Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Operaattoreiden iPhone-hinnoittelut suututtavat ihmisiä

30
Kaarlo Räihä

Operaattoreiden iPhone-hinnoittelut suututtavat ihmisiä
Applen iPhone 3G -matkapuhelinta on odotettu monissa maissa kuin kuuta nousevaa, mutta monissa maissa kuluttajat ovat saaneet kokea karvaan pettymyksen, koska matkapuhelinoperaattorit ovat hinnoitelleet kytkypaketit liian hintavaksi.

Suomessa Sonera julkisti omat kytkypakettinsa ja niiden hinnoittelut viime viikolla. Kaikki eivät kuitenkaan sulattaneet Soneran asettamia hintoja ja monien mielestä operaattoreiden välinen kilpailu olisi kuluttajien etu, koska matkapuhelinoperaattoreiden välinen hintakilpailu ajaisi iPhonejen ja liittymien hinnat alemmaksi.
Hinnoitteluun ovat tyytymättömiä myös Kanadassa asuvat kuluttajat, joille puhelinta kauppaa yksinoikeudella matkapuhelinoperaattori Rogers Communications. Rogers myy kanadalaisille ainoastaan kolmen vuoden kytkypakettia ja halvimman paketin kuukausimaksut alkavat 75 dollarista (noin 47 euroa). Kalleimmassa paketissa kuukausimaksut alkavat 115 dollarista (noin 72 euroa). Kaikki paketit sisältävät rajoituksia esim. 3G-datayhteyksille ja halvimmassa paketissa dataa saa siirtää 750 megatavua kuukaudessa ja kalleimmassa 2 gigatavua kuukaudessa. Halvimmillaan kolmen vuoden kytkypaketti kustantaa siis Kanadassa noin 1690 euroa.

Monet kanadalaiset suivaantuivat Rogersin hinnoittelusta, jonka takia he perustivat erillisen ruinediphone.com-sivuston (sivuston alkuperäinen osoite oli fuckyourogers.com, joka selittänee paremmin kuluttajien turhautumista), jossa kerätään allekirjoituksia adressiin, joka lähetetään suoraan Applen toimitusjohtaja Steve Jobsille, jotta hän puuttuisi Kanadan huonoon hinnoitteluun tai antaisi mahdollisuuden muillekin operaattoreille myydä iPhonea Kanadassa.

Kanadalaisten lisäksi myös ruotsalaiset ovat ilmaisseet huolensa iPhonen korkeasta hintatasosta, sillä 16 gigatavun muistilla varustetusta iPhone 3G -puhelimesta joutuu kalleimman kytkypaketin ja rajoittamattoman datayhteyden kanssa maksamaan yli 2 700 euroa (yli 4 300 dollaria) kahden vuoden aikana.

Kommentit (30)

hraHUU
hraHUU

1

Mielestäni outoa käytöstä Applelta, minkä takia kuumaa rautaa takova yritys ottaa reilua takapakkia asettamalla odotetun uutuustuotteensa ostoa ja käyttöä koskien näinkin suuria rajoituksia? Itse olisin ainakin panostanut avoimmuuteen & sitoutumattomuuteen jotka tuntuvat olevan tämän hetken trendikyyskäyrän huipulla, kuluttajien arvostus tätä ko. firmaa laskee aivan varmasti tämän uusimman tempauksen jälkeen.

*IMAGOLITSARI*

Vastaa
markokaup
markokaup

2

Aika huimaa rahastusta masiinalla jotenka jätetään kokonaan väliin. Ei se nyt NIIN hyvä kuitenkaan ole että maksaisi itsensä kipeeksi(*) 2 vuoden ajan.

(* sis. hyvät datayhteydet ja tarpeeksi puheaikaa/txt viestejä)

Vastaa
ramu2000
ramu2000

3

huhuh, aika huimaa. Mutta eikös teliasonera ole myös yksinoikeudella ruotsissa? Eihän se tuu suomessa niin kalliiksi kun ruotsissa?

Jos sonera hinnottelee vain "keski-ikäisten naisten" tai "yli 50v" niin ovatpahan konkassa 20v kuluttua. Heidän pitäisi myös osata kosiskella nuoria että soneran tulevaisuus on taattu

Vastaa
Jep_
Jep_

4

"jossa kerätään allekirjoituksia adressiin, joka lähetetään suoraan Applen toimitusjohtaja Steve Jobsille"

Mitä helvettiä?

Siis tuohan on nimenomaan Applen kannattama bisnesidea, koska näin he saavat ylihypetetystä puhelimestaan maksimaalisen hinnan. Apple on liian tietoinen prändistään ja käyttävät näin sitä hyväkseen.

Tarjoavat yksinoikeutta operaattoreille -> operaattorit kilpaa nostavat hintaa sille tasolle jolla uskovat pääsevänsä vielä omilleen.

Väittäisin, että muut puhelinvalmistajat ovat hieman harmissaan kun eivät ole onnistuneet rakentamaan yhtä onnistunutta systeemiä. Operaattori hoitaa kaiken, puhelimen markkinoinnin, maksaa valtavat katteet ja ottaa vielä kuluttajien mahdolliset vihat niskoilleen.

Vastaa
SSaarinen
SSaarinen

5

Jos tuon turhakkeen saisi ostettua pelkän puhelimen hinnalla, niin saattaisin käydä ostamassa. Mutta kytkynä en edes ajattele hankkivani. Siinä sitten inistään, kun alkuinto menee ohi ja ollaan nalkissa Soneran kanssa.

Vastaa
Quiote
Quiote

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trevil:

halpa ja Apple ei esiinny samassa lauseessa.

Samaa voidaan sanoa avoimesta ja Applesta.

Lainaus:

Itse olisin ainakin panostanut avoimmuuteen & sitoutumattomuuteen

Jep, minä ostan iPhonen heti kun sen saa iPhonena ilman liittymiä sun muita kahden vuoden riistosopimuksia.

Vastaa
Smuliii
Smuliii

8

Lainaus:

Jep, minä ostan iPhonen heti kun sen saa iPhonena ilman liittymiä sun muita kahden vuoden riistosopimuksia.


Ja siihen mennessä kaupoista löytää parempia kosketysnäytöllisiä puhelimia.

Vastaa
Ekaros
Ekaros

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hraHUU:

Mielestäni outoa käytöstä Applelta, minkä takia kuumaa rautaa takova yritys ottaa reilua takapakkia asettamalla odotetun uutuustuotteensa ostoa ja käyttöä koskien näinkin suuria rajoituksia? Itse olisin ainakin panostanut avoimmuuteen & sitoutumattomuuteen jotka tuntuvat olevan tämän hetken trendikyyskäyrän huipulla, kuluttajien arvostus tätä ko. firmaa laskee aivan varmasti tämän uusimman tempauksen jälkeen.

*IMAGOLITSARI*

Milloinkas Apple olisi ollut avoin yhtiö? Applen tuotteethan ovat suljettuja järjestelmiä joihin on vaikeampi päästä verratuna kilpailijoiden tuotteisiin.

Vastaa
LaLLi80
LaLLi80

10

Kuka kehtaa ekana tunnustaa olevansa niin helevetin tyhmä, että ottaisi tuon noilla hinnoilla? Eikös Nokia ollut tuomassa jotain iPhone klooniansa? Se vielä avoimella linuxilla toimivaksi ilman kytkykauppoja niin saavat asiakkaan minusta.

Vastaa
RoyalGuru
RoyalGuru

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Drunkken:

Lulz, hakataan Steve Jobs ja kaikki operaattoreiden johtajat :E


Ja tämäkö on vastaus rukouksiisi? ei ne hinnat hakkaamalla laske ja piste.

Vastaa
vfinn
vfinn

14

Niin kauan kun ihmiset juoksevat kuin pässit naruissa ja maksavat mitä pyydetään - (Se ei ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa) - tuollainen hinnoittelutyyli tulee jatkumaan. Eli päinvastoin kun asian ajattelee jos kukaan ei ostaisi tokkopa hinnoittelu tuollaisena pysyisi.

Vastaa
Bluekkis
Bluekkis

15

Edelleenkin mielestäni kannattavin zoneran iphone soppari on se reilu 400e puhelimesta ja sitten itse räätälöity edullinen liittymä. Ei ainakaan itseäni se 2v kytky siinä haittaa kun en operaattoria vaihtele joka vuosi. Itselläni vanha kunnon rätinälinja oli käytössä melkein 10 vuotta ja nykyinen liittymä tulee työpaikan puolesta.

Vastaa
teme565
teme565

16

En ymmärrä, miksi ihmiset tuosta niin kiukuttelevat, on sitä maailmassa muitakin kännyköitä kuin IPhone. Sitä paitsi, tuohon korkeaan hintaan on hyvä lääke, kun kukaan ei osta tuollaista ökyhintaista pakettia, on operaattorien pakko alentaa hintaa. Yksinkertaista ja helppoa.

Vastaa
jehu80
jehu80

18

Kun katsoo noita muiden maiden hulluja kuluja, niin Soneran Suomen ratkaisu näyttää mielestäni oikein hyvältä.

Liittymään pitää ilmeisesti se 24kk sitoutua, mutta kuka niitä muka jatkuvasti vaihtaa? Taitaa olla suurimmat numeronsiirtoajat ohi jo.

Puhelimelle tulee tällöin yksinkertainen kertahinta ja muut kulut saa itse valita. Puhelu- ja datahinnoittelu on onneksi Suomessa edullisella tasolla, ihan kaikilla operaattoreilla.

Nuo pakkopaketit ovat taas järjettömiä! Normaali ihmiselle 50€ - 70€ / kk lasku on ihan liikaa. Parempi on itse valita ne palvelut mitä haluaa käyttää, niin maksaakin sitten siitä mitä tarvitsee.

Vastaa
Skole
Skole

19

Itselläni ei taas ole varaa maksaa heti tuota 500 euroa puhelimesta ja valita niitä edullisempia palveluita siihen pakettiin, vaan maksan tuon 245 euroa heti, ja makselen sitten sitä liittymää siinä kuukausi toisensa perään, kun tuo pienemmissä summissa maksaminen on taas mahdollista itselleni.

Vastaa
_JatZ_
_JatZ_

20

iPhonen pitäisi olla siellä Apple Storessa yhden napin takana (niin kuin ovat kaikki muutkin Applen tuotteet) ja sitä painamalla kilahtaisi postiluukusta sisään, sitoutumatta mihinkään voisit käyttää sitä vaikka juustoraastimena.
Montakohan myytyä puhelinta jo olisi mikäli sitä myytäisiin ihan normaaliin tapaan?

Vastaa
Jep_
Jep_

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _JatZ_:

iPhonen pitäisi olla siellä Apple Storessa yhden napin takana (niin kuin ovat kaikki muutkin Applen tuotteet) ja sitä painamalla kilahtaisi postiluukusta sisään, sitoutumatta mihinkään voisit käyttää sitä vaikka juustoraastimena.
Montakohan myytyä puhelinta jo olisi mikäli sitä myytäisiin ihan normaaliin tapaan?

Ovat kai laskeneet että tekevät näin enemmän rahaa. Sinänsä erikoista, sillä Applea ei ole aiemminkaan myyty hinnalla vaan mielikuvilla, designilla ja käytettävyydellä. Ominaisuuksissa tai hinnassa Apple ei ole loistanut ylitse muiden.

Vastaa
_JatZ_
_JatZ_

22

Nytpä sitä Sektori uutisoi että Jenkkilässä iPhone olisi tulossa myyntiin myös ilman kytkyjä tai muita sopimuksia, kertapoistohintaan 599 USD (~380e) ja 699 USD (~443e). Tuossa alkaisivat hinnat jo ehkä lähentelemään siedettäviä summia, kun vertaa esim. siihen että vuoden alussa maksoin Nokia E65:stä ~330e.

Vastaa
exlex
exlex

23

Olen tästä ihan varma, että seuraavan vuoden sisään tulee muilla merkeillä kosketusnäytöllisiä puhelimia läjäpäin paljon halvemmalla. Laittee on todennäköisesti kehittyneempiäkin, kuin iPhone joten mielestäni ei kannata ostaa Apple ylihinnalla. Odottakaa ihmiset, odottakaa. Säästätte rahaa.

Esim. Nokialla on tulossa joku koskeketusnäytöllinen puhelin pian: http://www.hilavitkutin.com/2008/04/10/n...otanut-nettiin/

Vastaa
Tero Lehto

24

Moni valittelee, että iPhonesta pitää maksaa 2000 € ja sitoutua 24 kuukaudeksi. Ottakaa nyt laskukone käyttöön hyvät ihmiset.

Soneralta saa 8 Gt iPhonen hintaan 429 €, ja halvin Minun Sonera -liittymä sille maksaa 1,99€/kk. Laitteen hinnaksi tulee siis halvimmillaan 477 €. Puhelimeen voi laittaa toisenkin Soneran liittymän, kenties myös Tele Finlandin kortin.

Jos on toisen operaattorin asiakas, sitten kieltämättä tarjous on epähoukutteleva. Vielä ei ole tiedossa, saako iPhone 3G:n operaattorilukot murrettua.

Vastaa
Tiksu
Tiksu

30

En kyllä osta noilla hinnoilla. Kyllä ne siitä laskee.

Muistuttaisin, että kallis hinta on operaattorien, ei Applen, syy. Esim. Italiassa ja Kreikassa saa iPhonen lukitsemattomana.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja