Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta N-sarjan kosketusnäyttöpuhelin jo joulukuussa?

22
Markus Lehtiniitty

Nokialta N-sarjan kosketusnäyttöpuhelin jo joulukuussa?
Nokia julkisti parisen viikkoa sitten ensimmäisen massamarkkinoille tarkoitetun kosketusnäyttöpuhelimensa, 5800 XpressMusicin. Aiemmin Nokia on lupaillut tuovansa kosketusnäytöt kaikkiin hintaluokkiin, aina edullisista peruspuhelimista kalliisiin high end -tuotteisiin.

5800 XpressMusicia monipuolisemmin varustellun kosketusnäyttöpuhelimen julkistus ei välttämättä olekaan enää kovin kaukana. Jo alun perinkin ihmeteltiin, miksi Nokia tuo ensimmäisenä kosketusnäyttöpuhelimena markkinoille keskihintaluokan laitteen. Tekemällä näin Nokia on kuitenkin saanut enemmän aikaa S60-kosketuskäyttöliittymäänsä kehittämiseen ennen sen käyttöönottoa lippulaivamalleissaan.
Nokian Intian markkinointijohtaja Davinder Kishoren mukaan Nokian valikoimiin tulee kuulumaan paljon kosketusnäyttöpuhelimia, mukaan lukien N-sarjaan kuuluva laite hyvinkin pian.

Nokia järjestää 2.-3. joulukuuta Nokia World -tapahtuman. On varsin todennäköistä, että kosketusnäytöllinen N-sarjan puhelin esitellään kyseisessä tapahtumassa. Myyntiin se tulisi vuoden 2009 alkupuolella.

Tuleva N-sarjan kosketusnäyttöpuhelin tullee tuomaan mukanaan melko ennalta arvattavia parannuksia verrattuna 5800 XpressMusiciin kuten esimerkiksi paremman kameran, enemmän muistia sekä mahdollisesti suuremman näytön.

Kommentit (22)

mark (vahvistamaton)

1

Noniin sitten päästäänkin todella vertailemaan nokian ja iphonen eroja. Eikä tarvitse vertailla aika epätasaisilla hi-end tuotteella (iphone) vs keskiluokan kapula (xpressmusic). Kiinnostuksella joulua odotellessa.

Vastaa
slick jim (vahvistamaton)

2

mielenkiintoista mitä noksulla on hihassaan.. ominasuuksien ja hinnan puolestahan 5800 hakkaa jo nyt mennen tullen iphonen...

Vastaa
Ddarud (vahvistamaton)

3

"mark @ 15.10.2008 18:50

Noniin sitten päästäänkin todella vertailemaan nokian ja iphonen eroja. Eikä tarvitse vertailla aika epätasaisilla hi-end tuotteella (iphone) vs keskiluokan kapula (xpressmusic). Kiinnostuksella joulua odotellessa."

No oli tuo xpress music sitten kuinka keskiluokan kapula niin silti sekin voittaa iphonen lukuisilla ominaisuuksilla...

Vastaa
hentriz
hentriz

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anonymous User:

näänksmä väärin vai onks tossa kuvassa qwerty näppis esiin vedettynä?


Tuo näyttää olevan kuvakaappaus Nokian esittelyvideossa, missä esiteltiin muistaaksni Nokian kosketusnäyttön kanssa yhteen sopivaa käyttöjärjestelmää. Tuolloin virallisesti 5800 XpressMusicista ei ollut mitään tietoa. Eli ei tietoa, onko QWERTY-näppis vai ei - toistaiseksi.
Jos tuo on N-sarjalainen, niin on todennäköisesi N8X, ainakin oma logiikani sanoo näin. Perusteluita tässä:
- N7X on ainakin minusta enemmän nuoremmille ihmisille eikä edusta ominaisuuksiltaan N-sarjan parasta päätä. Eli näin ollen 5800 XpressMusic olisi tässä sarjassa. Toisaalta tähänkin sarjaan olisi hyvä saada jokin piristysruiske, mutta empä silti usko.
- N9X on ollut Nokian huippupäätä, esim N95 ja N96. Toki sinne mahtuu myös esimerkiksi N93 ja N93i, mutta nekin olivat kovahintaisia Hi-End-tuotteita. N91, sen hintaa en muista, mutta ei varmastikkaan ollut halvimpia.
- N8X-sarja siis on tälläinen välimalli, ei Nokian lippulaivamalli mutta kuitenkin aika kovilla ominaisuuksilla, esimerkiksi N80, N82. Tosin N81 SD ja 8GBn versiot ovat minusta jotenkin poikkeuksia, jos verrataan omaan logikkaani.

Kuitenkin, sanoo muut mitä tahansa, uskon sen olevan N8X-sarjalainen tai aloittaa kokonaan uuden sarjan. Tiesvaikka olisi N360, viitaten 360 asteeseen ja jotenkin vertauskuvallesisesti kosketusnäyttöön yhdistettynä.

Vastaa
Jarissimo (vahvistamaton)

6

"mark @ 15.10.2008 18:50

Noniin sitten päästäänkin todella vertailemaan nokian ja iphonen eroja. Eikä tarvitse vertailla aika epätasaisilla hi-end tuotteella (iphone) vs keskiluokan kapula (xpressmusic). Kiinnostuksella joulua odotellessa.
"
Voi poikaparkaa! Siinä (legoinsinööri?) tuijottaa vain hintalappua ja kertoo sen jälkeen paremmuusjärjestyksen:) On huvittavaa miten kovin sanoin voidaan teilata laite jota mark ei varmaankaan ole itse päässyt käpistelemään..vai? Luulisi alhaisen hinnan tekevän ennemminkin positiivisen vaikutuksen? Itse ainaskin odotan kovasti tuota 5800 sarjan puhelinta vaikka en ole aiemmin noihin "nuorisokapuloihin" koskenutkaan. Itselläni vaan ei ole merkitystä puhelimen nimellä vaan enemmänkin merkkaa ominaisuudet ja käytettävyys. Tuohon haluan vielä sanoa seuraavalle omenafanille, että ominaisuudet ovat ERITTÄIN tärkeä osa käytettävyyttä. En menisi maksamaan iPhonesta satasta enempää, koska siinähän on monilta osin huonommat ominaisuudet, kuin 50€ maksavassa perusluurissa! Toki siinä on hyviäkin ja jopa innovatiivisiä juttuja otettu mukaan, mutta jos valmistajan ahneus menee niin pitkälle, että täytyy karsia ominaisuuksia pois, niin sitä en kannata! Ja vaikka MMS viestit ovatkin harvemmin käytetty ominaisuus, niin olen sitä monesti tarvinnut, se on säästänyt useamman sadan kilometrin turhan ajelun useaan kertaan. Se oli vain esimerkki puutteista... Java... java ... java .... falsh... flash ... flash.. Vaikka tuo viimeinen taitaakin olla tulossa jossain vaiheessa... Mutta ei lohduta kun saa sen flashin toimimaan jo vuoden vanhassa puhelimessa. iPhone on turhan hypetystä ja kavereiden neitimäisiin "Onpa nätti, kallis ja pakkohan sen on silloin olla todella hyväkin" kommentteihin yhtymistä.

Ihminen on laumaeläin, markkinamiehet ovat sen huomanneet. Tässä suhteessa apina on ihmistä fiksumpi, sillä karvaisemmalle sukulaiselle omenapuhelimia ei ole myyty miljoonia!

http://www.mobile-review.com/review/nokia-5800-2-en.shtml

Tuossa on hyvä, laaja ja käsittääkseni ensimmäinen arvostelu oikeasta laitteesta. Tuntuu aika mairittelevalta.

Vastaa
Kärsimätön (vahvistamaton)

7

Kivahan niitä on esitellä, mutta jospa nyt saisivat tuon ensimmäisen edes kauppoihin saakka...

Vastaa
Jussi_ (vahvistamaton)

8

Mark ja Ddarud: N-sarjahan tuo lähinnä lisää vähän megapikseleitä kameraan. Tällä ei vielä iPhonen asemaa paljoa heilutella - kuten ei pärjännyt 5800:aan vertailussa. Ja voitte listata vaikka kuinka paljon ominaisuuksia tai arvioita myyntilukemista miten "tämä on parempi kun myy näin paljon enemmän", se paremmuus vain on ihan muualla..

Yleisemmin tuo kuva näyttäisi lähinnä taannoiselta prototyyppien vilauttelulta (siis jossain sympparin esityksessä vilauteltu tulevaisuuden s60-laitteita jollaisia ei koskaan tule). Samaa kuvaahan käytettiin jo 5800:n lanseerauksen tienoilla huhukuvana uudesta kosketusnäytöllisestä kommunikaattorista.

Vastaa
supo (vahvistamaton)

9

Kun on maistanut iphonea,ei paluuta muihin enään ole :).Ainoastaan Suomessa on niin friikkejä ihmisiä jolle käytettävyys ei merkitse mitään.Kunhan vain pääsee kertomaan mitä kaikka laitteessa on,tarvi sitten niitä koskaan tai ei.

Vastaa
Jussi_ you don´t know? (vahvistamaton)

11

Joo N-sarjassa on esim. hyödyllinen Symbian S60- Käyttöjärjestelmä.

Vastaa
Jussi_ (vahvistamaton)

12

Jussi_ you don´t know?: Joka puuttuu mistä? 5800? Noh, iPhonesta puuttuu, luojan kiitos!

Vastaa
hentriz
hentriz

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anonymous User:

Netissä kuvia N98-sta, on aitoja?


"Taitavia" photoshoppauksen tuloksia. Itse en pysty samaan, mutta eivät ainakaan aitoja ole. Ja ylensä N9X-sarja on ollut se lippulaivamalli enkä usko Nokian tuovan uutta sellaista heti uudestaan, vastahan N96 tuli myyntiin.

Vastaa
Kari (vahvistamaton)

15

Jouluna 2009 tulee nokialta vuoden vanhalla tekniikalla oleva puhelin myyntiin.

Vastaa
jaahas (vahvistamaton)

16

Ai että.. nyt teki Nokia temput! Ovelaa pistää keskihintainen kosketusnäyttöpuhelin markkinoille josta ei ole vastusta iphonelle. Arvostelut ja uutisten kommentoijat ympäri maailmaa kertoo nyt avoimesti mitä he odotti Nokian kosketusnäyttöpuhelimelta ja mitä he odottavat tulevilta Nokian kosketusnäyttöpuhelimilta. No, nyt kun olemme kertoneet mitä odotamme, minä ainakin odotan että he kuuntelevat ihmisiä ja tekevät kosketusnäyttöpuhelimen jota me kaikki odotamme.

Vastaa
andy (vahvistamaton)

19

yksi kuva tulevasta laittesta: www.mobile-review.com/sadm_files/spaceshift01(1).jpg

Vastaa
Andy (vahvistamaton)

21

Kuva tulevasta laittesta: www.mobile-review.com/fullnews/main/index_eng.shtml#21505

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja