Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sonera avasi iPhone-jonotuslistan; hinnoittelusta ei vielä tietoa

5
Markus Lehtiniitty

Sonera avasi iPhone-jonotuslistan; hinnoittelusta ei vielä tietoa
Apple esitteli eilen uuden iPhone 3G -puhelinmallin. Esittelyn yhteydessä hintoja kerrottiin alennetun merkittävästi edeltävään malliin verrattuna. Toistaiseksi kuitenkaan aivan tarkkaa kuvaa esimerkiksi Suomen osalta Soneran myyntimallista ja -hinnoista ei ole vielä saatu.

Sonera on avannut sivuillaan jo kuitenkin iPhonen jonotuslistan, johon uudesta iPhone 3G:stä kiinnostuneet voivat täyttää tietonsa ja iPhonen saapuessa Suomeen Sonera käy läpi halukkaat soittamalle näille ilmoittautumisjärjestyksessä.
Uutta iPhonea odotetaan Suomeen saapuvaksi 11. heinäkuuta. Applen amerikkalaiselle pörssivalvoja SEC:lle tekemän ilmoituksen mukaan uudet iPhone 3G -sopimukset eivät anna pääsääntöisesti yksinoikeutta yhdelle operaattorille kaupata puhelinta ensimmäisen iPhonen tapaan, vaan periaatteena on, että kauppaa pääsevät harjoittamaan useat operaattorit samassa maassa.

Uudet sopimukset eivät tule siis antamaan yksinoikeutta laitteen myyntiin vain yhdelle operaattorille. Applen mukaan kuitenkin Yhdysvalloissa, Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Irlannissa ja tietyissä muissa maissa on voimassa yhden operaattorin politiikka myös jatkossa. Täysin varmaa tietoa ei vielä ole Suomen tilanteesta, koska Apple ja Sonera ovat kieltäytyneet kommentoimasta asiaa.

"En voi vahvistaa tai kiistää yksinoikeutta", kaupallinen johtaja Pasi Mehtonen TeliaSoneralta kertoo. Myöskään hinnoittelusta ei ole tihkunut vielä lisätietoa. "Lisää tietoa hinnoittelusta tulee viimeistään heinäkuun 11. päivänä", Mehtonen vihjaa Digitodaylle antamassaan kommentissa.

Apple on muuttanut iPhone 3G:n yhteydessä liiketoimintamalliaan radikaalisti. Aiemmin Apple sai matkapuhelinalalle täysin poikkeuksellisesti osansa iPhone-käyttäjien operaattoreille tuottamasta liikevaihdosta, mutta tästä on nyt iPhone 3G:n yhteydessä luovuttu. iPhone 3G:n hinta on painettu aiempaa alemmas operaattorituilla, joihin Apple operaattorit pakottaa. Apple kerää nyt tulonsa pelkästä laitemyynnistä. Apple saa laitteistaan enemmän rahaa itselleen kuin, mitä laite kaupassa maksaa sillä operaattorit myyvät itse laitteen tappiolla ja keräävät rahat käyttäjiltä kytkysopimuksen aikana takaisin. Näin Apple odottaa iPhonen tavoittavan aiempaa suuremman yleisön.

Kommentit (5)

Hepsu (vahvistamaton)

1

"Apple saa laitteistaan enemmän rahaa itselleen kuin, mitä laite kaupassa maksaa sillä operaattorit myyvät itse laitteen tappiolla ja keräävät rahat käyttäjiltä kytkysopimuksen aikana takaisin."

Eli kytkyistä ei päästä eroon. Toivottavasti Suomessa tulee muillekkin operaattoreille myyntiin, että saadaan hintoja mahdollisesti alemmas.

Vastaa
JiM (vahvistamaton)

2

Ja taas pieleen, se ei ole mikään jonotuslista, vaan info. Puhelinta EI VOI VIELÄ MISTÄÄN VARATA.

Hyvää uutisointia osa 2.

Vastaa
Markus (vahvistamaton)

3

Totta, kyse ei ole varsinaisesta ennakkovarauksesta mutta Sonera-johtaja Keijo Mehtosen he soittavat ihmiset läpi järjestyksessä ja kertovat paketeista sekä hinnoista.

Vastaa
North (vahvistamaton)

4

Toivotaan hartaasti, että Elisa alkaa myös itse myymään tätä hittipuhelinta. Kun junassa on mukana Elisa, niin kilpailu tulee olemaan kovaa ja hinnat tippuu varmasti. Tarkoittaako tämä nyt sitten sitä, että tuo puhelin pitää ensin ostaa ja sen jälkeen vielä maksaa jotain kuukausimaksua? Jos näin on, niin en kyllä siihen ala!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja