iControlPad muuntaa iPhonen pelikoneeksi

6
Lauri Jämsä

iControlPad muuntaa iPhonen pelikoneeksi
Uutisoimme toukokuussa mielenkiintoisesta iControlPad-projektista. Projektin päämääränä on ollut luoda Applen iPhone- ja iPod touch -laitteille peleihin paremmat ohjausmahdollisuudet.

Kyseessä on yksinkertainen ohjausnapeilla varustettu kotelo, johon iPhone tai iPod touch sujautetaan. iControlPadille löytyy tuki jo useilta ohjelmakehittäjiltä. Mikäli emulaattoripelejä haluaa pelata, on laite tosin ensin jailbreikattava esimerkiksi AfterDawn.comin ohjeiden mukaisesti.

Vielä toukokuussa ensimmäisessä prototyyppivaiheessa ollut iControlPad näytti varsin raakileelta. Nyt suunnitelmat ovat edenneet astetta pidemmälle ja laitteesta on saatu rakennettua jo varsin toimivan näköinen paketti. Lopullisen tuotteen materiaalin kerrotaan kuitenkin poikkeavan kuvassa nähtävän version materiaalista.



Lupaavalta näyttää, mutta laitteen ei kuitenkaan kerrota olevan vielä valmis markkinoille. Lopullisen hinnan uskotaan olevan alle 30 dollaria, joten kalliista lisävarusteesta ei todellakaan ole kysymys.

Vastaavia yritelmiä on näkynyt muitakin, mutta valmiita tuotteita ei vielä ole saataville tullut. Nähtäväksi jääkin, tuleeko iControlPad pärjäämään tulevaisuudessa, vai päättääkö kenties jopa Apple itse julkaista jossain vaiheessa pelaajien iloksi vastaavan laitteen.

Lue tästä lisää iControlPadista.








Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (6)

vempula
vempula

1

Jos itse kulkisi päivittäin yli 30min bussilla per suunta niin tuollaista "parempaa" puhelinta ja noita kuoria voisi jopa harkita.

Lainaus:

...vai päättääkö kenties jopa Apple itse julkaista jossain vaiheessa pelaajien iloksi vastaavan laitteen.

Jos Apple julkaisee tuon niin sen mukana tulee liittyä Soneran iGames clubiin, 30 euron kuukausimaksulla 4 vuodeksi. Ja Tietenkin laitteen hinta on jossain 200 - 400 euron välillä, koska laatu maksaa ;)

Vastaa
Aunustico
Aunustico

3

Tai sitten apple ostaa tuon laitteen patentit noilta tekijöiltä suoraan ja vähän muokkaa sitä ja panee myyntiin. Samalla ne saa uon yhden kilpailijan pois markkinoilta.

Vastaa
SuomiP
SuomiP

4

Musta on huvittavaa että pitää tehä laite jossa ei oo nappuloita vaan kosketus näyttö ja sitte pitää tehä nappulat erillisenä laitteena??

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
LOLpad (vahvistamaton)

5

Ihan turha, mp3 soittimet ovat mp3 soittimia eikä mitään turhuuksia.

Ja ite pelaisin mieluiten gba:lla, koska sillä on paras pelivalikoima/pelit näistä käsikonsoleista, ja emulaattoriella on huono pelata, vaikka kuinka "emuloisi" 100% oikein, sillä alk. per. laitteella on parasta pelata.

Vastaa
opaaliola
opaaliola

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SuomiP:

Musta on huvittavaa että pitää tehä laite jossa ei oo nappuloita vaan kosketus näyttö ja sitte pitää tehä nappulat erillisenä laitteena??


No öh. iPod touchissa ja iPhonessahan siis on "nappulat" (lol?). Nyt kyse kyhäelmästä, jolla saadaan jotain fackin pelejä toimimaan paremmin. Niin ja kosketusnäyttö on yhdyssana.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.