Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sonera ottaa iPhone tilauksia vastaan

45
Matti Vähäkainu

Sonera ottaa iPhone tilauksia vastaan
Sonera lähetti hetki sitten iPhone-ennakkorekisteröityneille tiedotuksen sähköpostilla ja tekstiviestillä. Lyhyessä tiedotteessa kerrotaan, että ennakkorekisteröityneille on avattu tilausnumero. Viestissä kehotetaan myös tilaamaan iPhone 3G -puhelin "HETI", sillä "puhelimia on rajoitettu määrä, suuren kysynnän vuoksi vain nopeimmat saavat omansa ensimmäisten joukossa."

Soneran viestissä linkataan myös hinta-/liittymätietoihin, jotka useimmat listaan rekisteröityneet ovat lienee jo nähneet viime perjantain uutisissa. Vaikka tuhansia ja tuhansia kiinnostuneita ennakkorekisteröityi Soneran iPhone 3G -listalle, niin saa nähdä kuinka moni on valmis tilaamaan puhelimen nyt kun hinnat ovat julki.

Kommentit (45)

r65
r65

2

Hinta sinänsä ei olisi este, jos olisin Soneran asiakas, varmaanin valitsisin jonkun niistä kolmesta paketista.
Sen sijaan, koskapa Sonera antaa ainoana vaihtoehtona noihin paketteihin tuon Minun Sonera-palvelun, jonka kanssa iPhonen voisi maksaa kertaheitolla, mutta operaattorilukituksella ja 24 kk:n sitoumuksella, en näe voivani perustella itselleni tuollaisen hankkimista, semminkin, kun niitä olisi peheeseen ostettu samantien 3 kpl.

Täytyy ootella, josko nuita jonkun ajan kuluttua saisi operaattorivapautettuina.

Siihen asti aion pärjäillä Sony-Ericssonilla, jonka tulen tämän kesän aikana ostamaan nykyisen Nokia N80:n tilalle, joka on hinta-laatusuhteeltaan ollut aivan käsittämättömän syvältä, ja on saanut minut ihmettelemään, millä keinoin Nokia on saanut maailmalla ihmiset kuvittelemaan ostaneensa laatupuhelimia. Ainakin minun N80:nen pelaa kuin WinXP-SP1, satunnaisesti ja eläen täysin omaa elämäänsä....

Vastaa
zibi
zibi

3

En ymmärrä kuinka tuo puhelin on monien mielestä kallis ? Itselläni puhelimet on ollut hintaluokaltaan noin 350€. Applen iPhonen 8gt versiohan maksoi noin 160€. Puhelinlaskuni on noin 20€ luokkaa kuukaudessa (ei datapaketteja) soneran halvin kuukausimaksu taisi olla 32€. Elikkä noin 10€ minun pitää kuukaudessa maksaa lisää ja saan siinä samalla datapaketin. Elikkä puhelinta ostaessani säästän puhelimen hinnassa, mutta kuukausimaksussa joudun hieman laittamaan lisää.
Ainut mikä tässä vituttaa on liittymän vaihtaminen ja 24kk sopimus.

Vastaa
willy (vahvistamaton)

4

Ilmeisesti viestit ovat tavoittaneet vain Soneran asiakkaat, sillä minulle ei minkäänasteista viestiä ole tullut (olen Elisan netti- ja puhelinasiakas), vaikka ensimmäisenä päivänä kävin kiinnostukseni ilmaisemassa. Muutenkin, ostamatta kyseinen puhelin jää, en vain suostu lähtemään tämänmoiseen politiikkaan mukaan. Vaihdan tämänmyötä myös muut Applen tuotteet pois, tämä lähentelee jo järjettömyyttä.

Vastaa
Vkat
Vkat

5

Enpä ole minäkään viestiä saanut, vaikka ajattelin puhelimen käydä hakemassa samantien kun niitä tulee. Ei tuo hinta ole niin paha, että se esteeksi nousisi, ainut este voisi olla Sonera ja 24kk diili.

Vastaa
NeoGeo1
NeoGeo1

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anonymous User:

Ilmeisesti viestit ovat tavoittaneet vain Soneran asiakkaat, sillä minulle ei minkäänasteista viestiä ole tullut (olen Elisan netti- ja puhelinasiakas), vaikka ensimmäisenä päivänä kävin kiinnostukseni ilmaisemassa. Muutenkin, ostamatta kyseinen puhelin jää, en vain suostu lähtemään tämänmoiseen politiikkaan mukaan. Vaihdan tämänmyötä myös muut Applen tuotteet pois, tämä lähentelee jo järjettömyyttä.

Kyllä mulle ainakin tuli viestiä ja saunalahden asiakas olen... ja varaukseen meni

Vastaa
WumWum
WumWum

7

On se kallis.


Törkeää hinnoittelua puhelinoperaattorilta. Oli hankintalistalla, ei ole enää. Ennen kuin rajoitukset häviää, puhelimen hinta tippuu 60 %, oikealle tasolleen.

Vastaa
tonnikala
tonnikala

8

Itse olen Elisan asiakas ja kyseinen tekstiviesti & sähköposti saapui noin 5 minuuttia sitten. Hinnoittelu on kyllä aivan posketon (+24kk sopimus), joten odotellaan huuman laantumista.

Vastaa
Loop1
Loop1

9

Kohta saadaan lukea kun Sonera ilmoittaa että tilauksia on tullut jo tuhansia jopa satoja tilauksia ennätys ajassa. Voihan tuon maksaa jos haluaa ja varmaan moni haluaakin, mut kyl jotenki tuntuu toi hinta vähä "suolaselta"

Vastaa
aitzo
aitzo

10

Applehan vetää noista puhelumaksuista välistä pari senttiä minuutilta. Lisäksi Applen politiikka myydä monopoli-oikeus yhdelle operaattorille on mielestäni todella haitallista kuluttajille, koska hinnat ovat mitä ovat. Soneraa en niinkään syyttäisi, se on maksanut varmasti paljon rahaa saadakseen yksinoikeuden. Älkää alistuko tähän, ostakaa vapaita puhelimia.

Vastaa
jehu80
jehu80

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti thejammy:

suuri kysyntä? vieläkö joku aikoo noilla hinnoilla ostaa tuon?


Aivan varmasti aikoo ja moni, ei vain joku. Tietenkin tämä on vain minun arvioni.

Ei suorahinta ole edes kummoinen, jos sitä vertaa Nokian, Samsungin tai Sony Ericssonin mallistoon? Moni maksaa luurista mukisematta paljon enemmän, vaikkapa esimerkkinä Nokia N73 oli tullessaan yli 500€ (arvio, kun en muista tarkkaa).

Vastaa
4HeNE
4HeNE

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aitzo:

Applehan vetää noista puhelumaksuista välistä pari senttiä minuutilta. Lisäksi Applen politiikka myydä monopoli-oikeus yhdelle operaattorille on mielestäni todella haitallista kuluttajille, koska hinnat ovat mitä ovat.


Eikös Sonera (ja muut operaattorit ulkomailla) nykyään osta puhelimet suoraan, eikä Apple enään vie rahaa liittymistä? Ja Jobshan lupaili kumoavansa operaattoreiden yksinoikeudet iPhoneen joissakin maissa.

Vastaa
amtiainen
amtiainen

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aitzo:

Applehan vetää noista puhelumaksuista välistä pari senttiä minuutilta. Lisäksi Applen politiikka myydä monopoli-oikeus yhdelle operaattorille on mielestäni todella haitallista kuluttajille, koska hinnat ovat mitä ovat.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 4HeN:

Eikös Sonera (ja muut operaattorit ulkomailla) nykyään osta puhelimet suoraan, eikä Apple enään vie rahaa liittymistä?

Näinhän se oli.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 4HeN:

Ja Jobshan lupaili kumoavansa operaattoreiden yksinoikeudet iPhoneen joissakin maissa.

Apple ilmoittaa, että sillä on sopimus iPhonen levittämisestä yli 70 maahan.

Pääsääntöisesti nämä sopimukset eivät anna yksinoikeutta puhelimeen yhdelle operaattorille – "paitsi Yhdysvalloissa, Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Irlannissa ja tietyissä muissa maissa".

Tämähän ei silti tarkoita sitä että nämä puhelimet tulisivat myyntiin ilman pakollista kytkyä.

Sitten vielä uutinen rapakon takaa. AT&T on ilmaoittanut että se alkaa myymään puhelinta myöhempänä ajankohtana hintaan $599/8GB (hinta ilman ALV) ja 699$/16GB (hinta ilman ALV) ilman kytkyä. Näin ollen ollaan hyvin kaukana siitä hinnasta ($199) mitä Steve Jobs WWDC messuissa lupaili.

Edullisin iPhonen hinta 429eur + 2 eur/kk x 24kk (477eur sis. ALV) ei ole nyt kovin paha verrattuna Nokian älykännyköihin. Ainoa iso miinun on se että jos iPhonen haluaa edullisesti, täytyy se ostaa 429eur hintaan ja hankkia siihen oma räätälöity Minun Sonera liittymä.

Nokian puhelimia saa aidolla osamaksulla (puhelimen oikea hinta + kytky) kun taas iPhonen hinta karkaa aivan omiin lukuihin jos sen hakkii Small/Medium/Large iPhone kytkynä. En suosittele kenellekään Smal/Medium/Large liittymiä. Kerralla ostettuna puhelimen hinta on ihan passeli.

Vastaa
eksumies
eksumies

14

Jos ostaa iphonen kannattaa varmaan ottaa siihen minun sonera liittymä.
Tällä hetkellä soneran puhelimista on on 1% lukittuja enkä usko että iphone tulee olemaan opetaattori/sim lukittu. Voi sitten ottaa halvemman liittymän ja saa puhelimen halvimmalla.

Vastaa
defic
defic

16

onks toi uus 3g sitten simlukittu tai operaattorilukittu? jos ei niin voihan sellasen liittymän ottaa kaappiin makaamaan

Vastaa
Laageri
Laageri

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti defic:

onks toi uus 3g sitten simlukittu tai operaattorilukittu? jos ei niin voihan sellasen liittymän ottaa kaappiin makaamaan

Eiköhän ne ole!

Vastaa
eksumies
eksumies

18

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti defic:

onks toi uus 3g sitten simlukittu tai operaattorilukittu? jos ei niin voihan sellasen liittymän ottaa kaappiin makaamaan

Eiköhän ne ole!

Enpä usko että on kumpaakaan. Soneran koneisiin on vaan yleensä tukussa lätkäisty "simlock" tarra laatikkoon, vaikka ne eivät oikeasti sitä ole.
Oikeat lukitukset tehdään sitten valmistajan tehtaalla. Pelkästään jossain soneran nokia malleissa on vielä lukitus. Samsung, ericsson ym. ovat ilman lukkoja kokonaan.

Vastaa
Vinsoc (vahvistamaton)

19

En kyllä TODELLAKAAN noilla hinnoilla ja soppareilla ala Soneran hiekkalaatikolla leikkiä. Kyllä se vielä kytkyttömänä ja halvemmalla tulee myyntiin laajastikkin...toivottavasti.Apple ei taida tykätä jos Suomessa myydään vain vähän puhelimia, kyllä se haluaa laitteensa kaikkien saataville riippumatta operaattorista.

Vastaa
Nick (vahvistamaton)

20

Juu haluu kaikkien saataville, mutta todellisuudessa Suomessa myytävieä iPhonejen myynti on vaa kärpäsenpaska USA:n tuottoon nähden...

Vastaa
Tenitsi
Tenitsi

21

Eipä ole tullut ilmoitusta, mutta enpä ole ostamassakaan noilla ryöstö-hinnoilla. Markkinoilta saa samaa laatua paaaaljon halvemmalla. Burn Sonera, Burn!

Vastaa
Pena (vahvistamaton)

22

Itse laitetta käyttäneenä ja samaan aikaan käytössä E71 voin sanoa, ettei laite ole mitenkään ylihintainen. Tuon tason laitteen kuuluu maksaa n. 500-600 € btw puhelimet maksavat huomattavasti enemmän kuin tuon (429/519 €) joten kyllä sillä 24 kk diilillä saa merkittävän edun.

Vastaa
exlex
exlex

23

En kyllä käsitä kuka uskaltaa ostaa noilla hinnoilla iPhonen. Puhelujen hinnat on ihan hirveet. Puhelimen kokonaishinnaksi tulee paljon kun pitää sitä 24kk.

Tuo iPhonen tekniikka ja Designkin alkaa olemaan jo vanhanaikaisen näköinen. Kohta muilla merkeillä varmaan kymmenkunta koskeketusnäytöllista puhelinta. Tuossa esim yksi joka on vuotanut nettiin: ( http://www.hilavitkutin.com/2008/04/10/n...otanut-nettiin/ ). Mahtaa varmaan iPhonen käyttäjiä harmittaa kun kavereilla on uudet pelit kädessä ja puoleen hintaan. :P

Kaverilla on ollut tuo vangempi versio iPhonesta käytössä jo reilu puolivuotta ja se kaatuilee ja on muutenkin vaikea puhuessa. Mutta tottakai ymmärrän jos joku kuitenkin haluaa iPhonen. Onhan se Apple.

Vastaa
375H&H
375H&H

24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti exlex:

Mahtaa varmaan iPhonen käyttäjiä harmittaa kun kavereilla on uudet pelit kädessä ja puoleen hintaan. :P

No en usko että harmittaa sillä ovathan jo muidenkin Aplen tuotteiden käyttäjät jo aikaa sitten tottuneet ajatukseen.

Vastaa
Nicto
Nicto

25

Eikös ilmasia/suojaamattomia wlaneja oo tätä nykyä vähän siellä sun täällä, mitä sitä turhaan ottaa jotain datapaketteja, kun eikö niitäkin voi käyttää..vieläpä ihan ilmaiseks?

Vastaa
375H&H
375H&H

26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nicto:

Eikös ilmasia/suojaamattomia wlaneja oo tätä nykyä vähän siellä sun täällä, mitä sitä turhaan ottaa jotain datapaketteja, kun eikö niitäkin voi käyttää..vieläpä ihan ilmaiseks?

No toisaalta miksipä ostaa auto kun kerran liftaamalla pääsee kyytiin vähän siellä sun täällä, ja jos ei liftaamalla niin voi maksaa taksista. Datapaketin ostaa sellainen käyttäjä joka tietää tarvitsevansa dataa reiluhkosti sekä ei luota ilmaisen yhteyden saatavuuteen. Muuten olen kyllä wlanien yleisyydestä samaa mieltä.

Vastaa
jehu80
jehu80

27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nicto:

Eikös ilmasia/suojaamattomia wlaneja oo tätä nykyä vähän siellä sun täällä, mitä sitä turhaan ottaa jotain datapaketteja, kun eikö niitäkin voi käyttää..vieläpä ihan ilmaiseks?


Ei.

Vastaa
Nicto
Nicto

28

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nicto:

Eikös ilmasia/suojaamattomia wlaneja oo tätä nykyä vähän siellä sun täällä, mitä sitä turhaan ottaa jotain datapaketteja, kun eikö niitäkin voi käyttää..vieläpä ihan ilmaiseks?


Ei.


Tämähän oli varsin informatiivinen vastaus... Miten niin ei?

Vastaa
jehu80
jehu80

29

No kieltämättä olihan tuo :)

Eipä niitä ilmaisia WLAN verkkoja kovin paljon täällä armaassa kotimaassamme ole, joten jos siihen perustaa oman mobiilin nettikäytön niin aika pienelle käytölle jää.

Lisäksi jos kyseessä ei ole avoimmeksi ja ilmaiseksi tiedetty verkko, vaan esimerkiksi verkko jota omistaja ei ole ymmärtänyt salata, ei tätä verkkoa saa käyttää ilman omistajan lupaa. Jos käytät vaikkapa naapurisi verkkoa hänen tietämättään syyllistyt rikokseen, Suomessa on jo tuomittu henkilö tälläisestä rikoksesta.

Omasta mielestäni verkkoa voi käyttää jos se on avoin, mutta näköjään oikeus oli eri mieltä eräässä tapauksessa. Ihmeellinen on maailma.

Vastaa
WLAN (vahvistamaton)

30

Ai että siitä sakotetaan ku käyttää salaamattomia verkkoja? Kun henkilö ei salaa verkkoa, oletetaan että hänelle on saman tekevää ketkä verkkoa käyttävät, mutta jos hän salaa verkkonsa, niin silloinhan on sanomattakin selvää, että hän haluaa pitää sen yksityisenä. Ei pitäisi sakottaa siitä, että käyttää vapaita verkkoja.

Vastaa
Cyka (vahvistamaton)

31

On kyllä outoa minun korville tämä, että sakotetaan salaamattomasta verkosta sakotettaisiin.

En epäile, ettei tuomioistuin tällä lailla joskus päättäny, mutta huono päätös sitten oli.

Tätäkin kirjoittelen salaamattomalla verkolla. Sitten, kun käyttäjää kaistan pieneneminen haittaa, niin opettelee salaamaan =P

Ja, jos jollai ei ole väliä, että sen verkkoa käytetään, niin siihen luulis olevan oikeus?! Pitäisi verkko nimetä: "SAA KÄYTTÄÄ, EN SAKOTA!" BD

Vastaa
astrong
astrong

32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti exlex:

En kyllä käsitä kuka uskaltaa ostaa noilla hinnoilla iPhonen. Puhelujen hinnat on ihan hirveet. Puhelimen kokonaishinnaksi tulee paljon kun pitää sitä 24kk.

Tuo iPhonen tekniikka ja Designkin alkaa olemaan jo vanhanaikaisen näköinen. Kohta muilla merkeillä varmaan kymmenkunta koskeketusnäytöllista puhelinta. Tuossa esim yksi joka on vuotanut nettiin: ( http://www.hilavitkutin.com/2008/04/10/n...otanut-nettiin/ ). Mahtaa varmaan iPhonen käyttäjiä harmittaa kun kavereilla on uudet pelit kädessä ja puoleen hintaan. :P

Kaverilla on ollut tuo vangempi versio iPhonesta käytössä jo reilu puolivuotta ja se kaatuilee ja on muutenkin vaikea puhuessa. Mutta tottakai ymmärrän jos joku kuitenkin haluaa iPhonen. Onhan se Apple.

iPhonessa on OS X-käyttis, joka on aivan toista luokkaa kuin Nokian Symbian käyttikset.
Lisäksi iPhone on huomattavasti Mac- yhteensopivampi kuin Nokian kännykät.
Epäilemättä Nokiakin voisi kehittää kännyköidensä käyttöliittymiä (esimerkkinä E90), mutta ehkä firma saa uusia mallejaan paremmin myytyä kun Symbian -käyttistä kehitetään vain vähän kerrallaan, joten pienetkin edistysaskeleet Nokia- kännykän toimivuudessa
otetaan vastaan mullistavina uudistuksina.

Ehkä olen toista mieltä hankittuani ensimmäisen iPhoneni ensi viikolla, mutta ainakin iPod Touch on osoittautunut nerokkaaksi laitteeksi.

Vastaa
Skole
Skole

33

En viitsinyt siihen numeroon soittaa, joka sähköpostissa tuli Soneralta toissapäivänä, niin kai ne myy siellä jossain Veikon koneessa niillekin, jotka eivät ole varanneet kyseistä puhelinta? Vai pitääkö ennakkorekisteröitymättömien henkilöiden odottaa viikko siitä julkistamisesta, että varauksen tehneet henkilöt ovat varmasti saaneet poimittua omansa hyllyiltä?

Vastaa
exlex
exlex

34

Jaa a. Jotku puhuivat tossa tuosta avoimesta WLAN:ista ettei niitä ole paljon missää. Niin ainakin isoissa kaupungeissa W-Lanit ovat ilmaisia esim. kotikaupungissani Oulussa W-LAN kattaa laajasti ja on ilmainen.

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti exlex:

En kyllä käsitä kuka uskaltaa ostaa noilla hinnoilla iPhonen. Puhelujen hinnat on ihan hirveet. Puhelimen kokonaishinnaksi tulee paljon kun pitää sitä 24kk.

Tuo iPhonen tekniikka ja Designkin alkaa olemaan jo vanhanaikaisen näköinen. Kohta muilla merkeillä varmaan kymmenkunta koskeketusnäytöllista puhelinta. Tuossa esim yksi joka on vuotanut nettiin: ( http://www.hilavitkutin.com/2008/04/10/n...otanut-nettiin/ ). Mahtaa varmaan iPhonen käyttäjiä harmittaa kun kavereilla on uudet pelit kädessä ja puoleen hintaan. :P

Kaverilla on ollut tuo vangempi versio iPhonesta käytössä jo reilu puolivuotta ja se kaatuilee ja on muutenkin vaikea puhuessa. Mutta tottakai ymmärrän jos joku kuitenkin haluaa iPhonen. Onhan se Apple.

iPhonessa on OS X-käyttis, joka on aivan toista luokkaa kuin Nokian Symbian käyttikset.
Lisäksi iPhone on huomattavasti Mac- yhteensopivampi kuin Nokian kännykät.
Epäilemättä Nokiakin voisi kehittää kännyköidensä käyttöliittymiä (esimerkkinä E90), mutta ehkä firma saa uusia mallejaan paremmin myytyä kun Symbian -käyttistä kehitetään vain vähän kerrallaan, joten pienetkin edistysaskeleet Nokia- kännykän toimivuudessa
otetaan vastaan mullistavina uudistuksina.

Ehkä olen toista mieltä hankittuani ensimmäisen iPhoneni ensi viikolla, mutta ainakin iPod Touch on osoittautunut nerokkaaksi laitteeksi.

Heh. En lähtisi tuolle linjalle kyllä että Nokian käyttis on surkea. Kyseessä on kaksi ihan eri käyttistä kyllä ja toinen on tarkoitettu Touchille ja toinen perinteistä käyttöä varten joten vertailu on vaikeaa. Joten odotetaan vain sitä Nokian vastaavaa ja haukutaan sitten.
Sitten tuosta yhteensopivuudesta. Varmasti iPhone on yhteensopiva oman merkin laitteiden kanssa mutta entäs muuten. :P
En lähtisi siltikään maksamaan laitteesta tuollaisia hintoja. Se on yksinkertaisesti liikaa puhelimesta.

Vastaa
astrong
astrong

35

Lainaus:

Jaa a. Jotku puhuivat tossa tuosta avoimesta WLAN:ista ettei niitä ole paljon missää. Niin ainakin isoissa kaupungeissa W-Lanit ovat ilmaisia esim. kotikaupungissani Oulussa W-LAN kattaa laajasti ja on ilmainen.

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti exlex:

En kyllä käsitä kuka uskaltaa ostaa noilla hinnoilla iPhonen. Puhelujen hinnat on ihan hirveet. Puhelimen kokonaishinnaksi tulee paljon kun pitää sitä 24kk.

Tuo iPhonen tekniikka ja Designkin alkaa olemaan jo vanhanaikaisen näköinen. Kohta muilla merkeillä varmaan kymmenkunta koskeketusnäytöllista puhelinta. Tuossa esim yksi joka on vuotanut nettiin: ( http://www.hilavitkutin.com/2008/04/10/n...otanut-nettiin/ ). Mahtaa varmaan iPhonen käyttäjiä harmittaa kun kavereilla on uudet pelit kädessä ja puoleen hintaan. :P

Kaverilla on ollut tuo vangempi versio iPhonesta käytössä jo reilu puolivuotta ja se kaatuilee ja on muutenkin vaikea puhuessa. Mutta tottakai ymmärrän jos joku kuitenkin haluaa iPhonen. Onhan se Apple.

iPhonessa on OS X-käyttis, joka on aivan toista luokkaa kuin Nokian Symbian käyttikset.
Lisäksi iPhone on huomattavasti Mac- yhteensopivampi kuin Nokian kännykät.
Epäilemättä Nokiakin voisi kehittää kännyköidensä käyttöliittymiä (esimerkkinä E90), mutta ehkä firma saa uusia mallejaan paremmin myytyä kun Symbian -käyttistä kehitetään vain vähän kerrallaan, joten pienetkin edistysaskeleet Nokia- kännykän toimivuudessa
otetaan vastaan mullistavina uudistuksina.

Ehkä olen toista mieltä hankittuani ensimmäisen iPhoneni ensi viikolla, mutta ainakin iPod Touch on osoittautunut nerokkaaksi laitteeksi.

Heh. En lähtisi tuolle linjalle kyllä että Nokian käyttis on surkea. Kyseessä on kaksi ihan eri käyttistä kyllä ja toinen on tarkoitettu Touchille ja toinen perinteistä käyttöä varten joten vertailu on vaikeaa. Joten odotetaan vain sitä Nokian vastaavaa ja haukutaan sitten.
Sitten tuosta yhteensopivuudesta. Varmasti iPhone on yhteensopiva oman merkin laitteiden kanssa mutta entäs muuten. :P
En lähtisi siltikään maksamaan laitteesta tuollaisia hintoja. Se on yksinkertaisesti liikaa puhelimesta.


Maksoin viime vuoden marraskuussa Nokian E90 kännykästä n. 950 euroa. Hieman ylihintainen tuotehan tuo Nokian lippulaiva oli ainakin tuohon aikaan.
iPhonen hankintahinta on kohdallaan, tosin lukitsematon iPhone vaikka +200 euroa kalliimmalla hankintahinnalla olisi parempi vaihtoehto.
E71 taitaa tarjota kaikki E90:n ominaisuudet kohtuuhintaan, todennäköisesti myös E71 -kännykässä on yhtä kankea käyttöliittymäkin kuin E90-kännykässä, vai onko mitään kehittymistä tapahtunut n. vuodessa?

Vastaa
ferre185
ferre185

36

Liian kallis ja laatu ja ominaiset paljon huonommat kuin halvemmissa Nokia ja Sony Ericssonissa- Tämän puhelimen hyvä puoli tehokas markinointikoneisto, joka toimii juuri tehokkaasti , että puhelimen laatu ja ominaisuuksita tehtiin jopa enemmän kuin todellisuus on- Minulla on ko puhelin ja toin sen Usasta- Todella surkea ja jää reippaasti taakse vastaavista Nokian ja Sony ericssonin malleista- Myöskään puhelin ei ole pärjänyt mistään testeissä edesse 60/100pistettä enempää- alscore listan puhelimen pisteet olivat 50-60 välillä , jonka arvioineet asiantuntijat- Siis hintalaatusuhde ei vastaa todellisuutta- Soneran tarjous on todella törekeän kallis kun sain 16 GB Usasta n alle 200€- Että ei kiitos- Muuten puhlein teki jo ensimäisenä viikkona ja eron minun kanssa ja koko softa sekosi , liäsksi näyttön mekanismit petti- Huoltoa ei löytnyt Suomesta ja käytin sen nopeasti Usassa ja myin- Kiitos minulle riittä nämä markkinakoneiston luomat illuusiot- Kiitos

Vastaa
tekstiä (vahvistamaton)

39

No jo on kommentoitu.. Mutta on sitä mullaki asiaa. Ensinnäkin nuista lanjattomista verkoista. Niistä ei ole hirveesti hyötyä tossa puhelimessa, mikäli haluaa säästää laskussa ottamalla datapaketin pois, sillä esim paikannin käyttää tietoverkkoa sun paikantamiseen. Siihen ei yksin langaton verkko riitä. Toiseksi.. Langatonta verkkoa ei saa käyttää vaikka siinä ei olekkaan salausta. Tämä tapaus on rinnastettavissa siihen, että voisit vain rikkoa jonkun ikkunan ja mennä sisään. Ikkunan rikkominen on ihan yhtä helppoa, kun on vapaaseen langattomaan verkkoon kytkeytyminenkin. Mikäli langattoman verkon omistaja on tietoinen että sitä voidaan käyttää luvattomasti, hän voi salata sen. Ei ole vaikeeta nykyään. Ja jos hän haluaa jakaa sen kaikille, niin verkon nimessä pitää olla joko "FREE", "ILMAINEN", "OPEN", AUKI" sanoja, mitkä ilmaisee sen, että tätä verkkoa saa käyttää.

Ja sitten itse tuohon luuriin.... Itse olen saanut kokeilla tuota puhelinta(edellinen versio), ja täytyy sanoa että ihastuin sen tekniikkaan tunnistaa asento. Pelejä oli todella kiva pelata, kun tarvitsee vain puhelinta kallistaa. Lisäksi langaton verkko toimi, ja kaatuilua ei sattunut. Itse saan tuon puhelimen kaverilta, joka lähettää sen ranskasta. Siellä kaikki kytkyliittymien puhelimet pitää myydä myös ilman lukitusta. Käsittämättömillä såneran hinnoilla en kyseistä puhelinta osta!

Vastaa
astrong
astrong

40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ferre185:

Liian kallis ja laatu ja ominaiset paljon huonommat kuin halvemmissa Nokia ja Sony Ericssonissa- Tämän puhelimen hyvä puoli tehokas markinointikoneisto, joka toimii juuri tehokkaasti , että puhelimen laatu ja ominaisuuksita tehtiin jopa enemmän kuin todellisuus on- Minulla on ko puhelin ja toin sen Usasta- Todella surkea ja jää reippaasti taakse vastaavista Nokian ja Sony ericssonin malleista- Myöskään puhelin ei ole pärjänyt mistään testeissä edesse 60/100pistettä enempää- alscore listan puhelimen pisteet olivat 50-60 välillä , jonka arvioineet asiantuntijat- Siis hintalaatusuhde ei vastaa todellisuutta- Soneran tarjous on todella törekeän kallis kun sain 16 GB Usasta n alle 200€- Että ei kiitos- Muuten puhlein teki jo ensimäisenä viikkona ja eron minun kanssa ja koko softa sekosi , liäsksi näyttön mekanismit petti- Huoltoa ei löytnyt Suomesta ja käytin sen nopeasti Usassa ja myin- Kiitos minulle riittä nämä markkinakoneiston luomat illuusiot- Kiitos


Missäs olet nähnyt Applen tai Soneran iPhone-mainoksia.? Ei tuo Soneran markkinointi vaikuta kovin tehokkaalta esim. Nokiaan verrattuna.
Huomioipa että olet käyttänyt lukitsematonta jenkki-iPhonea, jolla ei ole takuuta eikä sitä myyty Suomessa. No tiedät tilanteen itsekin ja turha 2g-iPhonen kohtalosta on valittaa.

iPhonea myydään kytkykännykkänä ja mahd. jatkossa myös kalliimpana ei-kytkyllisenä operaattori-lukittuna mallina. Tällä hetkellä on epäselvää voiko suomalainen turisti edes ostaa laitettu USA:sta ilman yhdysvaltalaista ID:tä (esim. ajokortti, soc. security number etc). Joka tapauksessa laitetta myydään ensisijaisesti 24 kk AT&T:n kytkysopimuksella, minkä vuoksi sitä ei kannata hankkia USA:sta, mikäli joutuu allekirjoittamaan siellä kytkysopimuksen tai edes pystyy turistina iPhonea sieltä hankkimaan.

Minä hankin tänään Soneran iPhonen ja käyttöönotto oli vaivatonta. Käyttöliittymä on viimeisen päälle intuitiivinen ja helppo. Toki laitteessa ilmenee varmaankin puutteita, joita toivottavasti voidaan eliminoidaan softapäivitysten kautta. Nokian N95 -kännykkään verrattuna iPhone on jopa huokea ja viihdekännykkänä selvästi kätevämpi ja monipuolisempi. iTunes-synkronisoinnista voidaan olla monta mieltä: ainakin hyvin helppoa mutta ehkä hieman rajoittunutta.
Applen uusi iPhone -softakauppa on juuri avattu, mutta sieltä löytyy jo yllättävän paljon hienoja ohjelmia.

Vastaa
ferre185
ferre185

41

Hei puhelimen saa Usasta ihan ilman kytkyä kun ostaa se ihan paikallisesta edustajalta- ei siinä se kummempaa- kun tuot sen kotiin niin sillä selvä - Älä höpötä laatujen suhteen- Tuo puhelimen tarina ja laatu on todella surkea- Mutta aina saa pyytää täällä mitä haluaa - Toinen miten saat puhelimen - Pyydä kaveria laittamaan sinulle tai tuomaan mukana kun tulee Usasta tai muista europaan maista- ja on puolet halvempi kuin Soneralla_ Appple ei tiennyt mille systemille antoi myyntiluvan ja luule että toista lupaa ei tule- MUtta kiitos en tarviste ko puhelinta- Möin sen pois ja ostin SE ja pelannut paremmin- kiitos

Vastaa
astrong
astrong

42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ferre185:

Hei puhelimen saa Usasta ihan ilman kytkyä kun ostaa se ihan paikallisesta edustajalta- ei siinä se kummempaa- kun tuot sen kotiin niin sillä selvä - Älä höpötä laatujen suhteen- Tuo puhelimen tarina ja laatu on todella surkea- Mutta aina saa pyytää täällä mitä haluaa - Toinen miten saat puhelimen - Pyydä kaveria laittamaan sinulle tai tuomaan mukana kun tulee Usasta tai muista europaan maista- ja on puolet halvempi kuin Soneralla_ Appple ei tiennyt mille systemille antoi myyntiluvan ja luule että toista lupaa ei tule- MUtta kiitos en tarviste ko puhelinta- Möin sen pois ja ostin SE ja pelannut paremmin- kiitos


USA:ssa kaikki on mahdollista, mutta esim. viime kuussa olisit joutunut tekemään 24 kk sopimuksen saadaksesi 2G-IPHONEN ostettua itärannikon operaattorin myymälästä. Nykyisin joutunet myös osoittamaan että olet USA:n kansalainen, jotta voit ostaa iPhonen tuosta maasta. 24 kk kytkysopimuksen voi kuitenkin perua, mutta joudut maksamaan sakkokulut.
Nettikeskustelujen huhujen mukaan iPhonen voisi ostaa Sveitsistä, Italiasta, Belgiasta tai UK:sta ilman kytkyä. Ostohinta on hieman kalliimpi kuin USA:ssa, josta et ehkä hetkeen ssa puhelinta edes hankittua, koska laite on kovin suosittu.
Soneran 16G- iPhoneen olen hyvin tyytyväinen. Laite soittaa musiikkia ja näyttää videot- esim. Elgaton Eyetv-digiboxin tai Elgaton s-videokonvertterin nauhoitukset (myös Viasatin HD- tai Sonyn BD-nauhoitukset).
Ehkä päivitykset vielä hieman korjaavat iPhonen puutteita. Aika näyttää.

Vastaa
astrong
astrong

43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ferre185:

Hei puhelimen saa Usasta ihan ilman kytkyä kun ostaa se ihan paikallisesta edustajalta- ei siinä se kummempaa- kun tuot sen kotiin niin sillä selvä - Älä höpötä laatujen suhteen- Tuo puhelimen tarina ja laatu on todella surkea- Mutta aina saa pyytää täällä mitä haluaa - Toinen miten saat puhelimen - Pyydä kaveria laittamaan sinulle tai tuomaan mukana kun tulee Usasta tai muista europaan maista- ja on puolet halvempi kuin Soneralla_ Appple ei tiennyt mille systemille antoi myyntiluvan ja luule että toista lupaa ei tule- MUtta kiitos en tarviste ko puhelinta- Möin sen pois ja ostin SE ja pelannut paremmin- kiitos


USA:ssa kaikki on mahdollista, mutta esim. viime kuussa olisit joutunut tekemään 24 kk sopimuksen saadaksesi 2G-IPHONEN ostettua itärannikon operaattorin myymälästä. Nykyisin joutunet myös osoittamaan että olet USA:n kansalainen, jotta voit ostaa iPhonen tuosta maasta. 24 kk kytkysopimuksen voi kuitenkin perua, mutta joudut maksamaan sakkokulut.
Nettikeskustelujen huhujen mukaan iPhonen voisi ostaa Sveitsistä, Italiasta, Belgiasta tai UK:sta ilman kytkyä. Ostohinta on hieman kalliimpi kuin USA:ssa, josta et ehkä hetkeen ssa puhelinta edes hankittua, koska laite on kovin suosittu.
Soneran 16G- iPhoneen olen hyvin tyytyväinen. Laite soittaa musiikkia ja näyttää videot- esim. Elgaton Eyetv-digiboxin tai Elgaton s-videokonvertterin nauhoitukset (myös Viasatin HD- tai Sonyn BD-nauhoitukset).
Ehkä päivitykset vielä hieman korjaavat iPhonen puutteita. Aika näyttää.

Vastaa
desmond tutu (vahvistamaton)

44

en ymmärrä miksi haukutte soneran kytky iphonea.. Maksaisin 160 ekuu ja saisin puhelimen käteen jonka jälkeen maksan rapiat 30 ekuu kuussa. Mun nykyinen puhelinlasku on noin 25 ekuu kuussa, joten tohon kytky hintaan kannataisi herra isosuidenkin miettii että maksat samalla joka kuisen puhelinlaskusi pois! Mun tapauksessa noin 5 ekuu kuussa enemmän. Eli 160e + 24*5e = iphonen hinta eli 280 euroa!!

Vastaa
joku (vahvistamaton)

45

joo mutta et oo vissiin ottanu huomioon että sun puhelinlasku tuee nousemaan, jos puhut enemmän ku 100min ja tekstaat 100viestiä..

itellä puhelinlasku 20 ja saan sillä 500min ja 100 viestiä.. eli jos saman verran puhuisin jatkossaki, olis lasku n. 60 kuussa..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja