Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian kosketusnäyttöpuhelin julki huomenna

18
Markus Lehtiniitty

Nokian kosketusnäyttöpuhelin julki huomenna
Nokian odotetaan huomenna tuovan julki ensimmäisen S60-alustan kosketusnäyttölaitteensa. Luultavasti mallinimen 5800 XpressMusic saavalla puhelimella Nokia tekee paluun kosketusnäyttöpuhelinten markkinoille.

5800 XpressMusicin julkistus tulee tapahtumaan osana Nokia Remix London -tilaisuutta, jonka Nokia järjestää nimen mukaisesti Lontoossa huomenna. Kyseinen tilaisuus kietoutuu Nokian musiikkilaitteiden ja -palvelujen ympärille.
Nokian viimeaikaisen tavan mukaisesti huomisesta tilaisuudesta on verkossa myös niin sanottu "virtual launch" -sivusto, jolle tulee esille videoita tapahtuman aiheesta ja jolla voi keskustella nokialaisten kanssa. Luultavasti tilaisuudessa tullaan esittelemään 5800 XpressMusicin lisäksi myös muita uutuuksia ja kertomaan lisää Nokian Comes with Music -palvelusta.

Nokian 5800 XpressMusicista, joka aluksi tunnettiin myös koodinimellä Tube, on jo ennakkoon vuotanut verkkoon sen tärkeimmät tekniset tiedot, useita kuvia ja viimeiseksi vielä virallinen lehdistökuvakin. Kaiken tämän lisäksi se on vielä esiintynyt tuoreessa Batman-elokuvassakin.

Alla olevista linkeistä voi tutustua 5800 XpressMusiciin vielä ennen huomista:
-Nokian kosketusnäyttöpuhelimesta virallinen kuva, julkaisu 2. lokakuuta?
-Kuvia Nokian kosketusnäyttöisen selaimesta
-Nokian kosketusnäyttöisestä Tubesta paljon lisäkuvia
-Nokian Tube uudessa Batman-elokuvassa; käyttöliittymästä kuvankaappauksia
-Uusi kuva Nokian kosketusnäyttölaitteesta - 5800 XpressMusic?
-Nokian uutuudet N85, N79 ja 5800 XpressMedia vuotivat julkisuuteen
-Nokialta kosketusnäytöt useampiin hintaluokkiin
-Huhukatsaus: Nokia, Apple, Sony Ericsson

Nokia 5800 XpressMusicista odotetaan yleisesti yhtä haastajaa Applen iPhoneille.

Kommentit (18)

lallero (vahvistamaton)

1

"Nokia 5800 XpressMusicista odotetaan yleisesti yhtä haastajaa Applen iPhoneille."

You wish

Vastaa
Jooseppi (vahvistamaton)

2

Jotenki tuntuu et toi nokia on tipahtanut pohjalle noiden sen puhelinten kans. Häviää kaikissa kilpailijoille ja nokialla on se ainainen vika et ne puhelimet on aivan tajuttoman hitaita. Itse kävin eilen uutta puhelinta ostamassa kattelin sitä n96 mut oli jotenki niin ruman näkönen, niin ostin sampan i780

Vastaa
joku (vahvistamaton)

3

samsung i780 o_O hyi helvetti! se on iha vitun ruma puhelin. sinuna Jooseppi en ois sitä ostanu koska se on tosi ruma...

Vastaa
qwerty (vahvistamaton)

4

"siis niinq en olis ostanu suna sitä ku se on niinku tosi ruma hei niinq tiäx"

Uskomatonta keskustelun taso täällä.
Mutta siitä voi olla varma, että silmä lepää ens maanantaisessa iPhonessa.

Vastaa
oljd (vahvistamaton)

5

"Nokia 5800 XpressMusicista odotetaan yleisesti yhtä haastajaa Applen iPhoneille."
Tube ja iPhone ovat ihan eri sarjoissa. Nokia ei ole suunnitellut sitä alunperinkään miksikään iphone nokia -malliksi vaan "keskiluokan" (tai vähän korkeammankin luokan) kosketusnäytölliseksi puhelimeksi, kun taas iluuri kuuluu niihin snobi- luokan rahastusmalleihin, jossa nokialla on jo N95 ja vastajulkaistu N96

Vastaa
Ingenjör (vahvistamaton)

6

Siis, eikö kannattaisi vertailla pikkasen ominaisuuksia?

Esim tällaiset pienet ominaisuudet ovat Tuubissa:

* Verkkosivujen Java/Flash -tuki (esim. Youtuben videot ovat Flashia)
* Moniajo, eli useampi, kuin yksi ohjelma voi olla käytössä
* Nokia Maps/Navigointi
* Kamera, esim. video nauhotus onnistuu
* Ei vammaista kytkykauppaa (jos et halua)
* Kotimainen(!)

Kannattaa ainakin tutkailla arvostelut, ennen kuin ulkonäön perusteella lähtee hyljeksiin. Ja käyttöliittymä, mikä epäilyttää, on hiottu kauan, sillä Tuben protokuviahan oli jo nähtävissä alkuvuodessa, eli noksu ei halunnut hätäillä ja tuoda jotain puoliksi toimivaa systeemiä markkinoille.

Vastaa
Ddarud (vahvistamaton)

7

http://regmedia.co.uk/2004/10/26/philips_1.jpg

Tuollainen puhelin minulla oli pari kolme vuotta sitten. Maksoi Gigantissa 130 €. Kun se hajosi olisin halunnut ostaa uuden kosketusnäytöllisen puhelimen mutta harvat mallit olivat silloisille viikkorahoille liian kalliita älypuhelimia. Nyt kun viikkoraha on muuttunut tuntipalkaksi, aion ostaa tuon uuden Nokialaisen.

Ihmeen ylpeitä kaikki Iphonen rakastajat tuotteestaan ja innolla kaikkiin muihin kosketusnäytöllisten mallien uutisiin kommentoimassa "Iphone kopio plaaplaa".

Vastaa
OpenForAllGoodIdeas (vahvistamaton)

8

IPhonen ostajista on 99% applen ...nuolijoita ja ostavat sen vain siksi koska se on apple, ei siksi että se olisi niin hyvä puhelin.
Applen uskottavuutta syö aina niiden uskovaistyyppinen fanikantansa joka eittämättä näyttää vain typerältä vaikkei he tunnu sitä itse tajuavan.

Ja kyllähän tuo taistelee iphonen kanssa, itse ainakin ulkomuodon perusteella kääntyisin noksuun.. no mutta ominaisuudet ja yleinen toimivuus on tärkeintä joten, testausta odotellessa.

Ddarudille, olen samaa mieltä näistä iphone uskokiihkoilijoista, mitä mieltä on väittää että KOSKETUSNÄYTTÖ olisi millään muotoa applen keksintö? Se että se otettiin puhelimeen oli vain riski, eikä apple tehnyt sitäkään ensimmäisenä :)

Omenafanit vois tunkea tutustumaan historiaan ennenkuin yrittävät ylpeillä uskonkiihkomaisella tiedottomuuspohjallaan.

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

9

Aina näissä muistetaan omenafanit ja meitä mollataan rankasti. Myönnän kyllä että osa joukosta on aika ärsyttäviä, mutta suoraan sanottuna voisi Nokiakansakin vähän katsoa peliin. Speksit eivät kerro kaikkea, yrittäisitte edes käyttää sitä iPhonea päivän tai pari niin ainakin jokunen turha luulo karisisi pois.

Käytin tällä viikolla pari päivää Nokian lippulaivamallia ja paluu iPhoneen oli helpotus. Suosittelen kaikille N96:n koettamista sitä ennen ostoa, se on sitä ihan samaa vanhaa. Yhtä hidas ellei hitaampi kuin pari vuotta vanhat Nokialaiset eikä sille käyttöliittymän viimeistelylle ole tehty tänä aikana yhtään mitään. Jos en olisi nähnyt mallinumeroa olisin voinut kuvitella käyttäväni oikeastaan mitä vaan max pari vuotta vanhaa s60-laitetta, poislukien E-sarja, jonka uusien mallien kanssa on tapahtunut jotain käsittämätöntä, niiden käyttöliittymään on tehty parannuksia.

Speksilistoja ei kannata ihan liikaa seurata kun niistä puuttuu moni tärkeä asia, mistä näkee esimerkiksi onko webbiselain hyvä ja nopea? Tuosta ylläolevasta speksilistasta Nokia Maps on ehdottomasti hyvä ominaisuus, mutta sen saa nykyään melkein minkä tahansa Nokian puhelimen mukana. Kotimaisuus sitten on monella tavalla absurdi ominaisuus ja Youtuben nosto esimerkiksi flashin tarpeesta on lähinnä huono vitsi, iPhonessa kun on Youtube-softa joka tarjoaa parempilaatuiset videot ilman Flashia.

On ihan yksi ja sama kuka on keksinyt kosketusnäytön, toteutus ratkaisee. On kiistämätön tosiasia iPhone toi sen takaisin muotiin, koska se oli kehittyneempi kuin aiemmin ja toimii erittäin hyvin. Kehittyneempi siis konseptina (ei stylusta, käyttö vain sormin, multitouch) ja käyttöliittymä oli sitten suunniteltu tältä lähtökohdalta (sormen kokoiset käyttöliittymäelementit, käyttöliittymäeleet, jne).

Nokialla on stylus edelleen mukana, mutta laitetta voi kuulemma käyttää myös sormin. Odotan mielenkiinnolla miten on onnistuttu luomaan käyttöliittymä joka ei ole jotain puolivillaista, styluksen ja normaalin sormen koko kun on ihan erilainen. Tuki vanhojen s60-softillekin kuulostaa isolta komromissilta.

Nyt olisi ollut erinomainen mahdollisuus pistää kaikki uusiksi, mutta Nokia ei käyttänyt tilaisuutta. Ehkäpä sitten niiden Linuxpohjaisten puhelimien myötä löytyy visiota ja uskallusta. Vielä kun Nokia saisi päätettyä mihin Linuxleiriin panostetaan, tällä hetkellä kun pelimerkit ovat yhtä hajallaan kuin jokunen vuosi sitten selainten osalta.

Toivon että Tube on hyvä, tulen koettamaan sitä avoimin mielin, mutta N96:sta on petrattava *paljon*. Aiempi kommentoja väitti käyttöliittymää hiotun kauan, ehkä näin, mutta miksi sitä hiomisen tulosta ei tuotu jo lippulaivaan (siis ainakin niiltä osin kuin mahdollista, isompi resoluutio ja käyttöliittymän viilaus ainakin olisi tarpeellinen)?

Vastaa
Saastamoinen (vahvistamaton)

10

Ymmärrät varmaan Jussi, että tällaisten laitteiden kehitysaika on 2-4 vuotta. Eli, esim tuo mainitsemasi N96 on speksattu varmasti vuosia sitten eikä suurempia muutoksia enää pystytä tekemään ilman isoja riskejä. Tästä voit lyhyellä matematiikalla laskea, että jos firma yllätettään housut kintuissa jollain jutulla, vastaus tulee aina parin vuoden viiveellä.

Vastaa
Jusaakkeli (vahvistamaton)

11

Ymmärrät varmaan Jussi, että tällaisten laitteiden kehitysaika on 2-4 vuotta. Eli, esim tuo mainitsemasi N96 on speksattu varmasti vuosia sitten eikä suurempia muutoksia enää pystytä tekemään ilman isoja riskejä. Tästä voit lyhyellä matematiikalla laskea, että jos firma yllätettään housut kintuissa jollain jutulla, vastaus tulee aina parin vuoden viiveellä.

Vastaa
Jusaakkeli (vahvistamaton)

12

Ymmärrät varmaan Jussi, että tällaisten laitteiden kehitysaika on 2-4 vuotta. Eli, esim tuo mainitsemasi N96 on speksattu varmasti vuosia sitten eikä suurempia muutoksia enää pystytä tekemään ilman isoja riskejä. Tästä voit lyhyellä matematiikalla laskea, että jos firma yllätettään housut kintuissa jollain jutulla, vastaus tulee aina parin vuoden viiveellä.

Vastaa
Kalle

13

Saastamoinen, mistä päättelet, että ko. laitteiden kehitysaika on 2-4 vuotta? Eli N96:n speksit on lyöty lukkoon vuonna 2004-2006? Kovasti on Nokian tuotekehitysprosesseissa parantamisen varaa, jos näin on.

Innovatiivisuus ja riskinotto ovat osittain käsi kädessä, joten riskejä täytyy ottaa, jos halutaan kehittää uutta ja mullistavaa. Edelleenkään yksikään valmistaja ei ole tietääkseni kyennyt kopioimaan multitouchia, joka on iPhonessa erittäin kätevä ominaisuus. Pelkään, että Nokian ensimmäisessä kosketusnäytöllisessä on tehty liikaa kompromisseja käyttöliittymän suhteen, jolloin sitä ei pysty käyttämään sujuvasti pelkillä sormilla ilman stylusta.

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

14

Kyllä normaalitapauksessa näin on, mutta ottaen huomioon Nokian uutuksien määrän vuodessa ja niiden lähes olemattomat erot toisiinsa nähden on vaikea uskoa että jokaista, leivotaan tuota aikaa. Ja ero N96:n ja N95:n tai vaikka vaikka N81:n välillä on, lukuunottamatta kuoria ja paria hassua komponettia, hyvin pieni. Ainakin näin käyttäjän näkökulmasta, en osaa arvostaa piirilevyn kauneutta tai vastaavia juttuja. N96:sta lisäksi puuttuu muutama ominaisuus mitä noissa on (grafiikan kiihdytys)

Kaikissa Nokian smartphoneissa lisäksi käytetään pitkälti samaa softaa (muutama eri versioita, tiedän) ja sitä Nseriesin softan käyttöliittymää olisi kyllä voinut näiden 3 vuoden aikana edes vähän viilata, parissa mallissa on ollut isoresoluutioinen näyttökin, mutta uudemmissa taasen ei, joten on vaikea nähdä logiikkaa tämän takana.

Nokia on kieltämättä ollut housut kintuissa lähiaikoina useammankin kerran (simpukkapuhelimet, ohuet puhelimet, kosketusnäytöt). Toki sen volyymi ja menestys halpamalleissa on vahva tukijalka, mutta tarttis varmaan tehdä jotain.

Vastaa
Keijo (vahvistamaton)

15

Olet Jussi varmaankin huomannut, että vaikka kuinka montaa kertaa "Nokia on ollut housut kintuissa" ei sillä ole loppujen lopuksi ollut mitään merkitystä pidemmällä tähtäimellä markkinaosuudessa, tuloksessa jne. Joten mitä ihmettä Nokian pitäisi tehdä?

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

16

Keijo, tottakai sillä on ollut vaikutusta markkinaosuuteen. Osin näistä syistä johtuen Nokia on altavastaajana USA:n markkinalla ja olisi ehdottomasti pärjännyt nykyistakin paremmin muilla. Mitä nokian pitäisi tehdä?Uskaltaa, visioida ja pyrkiä luomaan trendejä niiden seuraamisen sijaan.

Se että menee kohtuullisen hyvin ei saisi olla este toiminnan parantamiseen. Aina kun ei välttämättä ole yhtä hyvä tuuri.

Vastaa
Vielä nokialainen (vahvistamaton)

17

Mitä järkeä on sijoittaa Nokia 5800 XpressMusic puhelimessa lataus- plus muut pistokepaikat puhelimen yläpäähän? Latausjohtokin autotelineessä törröttää ylöspäin. Samoin kuulokejohto.Typerää.

Vastaa
MinnieFinnie (vahvistamaton)

18

>puhelimessa lataus- plus muut pistokepaikat
>puhelimen yläpäähän?

No se on sitä Nokia kuuluisaa muotoilua ja käytettävyyttä. Kyllä tuo XpressMusic näyttää valitettavasti kymmenen vuotta vanhalta halpakapulalta. Harmi juttu, olisin toivonut tuosta parempaa tuotetta ulkonäöllisesti - kun ominaisuudetkin ovat nyt kohdallaan :(

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja