Motorolan AURA-puhelinta ei saa myydä?

10
Markus Lehtiniitty

Motorolan AURA-puhelinta ei saa myydä?
Motorola saattaa olla rajoittamassa AURA-luksuspuhelimensa, josta kerroimme aiemmin täällä, myyntiä käytettynä eteenpäin.

Register Hardware -sivuston tietojen mukaan AURA:n ostaja joutuu sitoutumaan sopimukseen, jossa kielletään puhelimen myynti käytettynä eteenpäin esimerkiksi eBay-verkkohuutokaupan kautta. Järjestelyllä yritetään säilyttää AURA:n eksklusiivisuus.

Jos puhelimen ostanut haluaa AURA:staan eroon, on ainoa vaihtoehto myydä se takaisin Motorolalle. Siitä, millä hinnalla Motorola puhelimen takaisin ostaa, ei ole tietoa. Jokainen AURA-puhelin sisältänee ostajaan yhdistetyn tunnistuskoodin, jonka avulla mahdolliset käytettynä myydyt laitteet voidaan jäljittää niiden alkuperäisiin omistajiinsa.

Motorolan AURA on 2000 dollaria maksava, korkealaatuisista materiaaleista valmistettu luksuspuhelin, jonka erikoisuus on sen sviwel-rakenne.



Myynnin kieltävän sopimuksen olemassaoloa ei ole toistaiseksi varmistettu eikä Motorola ole myöskään kommentoinut asiaa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (10)

Anonyymi käyttäjä
applepie (vahvistamaton)

1

voi saatana jos tuo sallitaan, siis eihän tuo voi olla laillista?? menee ehkä noin 1.23sekuntia tuosta niin peliala rupee käyttää samaa....

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Miika (vahvistamaton)

2

Suomen laissa eteenpäin myymisen kieltämistä ei tunneta, joten suomalainen saa tuota myydä ihan miten haluaa. Tästä on ennakkotapauskin, kun Microsoft yritti kieltää Windows-lisenssien eteenpäinmyynnin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jaahas (vahvistamaton)

3

Tämähän on aivan vanha vitsi. Bugatti käyttää tätä kikkaa huippuautonsa Veyronin kanssa: sitä ei myydä lähellekkään kaikille ja jos sen haluaa jälleenmyydä, on Volgswagenilla ensimmäinen osto-oikeus kaikkii autoihin.

Vastaa
teme565
teme565

4

Kyllähän valmistaja saa aina haluta kaikenlaista, mutta ei taida laeissa pahemmin sellaista pykälää olla, mikä kieltäisi omistamiensa tavaroiden myynnin.
EDIT: Kuinkahan sitova tuollainen sopimus on, jonka allekirjoittamaan joutuu?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Joona (vahvistamaton)

6

Sopimus on sopimus. Sen jos hyväksyy niin ei sitä sitten enää myydä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kääntövipuvarsijousipakka (vahvistamaton)

7

"Sopimus on sopimus" mutta Suomen lain ohi ei voi sopia. Teepä sopimus jonkun itsemurhakandidaatin kanssa, että päästät tämän päiviltä. Lusimaan lähdet niin että hippulat vinkuu jos hengen otat tai edes yrität.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Johtaja (vahvistamaton)

8

Olisi voinut odottaa Aplelta, mutta eiköhän se tule perässä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kauko aalto (vahvistamaton)

9

Jos ostan puhelimen tai minkä tahansa vempaimen on se minun. Joku Motorola tai mikä tahansa yritys oli sitten ulko- tai kotimainen ei voi kävellä Suomen lainsäädännön yli. Moinen sopimus on laiton. MOT.
Hannes

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
eskopetteri (vahvistamaton)

10

Öh, mikäs kohta laissa nyt sitten kieltää moisen sopimuksen? Tuote kun ei kuulu perustarpeisiin, näin ollen sitä ei kenenkään ole pakko ostaa. Ja jos sellaisen haluaa, on hyväksyttävä tietyt sopimuksen mukaiset ehdot. Täysin mahdollista, normaalia ja laillista. Eteenpäin myymisen kieltämistä ei varmastikkaan erikseen laissa mainita saati kielletä, sopimusrikko kylläkin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.