Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia 6600 fold

3
Markus Lehtiniitty

Nokia 6600 fold Nokia 6600 fold on erikoinen simpukka Nokian tekeleeksi. Se on tyylikäs ja siinä on paljon jänniä uusia ratkaisuja. Nokia 6600 fold aukeaa yhdellä painalluksella, kyseessä on elektromagneettinen ratkaisu eikä esimerkiksi suositusta 6131-mallista tuttu jousiratkaisu, jonka kanssa on esiintynyt jossain mitossa kestävyysongelmia. 6600 foldin ratkaisun toimivuudesta ei voida toistaiseksi sanoa sen enempää, muuta kuin, että aika sen tulee kertomaan.

Suljettuna ja käyttämättömänä 6600 foldin etupuoli on täysin musta. Näyttö on siis ikään kuin piilossa eli toisin sanoen sammutettuna. Sen saa kuitenkin helposti päälle: etupuolta kopautetaan/painetaan/mitä ikinä kaksi kertaa sormella, ja näyttö herää henkiin! Tuttuun tapaan ulkonäytöllä näkyy muun muassa kellonaika tai tieto saapuneista puheluista tai tekstiviesteistä. Kaksoisnapsautusta voidaan käyttää myös hylkäämään tulevia puheluita tai lopettamaan esimerkiksi herätys. Tulevan puhelun kanssa systeemissä on vielä sellainen hienous, että yksi napautus hiljentää soittoäänen ja toinen napautus hylkää tulevan puhelun.
Ominaisuuspuolella 6600 fold tarjoaa kahden megapikselin kameran, VGA-videokuvauksen, videopuhelut, perusmusiikkisoittimen ja radion, microSD-muistikorttipaikan (tuki neljän gigan korteille) ja muun muassa Bluetoothin. 6600 fold on Nokian peruspuhelinten Series 40 -alustalle pohjautuva laite.

Uutta ja vielä melko harvinaista on myös muun muassa suuremman kirkkauden mahdollistavan OLED-tekniikan käyttö 6600 foldin molemmissa näytöissä. Sisänäytössä on pikseleitä siinä on 240x320 ja värejä 16,7 miljoonaa ja se on kooltaan 2,13 tuumaa; ulkonäytössä pikseleitä on 128x160.

6600 fold on kaksitaajuus-3G-puhelin (850/2100 MHz) ja nelitaajuus-GSM-puhelin. Painoa 6600 foldilla on 110 g ja mitat ovat 87,7 x 44 x 15,9 millimetriä.

Nokia 6600 foldin veroton hinta-arvio on 275 euroa ja sen odotetaan saapuvan markkinoille vuoden 2008 kolmannella vuosineljänneksellä eli viimeistään syyskuun loppuun mennessä.

6600 fold on numerokaima 6600 sliden kanssa ominaisuuksiltaan lähes tulkoon identtinen.

Kommentit (3)

Nokia 6600 slide

1

[...] aikaan julkaistun 6600 fold -mallin tapaan myös 6600 slidesta löytyy ns. napautuskomennot. Napauttamalla puhelinta kaksi [...]

Vastaa
MAIJA_PUU
MAIJA_PUU

3

Nokia 6600 Fold. 1 viikon käyttökokemuksen jälkeen: Aika näppärä ja on ominaisuuksia. Mutta ei se puhelin aukene niin helposti siitä sivunapista kuin luulisi. Musta kuorikin on alkanut vaalentua etuosastaan, jossa antenni sijaitsee. Sininen sensorivalo on muuttunut kirkkaammaksi, eikä ole enää niin sininen.
Näppäimistö on miellyttävä tekstarien kirjoitteluun.
Turhia viestipohjia ei saanut poistettua niinkuin esim. N95:sta.
Puhelimen kuoren luulin olevan mattapintaisempi kuin se oli.
Vertailun vuoksi Sony Ericksson W508. Sonyssä on myös paljon ominaisuuksia, mutta pääpaino oli nyt tekstarien kirjoittamisen helppous! Kiva lisä oli myös salasanan asettaminen, niin ei kuka tahansa pääse soittelemaan puhelimellani. Maija

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja