Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 3G:n salasanasuojaus helposti murrettavissa

5
Markus Lehtiniitty

iPhone 3G:n salasanasuojaus helposti murrettavissa
Applen iPhone 3G:stä on paljastunut vakava tietoturva-aukko: puhelimen salasana on helposti murrettavissa. Aukko löytyy niin uusimmasta 2.0.2-ohjelmistoversiosta kuin myös aiemmista 2.0- ja 2.0.1-versioista.

Aukko mahdollistaa murtajalle pääsyn salasanalla suojattuihin yksityisiin tietoihin kuten sähköposteihin, tekstiviesteihin ja osoitekirjaan.
Suojauksen kierto on erittäin helppoa ja se ei vaadi teknistä tietämystä, ja näin ollen kaikki pystyvät sen suorittamaan. Kun iPhone 3G on lukittu salasanasuojauksella, sen murtamiseksi painetaan ensin hätäpuhelunäppäintä ja sitten kaksi kertaa kotinäppäintä. Tämän jälkeen suosikkikontakilistan kautta pääsee käsiksi moniin iPhone 3G:n toimintoihin.

Gizmodo-blogista löytyy video, jossa esitetään miten suojaus kierretään.

Todella yksinkertaisen murtamismahdollisuuden myötä tärkeiden, salassa pidettävien tietojen säilyttämistä iPhonessa kannattaa harkita. Suojauksen kierto on myös mahdollista estää vaihtamalla asetuksista kotinäppäimen toimintoa, niin ettei sen painaminen tuo esiin suosikkikontaktien listaa.

Kommentit (5)

asd (vahvistamaton)

1

Jälleen kerran näyte Applen laadukkaasta koodauksesta ...ei se riitä, että tuote vain näyttää hyvältä.

Vastaa
jeps (vahvistamaton)

3

Ouch, aika hoocee luokan bugi. Onneksi kotinäppylän konffilla voi estää

Vastaa
79atanos
79atanos

5

Tämäkin uutinen mennyt jotenkin multa ohi, alan olemaa varmaankin jotenkin immuuni näille Appleen liittyviin uutisiin :) Mutta eipä kyllä enää yllättänyt kun katsoo vähän noita muita Omenan uutisia, voivoi...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja