Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone Suomeen

23
Matti Vähäkainu

iPhone Suomeen
TeliaSonera on tehnyt sopimuksen Applen kanssa, jonka mukaan yritys tuo iPhonen myyntiin Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan, Liettuan, Latvian ja Viron markkinoilla myöhemmin tänä vuonna. Useassa Euroopan maassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa myynnissä oleva iPhone on saavuttanut jo varsin suurta suosiota. Vaikkei Apple kilpailekaan samassa kastissa Nokian kanssa myyntivoluumeista, niin ainakin gadget-piirit ovat ottaneet puhelimen omakseen.

Vajaan kahden viikon päähän sijoittuvalta Applen kehittäjäkonferessilta odotetaan uuden iPhonen julkistusta. Siitä lähtien kuin alkuperäinen iPhone julkaistiin on kuultu huhuja tulevasta 3G iPhonesta. TeliaSoneran ilmoitus iPhonen tulosta Suomen markkinoille vahvistaa osaltaan 3G iPhonen tulon, sillä Suomessa kytkykaupalla myytävien puhelimien täytyy täyttää tietyt vaatimukset, joista tärkein on 3G-yhteys.Nokialtakin on odotettu uutta kosketusnäytöllistä puhelinta markkinoille, mutta näillä näkymin sen julkaisu siirtyy ensi vuodelle tai vähintään loppu vuoteen. Apple saa todennäköisesti hyvää jalansijaa ennen Nokian kosketusnäytöllisen puhelimen ilmestymistä kauppojen hyllyille. Myyntiin tullessa iPhone kilpailee todennäköisesti Nokia N95 8GB:n, vastajulkistetun N78:n ja tulevan N96:n kanssa.

TeliaSonera ei kerro lehdistötiedotteessaan, saako yhtiö yksinoikeuden iPhonen edustukseen Suomessa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (23)

Tomii
Tomii

1

Tuleehan se "vihdoinkin". Itselläni ei ole mitään aikomusta ostaa kyseistä "puhelinta" koska en tarvitse mihinkään kasaa turhia kikkailu ominaisuuksia mm. kosketusnäyttöä, jossa ei ole minkäänlaista näppäilytuntumaa.

Turhaa hypetystä kaikki iLaitteet..

Vastaa
Aunustico
Aunustico

2

Joo, en itsekään ole kiinnostunut hankkimaan iPhonea. Suurimpina syinä, että Nokialaiseni toimii ihna hyvin, iPhonen kytkykaupan hinta on huikea, eikä iPhone vaikuta kuitenkaan niin päätähuomaavalta. Mutta periaatteessa ihan hyvä, jos tuo Suomeenkin saadaan.

Vastaa
opelman
opelman

3

No hyvähän se on. Pitää varmaan emännelle hommata tuollainen ja ite tyytyä tuohon nokialaiseen. Navetassahan niitä lähinnä tarvitsee ettei jalat paskaannu. nokialaisia meinaan. Kummoinen oo näppäily tuntuma noissa nokian napeissakaan. Iphonessa sentään kohtullinen testannut nääs oon ;)

Vastaa
Spardy
Spardy

4

Nyt jos vaan pitää kytkyn kohtalaisena, niin voisi jopa harkitakin. Alkaa nykyinen N70 olla vähän sen tuntunen, että kaikkea kovaa on kestänyt. Sinällänsä hieman jo kiinnostanut laite tehojensakin puolesta, joka mahdollistaa kaiken maailman lystin porttaukset sun muut. Nokialaisten käyttöliittymätkin on niin vaan turkasen hitaita. Nykyäänkin joutuu melkeinpä vartin odottaa sen jälkeen kun on virtanappia painanut, että puhelin sammuu.

Mikään Applen kuolaaja en ole, sillä ennestään minulla ei ole Applen tuotteita kuin pari 89-91 vuoden mäkkäriä, jotka löysin joskus taannoin kaatopaikalta. Ihan toimivia mööpeleitä kuiteskin.

Vastaa
jehu80
jehu80

5

Ihan hyvä kun tulee myyntiin, mutta en ostaisi ko. puhelinta koska ominaisuudet ovat ymmärtääkseni selvästi jäljessä Nokian vastaavan hintaisia puhelimia. Jännä nyt sitten nähdä lähteekö tämä oikeasti myymään, vai käykö niin, että alkuinnostuksen jälkeen kiinnostus ihmisillä lopahtaa? Itse epäilen jälkimmäistä, mutta eihän sitä koskaan tiedä...

Ps. Spardy uudet Nokian S60 puhelimet eivät enää hidastele vanhempien malliin.

Vastaa
Xaboom
Xaboom

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jehu80:

Jännä nyt sitten nähdä lähteekö tämä oikeasti myymään, vai käykö niin, että alkuinnostuksen jälkeen kiinnostus ihmisillä lopahtaa? Itse epäilen jälkimmäistä, mutta eihän sitä koskaan tiedä...

Itelläkin oli alussa jopa kiinnostusta kyseiseen puhelimeen, mutta tämä mediahypetys kyseisen puhelimen kohdalla alkanut pursuta korvista ulos ja taitaa jäädä hankkimatta.

Vastaa
Epeh
Epeh

7

Puhelin sen on siinä missä muutkin. Toimii ihan luotettavasti ja vkon käytön jälkeen yhtä nopea kirjoittaa kun normaalillakin näppäimillä. Näytön koko on myös paljon mukavampi kun mikään tämän hetkinen nokialainen. Ominaisuudetkaan ei ole jäljessä, jos puhelinta osaa käyttää. Toki 3G:tä ei vielä ole, mutta Suomessa on muutenkin huono 3G kattavuus ainoastaan isommissa kaupungeissa se on... Katso mm. http://www.elisa.fi/kuuluvuus/

Vastaa
jone4711
jone4711

8

Nokialainen käytössä, syynä ainoastaan rahan puute. Ystävälleni kävin yhden 8-gigan mallin unlockkaamassa ziphonella ja mikään toinen puhelin, koskaan, ei ole ollut sellainen herkku mikä iphone on. Kuvat, videot, puhuminen, tekstarit (ei ollut vielä ääkkösiä) onnistuvat aivan loistavasti. Netti pelaa hyvin jos tukiasema löytyy, 3g olisi toki suotavaa sekin. Pelkkää näyttöä .. ja sekin jopa parempi kuin psp:ssä. Kannattaa sitä koittaa kaverilta, mikäli niitä on (iphonea). Valinnasta ei sen jälkeen tule kovinkaan konstikasta.

Vastaa
Xaboom
Xaboom

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jone4711:

Valinnasta ei sen jälkeen tule kovinkaan konstikasta.

Jeps, ei Gps:ää eli ei minun valinta. 3g ja Gps lähes joka päivä käytössä joten tarvetta noille on. Eli käyttötarkoituksethan sitä puhelimen valintaa yleensä paljon ohjaavat. Jollekin sopii, toiselle ei...

Vastaa
opelman
opelman

10

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jone4711:

Valinnasta ei sen jälkeen tule kovinkaan konstikasta.

Jeps, ei Gps:ää eli ei minun valinta. 3g ja Gps lähes joka päivä käytössä joten tarvetta noille on. Eli käyttötarkoituksethan sitä puhelimen valintaa yleensä paljon ohjaavat. Jollekin sopii, toiselle ei...

Jos oot tarpeex korvessa että gps tarvii ei 3g toimi. Ja jos 3g toimii et tartte gps. tai sitten oot umpityhmä stadilainen.

Vastaa
Xaboom
Xaboom

11

Lainaus:

Jos oot tarpeex korvessa että gps tarvii ei 3g toimi. Ja jos 3g toimii et tartte gps. tai sitten oot umpityhmä stadilainen.

Tai sitten teen töitä =). Korvessahan sitä Gps:ää yleensä vähemmän tarvii... Eli kaikki arvauksesi meni väärin, paitsi tyhmyydestä en tiedä. Oliko muita mielikuvituksen tuotteita? Sinulla niitä tuntuu löytyvän =)

Vastaa
xenico
xenico

13

No jaa... Menee tuonkin puhelimen ominaisuudet hieman harakoille koska Soneralla on huomattavasti heikompi 3G- ja EDGE verkko kuin vaikkapa Elisalla... Tiedä nyt että kannattaako tuota edes harkita, koska kun mikä tahansa laite mikä suomeen tulee, niin sen hintaa nostetaan lähes puolella. Eli tonkin puhelimen kuukausimaksut olis jotain 50-90€, (Tosin varmasti paaaaaljon enemmän) kuukaudessa 24kk ajan. Itelläni on todella hyvässä kunnossa oleva Nokia 6280, ja se passaa mulle. En minä tollasella mitään tee. Vähän aikaa ku saa hypistellä niin siinäpä se sitten onki. Mutta pittää ootella jos vaikka ne hinnat laskis siedettävälle tasolle, niin vois tuonkin ostoa harkita. Tässä vaiheessa... EI TODELLAKAAN!

Veikkaan että tuo on pakko-ostos kaikille niille lesottajille, joilla on pakko ossa kaikki maailman uusimmat härvelit.

Vastaa
ramu2000
ramu2000

15

Mielestäni on todella hyvä puhelin. Vaikka ei ehkä ominaisuuksissa voita nokiaa mutta esim. youtube tai muiden sivuistoiden katselu on jotain omaa luokkaansa. Kallishan se on mutta jenkeistä kräkättynä alle 400$ niin eipä tunnu enää missää.
Saas kattoo minkälainen on nokian vastaisku, uskoisin että nokia satsaa samanlaiseeseen ihmeeseen kans paljon jotta voisivat kasvattaa brändiään jenkeis. Odotan innolla mitä nokia tekee

Vastaa
Xaboom
Xaboom

18

Eikö tuo 2g-versio iPhonesta ole muutenkin jo lähes myyty loppuun. Tuon 3g-version julkaisun on ennustettu tapahtuvan Apple Worldwide Developers Conferencessa 9-13.6. Tuohan nyt päivän selvä asia ollut jo pitkään että tuota 2g-versiota ei voi Suomessa myydä kytkyllä (ei edes Apple, vaikka onkin niin iHana).

Vastaa
Funkee
Funkee

19

16GB ja 3G loistavasti toimivassa paketissa!!! Kertakaikkiaan makein vehje jota olen ikinä nyplännyt käsissäni.

Tuskin maltan odottaa. Mietin jo kräkätyn hankkimista jokin aika sitten, mutta nyt malttia. Älkää odottako taas jotain v**un joulua julkaisun kanssa sillä joulu on NYT!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tavis (vahvistamaton)

20

En voi muuta todeta että kyllä tuo iPhone on juurikin tuon hypetyksen arvoinen vehje. Se joka ei usko niin luulen siinä vaiheessa uskovan kun näkee tuotteen. Ihmisillä on ihan samanlaisia ennakkoluuloja Applen Mac tietokoneiden suhteenkin. Ennakkoluuloja on monella niin kauan kunnes oikeasti näkevät miten ne toimivat oikeasti. Samoin kävi iPodinkin kanssa. iPod löi itsensä läpi helppokäyttöisyyden ansiosta vaikka sitä haukuttiin joka paikassa kun ihmiset eivät olleet vielä tutustuneet laitteisiin. Sai sitä kettuilua ja valitusta lukea melkein hermostumiskynnykseen asti jos sitä meni vahingossa kehumaan jossain foorumissa.

Tilanne on melkein sama iPhone kanssa. Alkuun kaikki tietämättömät ja ennakkoluuloiset laput silmillään kulkevat Nokia käyttäjät haukkuvat sen minkä kerkeävät mutta katsotaan vaikka puolen vuoden päästä mitä ihmiset ovat mieltä. Tilanne on ehkä vieläkin parempi iPhonen kannalta sillä Nokia käytettävyys on ollut vuosikaudet S60 käyttiksen kanssa sellaista kuraa että monelta on mennyt hermot koko puhelimeen. iPodin kohdalla erot olivat huomattavasti pienemmät sillä Creativessa oli suht samanalainen käyttis alkuaikoina iPodin kanssa ja silti iPod myi kuin häkää. Itse odotan että iPhone tulee myymään todella hyvin.

Vastaa
Makere
Makere

21

Näyttäkääs mulle että miten joku kirjottaa yhdellä kädellä nopeammin iPhonella (tai yleensäkkään yhdellä kädellä, ilman pöytää tjms) kuin millä tahansa perinteisellä kännykällä.

Vastaa
ohe
ohe

22

Varmasti hyvä puhelin/multimedialaite - vain yksi konkreettinen vika: laitetta ei tule löytymään kaupan hyllyltä niin kuin löytyy Nokian, Sony/Ericssonin, LG:n ja Motorolan mallit.

Vastaa
analien
analien

23

kiinnostaa kovasti sen verran tehoja että siihen tulee luultavasti monenlaisia hyviä softia ja systeemejä modaamalla ja ilman

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.