Kiinalaiset kopiovat jo Nokian 5800 XpressMusicin

18
Markus Lehtiniitty

Kiinalaiset kopiovat jo Nokian 5800 XpressMusicin
Nokian ensimmäinen massamarkkinoille suunnattu kosketusnäyttöpuhelin 5800 XpressMusic saapuu markkinoille loppuvuoden aikana muutamassa maassa ja laajemmin ensi vuoden puolella. Tämä ei kuitenkaan ole estänyt kiinalaisvalmistajaa jo kopioimasta 5800:aa.

Juttumme kuvissa esiintyy Li 5800 -niminen puhelin. Li 5800 ei toki ole alkuperäisen 5800 XpressMusicin veroinen muotoilun eikä ominaisuuksien suhteen. Jälkimmäisistä mainittakoon esimerkkinä näytön tarkkuus: Li 5800:n näytön tarkkuus on vain 240x400 pikseliä, kun alkuperäisen 5800 XpressMusicin näytön tarkkuus on 360x640 pikseliä. Luonnollisesti Li 5800:ssa ei käytetä Nokian S60-käyttöliittymää vaan jotain kiinalaista perua olevaa perualustaa, johon on kopioitu vanhat S60-valikkokuvakkeet.

Jotain parempaakin Li 5800:ssa on kuin alkuperäisessä. Laitteen radion pitäisi nimittäin toimia ilman, että kuulokkeiden tulisi olla kytkettynä laitteeseen. Li 5800:sta löytyy myös Bluetooth ja 256 megatavua sisäistä flash-muistia sekä muistikorttipaikka. Sen hinnan voi odottaa luonnollisesti asettuvan paljon Nokian alkuperäistä 5800 XpressMusicia edullisemmaksi.





Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (18)

Anonyymi käyttäjä
Seppo Kotilo (vahvistamaton)

2

Sinne vaan kaikki työpaikat. Kohta ei Nokiaa tarvita, kun kiinalaiset tekevät kaiken kopiona. Nokia kehittelee ja innovoi, kiinalaiset keräävät rahat. Bye Bye Nokia.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

3

Kyllä ne kiinalaiset näyttää kaikkee tekevän :D
Paljonkohan tollaset kopiomallit mahtaa myydä maailmanlaajusesti verrattuna aitoon.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Masse Majava (vahvistamaton)

4

Taitaa tulla nokian prototyypitkin kiinasta, niin kerkeävät kopiointiin aina heti ensimetreiltä mukaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markku (vahvistamaton)

5

Mut ei kiinalaisetkaan oo niin innoissaan noista kopioista. Eivät nimittäin meinaa kestää. Nokia on yhtä kuin laatu, eli ei varmaankaan tuu puhelin maailmaa mullistamaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iphone forever (vahvistamaton)

6

Mut ei tää kyl iphonee voita. IPHONE VIE 100-0!!!!!!!!!!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
eki (vahvistamaton)

10

en usko et tää pärjää mun iPhonelle, tuskin tälle on esim. mitää appstoren vastinetta tms. Ja näyttöki näyttäs kuvien mukaa aika huonolt ja muutenki laatuvaikutelma nokian tasoo

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
eki (vahvistamaton)

11

en usko et tää pärjää mun iPhonelle, tuskin tälle on esim. mitää appstoren vastinetta tms. Ja näyttöki näyttäs kuvien mukaa aika huonolt ja muutenki laatuvaikutelma nokian tasoo

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
timo (vahvistamaton)

12

kaikenlaista pas..kaa sitä tehdään. onko mitään puhelinta, mitä ei olis kopioitu? ja sitten on vielä niin tyhmät nimet! googlatkaapa joku mokia n73 tms...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ddarud (vahvistamaton)

13

A1PH0UN F4N471C

Että sellasta. Enpä usko että hirveän suuret markkinat näillä kiinan kopioilla on kun tuotetuki= 0, laatu= 50/50, takuu= 0, käytettävyys= 0. "laatuvaikutelma nokian tasoo"? Itelläni on ollut Siemens, Sony Ericsson, Philips ja nyt vihdoin Nokian puhelin. No eipä niistä aiemmistakaan puhelimista hajonnut luonnollisesti kuin yksi mutta kyllä tämä Nokia on hienoin, käytettävyydeltään paras ja kestävä. Kerroppa vähän siitä "nokian tasosta"...

Pikkupoikana tuli useemman kerran nähtyä kun jotkut heitteli 3310:ä seinään, eikä hajonnut millään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jarissimo (vahvistamaton)

15

On se kumma miten joku ei osaa ottaa huumorilla mitään. Toisen puhelimen hinta on jotain 150 taalaa ja sitä verrataa iPhoneen!.. Ei hyvää päivää. "Mun iPhone on varmasti parempi..", no veikkaisin kuitenkin, että tuon halvan lelun kayttäjän itsetunto ja älykkyys on teitä parempia..

On se nyt vaan kumma, kun teillä on iPhone niin nyt ei ole muita puhelimia! Huvitavaa tässä on se, että muutama vuosi sitten osa teistä todennäköisesti hehkutti kauheasti vaikka n70 luuria, joka oli ensimmäinen n-sarjainen. Nyt Nokian laadusta puhutaan kovin sanoin.. nokialaisissa on ollut ongelmia jonkin verran, mutta onko se todennäköistä jos on tuommoinen määrä malleja, kuin nokialla?? Niin ja nyt voisi joku "viisas" ajatella, että olisivat tehneet niinkuin Apple, yksi puhelin ( joka maksaa enemmän, kuin jonkun virolaisen kuukausipalkka! kahden vuoden kytky: annetaan työnantajalle Applen tilinumero ja syödään roskista..). Ei JEESUS, mitä runkkaavia apinoita..

Ei noista kopioista ole nokialle todellista haittaa, niiden laatu on Applen tasoa sekä markkinat todennäköisesti liian pienet. Eikä kukaan nokian 5800 puhelinta haluava osta tuota, jos rahat riittää aitoon. Mikäli ei riitä, niin sittenhän voi osataaa halvan kopion, mut ei siinä nokia mitään menetä.

Olen puhunut..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
yusa (vahvistamaton)

16

heh, ei nyt tulis ekana mieleen verrata tätä iPhoneen eikä oikeestaan mihinkään muuhunkaan kosketusnäyttöpuhelimeen... onko tuossa yhessä kuvassa sellanen vanhan pöytäradion antenni vai miten tuo fm-vastaanotto ilman kuulokkeita on tehty? Aika hupasannäkönen peli... jännityksellä odotamme kumpi saa ne Nokialta vuotaneet älypuhelimet ensiksi valmiiksi, Nokia vai kiinalaiset :P

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.