistajan pojalla on isä tyhmä...

Vastaa
japanilainen (vahvistamaton)

11

Kyl toiki kännykkä kävis, mut mielummin mä odotan nokia n100, siin sentään on 8 Megapixelin kamera ja kaikkee muuta, ja muuten verojen kans toi n96 maksaa 700e.

Vastaa
n96 (vahvistamaton)

13

Hintaarvio on 550e, ainakin kun kävin kysymässää nokian myymälästä. Eli ei kallis!

Vastaa
matrix82
matrix82

15

Onko samaa vikaa kuin aiemmissakin Nokia älypuhelimissa, eli täytyy kerran vuorokaudessa käynnistää uudestaan, ettei käyttömuisti tule liian täyteen?
Tästä johtuen puhelin käynnistää itsensä aina välillä uudestaan, ellei puhelinta ole sammutettu.

Vastaa
Aaaaaleksi (vahvistamaton)

17

Jos hintaa todellakin on vain tuo vähän alle 700 niin kyllä tätä pitää kokeilla. Mitään N95 mallia en oo omistanu niin nyt en jätä väliin sitten :)

Vastaa
jeejee

20

matrix82 @ 22.6.2008 17:29

Onko samaa vikaa kuin aiemmissakin Nokia älypuhelimissa, eli täytyy kerran vuorokaudessa käynnistää uudestaan, ettei käyttömuisti tule liian täyteen?
Tästä johtuen puhelin käynnistää itsensä aina välillä uudestaan, ellei puhelinta ole sammutettu.Mulla on N73 enkö ole sammuttanut sitä varmaan kuukauteen (kai) eikä se ole ittekseen mitää touhunnut.

Vastaa
jeejee

21

matrix82 @ 22.6.2008 17:29

Onko samaa vikaa kuin aiemmissakin Nokia älypuhelimissa, eli täytyy kerran vuorokaudessa käynnistää uudestaan, ettei käyttömuisti tule liian täyteen?
Tästä johtuen puhelin käynnistää itsensä aina välillä uudestaan, ellei puhelinta ole sammutettu.Mulla on N73 enkö ole sammuttanut sitä varmaan kuukauteen (kai) eikä se ole ittekseen mitää touhunnut.

Vastaa
Henkka (vahvistamaton)

22

Nokian sivujen nokia shopista ennakkotilaajan hinta sisältäen toimituskulut oli N96 hinta joku 980e... et ei ihan 671 taida riittää kun kuoriin...

Vastaa
jaqnu (vahvistamaton)

23

"huonoa N95een verrattuna on 3D-prosessorin puuttuminen (3D pelit tökkii) ja tunnoton näppäimistö"

Itseasiassa tuossa on kyllä kolmedee kiihotin :) Testailun perusteella ihan jeppis, mutta hinnan perusteella N85 tulee olemaan varmaan järkevämpi kauppa...ja myöskin tunnokkaampi kapistus.

Vastaa
Whiskey
Whiskey

25

Tere Saudi-Arabiasta. N96 hinta täällä 2659 SR eli apaut 530 Euroa. Ostin pois, enpä ala vielä arvioimaan onko hyvä vai huono...

Vastaa
minä (vahvistamaton)

26

uutisen perusteella hyvä luuri. pitää ostaa pois ja kokeilla. (voitin just vähän aikaa sit kasino arvassa 10 000 ni ei pätäkkä ihan heti lopu)

Vastaa
jupste
jupste

27

Itselläni kyseinen Nokia N96 luuri on ja voin sanoa että olen TODELLA TYYTYVÄINEN. Musiikinlaatu kaiuttimissa ja kuulokkeilla kuunneltaessa todella hyvä. Videokuvan laatu todella hyvä lukuunottamatta inhottavaa white noisea taustalla useimmiten :( No, ei se paljoa haittaa kun en muutenkaan hirveesti videota kuvaile sillä. Kuvanlaatu myös aivan mahtava. 5MP kamera on aivan tarpeeksi minulle. GPS löytää A-GPS:än vuoksi käyttäjän sijainnin todella nopeaa ja muutenkin GPS ominaisuudet alternative-softalla mainiot (itse käytän garminia) Akkukesto aivan riittävä (samaa luokkaa kuin Nokia N95:sessa) ja joka latauskerralla paranee. Toistaa myös WMV videot :P Ja DivXPlayer ei valitettavasti toista yli 150MB kokoisia videoita ilman lagimista, mutta LCG SmartMovie converterilla saa ne pieneen kokoon. Winamp Remote toimii mainiosti. Eh, yleisesti sanoen AIVAN MAHTAVA PUHELIN!

Vastaa
Whiskey
Whiskey

29

Alkaa mullakin olee jo kokemusta. Hyvä puhelin, kuten tossa jo mainittiinkin akkukesto onneksi paranee käytön myötä. Millähän tästä sais noi kameran äänet pois?

Vastaa
Vinetto (vahvistamaton)

31

Mikä tän hinta nyt on ku jotku sanoo yli 900 ja jotku jotain 600?

Vastaa
jere.. (vahvistamaton)

32

hinta on nyt joku 699e
aijon ostaa ku hinnat laskee vielä vähän!

Vastaa
apudelick
apudelick

38

tosi hyvä puhelin ja halpa ostin hintaan 410euroo tietoasemalta ja turha mennä kattoo puhelinta sieltä koska viimeinen oli tampereella ja mä sain sen XD eikä ne varmaan enää tilaa sitä kun tuli jo n97

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja