Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkistaa huomenna uuden N-sarjan kosketusnäytöllisen lippulaivamallin?

27
Markus Lehtiniitty

Nokia julkistaa huomenna uuden N-sarjan kosketusnäytöllisen lippulaivamallin?
Nokia julkistaa huomenna uusia tuotteita. Tuotejulkistukset tulevat tapahtumaan kello 10:15 Suomen aikaa alkavassa Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuon ja Nokian Markets-yksikön johtaja Anssi Vanjoen Nokia World -tapahtuman keynote-esityksessä Barcelonassa, Espanjassa.

Tämän hetkisten tietojen perusteella Nokia tulee julkistamaan huomenna uusia N-sarjan (Nseries) laitteita ainakin yhden, mahdollisesti useampia. Huhujen ja epävirallisten tietojen mukaan julkistettavien mallien joukossa tulee olemaan N-sarjan uusi kosketusnäytöllä varustettu lippulaivamalli, mahdolliselta mallinimeltään N97. Laite tulisi ilmeisesti sisältämään kosketusnäytön ohella myös fyysisen QWERTY-täysnäppäimistön.
Tieto ainakin yhden N-sarjan laitteen lanseerauksesta on varma, koska sen paljastavat Nokian omat sivut. Päivitetyt Nokia World -tapahtuman sivut sisältävät viitteitä tähän suuntaan. Etusivun oikeasta alakulmasta löytyy "Nokia Nseries 2009" -otsikon alta linkki laskuriin, joka laskee keynoten alkamisaikaan, saatesanoilla "Desktop. Laptop. Pocket. Discover more".

Kuvia tai varmoja tietoja Nokian huomisista uutuuksista ei kuitenkaan vielä ole, mikä on melko poikkeuksellista. Viime aikoina kaikki merkittävimmät uutuudet ovat vuotaneet verkkoon ennen aikojaan.

Huomiset julkistukset saattavat olla Nokian koko vuoden merkittävimmät. Aikaa Kallasvuon ja Vanjoen esityksen alkuun on enää alle 14 tuntia. Puhelinvertailu.com tulee kertomaan julkistuksista heti niiden tapahduttua.

Nokia World -tapahtumaan on ladattu poikkeuksellisen kovia odotuksia, joista olemme kertoneet jo aiemminkin.

Kommentit (27)

eki (vahvistamaton)

1

No joo aika sama mitä siel julkistetaan, tuskin tulee mitää mikä ois lähellekää iPhonen verosta.

Vastaa
zas (vahvistamaton)

2

Huomista jännityksellä odottaen. Pitääkin pistää itselle muistutus klo.10.15, jos vaikka kerkeäisi hetken seuraamaan tapahtumaa.

Vastaa
asf (vahvistamaton)

3

Kosketusnäytöllinen Qwerty-laite voi olla Internet Tablet -sarjaakin, tai kosketusnäyttöpuhelimen lisäksi myös se. Jospa olisivat 3G-tuen siihen lisänneet.

Vastaa
turok (vahvistamaton)

4

@eki

Miksi kukaan sellasta suljettua kuraa viittis julkastakaan...

Vastaa
Henri

5

Minua kyllä hieman ihmetyttää, jos 'heti' julkaisevat uuden lippulaivamallin. Olisin odottanut ja odotan, että N96 pysyy lippulaivana edes vähän pitempää. Toisaalta "Desktop. Laptop. Pocket. Discover more"-sanat viittaavat ainakin minun korvaan suhteellisen kovan luokan puhelimelta... Mutta... Eikun... Äh, vaikea sanoa. Nähdään huomenna, miten käy, eikö?
Saadaampa huomenna nähdä ja kritisoida sitten sen verran kun keritään :-)

Vastaa
Mörkö (vahvistamaton)

7

@eki
Nimenomaan, olet oikeassa. iPhonea parempaa ei kukaan voi enaa julkaista. Ihan turha edes Nokian enää yrittää, kaikille käyttäjille iPhone sopii paljon paremmin kuin mikään muu maailmassa. Eiköhän olisi parempi jo Nokiankin rehdisti tunnustaa että yksi puhelin on parempi kuin pussillinen muita ja alkaa taas tekemään kaapelia ja kumisaappaita. Kaikki olisivat varmasti paljon tyytyväisempiä...

Vastaa
Jokke (vahvistamaton)

8

@Mörkö
Jos et vitsaile niin kannattaisi ehkä perehtyä aiheiseen hieman paremmin ennen kuin heittää tuommoisia kommentteja.

Kehitys (Nokialla tai muilla) ei todellakaan lopu iPhoneen. Apple ravisti mobiilimaailmaa, mutta eivät hekään ole lopettamassa iPhone 3G:hen.

Vastaa
Toisenlainen totuus (vahvistamaton)

9

Niin. Nokia julkaisee huomenna jotain. Kauppoihin se luvataan aikaisintaan vuoden 2009 kolmannelle neljännekselle ja oikeasti sitä saa kaupasta vuoden 2010 kesällä. Hinnaksi sanotaan 500e, ja kaupassa saa maksaa 1500e.

Siinä on tämän päivän Nokia.

Vastaa
Oikea Totuus (vahvistamaton)

10

Toisenlainen Totuus elää vissiin toisenlaisessa maailmassakin kun mä, noi mainitut "totuudet" pitivät paremmin paikkansa pari vuotta sitten mutta eivät niinkään enää. Internet Tabletteja esim on alettu myydä oikeastaan heti julkaisun jälkeen. Huhut tulossa olevista laitteista ja viralliset julkaisut on kaksi eri asiaa, sekin kannattaa muistaa. Ja kun tässä IPhonestakin taas puhutaan niin sitähän vasta odottaa sai, kunnon hypeä ei voi saada aikaan jos tuo kamat myyntiin liian pian...

Vastaa
Hoi (vahvistamaton)

11

Mörkö, en tiiä nokiasta mutta htc:een touch hd on ominaisuuksiltaan miljoona kertaa parempi kuin iphone esim 3.8 tuuma näyttö , vaikka se maksaakin ihan sikana...

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

12

Liekköhän tulossa jotain e90:n manttelin perijäksi. Alkaa nimittäin olla jo pari vuotta vanha, eikä suoraan ole kai mitään "kilpailijaa" julkaistu Nokialta siinä sarjassa (siis qwerty-näppis yritysluurejahan on, mutta esim. näyttö ei ole missään niin suuri). Voisin siis kuvitella, että on tulossa myöskin kosketusnäytöllinen yrityspuhelin.

Pakostakin tulee kosketusnäyttöllisiä ainakin jotain, koska Nokia teki saman tempun simpukkapuhelimien kanssa. Ensin ei tule mitään (korkeintaan yksi tai kaksi, vert. 5800)ja yhtä äkkiä tungetaan tuutin täydeltä jos jonkinlaista mallia markkinoille.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

13

Niin ja kyllähän tuo n96 ehtii olla lippulaivana ihan riittävän pitkään, kun kyllä tässä pakostakin menee _vähintään_ kolme kuukautta (todennäköisimmin puoli vuotta) ennen kuin kauppoihin saavat (jälleen, vert. 5800).

Vastaa
fisk (vahvistamaton)

14

Eiköhän kyseessä ole tuo IP08 (RM-331), jonka speksit sattuivat jo vuotamaan ulos.. Eli vaakasuuntaslideri qwertyllä tyyliin N810, mutta jossa käytännössä sama näyttö (tai ainakin sama resoluutio näytössä), kuin tuossa 5800 "tubessa".

Vastaa
Ingenjör (vahvistamaton)

16

Antakaa se jenkkilelun jo olla.

Jos siitä puuttuu sellaisia ominaisuuksia joita on ollut muilla jo vuosia ja on jopa huono puhelimena, niin mitä vattua sillä tekee? Onhan siinä hienokosketusnäyttö, jee jee! :(

Veikkaanpa, että pelkästään tänä jouluna 5800 XpressMusic myy enemmän Suomessa kuin iPhone koko vuonna. :p

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

17

En anna sen "jenkkilelun" olla, se kun on ehdottomasti paras puhelin jonka olen omistanut. Mutta totta, tällä palstalla on paljon älyttömiä kommentteja joissa on joko äärimmäsitä iPhonen ylistystä tai lyttäystä, olettaisin että suuri osa näistä on kirjoitettu ns. trollaustarkoituksessa ja pitäisi täten jättää huomoitta.

Rakas insinööri, pelkkä ominaisuuslista ei tee hyvää tuotetta, oikeasti. Huono puhelimena? Enpä sanoisi niinkään, äänenlaatu on ollut erinomainen, olennaisesti parempi verrattuna aikaisempiin Nokioihin, joita edellisen vuoden aikana olen käyttänyt 5-6 erilaista. Liittymäkin vaihtui joten teoriassa voi sekin vaikuttaa. Soitto ja puhelujen vastaanotto on toiminut moitteetta. Myös SMS on toiminut oikein mainiosti, keskusteluja on kiva lukea isolta näytöltä ja kirjoituskin onnistuu alkuharjoittelun jälkeen oikein hyvin, varsinkin englanniksi ja mainitsinko jo että kirjoituskielen vaihtamiseen tarvitaan *huomattavasti* vähemmän painalluksia ja aikaa kuin keskimääräisessä Series 60:ssa.

Ja kyllä, siinä on hyvä kosketusnäyttö, jonka käyttäminen esimerkiksi webbiä selatessa tai karttoja zoomatessa on sekä kätevää että mukavaa. "Nappulat" saa tilanteeseen sopiviksi eivätkä pakota kompromissiin näytön koon suhteen. Ihan samasta syystä 5800:ssa on kosketusnäyttö, se yksinkertaisesti on oikea ratkaisu tietyn kohderyhmän puhelimiin. Nokiakin sen tiesi jo vuosia sitten, pari laitettakin oli, mutta uskallus tai rahkeet eivät riittäneet niiden jatkokehittelyyn. Apple räjäytti pankin kaksi vuotta sitten ja kohta kaikki muutkin ovat leikissä mukana, Nokialla kesti valitettavan kauan.

Mitä sillä tekee? Lukee postit, selaa netin, kuuntelee musiikkia, lataa ja kuuntelee podcasteja, käyttää muistiona, käyttää kalenterina, kuljettaa tiedostoja, lähettää IM-viestejä, lukee RSS-feedit, katsoo youtubea, käyttää facebookia, lukee twitterin, katsoo karttoja, pelaa pelejä ja ohjaa tietokoneen musiikkisoitinta. Ja totta, sillä voi myös puhua ja lähettää tekstareita.

Aika hyvin "lelulta", mutta tiesit varmaankin tämän. Ja kyllä siinä on isoja puutteita ja se ei ole millään mittarilla täydellinen. Se on ainoastaan älyttömän hyvä verrattuna kilpailijoihinsa, toki kisa kiristyy koko ajan, mutta softakaupan ja vähän erilaisen konseptin, "yksi laite", johon parannuksia softapäivityksillä avulla Apple pysynee ihan hyvin kisassa mukana kunnes seuraava versio tulee 6-18kk päästä markkinoille.

5800 XpressMusic ei *varmasti* myy tänä jouluna enempää kuin iPhone myy Suomessa sen puolen vuoden aikana vuonna jonka on ollut markkinoilla. Tämä tosiasia ei kerro juuri mitään 5800:n hyvyydestä tai huonoudesta pikemminkin saatavuudesta. Ja ylipäätään myyntiluvut ovat huono mittari tuotteen hyvyydelle. Esimerkkeinä vaikka RAZR ja Nokian lukumääräisesti myydyimmät mallit, jotka muuten eivät ole S60-malleja.

Vastaa
Miten se olikaan? (vahvistamaton)

20

1) Esimerkiksi MMS-viestit tuossa kehumassanne jenkkilelussa?

2) Voinko minäkin alkaa sitä käyttämään vaikka haluankin valita operaattorini ihan itse?

Kumpikin noista asioista on sellaisia, joista en voi tinkiä ja jotka ovat ihan perusominaisuuksia olleet jo vuosikausia.

Vastaa
Tofupekoni (vahvistamaton)

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti "zas @ 1.12.2008 20:52":


Huomista jännityksellä odottaen. Pitääkin pistää itselle muistutus klo.10.15, jos vaikka kerkeäisi hetken seuraamaan tapahtumaa.

Hah! Joo mäkin laitan herätyksen mun nokian (n95) kännykkään, johon eilen laitoin kolme herätystä (klo 0500, 0515 ja 0530).

Ei oo vieläkään pihahtanukkaan...

Vastaa
Saku (vahvistamaton)

22

Haluaisin heittää hivenen vettä myllyyn.

Nythän on puhuttu hyviidestä ja huonoudesta, MUTTA haluaisin kritisoida Applen Iphonen kykyä toimia pakkasella?
Onko jollain ihan oikeasti kokemusta, miten tuo kyseinen kapistus toimii pakkasella?

Muistaakseni joku oli testannut laboratoriossa XYX Iphonea -20C asteen pakkasessa ja oli tullut ilmi, ettei näyttö pysy mukana / toimi noin kovalla pakkasella?

Onko tämä ihan täyttä soopaa vai faktaa?
Kokemuksia?

Toinen asia, Nokia N96 oli täys pettymys, mielestäni.
Mitäs uutta siinä oli N95:n verrattuna?
- Tv, joka toimii yhtä luotettavasti kuin junan vessa ja jossa näkyy muutama hassu kanava.
- Uudistettu softa

Eikös ne siinä olleet?
Mielestäni Nokian kovin tuote on N95, erittäin luotettava ja toimiva peli.

Muistakaa nyt sitten kuitenkin hyvät naiset ja herrat, että tämä on vain minun mielipiteeni. Ei välttämättä edes faktaa :D

Mutta mielipiteitä?

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

23

Se että puhelimesta puuttuu MMS tai että se on kytkypuhelin, joka on suuressa maailmassa, esim. Ruotsissa normaalia ja näin 3G aikana on vihdoin Suomessakin yhä enemmän arkipäivää ei tee puhelimesta lelua, toki ne voivat joillekin asiakkaille olla kynnyskysymyksiä.

iPhonen pakkaskestosta ei ole tietoa, eikä todennäköisesti tulekaan. En ole käyttänyt puhelinta tuollaisissa lämpötiloissa. Varmaan se hyytyy ihan samalla tavalla kuin muutkin näytöt.

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

26

Tottakai meillä on, taii ainakin jossakin päin Suomea on. En vain koe velvollisuudekseni viettää -20°C pakkasella ulkona sellaisia aikoja että pitäisi puhua puhelimella ainakaan satunnaisia kertoja useammin.

Ja itse puhelinhan ei siihen lämpötilaan ihan heti kylmene, se kun viettää aikansa pääosin lämpimässä taskussa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja