Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

TeliaSonera tuo MMS-multimediaviestien tuen iPhoneen?

18
Markus Lehtiniitty

TeliaSonera tuo MMS-multimediaviestien tuen iPhoneen?
Ruotsalaisen MacWorld-sivuston mukaan TeliaSonera työskentelee tuodakseen MMS- eli multimediaviestien tuen Applen iPhoneen.

iPhonea on rankasti kritisoitu multimediaviestituen puuttumisesta. Käytännössä lähes kaikki nykypäivän värinäytöllä varustetut puhelimet tukevat myös multimediaviestejä, eli viestejä jotka sisältävät tekstin lisäksi esimerkiksi kuvia, ääntä tai videosisältöä.
MacWorldin mukaan TeliaSoneran tiedottaja Bengt Olsson on vahvistanut heille TeliaSoneran kehittävän MMS-tuen tuovaa sovellusta ja kertoi sen olevan tulossa kahden kuukauden kuluessa. TeliaSoneran tuki toteutetaan siis erillisellä sovelluksella, joka tullee saataville App Storen kautta. Tarkemmat yksityiskohdat liittyen sovellukseen ovat toistaiseksi kuitenkin vielä hieman epäselviä.

MMS-tuen puuttumisen ohella iPhonea on haukuttu muun muassa videokuvauksen sekä kopiointi- ja liittämisominaisuuden (copy&paste) puuttumisesta.

Kommentit (18)

Laiska (vahvistamaton)

1

Alkaa se iPhonekin pikkuhiljaa vastata normikännyä ominaisuuksiltaan.

Vastaa
Joonasdad (vahvistamaton)

2

Ei kyllä paljon turhempaa ominaisuutta ole kuin tuo mms. Ei vaan riitä ymmärrys miksi sellaista puhelimeen, jossa toimii hyvin sähköposti, kukaan edes kaipaa. Korjailisivat mielummin noita muita puutteita.

Vastaa
Mass (vahvistamaton)

4

Mihis ihmiset oikeesti tarvii koko MMS:ää???? En oo koskaan tarvinu, eikä oo ollu mielessäkään koko homma koskaan! Ihme vikitystä mokomasta mms:stä. Minun mielestäni esimerkiksi iPhonen bluetooth:n vajaus, ja virallinen tuki modeemina on paaaaljon tärkeämpi kuin joku killutin tekstari.

Vastaa
Huoh! (vahvistamaton)

7

Eli, jos joku ei tarvii mms:iä, niin kukaan muukaan ei saa käyttää niitä?! Itse käytän suhteellisen paljon mms:iä, kun niihin saa kuvia ja paljon tekstiä. Mutta siksipä onkin hyvä, että markkinoilla on erilaisia puhelimia! iPhone vetoaa toisiin, kun taas toiset haluaa kännykältään enemmän jotain muuta. Monesti iPhonesta kertovat uutiset aloittaa kunnon sodan "Nokiakääkät" vs. "iPhone fanipojat". Ihan outoa!

Vastaa
Huoh! (vahvistamaton)

8

Eli, jos joku ei tarvii mms:iä, niin kukaan muukaan ei saa käyttää niitä?!

Itse käytän suhteellisen paljon mms:iä, kun niihin saa kuvia ja paljon tekstiä. Mutta siksipä onkin hyvä, että markkinoilla on erilaisia puhelimia! iPhone vetoaa toisiin, kun taas toiset haluaa kännykältään enemmän jotain muuta. Monesti iPhonesta kertovat uutiset aloittaa kunnon sodan "Nokiakääkät" vs. "iPhone fanipojat". Ihan outoa!

Vastaa
joonasdad (vahvistamaton)

9

"Eli, jos joku ei tarvii mms:iä, niin kukaan muukaan ei saa käyttää niitä?! Itse käytän suhteellisen paljon mms:iä, kun niihin saa kuvia ja paljon tekstiä. Mutta siksipä onkin hyvä, että markkinoilla on erilaisia puhelimia! iPhone vetoaa toisiin, kun taas toiset haluaa kännykältään enemmän jotain muuta. Monesti iPhonesta kertovat uutiset aloittaa kunnon sodan "Nokiakääkät" vs. "iPhone fanipojat". Ihan outoa!"

Myös sähköpostiin saa kuvia ja paljon tekstiä(ja on vielä ilmainen). Se toimii hyvin iphonessa, joten mms ominaisuus olisi käytännössä turha. Puhelimessa jossa nämä sähköposti ominaisuudet ovat heikot on mms ehkä perusteltua.

Vastaa
Huoh! (vahvistamaton)

10

"Puhelimessa jossa nämä sähköposti ominaisuudet ovat heikot on mms ehkä perusteltua."

Siksipä niitä tuleekin käytettyä. Ja kaikki eivät halua käyttää kännykässä sähköpostia, vaikka sen käyttö ei olisikaan vaikeaa, tai ominaisuudet erityisen huonot.

Vastaa
niinpä... (vahvistamaton)

11

"Ei kyllä paljon turhempaa ominaisuutta ole kuin tuo mms."
Ja mitäköhän haitta ko. ominaisuudesta sitten sinulle on??

Mielestäni mms menee monille ihmisille paremmin perille kun sähköposti... On paljon ihmisiä, jotka lukevat sähköpostia harvemmin, kun kerran viikossa...

Kiitos!

Vastaa
Mass (vahvistamaton)

12

En tiedä olenko vainoharhainen, mutta aistin että minua luullaan iPhone faniksi. Itse en puhelinta omista, vaan Nokia N79 kapulan(ja tätä ennen omistin pitkään 6233:n), jossa kaikki nämä härpäkkeet on (olen toki omistanut 1st generation iPhonen ja todennut mms:n tarpeettomaksi käytäessäni sitä 3kk).

Mutta luettuani näitä kommentteja, joku taitaa todellakin käyttää niitä, ja sinänsä heille hyvä että ovat löytäneen palvelun hyödykseen.. itse koen sen lähinnä sekottavan ainakin tuon nokialaisen viesti mössöä entisestään :D Lisäksi jos lähetät MMS:llä kuvan, eikös sen koko rajoiteta 300kt... mietin vain, mitä tällaisilla kuvilla tekee sitten kaveri siellä toisessa päässä? Ei ainakaan kannata kovolle siirtää, vaan pyytää kaveria lähettää kuva uudestaan sähkärillä.

Vastaa
Phiidöör (vahvistamaton)

13

@Mass

Ei sen tartte olla mikään jättikuva, koska sitä katotaan kuitenkin kännykän näytöltä.

Itseäni kun ajattelen niin, tykkään kyllä sms/mms:stä vaikkakin maksavat sähköpostia enemmän, kun kännykällä pelaillaan. Itselle tulee sähköpostiin kaikenlaista vähemmän tärkeää ja vähemmän kiireellistä. Eli sinänsä tuo filtteröi aika kivasti merkityksellisemmät paremmin esille.

Vastaa
Huoh! (vahvistamaton)

14

Ja itse tykkään käyttää multimediaviestejä tilannekuvien lähettämiseen. Monesti tulee lähetettyä multimediaviestejä puolisolle, koska työpaikalla ei välttis kauheesti viitsi henk.koht. sähköpostia paljoa katsella. Ja työpostiin ei kaikkia kuvia viiti laittaa... ;D

Vastaa
Vikke (vahvistamaton)

15

@Phiidöör

Ei sen tartte olla mikään jättikuva, koska sitä katotaan kuitenkin kännykän näytöltä

Kyllä sitä iPhonen näytöltä katsottaessa tulisi olla suurempi kuva. Niin huonoja noi ovat, että sähköpostilla pakko laittaa jotta olisi katsottavan laatuisia ja samalla myös koneelle saa tallennettua hyvä laatuisen kuvan.

Vastaa
Phiidöör (vahvistamaton)

16

Jos nyt mms:ssä on tuo Mass'n sanoma 300kt:n, niin esim. jo about 200kt:uun saa kyllä hyvä laatuisen kuvan(1000px x 750px) menemään.
Tosin tässä nyt voisi pohtia vähän sitä, että mikä se riittävän laatuinen kuva on (koko, jpeg-pakkauksen laatu, yleinen kännykameran laatu, jotain muuta?)
Totta on, että pikkuhiljaa mms:n speksit eivät ehkä enää riitä, mutta toisaalta, jos tarkoitus on vain kuva viestittäminen eikä varsinaisesti kuvien lähettäminen(tyylillä arkistoi tämä), niin toi 300kt taitaa olla aivan riittävä.

Vastaa
Phiidöör (vahvistamaton)

17

@Vikke

Jos nyt mms:ssä on tuo Mass'n sanoma 300kt:n, niin esim. jo about 200kt:uun saa kyllä hyvänlaatuisen kuvan(1000px x 750px, otettu digikameralla) menemään.
Tosin tässä nyt voisi pohtia vähän sitä, että mikä se riittävän laatuinen kuva on (koko, jpeg-pakkauksen laatu, yleinen kännykameran laatu, jotain muuta?)

Totta on, että pikkuhiljaa mms:n speksit eivät ehkä enää riitä(kun niitä megapixeleitä on jo enemmän ja enemmän), mutta toisaalta, jos tarkoitus on vain kuva viestittäminen eikä varsinaisesti kuvien lähettäminen(tyylillä arkistoi tämä), niin toi 300kt taitaa olla aivan riittävä(en kyl tiedä, minkälaisesti noi kännykät muuntaa kuvat mms:ään sopivaksi).
Ja mms on siinä mielessä hyvä, koska se on yksi tapa lisää lähettää kuva suoraan kännykkään - kaikille niille, joilla ei ole sitä sähköpostia kännykässä.

Vastaa
Vikke (vahvistamaton)

18

@Phiidöör

Olet aivan oikeassa, että se on varmasti kätevä tapa lähettää kuva niille, jotka eivät käytä sähköpostiaan kännykällä. Niiltä yleensä löytyykin aivan perusmallin puhelin, jossa myös sähköpostin käyttö ei ole niin oleellisessa asemassa. Mutta kun puhutaan tämän luokan älypuhelimesta niin mielestäni kuvan laadun tulee myös vastata sitä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja