Apple ryhtyy suoritintehtailijaksi

2
Lauri Jämsä

Apple ryhtyy suoritintehtailijaksi
New York Times -lehden haastateltavana ollut Applen toimitusjohtaja Steve Jobs paljasti, että tulevaisuudessa iPhone- ja iPod-laitteista löytyy yrityksen omat suorittimet.

Apple osti pari kuukautta sitten P.A. Semi -nimisen yrityksen. Tällöin Jobs julisti, että Apple ei ole kiinnostunut heidän suorittimistaan, vaan yrityskaupoissa olisi ollut kyse ainoastaan P.A. Semin tuotekehityksestä ja tietotaidosta. Kaupassa lienee siirtynyt Applen nimiin myös yritystä kiinnostavia patentteja.

175 miljoonan euron yrityskauppa avaa Applelle mahdollisuuden netota tulevaisuudessa iPhone- ja iPod-laitteilla vielä aiempaa enemmän, koska tähän asti suorittimia on jouduttu ostamaan muun muassa Samsungilta.

Apple aikoo kehitellä mobiililaitteisiin sopivan, täysin uuden järjestelmäpiirin, joka tulee sisältämään esimerkiksi muistin, näytönohjaimen, suorittimen ja verkkoyhteydet.



Tietokonesuoritinkisaan Applella ei kuitenkaan ole varaa lähteä, vaan yritys tyytyykin käyttämään tietokoneissaan Intelin prosessoreita myös tulevaisuudessa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (2)

xenico
xenico

1

Toivottavasti tämä tulee tarkoittamaan sitä, että iPod:ien hinnat tippuu alas. Vois meinaan kuvitella, jos ei tarvitse ostaa muilta prossuja ja suorittimia.

Vastaa
Euphemos
Euphemos

2

Ja ei muuten tasan tule tarkoittamaan. Kyllä tohon omien prosessorien tehtailuun ja kehitykseen sen verran paljon saa rahaa upotettua.

Käytännössä Apple tavoittelee lähinnä sitä etua, että voi olla riippumattomampi muiden piirivalmistajien tuotanto/toimitusvaikeuksista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.