Nokian kosketusnäyttöpuhelin ennakkotilauksessa

30
Matti Robinson

Nokian kosketusnäyttöpuhelin ennakkotilauksessa
Kauan odotettu Nokia 5800 XpressMusic -kosketusnäyttöpuhelin on nyt ensimmäistä kertaa ennakkotilattavana. Verkkokauppa.com listaa puhelimen 389,90 euron hintaan. Puhelimen saatavuudesta ei ole vielä tietoja yrityksen verkkosivuilla. Kuitenkin Puhelinvertailu.com:n tietojen mukaan puhelin tulisi Verkkokauppa.com:iin viikolla 50 eli noin kahden viikon päästä.

Puhelinvertailu.com:n kattavassa testissä ollut edullinen, mutta monipuolinen 5800 XpressMusic keräsi pääasiassa kehuja. Alle 400 euron puhelimen ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa A-GPS, WLAN- ja 3G-yhteydet, 3.2 megapikselin kamera automaattitarkennuksella ja 360x640-resoluution kosketusnäyttö.

Puhelinvertailussa näytettävä ja AfterDawn.com:n toimittama 469,90 euron hinta oli vielä yöllä tapahtuvan päivityksen aikaan Verkkokauppa.com:n listoilla. Tästä voidaan vetää johtopäätöksiä - joskin erittäin hataria sellaisia - joiden mukaan 5800 XpressMusiciä saatetaan myydä Suomessa lähitulevaisuudessa yhdessä musiikki- ja/tai navigointilahjakorttien kanssa. Muissa maissa on jo aikaisemmin listattu tällaisia "bundleja", joiden kalliimpi hinta selittyy esimerkiksi 100 euron "lahjakortilla" Nokian musiikkikauppaan ja kolmen kuukauden ilmaisella navigoinnilla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -24%

Motorola Lenovo ThinkPhone
686 € Hobby Hall
859 € Proshop
900 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 900 €

Honor X7 – hinta laskenut -21%

Honor X7
173 € Hobby Hall
253 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Samsung Galaxy Z Flip4 – hinta laskenut -19%

Samsung Galaxy Z Flip4
599 € DNA
746 € Power
749 € Teleoutlet

Alin hinta viikko sitten: 737 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -18%

Motorola Moto Razr 2022
936 € CDON
1149 € Proshop
1149 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 1135 €

Kommentit (30)

Anonyymi käyttäjä
turo32 (vahvistamaton)

1

350 e lienee oikea hinta - ilman lisukkeita veroineen

sillä hinnalla myy kuin häkä...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Manu (vahvistamaton)

3

Onhan tuo ollut jo monta viikkoa...

Löytyy myös netAnttilasta josta sen saa osamaksullakin. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
wasdi (vahvistamaton)

4

Tietoasemalta saa vielä halvemmalla ja siellä jo ennakkotilaus sisällä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kaapo (vahvistamaton)

5

Sama juttu...eilen huomasin Tietoaseman sivuilta saman jutun ja het men varaukseen.Kyselin asemalta että kerkiääkö jouluksi ja sain tälläisen vastauksen:
Hei

Tätä tuotetta maahantuova tukkuri ei anna tarkempaa toimitustietoa sivuillaan. Veikkaisin kyllä, että kerkiää jouluksi, mutta edellä mainitusta syystä en varmaksi voi luvata.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Henks (vahvistamaton)

7

Onneksi 50e lisäpanostuksella saa oikeasti hyvän puhelimen, eikä mitään symbian-sotkua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ddarud (vahvistamaton)

10

Tilaukseen meni Verkkokaupasta. Tuskin laskee tuo hinta tuosta enää yhtään. Olisi saanut Tietoasemalta 10 € halvemmalla mutta ei ollut sinistä vaihtoehtoa siellä. Vikke on pelle. Henks vihjailee samaan suuntaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
eki (vahvistamaton)

11

Pyh, tosiaanki saa jäädä kaupanhyllylle, iPhone pesee tuolla lattiaa, varmaan korvat vuotas verta jos tuolla koittas musiikkia kuunnella. Ja tuossa on nii pieni näyttöki+tuskin mitää järkevää softaa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
janne (vahvistamaton)

12

juu tilaukseen menee. kyllähän tämä pesee iphonen 100-0 (paitsi ei ehkä netin selaamisessa, mutta en kyllä maksaisi niitä hintoja mitä sonera pyytää datansiirrosta). kahen vuoden soppari soneraan... *laugh*

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ingenjör (vahvistamaton)

13

Onhan tässä paremmat ominaisuudet kuin missään muussa puhelimessa tuohon hintaan. Ja hinnassa varmaan ilmaa se 50€ ku just tullut myyntiin, mutta kyllä se jouluksi on saatava! :)

Ja kyllä minä ennen ostan Suomalaisen Nokian kuin Amerikkalaisen lelupuhelimen josta puuttuu sellaisia ominaisuuksia mitä muissa on ollut jo vuosia. ;)

Faktaa iLuurista
http://farm4.static.flickr.com/3073/2890589628_906cfe7f63.jpg?v=0

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
yusa (vahvistamaton)

14

Hah, näyttää olevan muutamia soneran 24kk kytkyyn repsahtaneita;) Kyl muaki saattas ketuttaa. Näyttöhän tässä on _tarkempi_ mutta kyllähän se on tähän pienempi, tietty jos on sokea nii saattaahan se haitata...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi (vahvistamaton)

15

Jopas taas käydään kovilla kierroksilla ja heitellään tosi hauskoja heittoja.

1. Laitteen näennäinen kotimaa ei ole normaalisti sellainen suure jota käyttäen mitataan sen hyvyyttä.

2. Käytän iPhonea päivittäin, olen koettanut Nokian 5800:a riittävän pitkän ajan (moniko teistä on?). Olin osin positiivisesti yllättynyt, mutta toisaalta ei tullut minkäänlaista halua vaihtaa siihen.

3. Soneran datasiirto on ehkä aavistuksen kilpailijoita kalliimpaa, noin 15e/kk, mutta myös aavistuksen niitä ihan halvimpia nopeampaa, 512kbps.


Kyllä, minulla on 24kk soneran kytky, maksan siitä vajaat 17e/kk (sisältää yllä mainitun rajattoman datan). En nyt oikein ymmärrä mikä tuossa hinnassa on niin kauheata. Kuinka paljon sama maksaisi jollakin halvemmalla operaattorilla?

Toistaiseksi Soneran asiakkaana ei ole harmittanyt yhtään sen enempää, ei toisaalta kyllä sen vähempääkään, kuin aiemmin Sauniksen tai Dna:n asiakkaanakaan. Pitäisikö?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Manu (vahvistamaton)

16

Ei mua ainakaan kovin paljoa kiinnostaisi maksaa aloitusmaksua puheluista...

Ja pelkästään se, että S60 ympäristölle löytyy todella paljon, ja enemmän kuin iPhonelle, ohjelmia tekee siitä jo paremman.

Ja itse vaihtelen kavereiden kanssa MMSiä ja otan videoita puhelimella (kun se on aina matkassa, toisin kuin kamera) niin paljon, että pelkästään niiden ominaisuuksien puute rupeaisi harmittamaan hyvin äkkiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lake (vahvistamaton)

17

Jussi, oot ilmeisesti jo maksanut sen puhelimen kokonaan kun nuinkin halvalla pääset. Eli oot ostaessasi maksanut siitä huomattavasti enemmän kuin tuosta Nokialaisesta tarvitsee maksaa

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi (vahvistamaton)

18

Tottakai maksoin puhelimen heti. Niissä muissa Soneran tarjoamissa vaihtoehdoissa ei ollut mitään järkeä ei hinnan eikä mitoituksen osalta. Kyllä, tuo nokialainen on jonkin verran halvempi kuin iphone, mutta minulle tärkeissä asioissa myös huonompi.

Manu, Ohjelmien määrä ei ole mitenkään ratkaiseva tekijä. *itselle* tärkeiden hyvien ohjelmien määrä on. Tämä tietenkin vaihtelee kovasti käyttäjästä toiseen. Kuten vaihtelee myös tarvittavien ominaisuuksien kirjo. En lähettänyt MMS viestejä enkä videokuvannut edes silloin kun kannoin N-sarjalaista. Joku muu käyttää puhelinta aivan eri tavalla. Oma käyttö ei ole sitä mitä kaikki tekevät.

Kaikissa puhelimissa on hyviä ja huonoja piirteitä. Mikään ei ole jokaiselle absoluuttisen oikea valinta, eikä mikään myöskään absoluuttisen huono, vaikka kuinka yritätte niin väittää. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Wautsi!

19

Ajattelin aiemmin korvata vanhan E61i-puhelimeni uudella E-sarjalaisella, mutta tämän jutun luettuani taitaa mielenkiinto kallistua tuohon kosketusnäyttöpuhelimeen. Todella kiinnostava uutuus Nokialta!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Apple-fani (vahvistamaton)

20

Olen Mac-käyttäjä henkeen ja vereen. Kännykäksi en kyllä Applea hankkisi. Tämä Nokian uutuus on ominaisuuksiltaan ja käytettävyydeltään ennen kaikkea puhelimena verrattomasti parempi. Kuljetin aikaisemmin lenkeillä mukananai Applen iPod Touchia. Parin lenkin jälkeen heitin sen nurkkaan ja kuljetan mukana Nokian puhelinta, jolla voin kuunnella paitsi sinne tallennettua musiikkia - myöskin radiota. Odotan tätä uutuutta innolla ja ostan niitä perheeseeni useita kappaleita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Vikke (vahvistamaton)

21

En tiedä onko Sonera kauhean kallin, kun käytän TeleFinlandin liittymää. Tietysti jokainen tyykkää eriasioista. Itse kun nettiä selailen päivittäin puhelimella niin on se paljon helpompaa muutama liike tehdä sormilla sulava liikkeisellä ruudulla kuin alkaa tikulla riuhtomaa tökkivää ruutua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hoi (vahvistamaton)

22

Ingenjör on oikeassa Iphone on puhelinominaisuuksiltaan puutteellinen. Ja vähä köyhää kytkee puhelin itunesii et sitä voi käyttää... ei mitää järkeee

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hoi (vahvistamaton)

23

Ingenjör on oikeassa Iphone on puhelinominaisuuksiltaan puutteellinen. Ja vähä köyhää kytkee puhelin itunesii et sitä voi käyttää... ei mitää järkeee

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Henri

24

Jos nyt vain todetaan se, että Nokian 'Tube' ja iPhone ovat vähän eri porukalle suunattuja.
5800 XpressMusic yrittää vallata markkinoita halvalla hinnallaan ja mediaominaisuuksillaa, joiden parhaimmistoon kuuluu tarkka ja 16:9 suhteen omaava näyttö. Toki iPhonellakin sujuu median toisto. Eli minun mielestä 'Tube' on mediapuhelin, kun taas iPhone valtasi ja valtaa markkinoita internetin käytön helppoudella. Minusta iPhone on selvästi suunniteltu internetin käyttöä varten ja on tässä aivan omassa luokassaan.
Hän, joka haluaa olla internetin pauloissa 24/7, iPhone on hänen valintansa. Hän, joka haluaa mukavat mediaominaisuudet sekä älypuhelimen (jotenkin iPhone ei minusta tähän kastiin kuulu, vaikkakin jotkut sen siihen luokittelevat), 5800 XpressMusic on hänen valinta.
Kunnon iPhone vastus Nokialta tulee myöhemmin, joka tulee olemaan teknisesti 'Tubea' edellä. Tai edelle, vaan paremmilla ominaisuuksilla.
Eli turha kinata, kumpi on parempi jne... Ne ovat eri laitteita, eri käyttäjäkunnille ja muutenkin omalta osin hyviä. Turhaan rassataan hermoja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Apple-fani (vahvistamaton)

26

Vikelle tiedoksi, että Nokian puhelimissa on ääniohjaus, joka aktivoituu yhden napin painalluksella - sanot vain osoitekirjassa olevan nimen ja soitto lähtee. Autossa handsfreen kanssa tosi kätevä yhdistelmä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Vikke (vahvistamaton)

27

@Apple-fani

Katsos vain tiedän kyllä, koska olen omistanut useammanki Nokian puhelimen. Mutta tätäkään toimintoa ei tullut koskaan käytettyä, kuin muutaman kerran vain kokeiltua, kuten puoliakaan ominaisuuksista joita Nokian puhelimissa on.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
IEhFQbTNYEz (vahvistamaton)

30

Never would have thunk I would find this so indispesabnle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.