Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kiinalaisessa iPhonessa ei 3G:tä eikä WLAN:ia?

10
Markus Lehtiniitty

Kiinalaisessa iPhonessa ei 3G:tä eikä WLAN:ia?
Applen iPhone 3G saattaa tulla Kiinassa myyntiin ilman nopeita 3G- ja WLAN-yhteyksiä. iPhonea tulee Kiinassa myymään China Mobile -operaattori.

3G- ja WLAN-ominaisuuksien poistamisen tarkkaa syytä ei tiedetä. Yhden teorian mukaan Kiinan viranomaiset eivät vielä ole hyväksyneet näitä ominaisuuksia matkapuhelimiin. Todellinen syy kuitenkin saattaa olla Kiinan mobiilimarkkinoiden kilpailu.
China Mobile -operaattori, joka tulee olemaan Applen iPhone-kumppani Kiinassa, rakentaa 3G-verkkoaan kiinalaisen TD-SCDMA-standardin mukaisesti. Toinen kiinalaisoperaattori China Telecom puolestaan rakentaa kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkonsa WCDMA-tekniikalla, jota myös iPhone 3G:ssä käytetään. China Mobilella ei siis yksinkertaisesti ole mitään tarvetta iPhone 3G:n nykyisille 3G-ominaisuuksille.

Apple ei ole kommentoinut asiaa. Asiasta kertoi muun muassa mocoNews.net-palvelu.

Kommentit (10)

Koistinen (vahvistamaton)

1

Ei 3G:tä eikä WLAN:iä? Mikä puhelin se semmonen sitte on? Toihan olis sama asia, kuin hernekeitto ilman herneitä. Täysin käsittämätön ajatus. Kiinassa voi ehkä puuttua 3G, mutta WLAN varmasti löytyy. Miksi siis se pitäisi poistaa?

Vastaa
mcmopo (vahvistamaton)

2

Koistinen ei taida ymmärtää että puhelin on tarkoitettu puhumiseen.

Vastaa
Vaio (vahvistamaton)

5

Varmaan Koistinen tarkotti, että siitä puuttuu olellinen.. Puhelin kun nojaa nuihin kahteen ominaisuuteen. Paikantaminenkin tehdään WLAN verkkoja hyödyntämällä.

Vastaa
plop (vahvistamaton)

7

Ja mitenköhän tämä liittyy meidän arkeemme että kiinassa iphonessa ei ole g3 tä ja wlania?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja