Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Firefox tulossa puhelimiin vasta 2010

2
Markus Lehtiniitty

Firefox tulossa puhelimiin vasta 2010
Mozilla Firefoxin mobiiliversio on valmistumassa vasta vuonna 2010. Näin kertoi Mozilla-säätiön (Mozilla Foundation) hallituksen puheenjohtaja Mitchell Baker blogissaan. Alpha- ja beta-testiversioita selaimesta tullaan julkaisemaan jo aiemmin.

Olemme aiemmin kertoneet Mozillan mobiiliselainaikeista konseptivideon kera.
Selaimen kehitystyö on jo käynnissä, mutta vaatii vielä rutkasti aikaa valmistuakseen. Mobiili-Firefoxia kehitetään "Fennec"-koodinimellä. Selainta kehitetään ilmeisesti ainakin Symbian-, Windows Mobile- ja Linux-alustoille. Edellä mainitun konseptivideon perusteella Mozillan mobiiliselain eroaa merkittävästi käyttöliittymältään tämän hetken muista mobiiliselaimista.

Mobiiliselainten kilpailu on kiristynyt viime aikoina, kun internetin selailu puhelimilla on kasvanut suuresti ja Apple on muuttanut pelikenttää iPhoneillaan. Myös Googlen uusi Chrome-selain on tulossa jatkossa tietyin osin osaksi Googlen Android-alustaa.

Lisää englanniksi Mozillan mobiiliaikeista täällä ja täällä.

Kommentit (2)

Bill Gates

1

Hyvä että käyttävät hieman aikaa siihen, eivätkä vain sylje jotain ohjelmaa ulos ja sitten istu ihmettelemässä kun ihmiset valittelevat ongelmista :).

Vastaa
Lasku Silta (vahvistamaton)

2

Olinpa juuri sanomassa vastaavaa. Tosin tuostakin kannattaisi tulla ajoissa rajatun ja asiasta kiinnostuneen porukan jakoon testiversio(ita) jolloin testauksessa saisi laajan laite- ja käyttötapa kannan... (tahtois mukaan)
Vaan taitaapa nykyään miltei kaikki "proot" ladata jo ensimmäisiä testiversioita ja itkevät foorumeilla kun ei softa toimi. Softakehittäjälle ei kuitenkaan jakseta antaa rakentavaa palautetta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja