Nokian 5800 XpressMusic suuren kysynnän saattelemana myyntiin Venäjällä

18
Markus Lehtiniitty

Nokian 5800 XpressMusic suuren kysynnän saattelemana myyntiin Venäjällä
Nokian kosketusnäytöllinen 5800 XpressMusic saapui eilen Venäjällä myyntiin - ensimmäisenä maailmassa. 5800 XpressMusic tuli myyntiin Nokian omassa Flagship Store -lippulaivamyymälässä Moskovassa.

Tietojen mukaan 150 ihmistä jonotti liikkeen edessä saadakseen 5800 XpressMusicin ensimmäisten joukossa. Pisimpään jonottaneet olivat olleet jonossa jo useamman päivän ajan ja tietojen mukaan osaa jonossa olleista yritettiin jopa lahjoa luovuttamaan paikkansa.

Flagship Storen varastossa oli vain 120 puhelinta, jotka kaikki myytiin puolessa tunnissa. Lisäksi keskiviikkona 900 ihmistä lisäsi nimensä jonotuslistalle. 5800 XpressMusic lienee Nokian kaikkien aikojen ensimmäinen puhelin, jonka odotus on saanut aikaan jonoja.



Suomen kaupoista 5800 XpressMusicia pitäisi Nokian mukaan löytyä viikolla 50 eli reilun viikon päästä. Hintaa laitteella on useimmissa verkkokaupoissa 380-400 euroa.

5800 XpressMusicin myötä Nokia palaa kosketusnäyttöpuhelinten valmistajaksi. Sen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat suuren kosketusnäytön ohella 3,2 megapikselin kamera, musiikkisoitin, GPS-paikannus ja 3G-, HSPDA- ja WLAN-yhteydet. Olemme jo julkaisseet 5800 XpressMusicista myös kattavan testiartikkelin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (18)

Anonyymi käyttäjä
Vikke (vahvistamaton)

1

900 ihmistä yhdessä päivässä? Mielestäni aika pieni määrä kun vertaa lukua Venäjän asukasmäärään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Peter (vahvistamaton)

2

@ Vikke

Itse ainakin käsitin että kyseisessä Flagship Storessa (Josta 120 sai puhelimen käteensä) 900 ihmistä laittoi nimensä listaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Aku (vahvistamaton)

3

@Vikke
Noh kuinka monta yhteen kauppaan oikeen mahtuu porukkaa? :D
Sanoisin että toi on aika uskomaton määrä kun ainoa paikka mistä sen sai oli Moskovan flagship store ja virallinen julkaisupäivä on vasta viides päivä joulukuuta eli ihmisten on täytynyt soitella ja lukea foorumeita, että on saanut edes selville näiden pienien määrien myynnin yhdessä kaupassa Venäjällä.

Eikä se muussa tapauksessa okein Nokialla, Samsungilla ja muilla isoilla oikein ole mahdollisuuksia saada jonoja aikaan kun puhelinta myydään yleensä jokaisessa kaupassa ja carrierillä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Vikke (vahvistamaton)

4

Aivan niin se taitaakin olla siinä tapauksessa, että ainoastaan Flagship Storessa toi määrä nimiä. Onhan se kyllä ihan hyvin. Reilusta 10 miljoonasta asukkaasta niin taitaa tehdä about 0,008% Moskovan asukasmäärästä eli yksi 12 000 moskovalaisesta kävi tekemässä varauksen. Tais tulla aika ja henkilökunnan puute vastaan määrässä.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

6

Kyllä mäkin tätä puhelinta ootan kovasti, mutta en kyllä käsitä, että pitää pari päivää jossain teltassa jonottaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ingenjör (vahvistamaton)

7

Aika hyvä keskustelu oli tuolla engadgetissa puolesta ja vastaan, mutta siis iPhonessa on kuppaset ominaisuudet ja se toimii huonosti puhelimena, mutta onhan siinä hieno kosketusnäyttö, jee! :P

Kyllähän tuo Xpress Music 5800 tulee myymään kuin häkä. Täällä Suomessakin on ennakotilaukset joka paikkaan aivan täynnä eivätkä kaikki varmasti tule saamaan puhelintansa jouluksi.

Niin ja miettikääpä Moskovan asukasluvusta, että monellako siellä olisi edes varaa ostaa tuollaista puhelinta...?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi (vahvistamaton)

10

Näemmä iPhone on kalvanut Nokia-ihmisiä paljon enemmän kuin haluavat tunnustaakaan. Toivottavasti edes ovat iloisia siitä että ilman kilpailua ei 5800:aa olisi tullut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Vikke (vahvistamaton)

12

Joo kyllä Nokia ihmisillä, jotain on hampaan kolossa iPhonea vastaan. Joka asiasta pitää vääntää jotain omasta mielestä negatiivistä. En usko, että jokainen on edes kyseistä puhelinta koittanut vaan muilla perusteilla kommentoi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
qwerty (vahvistamaton)

13

Vikke mikäs pakko itselläsi on mainostaa iPhonea nokia aiheissa ja haukkua 5800 huonoksi. Että kuka tässä ei ole edes kokeillut puhelinta ennen arvostelua?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Vikke (vahvistamaton)

14

Missään tapauksessa en sitä huonoksi ole haukkunut. Itselleni pidän iPhonea vain parempana vaihtoehtona nettisurffailun ja helposti ladattavien lisäsovellusten vuoksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pampa (vahvistamaton)

15

"Joo kyllä Nokia ihmisillä, jotain on hampaan kolossa iPhonea vastaan. Joka asiasta pitää vääntää jotain omasta mielestä negatiivistä. En usko, että jokainen on edes kyseistä puhelinta koittanut vaan muilla perusteilla kommentoi."

Eipä tuo näytä yhtään sen sivistyneemmältä toisessa leirissäkään :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iPhöne (vahvistamaton)

16

Pampan kaa oon samaa mieltä, että eipä tuo näytä yhtään sen sivistyneemmältä sielää Omenaleirissäkään... Melkein joka uutisesta saa lukea kommentin: "iPhone on kyl parempi, Nokia on paska", vaikka kyseessä olisikin kehittyville markkinoille suunnattu halpamalli.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sepi (vahvistamaton)

17

Nokian puhelinta sentään näyttävät ostajat oikeasti jonottavan, Applehan tunnetusti palkkasi näyttelijöitä omaa puhelintaan jonottamaan. Loistavaa :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JiiJii (vahvistamaton)

18

Heh, "Tube" vastaan iPhone keskustelu ei pitkälle pötki, valitettavasti. iPhonella on omat ongelmansa, mutta puhelin muutti koko kännyideologian. Itsellä Jobsin laite, en väitä, että olisi loistava, mutta aivan eri luokkaa kuin tube kuitenkin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.