Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian huomiset uutuudet ovat N85 ja N79 - katso kuvat!

19
Markus Lehtiniitty

Nokian huomiset uutuudet ovat N85 ja N79 - katso kuvat!
Nokia julkistaa virallisesti huomisaamuna kello 11 Suomen aikaa kaksi uutta puhelinmallia, jotka ovat N85 ja N79. Olemme kertoneet uusista malleista jo useasti aiemmin. Uutuuksista on kuitenkin taas aivan ennen julkaisua saatu vielä lisää kuvia ja tietoja.

Nokia N85 on kahteen suuntaan liukuvalla kannella varustettu liukukansimalli. Sen muotoilu seuraa muun muassa N81:n ja N96:n jalanjälkiä. Ominaisuuksiin kuuluvat 2,6 tuuman AMOLED-tekniikalla toteutettu näyttö, viiden megapikselin kamera kaksois-LED-kuvausvalolla ja Carl Zeiss -optiikalla, GPS-paikannus, tuki N-Gage-peleille, FM-lähetin, microSD-muistikorttipaikka, Bluetooth- ja WLAN-yhteydet sekä 28 tunnin akkukesto musiikin kuuntelussa.
N85:n mukana pitäisi seurata kymmenen demoversio N-Gage-peleistä ja lisäksi käyttäjä saa valita yhden N-Gage-pelin ilmaiseksi. Mukana pitäisi tulla kahdeksan gigatavun muistikortti.

Nokia N79 puolestaan on tavanomaisella rakenteella varustettu uutuusmalli. Myös siinä on viiden megapikselin kamera kaksois-LED-kuvausvalolla, GPS-paikannus, microSD-muistikorttipaikka, Bluetooth- ja WLAN-yhteydet ja 24 tunnin musiikintoistoaika.

N79:ssä on panostettu tyyliin: mukana tulee kolme eri väristä takakuorta, joita voi vaihdella muuhun tyyliin sopivaksi. N79:n mukana pitäisi tulla neljän gigatavun muistikortti.Molemmat ovat luonnollisesti 3G-puhelimia varustettuna HSDPA-datayhteyksillä ja molempien käyttöliittymänä toimii S60:n uusin versio eli 3rd Edition, Feature Pack 2.

Molempien uutuusmallien pitäisi saapua markkinoille jo kolmannen vuosineljänneksen aikana eli siis syyskuun loppuun mennessä. Veroton hinta-arvio N79:lle on 350 euroa ja N85:lle 450 euroa.Kommentit (19)

Äly hoi (vahvistamaton)

2

Eipä näytä pärjäävän ainakaan ulkonäkönsä puolesta iphonelle

Vastaa
joonas ahonen (vahvistamaton)

3

keksikää jo jotain uutta, 450e verottomana samanlaisesta nokialaisesta kuin kaikki muut mallit -Ei kiitos pysyn iPhonessani.

Vastaa
jonsku (vahvistamaton)

4

keksikää jo jotain uutta, 450e verottomana samanlaisesta nokialaisesta kuin kaikki muut mallit -Ei kiitos pysyn iPhonessani.

Vastaa
tomppa (vahvistamaton)

5

"Eipä näytä pärjäävän ainakaan ulkonäkönsä puolesta iphonelle"
Pitääkö kaikkien uusien puhelinmallien olla potentiaalisia kilpailijoita juuri Applen iPhonelle? Nokialaisia sentään voi käyttää yhdellä kädellä ja näyttökään ei tahriudu sormenjäljistä.


ps.
n79:n vihreä takakuori näyttää aika pirteältä vaihtoehdolta :P

Vastaa
No juu... (vahvistamaton)

6

Haistakaa paska kaikki iPhonefanit jotka ette kestä totuutta, että Nokia hakkaa noilla puhelimilla kaikki iPhonet! Saatana...

Vastaa
jepuj (vahvistamaton)

7

IPhone on tosiaan hyvä, jos haluaa maksaa ylihinnan luurista, jossa ei ole ominaisuuksia. Enkä edes tajua miksi ihmiset pitävät sitä hienon näköisenä, eihän siinä edes ole mitään näkemistä, pelkkää ruutua koko kone.

"Keksikää jo jotain uutta", aina meinaatko niin kuin Apple joka älysi laittaa kännykkään vallankumouksellisen kosketusruudun? Niitä nähtiin jo tarpeeksi vuosia sitten, ja varmaan retroilumielessä Apple haluasi kännykän ominaisuuksienkin olevan kuin takavuosina..

IPhone on hyvä lelu kuitenkin, ei sen enempää.

Vastaa
jepuj (vahvistamaton)

8

Niin ja unohtui sanoa että nuo "Katso kuva!" -pelleilyt voisi jättää iltapäivälehdille yms. maikkarin uutisille.

Vastaa
JJJJJJ (vahvistamaton)

9

Haha. Nokia siis "julkaisee" jotain huomenna. Kaupoissa vuonna 2010. N96 julkaistiin helmikuun alkupuolella, eikä näy vieläkään kaupoissa.

Kun kilpailijat oikeasti julkaisevat tuotteita, ne ovat kaupoissa viikon-parin sisään.

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

10

Ei ehkä pitäisi vastata offtopiciin, mutta menköön nyt tämän kerran.

jepuj: Ei ominaisuuksia? Iso ruutu yhdistettynä inhimilliseen puhelimen kokoon, erittäin hyvä selain, integroitu softakauppa, varsin hyvä sähköpostisofta.

Noista jo kaksi ensimmäistä yksittään rittäisivät minulle ostoperusteeksi. Kaikki muu on ollut ekstraa. Erityisesti kielen mukaan mukautuva virtuaalinäppäimistö sanakirjoineen on ollut positiivinen yllätys, moni joka itkee oikeiden nappien puutteesta ei joko ole kokeillut tuota yli 2 minuuttia. Tai sitten heillä on todella pienet sormet, tuossa kun ei monista pienistä qwertynäppiksistä tuttua "painoinpas kahta tai kolmea nappia kerralla" ongelmaa esiinny, ja tästä on *paljon* etuja.

Se kosketusruutu ei ole sinällään mikään uusi keksintö, mutta toimii iPhonessa varsin hyvin. Ja mitä ilmeisimmin niitä ei nähty tarpeeksi vuosia sitten kun *kaikilta* suurilta merkeiltä on tulossa uusia kosketusnäytöllisiä malleja, myös Nokialta. Kun se näyttö ja käyttöliittymä (responsiivinen, multitouch) ovat tehty oikein, on se moneen puhelinkategoriaan oikea kompromissi, ei tietenkään kaikkiin.

Satunnaisena esimerkkinä, kuinka monta napinpainallusta kännykässänne tarvitaan kirjoituskielen vaihtamiseen? Minulla yksi, edellisessä kotimaisessa noin 10 (se vaihtelee nokialaisen mallin mukaan)

Vastaa
Jekkunakki (vahvistamaton)

11

Ei oo nokia ainoo puhelin valmistaja.
Itellä on S-E k800i ja hyvin toimii s-posti sun muut ja miks tarii kieltä vaihtaa jos on jo valmiiks suomen kielisenä?
Itellä jopa tuo k800i on jo turhan "monipuolinen" en itse ainakaan tarvi puhelimessa mitään muuta kuin txt ja soitto mahdollisuuden
tuo tuli vaan ostettuu ku sen sain niin halvalla.
Ja tosiaan ei oo mulla ainakaan yhdessäkään nokialaisessa, samsungissa ja S-E:ssä oo laturi syttyny tulee tai muuten räjähtäny puhelin että ehkä se Iphone ei ole ihan niin hyvä mitä väitetään.

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

12

En ole juuri tuota sonyerkkaa koettanut, mutta yleensä olen niistä kyllä pitänyt varsin paljon. On vaan vähän vaikeuksia asennoitua siihen että s-posti ja selain toimivat "hyvin" noinkin pienellä näytöllä. Teoriassa se tietenkin on mahdollista, valitan asenteellisuuttani.

Ymmärrän kyllä että on varsin suuri joukko ihmisiä jotka eivät tarvitse kännykältään muuta kuin mahdollisuuden soittoon ja tekstareihin, minulle ja monelle muulle se ei valitettavasti riitä. Kieltä tarvitsee vaihtaa koska on tarve työskennellä (ja muutenkin viestiä) myös sellaisten henkilöiden kanssa jotka eivät puhu suomea.

Minulla, kuten miljoonilla muillakaan iPhonen omistajilla ei ole laturi syttynyt tuleen eikä akku räjähtänyt, se että joukkoon mahtuu yksi tai kaksi tällaista ei ehkä oikeasti olisi niiden otsikoiden arvoista ja vaikka olisikin ei yksittäistapauksen perusteella kannata vetää kauhean pitkälle meneviä johtopäätöksiä iPhonen hyvyydestä tai huonoudesta.

Ja loppuun vielä se ilmeisesti pakollinen kiisto: en pidä iPhonea täydellisenä laitteena, kaikkea muuta. En myöskään luule että se on oikea valinta kaikille, nyt tai tulevaisuudessa. Se on joka tapauksessa tietyissä suhteissa, tällä hetkellä, selkeästi kilpailijoitaan edellä, ihmetyttää siksi varsin monella palstalla esiintyvä kova anti-iPhone propaganda. Toki päinvastaistakin hypetystä näkyy aika paljon ja se on ihan yhtä typerää.

Yritän lopettaa iPhone-kommentit tältä erää tähän.

Vastaa
Sami (vahvistamaton)

13

Minun mielestäni sekä iPhonesta, että Nokioista löytyy kaikki nykyisten älypuhelimien tärkeimmät ominaisuudet. Ainakin itse osaan antaa painoarvoa: navigointi-mahdollisuudelle, mediatoistolle,5 megapixelin kameralle sekä bluetooth ja wlan yhteyksille. Kaikkia näitä tulee käytettyä tarpeen mukaan, esim lenkillä käydessä N95:seni (8GB malli)toimittaa mp3-soittimen virkaa. iPhonessa eniten houkuttaa hieno käyttöliittymä, suurempi massamuisti (16GB ?) ja parempi selain. Isona miinuksena puhelimen 2megapixelin kamera, sillä itse kuvailen melko aktiivisesti kännykällä ja kuvien pitäisi kestää silmäilyä vähän isommaltakin ruudulta.

Vastaa
petsku (vahvistamaton)

14

tuo 2mpix kamera riittää ihan hyvin tarpeisiini ja tykiltäkin katsottuna näyttää todella hyvältä, se että ängetään 5mpix kameera puhelimeen ja katsotaan sitä joltain puolentoista tuuman näytöltä ei ole kauhean hehkeää, iphonen 3.5 tuuman näytöltä kaikki näyttää ihanan terävältä muutenkin<3

Vastaa
Tomppa (vahvistamaton)

15

Kokeilin kaupassa, mukavan nopea verrattuna omaan N73 tai perus-N95. Ominaisuuksia ja oheiskilkettä on sopivasti 400 hintalappuun nähden.

Ainoa miinus on näppiksen kiikkulautamuotoilu, jossa yhden reunan painaminen keikauttaa toista reunaa ja sormenkynsillä kirjoittelu kääntää tasoa rajusti. Valikkonäppäin on myös hämäävästi keskellä eikä se nappi laidassa - se laitanappi on kyllä ja kanssa turhinta ikinä.

iPhone v*tutti kahden viikon jälkeen. Ei puhelimet oo näytöllä leikkimistä varten prkl! Oli kyllä hauskaa selailla valikkoja pehmeästi näyttöä hivellen, mutta kyllä noista perinteisistä näppäimistä pitää enemmän. Alkoi myös kaipailla navigointia ja Symbian-sovelluksia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja