Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N96 saataville, hinta asettumassa 700-750 euroon

50
Markus Lehtiniitty

Nokia N96 saataville, hinta asettumassa 700-750 euroon
Nokia ilmoitti tänään uuden lippulaivamallinsa N96:n toimitusten alkavan Suomessa tällä viikolla.

N96:n suositushinnaksi Nokia kertoo 945 euroa. Aivan näin kallis puhelin ei kuitenkaan tule kaupoissa olemaan vaan hinta on asettumassa 700-750 euron hintaluokkaan. N96 on jo saatavilla ja esimerkiksi Verkkokauppa.comilta N96:sia löytyy varastosta ja myymälän hyllystä.
N96:n myyntivarustukseen kuuluu vuoden navigointilisenssi karttaohjelmaan, Tetris-pelin latausseteli N-Gage-palveluun sekä Transformers-elokuva.

N96:n tärkeimpiä ominaisuuksia ovat 2,8 tuuman näyttö, 5 megapikselin kamera, GPS-paikannus, mobiili-TV (DBV-H), 3G-, HSDPA-, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet sekä sisäänrakennettu 16 gigatavun muisti, joka on myös laajennettavissa microSD-muistikortein.

"Nokia N96 -multimediatietokone tarjoaa mobiiliviihdettä parhaimmillaan ja sopii siksi erinomaisesti Nseries-tuotesarjamme johtotähdeksi. Se yhdistää saumattomasti puhelimen ja multimediaominaisuudet Nseries-laitteiden kaksisuuntaiseen liukukansimekanismiin, joka tekee uusien kokemusten tallentamisen ja jakamisen helpoksi. Nokia N96 -multimediatietokone vie mobiiliviihteen, viestinnän ja yhdistelmälaitteet uudelle tasolle: laitteella voi katsella televisiolähetyksiä ja videoita sekä ottaa korkealaatuisia valokuvia, joihin voi liittää paikkatiedot geotagging-ominaisuuden ansiosta. Nopea Internet-yhteys mahdollistaa kuvien lataamisen suoraan laitteelta verkkoon", sanoi Nokian Suomen ja Baltian toiminnoista vastaava johtaja Jukka Tiitu Nokian tiedotteessa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (50)

kim (vahvistamaton)

5

Aivan tajutonta että Nokia luulee että saamme nykyiset puhelimet kiinni isommalla muistilla, ilman kosketusnäyttöä, perus oikeasti RUMALLA ulkonäöllä ja paremalla kameralla.. Plus vielä N-gage mikä floppas ja floppaa nytkin. Kuka tuollaisella jaksaa näppäillä kun on tulossa Xperia ja Samsungin Touch sarja on markkinoilla huomattavasti isommalla näytöllä. Uskoisi että GPS pelastaisi hieman, mutta ei. Ei sitten ollenkaan. Ei tuolla näytöllä/muovipuljulla. Carl Zeiz ja Symbian on ainoa Nokian puolesta vetävä asia. Uskomatonta miten voidaan vielä julkaista tälläisen puhelimen ja ollaan "edellä" tuplaamalla muisti. Ei näin..ei..

Vastaa
kim (vahvistamaton)

6

Jeeh ainin tuleehan tuohon TRANSFORMERS..Sehän pelastaa kaiken..Meen saleen ostaa heti tuon..Voi luoja..

Vastaa
Ville (vahvistamaton)

7

Nikolle: se on ensimmäinen tämänhetken all-in-one puhelin. Tietääkseni ainakaan euroopassa ei ole myynnissä puhelinta, missä olisi kaikki N96:n ominaisuudet.

Vastaa
no mutta (vahvistamaton)

9

tuossahan on joku nettiselain mutta niin epätarkka näyttö ettei sillä oikein tee mitään. lissee pikselei hopi hopi, muilla on jo nelinkertaisesti.

ja se kosketusnäyttö...

Vastaa
Kekkonen (vahvistamaton)

11

Kyllä näppäimistö on näppäimistö ja pieksee edeleen peruskätössä touchin 100-0. Joitakin siistejä sovelluksia tai ominaisuuksia voi olla missä touch on parempi, mutta harvassa ovat. Touch vaan on nyt IN ja porukka luulee, että hyvässä puhelimessa pitää olla touch. Väärin - touch tulee jatkossa olemaan vaihtoehto näppikselle ei korvaaja.

Ilman touchia tässä kokoluokassa näyttön tarkkuus on hyvä (ainahan se parempikn voisi olla). Tarkoitan siis että touch puhelin vaatii tarkkaan ohjaukseen enemmän pikseleitä ja näppispuhelin pärjää vähemmällä. Teknisestihän tämä puhelin on alansa huippua. Itse en ainakaan ole tietoinen ominaisuuksista mitkä tästä puuttuvat ja kilpailijalla jo olisi.

Kauneus taas on katsojasta kiinni, mutta ei tämä omaan silmäänkään ihan onnistuneimpia muotoiluja ole.

Vastaa
niiq (vahvistamaton)

12

Voi jestas.. Että vielä elokuvanki tuuppasi mukaan pakettiin. No nyt se on "Must-have" kamaa... Heti ostamaan ja myyn vaikka taloni, että saan ton..

Vastaa
pena (vahvistamaton)

13

Noita elokuviahan on puhelinten mukana tullut aikaisemminkin, ainakin N95 8GB:n mukana taisi tulla Spider Man 3 -leffa.

Vastaa
keijo (vahvistamaton)

14

Aikamoinen halko. Nokia, koittakaa saada puhelin ohuemmaksi, jotta se on mukava laittaa housujen tai puvuntakin taskuun. Nokian lähes kaikki uudet "älypuhelimet" ovat ongelmallisia paksuuden suhteen... Ottakaa mallia iPhonesta: vaikka kokoa on enemmän, niin puhelin on mukavan ohut.

Vastaa
Reinon työkaveri (vahvistamaton)

16

"Kyllä näppäimistö on näppäimistö ja pieksee edeleen peruskätössä touchin 100-0"

Nyt kun sain iPhoneni takaisin työkaverilta (käytin viikon hänen Samsung i780 kännyä), sanoisin että peruskäytössä iPhone pesee näppiksen 100-0, mut jos on oppinut peukaloimaan nopsasti niin 2 peukkua on parempi kuin yksi sormi. Vaimo kyllä naputtaa (etusormilla) iPhonella nopeammin kuin minä tavallisella näppiksellä, mut sillä onkin sirot sormet.

Kovasti on jo "Reinon" Samsung jäämässä kakkospuhelimeksi, ongelma on, että kesken sopimuskautta on kallista alkaa vaihtelemaan puhelimia, no 41 päivää vielä Mr. Raynolds.

Vaikuttaa tosiaan et Nokia painaa kaasua alamäessä, mut saas nähdä ens viikolla. Kosketusnäyttö ei yksin riitä, pitää olla "monisorminäyttö" joka ei sekoile vaikka sattuu painamaan kahta nappia yhtäaikaa. Mut kyllä nuo, "oh, r u happy to c me, or is that just a Nokia phone ?!" tyyliset kännyt alkavat jo olla vanhanaikaisia.

Vastaa
keke@keke.com (vahvistamaton)

17

iphone.... Voi elämä nokia keksi jotain uutta.. Iphone 429e + ihana alusta jota muokata + appstore ja uskomaton ipod samassa.

Vastaa
kerbo
kerbo

18

Lainaus:

700 puhelimesta!!? osta läppäri!

vittu mitä kiskontaa!

Läppärillä on kuulemma helppo soitella??
Samaan kastiinhan tuo menee E90:n kanssa, hintansa puolesta. Ja taitaapi olla paremmat ominaisuudet.

Lainaus:


iphone.... Voi elämä nokia keksi jotain uutta.. Iphone 429e + ihana alusta jota muokata + appstore ja uskomaton ipod samassa.

Vaikka täällä näitä pikkusormi pystyssä kulkevia iPhone faneja onkin, niin voisi sentään kirjoittaa lauseensa niin, että niistä ymmärtäisi jotain! ;D

Vastaa
MKAntero (vahvistamaton)

19

Täällä kun on noita iPhone ihailijoita niin paljon, niin kertokaa mikä siinä on niin hyvää?? Hieno kattella, mutta ominaisuuksiltaan ei todellakaan vedä vertoja esim N82:lle!!! Toki siinä kiva näyttö on, mutta mitä muuta siinä on joka on niin kurkoa???

Vastaa
trox (vahvistamaton)

20

Iphone on kyllä aika turha kapistus. Mielummin n96 ostaisin kuin iphonen tai aika monen muunkin mielummin. Iphonessa puhelut katkeilee kesken kaiken joka on puhelimesta johtuva ongelma. Eli iphonessa ei toimi kunnolla se oleellisin asia eli puhelut.

Vastaa
iphone-.- (vahvistamaton)

21

Juupajuu, iPhonen modatut Firmwaret ovat uskomatonta nannaa, upea alusta muokata puhelinta. Puhelut ei itselläni ole kertaakaan katkenneet ja on tullut jo toistasataa tuntia pälpätettyä. iPhonessa on wlan, 8gb muistia, mahtava näyttö, toimiva selain, uskomaton määrä ohjelmia ( yli 900 peliä pelkästään jo appstoressa ) Todella toimiva ipod sovellus ja ipodin musiikkipiiri.

Taitaa olla näin että tei iPhone vihaajat "suomi suomalaisille" skinheadit ette tiedä ollenkaan mistä puhutte, Apple sentään päivittää softaa, lisää ominaisuuksia ja takaa puhelimen pitkäkäyttöisyyden ohjelmapäivityksillään. Nokian osalta ei vastaavaa näy eikä tule näkymään.

Jos haluat puhelimen, osta joku nokialainen ja mässäile parilla gigalla muistia ja kalkulaattorilla.

Jos taasen haluat esimerkiksi: SNES emulaattori, Quaken, GBA emulaattorin, GBA emulaattorn, ilmaisen navigaattorin, mahdottoman määrän pelejä ja tuhansia päiviä tekemistä tylsille päiville, osta iPhone.

Vastaa
Eikä (vahvistamaton)

22

Siis ei oo totta... Nuo kaikki (SNES emulaattori, Quaken, GBA emulaattori, GBA emulaattori) ollu saatavilla Nokiaan jo vuoden päivät! Tuollaset iPhonet voita N96...

Vastaa
sepi (vahvistamaton)

23

Eikä iphone edes toimi navigaattorina, joku kätynen google maps siinä vain on :D Avutonta, sanon minä.
Ja nuo luetellut ohjelmat on nokiaan saanut jo ainakin viisi vuotta.

Vastaa
Faktat kohdilleen.... (vahvistamaton)

24

Iphone on sellainen purkkaviritelmä, ettei pahemmasta väliä... Toki, brändätä Apple osaa. Ihmekös se, että kaikki "juppialut" ovat pikkurilli pystyssä kehumassa, miten ylivoimaiseen laitteeseen on tullutkaan rahat laitettua.

Annetaanpa vastavetoja: N95 8gb:ssä on Wlan, 8Gb muistia, ok näyttö (huom, ei "mahtava"), toimiva selain (voisi toki olla parempikin, Firefoxia odotellessa...), uskomaton määrä ohjelmia (S60 alustalle löytyy mitä vaan, jopa enemmän kuin Applella). Hi-Fi vertailua iphonen välillä en ole suorittanut, musiikin kuunteluun minulla on kotona kunnon laitteet, eikä mikään "MP3-laite" kuulu HiFi-luokituksen piiriin...

Esim. 95 8Gb:n softa on todella vakaassa tilassa, samaa ei voi sanoa iphonesta. Tiettyyn tasoon asti päästyään Nokia ei lisää ominaisuuksia tai ohjelmia, se jättää tämän alueen kolmansille osapuolille. Ai niin, Nokian firmistä EI TARVITSE modata ja näin ollen rikkoa lakia.

"Pari gigaa ja kalkulaattori"-kommenttiin ei ylläolevan jälkeen tarvitse enää vastata.

S60-alustalle on SNES-emulaattori, S60 alustalle on Quake (joka muuten esim. N95:ssa pystyy käyttämään siinä olevaa 3D-kiihdytinpiiriä...), on GBA-emulaattori, on edelleen GBA-emulaattori (sekä lisäksi C-64-, NES-, GB/C-, Spectrum-, MSX-, Amstrad-, Colecovision-, Sega Master System-, Sega Game Gear- ja MAME-emulaattorit), ilmaista navigaattoria en ole vielä huomannut ja "Ihan Yhtä Älytön Määrä Pelejä"(TM). Ja samalla lailla saa ajan kulumaan, jos haluaa "Tuhansia Päiviä Tekemistä Tylsille Päiville". Itse tosin vietän ne ajat mieluummin perheen kanssa, puhelin vaikka äänettömälle laitettuna...

Ja tukka on päässä, ettei tarvitse tulla skiniksi haukkumaan. Realistiksi saa kylläkin "haukkua"...

Vastaa
Reinon työkaveri (vahvistamaton)

25

Kun tässä niin tuota N95 on kehuttu, niin sanompa et marssikaa nyt hyvät ihmiset sinne iPhone kauppaan ja ostakaa mokoma, että tiedätte mistä puhutte. Eihän tässä jaksa kuunneella tuota lässytystä jostain viime vuosisadan Nokia-lelusta, jossa on vain läjä paperiominaisuuksia.

Meillä on taloudessa 7 kännyä ja kuulin et eilen vaihtui viimmeinen N95 iPhoneen tai no, eihän Nokialla töissä oleva nyt oikein voi vaihtaa, mut hankkipa kuitenkin. N sarjalaisia on pistetty kiertoon perheen sisällä onnistuneesti jo vuosia, mutta nyt on alkanut tökkiä, N81 ei enää kelvannut kenellekkään ja meillä on sentään 34 kännykän käyttäjää koko laajennetussa perheessä.

Mummo oli yks ensimmäisistä joka laittoi iPhonen. Entisenä matikan proffana hänellä oli tapana asennella kaikenlaista softaa Nokialaisiin, muut ei juuri vaivautuneet, jopa välillä kehuikin et oli löytänyt jotain käyttökelpoista. Vertailun vuoksi, kaikki ovat jo ladanneet kymmeniä jollei satoja softia iPhoneihinsa ja muokanneet puhelimestaan juuri heille sopivan työkalun.

Vaimon veli heitti hyvän kommentin: "Laita sinne et, älkää hyvät ihmiset nolatko itseäenne niillä Nokiakänny kommenteilla, jos ette ole käyttäneet iPhonea edes paria päivää". Sanoo mies joka vielä 2kk sitten oli kännykauppias lempinimeltään The Cell Man. Sanoi vielä, että joutuu puolustelemaan vuosi sitten kirjoittamiaan kommenttejaan ja pieniä artikkeleja asian tiimoilta vielä tänäkin päivänä: "Vähän sitä tajusi kuinka iPhone vetäsi maton alta ja näytti kännyköiden uuden suunnan, nolottaa".

Et siittä vaan, Nokialaisten käyttäjille pitäis varmaan olla oma "Nolauspalstansa". No täytyy kuitenkin sanoa, et jos pelkistä puhelimista puhutaan ja jätetään iPhone ulos vertailuista, niin kyllä Nokialaiset hommansa osaavat. Meillä on kaikki käytöstä poistetut kännyt lasivitriinissä (n.130 kpl) ja kyllä niitä ilolla katselee.

"Sent from my iPhone"

Vastaa
kekee_ (vahvistamaton)

26

"#

Reinon työkaveri @ 26.9.2008 9:54

Kun tässä niin tuota N95 on kehuttu, niin sanompa et marssikaa nyt hyvät ihmiset sinne iPhone kauppaan ja ostakaa mokoma, että tiedätte mistä puhutte. Eihän tässä jaksa kuunneella tuota lässytystä jostain viime vuosisadan Nokia-lelusta, jossa on vain läjä paperiominaisuuksia.

Meillä on taloudessa 7 kännyä ja kuulin et eilen vaihtui viimmeinen N95 iPhoneen tai no, eihän Nokialla töissä oleva nyt oikein voi vaihtaa, mut hankkipa kuitenkin. N sarjalaisia on pistetty kiertoon perheen sisällä onnistuneesti jo vuosia, mutta nyt on alkanut tökkiä, N81 ei enää kelvannut kenellekkään ja meillä on sentään 34 kännykän käyttäjää koko laajennetussa perheessä.

Mummo oli yks ensimmäisistä joka laittoi iPhonen. Entisenä matikan proffana hänellä oli tapana asennella kaikenlaista softaa Nokialaisiin, muut ei juuri vaivautuneet, jopa välillä kehuikin et oli löytänyt jotain käyttökelpoista. Vertailun vuoksi, kaikki ovat jo ladanneet kymmeniä jollei satoja softia iPhoneihinsa ja muokanneet puhelimestaan juuri heille sopivan työkalun.

Vaimon veli heitti hyvän kommentin: "Laita sinne et, älkää hyvät ihmiset nolatko itseäenne niillä Nokiakänny kommenteilla, jos ette ole käyttäneet iPhonea edes paria päivää". Sanoo mies joka vielä 2kk sitten oli kännykauppias lempinimeltään The Cell Man. Sanoi vielä, että joutuu puolustelemaan vuosi sitten kirjoittamiaan kommenttejaan ja pieniä artikkeleja asian tiimoilta vielä tänäkin päivänä: "Vähän sitä tajusi kuinka iPhone vetäsi maton alta ja näytti kännyköiden uuden suunnan, nolottaa".

Et siittä vaan, Nokialaisten käyttäjille pitäis varmaan olla oma "Nolauspalstansa". No täytyy kuitenkin sanoa, et jos pelkistä puhelimista puhutaan ja jätetään iPhone ulos vertailuista, niin kyllä Nokialaiset hommansa osaavat. Meillä on kaikki käytöstä poistetut kännyt lasivitriinissä (n.130 kpl) ja kyllä niitä ilolla katselee.

"Sent from my iPhone"
"

Aivan.

Vastaa
MKAntero (vahvistamaton)

28

No voi hellanlestas kun on ihmeellistä, että viesti on lähetetty iPhonesta.

"Sent from my E71"

Vastaa
Janne Tulkki (vahvistamaton)

29

Mun mielestä toi Nokian 2110i on silti ihan toimiva kapistus. Siinäkin on iso näyttö ja pitkä antenni.

Vastaa
Reinon työkaveri (vahvistamaton)

30

Heh, no kyllä otti päähän niin kovasti, kun juutuin ruuhkaan 45 minuutiksi (+normaali 40 min), että piti jollain tavalla saada aika kulumaan. Eikö h'vetti elämä ole muuta kuin nykivässä autojonossa istumista. Mut jaa, en osaa sanoa kauanko tuon edellisen kommentin kirjoittamiseen meni, mutta 2-3 kirjainta per sec on mun vakio nopeus, ja siinä kerkee kirjoittaa jopa kokonaisen lauseen ennen kuin pitää ryömiä pari auton mittaa eteenpäin.

Hoitelin samalla myös sähköposteja ja tuo "Sent from my iPhone" on jo sellainen vitsi, et oon varma et jotkut "wanna biit" liittelee niitä meileihinsä vaikka ovatkin PCnsä ääressä tai eivät edes omista iPhonea. Eihän se nyt voi olla, että 1/4 posteista on lähetetty iPhonesta. Toisaalta työaikana se on paljon harvempaa. Tai hei, jos he ovat uusia käyttäjiä, niin eivät ole ehkä hoksanneet vaihtaa Signature oletusta.

Ei muuta kun odottelemaan niitä Nokian kosketusnäyttöisiä luureja, heillähän oli jo 10 vuotta sitten Newton PDAn kilpailija, joka ei kuitenkaan tullut tuotantoon, joten kokemusta on. Turha luulo etteikö Nokian kopla ole puuhaamassa taas jotain erikoista.

Vastaa
reiska (vahvistamaton)

31

//Sent from my iPhone//

Aivan uskomatonta Apple tunkkausta vaihteeksi. On totta että tässä puhelimessa on ominaisuudet helposti käytettävissä, siis ne kaksi ominaisuutta mitä tästä löytyy... Jumalauta eihän tämä ees tue moniajoa eli käyttöjärjestelmä on jotain s40 tasoa. Jos oikeesti puhelimella haluaa ohjelmia pyöritellä, on joku symbian luuri siihen paljon parempi. Ja tää lasilevyn painelu on kans ihan syvältä, kyllähän tällä kirjottaa mutta nautinto tästä on kaukana, kyllä tämä täytyy jollain puhelimella korvata ja jättää siihen käyttöön mihin tämä on tehtykin eli mp3 soittimeksi... Kätevää kun joutuu multimediaviestitki käydä lukemassa operaattorin sivuilla. Puhelimena tämä on täysin kelvoton! Tuskin N96:stakaan hommaan mutta E71 vois toimiakin...

Sent from my iBrick

Vastaa
Reinon työkaveri (vahvistamaton)

32

"Aivan uskomatonta Apple tunkkausta vaihteeksi...."

Hah hah, aaaah, hah hah, siinäpä hyvä esimerkki kirjoittajasta joka ei 100% varmasti ole koskaan käyttänyt iPhonea, tuskin edes nähnytkään.

P.S. tuo kommentti tuli ylempänä mainitsemaltani Nokialaiselta, joka nyt todella on iPhonen omistaja, oli vielä hankkinut siihen punaisen neopreenikuoren. (Vauu, ois samalla ottanut pinkin ja Louis Vuttonin kotelon, jos pitää olla niin chic). Kommentti oli pitempi ja hauskempi, mut enpä ala sitä enkusta kääntämään. Ens viikolla kuulema nähdään uusi Nokian iPhone, sitten voidaan vertailla paremmin. N sarjan kännyt ovat niin toisesta lähtökohdasta suunnitellut ja oman kehityssuunnan huipentuma, ettei niitä voi verratta iPhonen kaltaisiin podeihin jolla voidaan ottaa osa omaa tietokonetta mukaan ja joita myydään myös ilman puhelinominaisuutta. Kuinka moni ostaisi Nokian kännyn ja ottaisi SIM kortin pois, ja käyttäisi sitä siittä huolimatta jatkuvasti, koska se on niin hyvä.

Mikä on muuten pod suomeksi, eli niin kuin Space Odyssey 2001 pienet avaruusalukset?

Vastaa
saippuakauppias (vahvistamaton)

33

Mikähän tuossa ylläolevassa komentissa on niin metsässä? Tuo on ainakin täysin totta että ei siinä näytössä mikään hyvä tuntuma ole eikä sitä ole kirjoittamiseen edes tarkoitettu. Reinon kaverin Nokialainen kaveri (lukeeko näitä kommentteja joku oikeesti sukulaistensa ja ystäviensä kanssa ja itse Reinon kaverin pitää käydä ne kommentit tänne kirjoittamassa, eikö ne muut voisi käydä tänne kommentoimassa vaikka niillä iPhoneillaan, vai onko kysymyksessä sittenkin saman henkilön jakautuneet persoonat) varmasti tietää että Nokia on tähän luvannut muutosta, uskon että sieltä on oikea kosketusnäyttöpuhelin tulossa eikä mikään kompromissi niinkuin nämä Apple uskovaisten tuotteet. Se tuskin tämä ensimmäinen on mutta josko keväällä sitten. iPhone vaan todistaa että mitä kaikkea markkinoinnilla voi saada aikaan, tuosta kannattaisi Nokiankin ottaa oppia (eli Reinon kaverin kaveri tee hommia äläkä leiki niillä kilpailevien valmistajien leluilla)

Vastaa
Reinon työkaveri (vahvistamaton)

34

"lukeeko näitä kommentteja joku oikeesti sukulaistensa ja ystäviensä kanssa..."

Jos sattuu istumaan samassa autossa niin ainakin kuulee, olen nimittäin ainoa koko populasta joka osaa suomea ja kääntelen ihan huvikseen näitä juttuja, koska Nokialaisilla on joitakin vaikeuksia jenkkimarkkinoilla. Kyllä heillä on iPhoneja käytössä kuulema aika paljonkin joillakin osastoilla.

"Tuo Apple uskovaisten tuote", herätti hilpeyttä, ois kuulema parempi sanoa "entisten Nokia käyttäjien iPhone hehkutus". Apple kun ei ole puhelimia tehnyt kuin vuoden ja muutenkin se Apple tuotteiden markkinaosuus ei taida riittää kunnon fanituksiin.

Vastaa
Reinon työkaveri (vahvistamaton)

35

Unohtuipa sanoa et Nokian iPhone saattaa olla eka puhelin jossa on Swype text input vakiona. iPhoneen saa lataamalla kilpailijan tuotteen ja ehkäpä jo tuonkin. Sitten ei ole näppäin tuntumalla mitään väliä, voit kirjoittaa 40-50 sanaa minuutissa sormea vetämällä pitkin ruutua.

Itse en tuosta iPhonen tuntuman puutteesta piittaa, kun olen käyttänyt AMX ja Crestron ohjausruutuja 15 vuotta, mutta jos on mekaaninen näppis niin sillä on väliä.

Vastaa
Härski Hartikainen (vahvistamaton)

36

Onko toi iPhone ihan pakko vetää jokaiseen Nokia- uutiseen mitä tänne tulee?? Itse omistin iPhonen ja oli todella hyvä kapistus, en kiellä, mutta joku raja tossa hehkuttamisessakin! Ite ainakin laitoin N96:n tilaukseen vaikka faktahan on, ettei siinä nyt mitään mullistavaa ole N95 8Gb verrattuna.. Juurikin tuplaten muistia+ muistikorttipaikka ja se digi-tv, millä en käytännössä tee yhtään mitään, koska kun katson telkkaria niin silloin myös katson TELKKARIA, en puhelinta.

Vastaa
Runojalka (vahvistamaton)

37

Kyllä iPhone on pakko vetää mukaan, kun puhutaan älypuhelimista, se on kieltämättä tämän päivän mittatikku kaikille.

Tuo Swypen varjotuote on nimeltään WritingPad. Pystyin kirjoittamaan sillä 20-30 sanaa minuutissa jo yhden tunnin käytön jälkeen. Ainoa miinus on suomenkielen puute, joka varmaan korjaantuu, kun softasta tulee maksullinen. Kokeilkaa ihmeessä.

Vastaa
Härski Hartikainen (vahvistamaton)

38

Huoh.. iPhone EI OLE älypuhelin! Kuinkahan moneen kertaan sekin pitää lukuisilla eri palstoilla selventää.. Pelkkä käyttöliittymä isoine näyttöineen kun ei riitä älypuhelin- kategoriaan. Laittaa tohon vertailuun esim. HTC Touch Diamondin ja iPhonen, niin huomaa aika äkkiä erot. iPhone on multimedia- laite, jossa on myös puhelin. Esim. yrityskäytössä iPhonen ominaisuudet loppuvat alta aikayksikön, joten sitä ei mitenkään voida pitää älypuhelimena. Viihdepuhelimena(=multimediapuhelimena) sitä taas voi pitää, koska sitä se oikeasti on. Ei kai kukaan voi hyvällä omallatunnolla väittää, että iPhone on vieläpä älypuhelinten mittatikku??

Vastaa
Runojalka (vahvistamaton)

39

Hyvä Hartikainen, sanoit että: "iPhone EI OLE älypuhelin!" Sun pitäis ehdottomasti nähdä mitä mun serkkun vaimo tekee Genetec yhtiössä iPhonella, vai ettei muka älypuhelin, kaikkea sitä kuulee. Yritäs samaa millä tahansa toisella puhelimella.

Öh, muistinkohan tuon firman nimen oikein, niitä on tusinoittain samanlaisia, firma on kuitenkin South San Franciscossa.

Vastaa
seksiseppo (vahvistamaton)

40

Oho perseestä tuli juuri raakatimantteja

PS. Tuo komentti tuli yhdeltä Nokialaiselta jolla on iPhone kirjanpainona eli kyllä se älypuhelin on ja se kännykkä sijaitsee south zimbabwessa vai missä se nyt oli

Vastaa
Reinon työkaveri (vahvistamaton)

41

Tuo Runojalan mainitsema firma on varmaankin Genentech, siittä näyttettiin n. kuukaus sitten tech uutisissa. He olivat aloittaneet RIMiensä vaihtamisen iPhoneihin jo viime vuonna ja kysymys oli tuhansista älypuhelimista.

Näyttivät ekana kuvaa näyttöruudulla pyörivästä smoukuloista ja katsoin monttu auki et mitä on menossa. Hämmästys oli vieläkin suurempi kun selvisi, että kyseessä on iPhone. Katsoin hotellin aulan TVtä, joten en ihan kuullut kaikkea mitä sanottiin, mutta AppStoressa olevat ilmais ohjelmat ovat koodaajien asettamia syöttejä. Jos sulla on hyvä idea oman firmasi softaksi jonkun sovelluksen tiimoilta, niin ota heihin yhteyttä. En kyllä voi kuvitella et jollain N96 kännykällä voi koskaan tehdä moista, sehän on vain puhelin. Käsittääkseni TVssä näytetyllä softalla pystyi testaamaan kolmiulotteisia molekyylimalleja ja seuraamaan oikeita testejä labran ulkopuolelta. Hyvin tärkeä ja tarpeellinen sovellus kuului olevan. Biotech on mulle kyllä vähän hepreaa, mut tuo näytti mielenkiinoiselta.

Vastaa
Obsi (vahvistamaton)

46

Kyllä, nyt pari kuukautta 5800:sen omistaneena, oli ensimmäinen ja viimeinen pelkkä kosketusnäytöllinen! Loppuunsa todella hieno, 350e:lle tosi paljon vastinetta! Mutta ei puhelinta pysty käyttämään täyspäiväisesti ilman norminäppistä.. N97 voisi olla seuraava puhelin (jos kosketusnäytöllistä alan enään ostamaan). Nyt vaihdankin 5800:sen n96:seen, tuo on aivan sairaan kaunis puhelin mun mielestä. Tykkään tosi paljon näistä noksun uusista "slick" -tyylisistä malleista.

Vastaa
apudelick
apudelick

49

N96= MAHTAVA PUHELIN! ja aika halpakin tietoasemasta ostin hintaan 450e ja mukaan tuli tietenkin transformers leffa, vuoden navigointi euroopassa, tetris peli. jos nämä olisi ostanut erikseen olisi tullu aika kallista leffa 20e navigointi 70e? tetris 5e = 95e aika paljon ja ominaisuudet ovat parhaasta päästä A-GPS, DVB-H, 5 megapixelin kamera, n-gage, mesenkin saa ladattua! tästä kännykästä ei puutu mitään!

Vastaa
Horokoira (vahvistamaton)

50

iPhone on herkkumus ja kyllä silläkin voi digi tv:tä katsoa jos ohjelman lataa ja vielä ilmaiseksi. Ja mesenkin saa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja