Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple jo maailman kolmanneksi suurin puhelinvalmistaja

12
Markus Lehtiniitty

Apple jo maailman kolmanneksi suurin puhelinvalmistaja
Apple julisti tänään olevansa jo maailman kolmanneksi suurin puhelinvalmistaja suuren iPhone-myynnin myötä. Apple ei kuitenkaan mittaa asiaa myytyjen laitteiden määrällä vaan puhelinliiketoiminnasta kertyvällä liikevaihdolla.

Vuoden kolmannella neljänneksellä Applen iPhone-liiketoiminta tuotti yhtiölle 4,6 miljardin dollarin liikevaihdon, millä Apple jättää taakseen muun muassa LG:n ja Sony Ericssonin.
iPhone 3G -malleja myytiin 6,9 miljoonaa kappaletta heinä-syyskuussa. iPhone 3G ylitti samalla ensimmäisellä neljänneksellään jo ensimmäisen iPhone-mallin kokonaismyyntilukemat. Kaikkiaan iPhoneja on myyty jo yli 13 miljoonaa kappaletta. Apple myös saavutti kalenterivuoden 2008 myyntitavoitteensa reilusti etuajassa: tämän vuoden aikana on jo myyty yli 10 miljoonaa iPhonea.

Applen pääjohtaja Steve Jobs kehuskeli Applen ohittaneen kappalemäärin mitattuna puhelinmyynnissä jo Blackberry-sähköpostilaitteistaan tunnetun kanadalaisen RIM:n, vaikka Apple on ollut markkinoilla vasta 15 kuukauden ajan ja sen valikoimiin kuuluu käytännössä vain yksi malli. Jobsin mukaan Apple ei edes aiokaan laajentaa iPhone-mallistoaan.

Myös App Store on ollut valtava menestys: iPhonelle on saatavilla App Storen kautta jo 5500 ohjelmaa ja 200 miljoonan ladatun ohjelman raja rikkoutuu tänään. Keskimäärin jokaiseen iPhoneen on siis ladattu yli 15 kolmannen osapuolen ohjelmaa.

Kommentit (12)

piupau (vahvistamaton)

1

No oho! Nyt täytyy kyllä hattua nostaa Applelle.. Malleja on myynnissä vain yksi ja siitä kaksi variaatiota, ja tollaset liikevaihdot! Huh huh.. Toivottavasti kehitys ei lopu tähän, ja hinnat laskee, niin saavat minustakin asiakkaan :D

Vastaa
Adc (vahvistamaton)

2

Jumaliste mitkä lukemat. Ei liity juuri puhelinmarkkinoihin, mutta muistaakseni viimevuonna koko Adoben liikevaihto oli 3,2 miljardia dollaria.

Vastaa
ahku (vahvistamaton)

3

uskomatonta työtä apple! jatka iphonen kehitystä ohjelmistopäivityksillä äläkä väsää uusia malleja niin tulevaisuus on turvattu<3!

Kiitos hyvästä työstä, T: Iphonen rakas omistaja.

Vastaa
eye (vahvistamaton)

4

Ihmiset osaavat sitten olla tyhmiä. Iphone ei ole koskaan ollut hintansa värtti.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

5

Tosi hyvin apple päässy markkinoille mukaan pelkällä iPhonella. Ei Apple tuu ikinä Nokiaa haastamaan puhelinten myynnin määrässä, mutta yhdellä mallilla toi on kyllä kova suoritus.

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

6

Todellakin hieno suoritus ottaen huomioon mallien määrän ja operaattorikytkyn.

Tietenkin pitää muistaa että tällä neljänneksellä oli paljon patoutunutta kysyntää koska alkuperäisen iPhonen saanti oli rajallista ennen uuden tuloa markkinoille ja samalla tuote tuli kymmeniin uusiin maihin. On todennäköistä että kysynnän tasaantuessa Apple tippuu hieman listalla, mutta ei se huononna suorituksen arvoa lainkaan. Kun hinnat vielä laskevat ja operaattorikytky murtuu on aineksia vieläkin kovempaan myyntiin.

Eye, kaikki ihmiset jotka arvostavat erilaisia asioita eivät ole tyhmiä. Voin rehellisesti sanoa että iPhone on ollut minulle (ja ilmeisesti monelle muulle) hintansa arvoinen, pääasialliset syyt touch screen, selain, itunes kaukosäädin ja rss-lukija. Myös pari muuta kolmannen osapuolen softaa ja peliä ovat oivallisia. Mikä puhelin, tai oikeammin ehkä internetvekottimen ja puhelimen yhdistelmä, olisi minulle paremmin sopiva? Jos sellainen löytyy vaihdan heti! Ehdotuksia?

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

7

Ja sähköposti unohtui, sitä tulee käytettyä paljon ja toiminnassa ei juuri valittamista.

Vastaa
MJR (vahvistamaton)

8

Nähdäkseni tämä kertoo siitä, miten paljon Apple tienaa jo pienellä määrällä myytyjä puhelimia eli miten paljon hinnassa on ilmaa muihin valmistajiin nähden. Aika paljon ilmeisesti, mutta kaipa tämän uutisen tarkoitus on saada osakkeenomistajat tyytyväisiksi kuluttajien sijaan.

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

9

Heh taas se itku hinnasta alkoi. Tosiasiat ovat seuraavat: yritys tarvitsee "ilmaa hintoihin" elääkseen varsinkin jos ja kun on tarkoitus kehittää uutta. Iphonen ostajat ovat kuluttajatutkimusten mukaan erittäin tyytyväisiä puhelimiinsa.

Tottakai osakkeenomistajat on pidettävä tyytyväisinä mutta tässä tapauksessa se ei ole tapahtunut asiakkaiden kustannuksella.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja