Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian AT&T:lle räätälöimä QWERTY-simpukka vuosi julkisuuteen

15
Markus Lehtiniitty

Nokian AT&T:lle räätälöimä QWERTY-simpukka vuosi julkisuuteen
Nokialta on vuotanut julkisuuteen jälleen yksi uusi puhelinmalli. Tulevan simpukkapuhelimen kehitysnimi on Wahoo ja tämän hetken tietojen mukaan se on suunnattu vain yhdysvaltalaiselle AT&T-operaattorille. Asiasta kertoi Boy Genius Report -sivusto.

Wahoon erikoisuutena on sen QWERTY-täysnäppäimistö, joka tosin on ns. puoli-QWERTY-mallia, jossa samassa näppäimessä on kaksi kirjainta ja näppäintä voi painaa jommaltakummalta puolelta. QWERTY-näppäimistöt ovat viime aikoina yleistyneet puhelimissa, mutta simpukkamalleissa ne ovat harvinaisempia.
Näppäimistöä lukuun ottamatta Wahoo ei tarjoa kovinkaan erikoisia ominaisuuksia. Se tukee neljää GSM-taajuutta ja kahta Yhdysvalloissa käytössä olevaa 3G-taajuutta (850/1900 MHz) ja tiedonsiirto onnistuu GPRS-, EDGE- ja HSDPA-yhteyksillä. Wahoon kameran tarkkuus on kaksi megapikseliä, sisänäytön koko 2,2 tuumaa ja ulkonäytön koko 1,36 tuumaa. Wahoosta löytyy myös Bluetooth stereotuella, microSD-muistikorttipaikka sekä musiikkisoitin ja erilliset musiikkinäppäimet ulkokuoressa. Lisätietoa Wahoon ominaisuuksista löytyy jutun lopussa olevasta kuvasta.

Wahoon julkistus- tai myyntiintuloaikataulusta ei ole toistaiseksi tietoa. On myös mahdollista, että Wahoota vastaava malli tulee markkinoille myös Euroopassa.

Kommentit (15)

fanboy (vahvistamaton)

1

joo ei kiinnosta, iphonessahan tuo kaikki on ollut jo kauan aikaa...

Vastaa
eki (vahvistamaton)

2

juu ei pärjää iPhonelle kuten ei tuo toinenkaan muovipuhelin E63 vai mikä seo. Niin paljon nokialta ilmestyy tai vuotaa näitä ettei jaksa enää ees kaikkia kommentoida ku ei ne kuitenkaa pärjää

Vastaa
Haha (vahvistamaton)

3

Katos, iHomo herännyt. Mistä tietää, että ihminen on epävarma. Siitä, että omaa pitää mainostaa jatkuvasti.

Vastaa
Japi (vahvistamaton)

4

Just. - Tiedän - kyseessä vasta luonnos, mutta kuten niin monessa nykyisessäkin Nokian kännykässä, niin tässäkin voisi "vielä" vähän lisätä tuota Nokian logon ja näytön sivulla olevien palkkien kokoa, että saadaan hyvä kate..Tsiisus. Miksei se näyttö voi olla näissä kännyköissä laidasta laitaan?

Tässä kans yksi "saavutus" tällä saralla:
http://www.puhelinvertailu.com/vertaa.cfm?p1=nokia_e51
ei näin.

Vastaa
Make100
Make100

6

Itse omistan Nokian E70 puhelimen, jonka olen kokenut parhaaksi vaihtoehdoksi QWERTY näppiksellä varustettuihin Nokian luureihin.

Vastaa
iPoop (vahvistamaton)

7

#

fanboy @ 13.11.2008 16:45

joo ei kiinnosta, iphonessahan tuo kaikki on ollut jo kauan aikaa...

liittyikö tämäkään taas millään tavalla iphoneen?yrittääkö ko. tuote edes kilpailla samalla saralla, no ei!
lue uutiset ennenkuin kommentoit joka ikistä puhelinuutuutta ja vertaat sitä iphoneen,sitäpaitsi sulla on vissiin aika omituinen iphone koska siinä on qwerty näppäimistö

Vastaa
Phiidöör (vahvistamaton)

8

Trollaajat ne taas myhäilevät, kun päivän työt on suoritettu.

Vastaa
juha (vahvistamaton)

9

onkos noksu "hieman" lainannut motorolan simpukan muotoilua?
herran jestas... tekisivät joskus jotain omaakin.

Vastaa
Remonttireiska (vahvistamaton)

10

Japi @ "Miksei se näyttö voi olla näissä kännyköissä laidasta laitaan?"

Kokeileppa joskus avata joku tuollainen luuri. Siellä on melko paljon muutakin kuin se kuori ja näyttö. Tiedän kun korjailen työkseni noita. Ja kun kerran piti alkaa taas verrata tuota iPhoneen, niin onpahan nokialla suomessa sentään huolto - tietääkseni iPhonea ei kukaan saa korjata täällä. Eräs ystäväni kyseli juuri tuota palvelua, kun oli vahinko sattunu ja näyttö risahtanu (joo, iphonekin voi hajota). Maahantuojalta sanoivat hinnaksi 350e, jolla laite vaihdetaan asiakkaalle (tehdaskorjattuun laitteeseen) ja rikkinäinen lähetetään jonnekin ulkomaille korjattavaksi ja kiertoon seuraavalle onnekkaalle.

P.S. Tätähän on muutenkin vaikea verrata iPhoneen, jos tuo oli suunnattu ainoastaan AT&T:n käyttöön.

Vastaa
iphone <3 (vahvistamaton)

11

Tänne laitetaan provomielessä näitä iphone viestejä joihin jotkut sitten jaksavat tarttua. Itseä ei kiinnosta iphone yhtään, koska tiedän mikä se on; applen rajoittama ominaisuuskarsittu perse. Hyi hyi.

Vastaa
Asentaja (vahvistamaton)

12

Oppiiko tuota ½ qwerty näppäimistöä käyttämään kunnolla, kun ajatuksena ainakin kuulostaa varsin hankalalta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja