Nokia julkisti N97:n: kosketusnäyttö ja QWERTY

62
Markus Lehtiniitty

Nokia julkisti N97:n: kosketusnäyttö ja QWERTY
Nokia julkisti tänään Nokia World -tapahtumassa Espanjan Barcelonassa uuden N-sarjan lippulaivamallin N97:n. N97 yhdistää samaan laitteeseen suuren kosketusnäytön sekä fyysisen QWERTY-täysnäppäimistön. N97 perustuu aiemman 5800 XpressMusicin tavoin Nokian S60-alustan 5th Edition -versiolle.

N97:n kosketusnäyttö on kooltaan 3,5 tuumaa ja sen tarkkuus on 360x640 pikseliä. N97 on Nokian ensimmäinen kosketusnäyttöpuhelin, jossa on myös fyysinen QWERTY-näppäimistö. N97:n rakenne on melko erikoinen: se on varustettu ns. kallistuvalla liukukannella. Näyttöä sivulle liu'uttamalla paljastuu laitteen QWERTY-täysnäppäimistö. N97 tukee myös värinävasteominaisuutta eli se värisee aina näyttöä kosketettaessa.

N97 tukee laajasti Nokian Ovi-verkkopalveluja ja lisäksi sen kerrotaan tarjoavan helpon pääsyn verkon erilaisiin sosiaalisiin yhteisöihin. N97:n aloitusnäytön voi muokata omien mieltymystensä mukaan sisältämään pikakuvakkeita, widget-sovelluksia, yhteystietoja ja RSS-syötteitä.N97:n muihin ominaisuuksiin kuuluvat GPS-paikannus kompassitoiminnolla, viiden megapikselin kamera Carl Zeissin linssillä ja kaksois-LED-kuvausvalolla, muun muassa näytön automaattisesti kääntävä kiihtyvyysanturi, internetselain, musiikkisoitin yli 37 tunnin musiikintoistoajalla, FM-radio, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä, stereokaiuttimet, FM-lähetin, TV-ulostulo sekä kolmitaajuus-3G-, HSDPA-, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet. N97:ssä on sisäänrakennettua muistia 32 gigatavua sekä lisäksi microSD-muistikorttipaikka, jonka avulla N97:n muistia voidaan laajentaa 48 gigatavuun.

Luonnollisesti N97 tukee Nokian internetpalveluja mukaan lukien jakopalvelu Share on Ovia, N-Gage-pelipalvelua sekä Nokian omaa musiikkauppaa. N-Gage-sovelluksesta julkaistaan N97:n markkinoilletuloon mennessä kosketuslaitteille tarkoitettu versio. N97:ssä on myös ohjelmisto, joka tarjoaa mahdollisuuden oman sijainnin jakamiseen helposti ystävien ja useiden yhteisöpalveluiden kanssa.

Tekstinsyöttämiseen on N97:ssä viisi eri vaihtoehtoa: näytöllä näkyvät ja kosketeltavat suurikokoinen QWERTY, mini-QWERTY sekä puhelinnäppäimistö, käsialantunnistus sekä kirjoittaminen fyysisellä QWERTY-näppäimistöllä. N97:n käyttäminen ei vaadi stylus-kynää, vaikka sillainen myyntipaketissa mukana tuleekin. Laitteessa ei kuitenkaan ole paikkaa kynälle kuten oli vielä 5800 XpressMusicissa. S60-käyttöliittymän optimointia kosketusnäyttökäyttöön on jatkettu ja osaltaan asiaa auttaa 5800:aa suurempi näyttö (3,5 vs. 3,2 tuumaa).

N97:n mitat ovat 117,2 x 55,3 x 15,9 millimetriä ja se painaa noin 150 grammaa. N97:n akun kapasiteetti on 1500 milliampeerituntia.

Nokian mukaan N97 on saapumassa markkinoille vuoden 2009 ensimmäisellä puoliskolla. Veroton hinta-arvio laitteelle on 550 euroa ja verollinen Suomen suositushinta on 990 euroa. Käytännössä laitteen hinta tullee asettumaan edullisimmillaan noin 700-800 euron hintaluokkaan. Hintaan kuuluu vuoden navigointilisenssi Nokian Kartat-sovellukseen sekä yhden N-Gage-pelin latausoikeus.


Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 Pro – hinta laskenut -38%

Realme 9 Pro
199 € Verkkokauppa.com
271 € Proshop
319 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 319 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Realme C35 – hinta laskenut -25%

Realme C35
149 € Verkkokauppa.com
224 € CDON
240 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -24%

Samsung Galaxy A04s
98 € Power
99 € Gigantti
99 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Kommentit (62)

Anonyymi käyttäjä
tim (vahvistamaton)

1

hinta-arvio 550e?! Eli tulee alle 500e hintaan? :D
Tällä voikin sitten hyvin korvata N95 8GB.
48GB muistia *nam nam*

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jani (vahvistamaton)

2

Edelleen sama 5 megapikselin kamera, myöskin näyttö olisi saanut olla tarkempi.. En taida vaihtaa HTC Touch pro:ta tähän..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Uge (vahvistamaton)

3

Luetaan se lehdistötiedote, hinta 550e + verot + muut maksut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
blackheart (vahvistamaton)

4

Kyllähän tuo tulee olemaan todella paljon pätevämpi laite kuin mikään HTC:n mallistosta. Nokialaisilla ei ole tapana hyytyä ja hidastella (yhtä pahasti kuin HTC:t) käytössä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hah (vahvistamaton)

5

Nokia arvioi aloittavansa laitteen toimitukset tammi–maaliskuussa. Yhtiön mukaan laitteen verollinen suositushinta Suomessa on 990 euroa. -digitoday

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
smosmoo (vahvistamaton)

6

Voi niitä raukkoja, jotka nokialaisia kehuu. ei ole yhtään uuden mallin nokiaa tullut vastaan, jossa olisi käyttis ollut "nopea". samaa (ellei pahempaa) hyytymistä on kaikissa nokian paskoissa

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Vesseli (vahvistamaton)

7

ei ne kamerat siitä parannu vaikka olisi sata megapikseliä... kuvan laatuun vaikuttaa monet muutkin asiat.. :/ känyköissä ei vieläkään saada niistä pikseleistä kovin isoa hyötyä irti... ja sen lopullinen kauppa hinta alkaa oleen siinä 599-650e tienoilla..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
EverNeverNokia (vahvistamaton)

8

Ei nokian mokia. Nokian raatoja korjanneena pitkän ajan, en koskis pitkällä tikullakaan mihinkään noksun luuriin, en näihin edellä esiteltyihin, en mihinkään. Nokia luurien laatu on täyttä kuraa, kun vertaa toisiin merkkeihin. Jopa pakasta vedetyt luurit joutuu välittömästi huoltoon, suomalaiset elävät nokia lasit päässä. Ostetaan ja kehutaan, mutta silti ollaan raivona huollon tiskillä nokialle ja sen tekemille tekeleille...kantsis vaihtaa jo merkkiä hyvän sään aikana.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kekkone (vahvistamaton)

9

Ja nyt lähti tämä poika ostamaan Samsung Omnian tai LG Renoirin, ei näköjään Nokialta vaan tule vastaavia malleja kuin ehkä vuona 2010, jos silloinkaan. Nokia jäämässä pahasti Sampan jalkoihin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jani (vahvistamaton)

10

"Kyllähän tuo tulee olemaan todella paljon pätevämpi laite kuin mikään HTC:n mallistosta. Nokialaisilla ei ole tapana hyytyä ja hidastella (yhtä pahasti kuin HTC:t) käytössä."

Kyllähän nuo nokiatkin pahasti hidastelee. Itsellä ollut tähän asti aina nokialainen ja kyllä ne on ollut todella hitaita käyttää.. Muista HTC:stä kuin touch pro ei ole kokemusta mutta kyllä tämä nyt ainakin nopeammin on toiminut kuin nokialaiset. Esim mitä olen testaillut N95 tai N96 niin kyllähän nuo melko hitaita ja kankeita on..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Vikke (vahvistamaton)

14

Millanenhan kosketusnäyttö tässä on. Voisi olla mielenkiintoinen puhelin, jos kosketusnäyttö olisi kunnollinen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
oReally (vahvistamaton)

15

Kovasti täällä mielipiteitä lauotaan mielipiteitä perustuen ainakin perustelujen mukaan täysin yksipuolisiin kokemuksiin. Tietenkin EverneverNokia näkee tavallista enemmän nokialaisten vikoja jos semmoiseen hommaan hankkiutunut. Montakos muiden valmistajien puhelimien vikaa olet korjannut?
Itse olen yhtä yksipuoleinen kokemuksissani. kasa Nokialaisia ollut, eikä bugittomuudesta ole saanut nauttia, mutta ei sellaista bugia, mitä ei muistakin puhelimista löytyisi.
Jos ette ole havainneet moista, ette vaan ole riittävästi olleet tekemisissä niiden kanssa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ben (vahvistamaton)

16

Vaikka niin toivoisitte, niin vielä sitä iPhonen tappajaa ei ole näkynyt. Tuo tekele ei sitä kykene tekemään, kuten ei mikään WM-laitekaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ando (vahvistamaton)

17

Todella hyvältä näyttää. Pitää koittaa päästä hipelöimään jossakin ennenkuin tekee mitään lopullisia päätöksiä. Upean näköinen ja ominaisuudet näyttävät todella monipuolisilta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Raattis (vahvistamaton)

18

Tämä on just se mitä olen odottanutkin! Iso kosketusnäyttö ja QWERTY-näppis. En ole koskaan ennen ollut innoissa tulevasta puhelimista!

Vähän kummastuttaa, että mitä ihmettä ne ajatteli, kun iskivät tuon suuntaohjaimen näppäimistön vasemmalle puolelle, mutta ehkä se toimii hyvin, kun laitetta pääsee hipelöimään.

Vielä kun parantelevat käyttistään 5800 Xpress Musicista. Vois olla paljon nopeempi, eikä valikoissa etenemisen pitäisi vaatia kahta tökkäystä per porras.

Toivottavasti hinta asettuu lähemmäs viittä sataa kuin tonnia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
EverNeverNokia (vahvistamaton)

19

Täytyy vielä vähän valaista asiaa, varsinkin nimimerkille: oReally. Olen ollut alalla sen verran pitkään, että en yksistään noksuja ole korjannu. Olen huoltanu myös muita kännymerkkejä ja yhtälö on varsin yksinkertainen, nokian luurit ovat vikatilastojen kärjessä...Itselläni loppu noksujen käyttö jo aikaa sitten. Omaan tällä hetkellä jotain muuta kuin nokia merkkisen luurin. Eipä ole huoltoreissuja tullut yhtään kappaletta, vaikka luuri on useamman vuoden vanha...Eihän nokialaiset osaa tehdä edes kunnon kumikenkiä, jopakait sitten kunnon kännyjä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Johnson (vahvistamaton)

20

Touch + qwerty kuulostaa toimivalta. Saa unohtaa toimimattomat iPhonen virtuaalikeypadit.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ihme tappelua (vahvistamaton)

22

Kaipa niitä Nokialaisia eniten huoltoon tulee kun niitä täällä ylivoimasesti eniten on käytössä. Jos joku muu olisi yhtä ylivoimainen markkinajohtaja niin sen luurejahan huollot sitten korjaisivat. Itsellä ollut kymmenkunta luuria vuodesta -93 lähtien, joista 8 Nokiaa, eikä yhtään huoltokäyntiä.

Eiköhän jokainen ihan itse osaa ja saa päättää mitä puhelinta käyttää ja minkä haluaa. Aivan turhaa dissaamista, itse en koe minkäänlaista intohimoa iPhonen ostamiseen mutta ei se minulta pois ole jos joku näkee sen itselleen sopivaksi.
Nokian E-mallistosta löytyy tällä hetkellä puhelin jolla pystyn soittamaan, minkä nyt pystyisi tekemään ihan millä puhelimella vain, mutta siitä nyt sattuu löytymään myös muita ominaisuuksia joita tarvitsen. Ja jos jollekin se aiheuttaa ongelmia että näen sen itselleni sopivammaksi puhelimeksi, niin voi voi..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jari Kröger

23

Vaikuttaa mielenkiintoiselta puhelimelta. Toivon, että ei omaa yhtä heikkoa ja halpaa habitusta kuin monet muut n-sarjan puhelimet. On todella mielenkiintoista odotella millaisia e-sarjan malleja on tulossa, jos niihinkin lisättäisiin kosketusnäyttö.

Jossakin edellisessä postauksessa oli valiteltu Nokialaisten hitautta ja haettiin puhelinta joka ei hidastelisi.. Vastaus on yksinkertainen, mikä tahansa e-sarjalainen. Ostakaa ihmiset niitä niin ei tarvitse valittaa..da..

Seuraavassa arvostelu e71 luurista.
http://www.tekniikkapiste.palvelee.fi/blogi/2008/12/02/3

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
PhoneFreek (vahvistamaton)

24

Kyllähän toi ihan kivan näköinen on, arveluttaa vaan edelleen toi Symbian. Mielestäni niin kauan kun Nokia leikkii Symbianilla sen mahdollisuudet jouhevaan ja käytännölisyydeltään miellyttävään puhelimeen on menneet. Pikkutestinä jo toi 5800 rupesi itkettämään. Itselläni ollut niin monta "Floppi" symbian luuria että riittää.

Tällä hetkellä itsellä käytössä "PARAS" kosketusnäytöllä oleva luuri. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
glokko (vahvistamaton)

25

EverNeverNokialle: Pistähän mustaa valkoisella ennenku latelet noita "totuuksia". Vuosien työkokemus takuulaitteiden parissa on osoittanut että kaikki merkit ovat yhtä hyviä / huonoja, suomessa nyt vain ostetaan Nokiaa 10 kertaa enemmän kuin muita. Tottahan niitä silloin huollossakin käy lukumäärällisesti enemmän.

N97 vaikuttaa mahtavalta, vihdoin kaikki oleelliset featuret yksissä kuorissa!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Johnson (vahvistamaton)

26

Se on kumma kuinka ei muiden tuotteiden (Samsungin, LG:n, Sony Ericssonin) kohdalla ola tällaista järjetöntä vihaa nähtävissä.

Onko näin että jos suomalaisella firmalla menee hyvin niin heti pitää olla haukkumassa laitteet maanrakoon.

Mielestäni näyttää erittäin hyvältä uudistukselta Nokian valikoimiin ja tulee varmasti myymään hyvin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
turk (vahvistamaton)

27

Tää myy kuin häkä se on selvää! Ja kyllä Iphone on saanut tappajansa suurimmalla osalla osa-alueista... Loput ovat maku-asioita..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Joni (vahvistamaton)

28

EverNeverNokia, voisko tuo kärkitila johtua myös siitä että nokiaa myyddään ( varsinki suomessa ) huomattavasti enemmän? Elikkä oletko varma, että Noksu prsoentuaalisesti vikaantuu muita merkkejä helpommin? Käyttiksen hitaudesta.. en tiedä mitä ovat tehneet puhelimelle tai käyttikselle nokia n95 8gb kohdalla, mutta puhelin on hyvin vikkelä verrattuna aikasempiin symbbareihin. Se esim käynnistyy lähes yhtä nopeasti kuin s40 sarjan vehje :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
turso (vahvistamaton)

30

Noniin tätä ollaan vihdoin odotettu, QWERTY näppis ja (toivottavasti) toimiva kosketusnäyttö. Pakkohankinta. Mitä tulee noksujen käyttiksiin niin uusi symbian kyllä toimii ihan passelisti jo alkukangertelujen jälkeen ja olen testannut samsungin puhelimia sekä iphonea että htc:ta ja uskon tämän kyllä vievän voiton.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Stadium (vahvistamaton)

31

Hyvältä näyttää Nokia :) Parempi kamera niin tuo N97 olisi unelmieni puhelin. Tuo suuntaohjain on plussaa, varsinkin netissä surffatessa, ite ainakin tykkään.
Noista huoltojutuista sen verran, että onneksi Nokialla huolto pelaa. Lopuksi ihmiset vievät laitetta jo huoltoon pienestäkin kolhusta tai muusta asiasta, ja sitten laukovat sanansa Nokian huolto pisteelle mitä mielessä liikkuu.
Mielestäni tällä hetkellä ainakin Nokia on ylivoimainen matkapuhelinmarkkinoilla.

p.s. kuvan puhelimesta en löytänyt ääkkösiä, mutta todennäköisesti ne kummiski tulee. :)

Vastaa
keijjoo
keijjoo

32

mulla itellä ei nokian huolto jostain syystä koskaan skulannut eikä kyllä nokian älykapulatkaan.Tämä kyseinen vekotin kyllä on aika päheän oloinen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Noni (vahvistamaton)

33

Aika onnistunut. Toi muokattavissa oleva aloitussivu on killeri. Ominaisuudet riittää täysin. No Xenon salama mutta varmasti toimivaa joten on voitu keskittyä toimivuuteen ja optimointiin...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kepsu (vahvistamaton)

34

Siis puhelimen valintahan on pitkälle makuasia, eikä niistä sovi kiistellä. Jos kuitenkin edes yritetään yleistää, niin jonkinsortin yleismaallisina kriteereinä voisi pitää 1) Ominaisuuksia 2) Käytettävyyttä (ominaisuuksien hyödyntäminen käytännössä) 3) Hintaa.

Näillä kriteereillä kun tarkastellaan älypuhelinmarkkinoita, niin esim. tässä uutuusmallissahan on ominaisuudet kunnossa, käytettävyyttä ei voi vielä arvioida, mutta hinta on aika suolainen. Jos otetaan vaikkapa kovasti hehkutettu ja parjattu iPhone puolestaan, niin kutakuinkin samat ominaisuudet ja olikohan jo peräti kymmenissä tuhansissa laskettava "lisäominaisuuskavalkadi", joka on ladattavissa netistä, käytettävyys on käsittääkseni hyvällä tasolla ja hintakin ihan ok. Hankintakanava on vain harmittavan rajallinen. HTC:tä ja Samsungia voinee arvioida samojen kriteerien valossa ne, jotka osaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
masa (vahvistamaton)

35

Ihan näppärältä vaikuttaa. Eipäilyttää vain tuo liukukannen rakenne kestävyydeltään ja onko nokialle tyypillistä väljyyttä.

@Stadium tuo mpix määrä ei kerro juuri mitään kameran laadusta, 3mpix olisi jo ihan riittävä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Noni (vahvistamaton)

37

"Vähän kummastuttaa, että mitä ihmettä ne ajatteli, kun iskivät tuon suuntaohjaimen näppäimistön vasemmalle puolelle, mutta ehkä se toimii hyvin, kun laitetta pääsee hipelöimään"

Raattis, oikealla kädellä käytetään tietty samanaikaisesti suuntaojaimen kanssa hipelynäppäimiä...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jehu (vahvistamaton)

38

E-sarjaan E71:lle seuraaja, vaikkapa mallimerkiksi E79. Puhelimeen hyvä kosketusnäyttö ja alle esiin liukuva QWERTY näppäimistö, ilman tuota oikealla olevaa tilaa vievää nuoli/valitse hökötystä, niin alkaa olemaan puhelin kohdallaan. Silloin jäisi QWERTY-näppäimille enemmän tilaa, kuin nyt...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
zimon (vahvistamaton)

40

N95 myyty yli 15 miljoonaa kappaletta. Entäs iPhonea?
N97 myynee enemmän kuin N95 ja E90 yhteensä, yli 20 Mkpl.
Kyllä sitä voi sanoa silloin iPhonen tappajaksi.
N97 on täysin ylivoimainen ominaisuuksiltaan mihinkään julkaistuun malliin verrattuna tällä hetkellä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kepsu (vahvistamaton)

42

Zimonille. Tuoreita myyntilukuja en iPhonesta tiedä, mutta 2008 vuodelle tavoite oli 10 miljoonaa, joka kuulemma on ylittynyt reilusti. Eli eiköhän ollunna vielä hätäinen johtopäätös...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Alex24 (vahvistamaton)

43

360x640 näytön resoluution xperian/hd 800x600 vastaan?
Näyttää rumalta ym ym.. Mutta totta kai tämä puhelin myy koska se on Nokia. Voivat myydä vaikka vessapaperia ja sanovat että siinä on kosketusnäyttö ja QWERTY maksaa 600€ ja ihmiset ostaa kun häkä.
Tervetuloa Nokia valtioon jossa muita valmistajia katostaan kieroon ja haukutaan paskaksi sen kummempia faktoja kuuntelematta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mylbee (vahvistamaton)

44

"Tervetuloa Nokia valtioon jossa muita valmistajia katostaan kieroon ja haukutaan paskaksi sen kummempia faktoja kuuntelematta." Nonii hei haloo ! tuohan ny ei alkuunsakkaan pidä paikkansa ! edellisissä kommenteissa ei muuta tehtykkään ku haukuttii nokiaa ja symbiaa ja kuin nokiat on paskoja !

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi (vahvistamaton)

45

Vaikka myyntiluvut eivät kauheasti kerrokaan, pieni muistutus: iPhonen myyntilukuihin kannattaa lisätä myös iPod Touch, koska iPhonen *se* juttu pitkällä tähtäimellä on softakauppa, ja siinä kontekstissa touch kuuluu samaan platformiin kuin iPhone. iPod Touchia on myyty arviolta muutama miljoona. Tämän vuoden lopussa ollaan vähintäänkin tasoissa N95:n kanssa, eikä iPhone ole vieläkään myynnissä läheskään niin laajasti kuin N95 eikä ole ollut markkinoilla yhtä kauaa.

Vaikka tuota vääntäisi miten on iPhone ollut Applelta erittäin onnistunut tulo markkinalle. Samalla koko ala on saanut aika uuden suunnan. Softakaupat, käyttäjälähtöisyys, kosketusnäytöt ja käyttöliittymiin panostaminen ovat kokeneet todellisen renesanssin viimeisten noin kahden vuoden aikana, joka iPhonen julkistamisesta on jo kulunut.

Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, mutta Applen "yhden mallin" konsepti voi olla varsin toimiva jatkossakin, paljolti jopa riippumatta laitteen spekseistä. Tietenkin niitä pitää jossakin vaiheessa päivittää, vielä ei ole kiire, seuraava isompi päivitys 6-18kk kuluttua. Tallennuskapasiteettia voi tulla piankin lisää jos flashin hinta jatkaa laskuaan.

Katsotaan se N97:n myyntimäärä ja iPhonelle ennustamanne kuolema sitten kun molemmat ovat markkinoilla, eli varmaankin joskus ensi kesänä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Wat (vahvistamaton)

46

Mikä siinä on että aina kun jokin uusi puhelin jossa on vähänkään samoja ominaisuuksia kun iPhonessa niin keskustelupalstoilla ruvetaan haukkumaan että kuinka on huonompi kuin jonkun muun merkkinen kännykkä kuin applen ylijumallallinen ja voittamaton iPhone?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jep (vahvistamaton)

47

Hinta on kyllä hieman suolainen jos vertaa ominaisuuksiltaan 5800 noksuun, edellämainitusta taitaapi löytyä muut ominaisuudet paitsi pienempi kamera(3.2Mpix) ja ei ole fyysistä qwerty näppäimistöä.
vertailunvuoksi 5800 hinta on tällä hetkellä 370-380€.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Peku (vahvistamaton)

48

Luultavasti muut merkit ehtivät tehdä parempia malleja siinä vaiheessa, kun tämä luuri on tulossa? 2009 alkupuoliskolla on luultavimmin maaliskuuta tai vastaavaa, jos myöhästyksiä ei tule. Siksipä Sampalla ja muilla on aikaa kehitellä 4kk jotain hi-techimpää kuin tämä laite..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
VSX (vahvistamaton)

49

Tuntuu pahasti siltä, että NOKIA on tipahtanut kehityksen kelkasta ja pahasti. Vastaava malli on löytynyt HTC:ltä jo ajat sitten. Tuntuisi siltä että 90- luvun innovatiivisuus NOKIA: lta on kokonaan kadoksissa. Siinä missä HTC, Samsung jne. kehittävät uusia puhelimia, NOKIA on liimaantunut vanhoihin konsepteihin, jotka eivät mielestäni kyllä pysy enää kehityksen kelkassa ollenkaan. Muilla kosketusnäyttö on ollut käytössä jo 2 vuotta sitten, nyt vasta NOKIA: lla. (p.l. jotkin mallit). Vaikka Symbian on markkinaykkönen määrällisesti, onko se sitä laadullisesti? Jotenkin tuntuu että toimivia Microsof mobile softia löytää huomattavasti helpomin kuin Symbian sovelluksia. Kyllä käyttäjiäkin kannattaa kuunnella kun puhelimia kehittää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nimetön paskatykki (vahvistamaton)

52

Huomauttaisin kaikkia, jotka sanovat että "no tätä sormi/stylyshiplailukosketusnäyttopaskaa ja qwerty yhdistelmää on ootettu"
Tämä kikki ON jo nähty! Kummatkin jutut löytyvät esim. xPeriasta ja HTC touch Pr0:sta.

Eli tämäkin on vain tavallaan isottelua ja perseennuolemista Aplelle.

Paskis kuittaa.

Vastaa
hentriz
hentriz

53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anonymous User:

Huomauttaisin kaikkia, jotka sanovat että "no tätä sormi/stylyshiplailukosketusnäyttopaskaa ja qwerty yhdistelmää on ootettu"


On on, mutta onkos Nokialta tätä nähty saati sitten odotettu? Sony Ericssonin Xpreia X1 on, samoin HTC Touch Pro. Entäpä HTC:n valmistama, mutta T-Mobilen markkinoima G1? Mutta mikään noista ei taida olla Nokia? Saati sitten Symbian, eri asia on moniko sitä Symbianista diggaa.

Tai okei, on nähty Nokialtakin Internet Tablet-muodossa, mutta taitaa jäädä ne puhelinominaisuudet voip-tasolle. Taas turhaa "spämmiä" Puhelinvertailu.comiin > kumma juttu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Johannes (vahvistamaton)

55

Ymmärrän, että ei Nokian Symbian ole kovin hyvä käyttöjärjestelmä. Mutta kyllä Symbian Windows mobilen voittaa. Tällä hetkellä Google android ja Applen mac OS X mobile ovat kiinostavia. Ei nuo Windows laitteet. Ja kun Applea myydään vain kytkynä ja Androidia ei ole tullut pitää tyytyä Symbianiin. Ja laitetaan loppuun viellä että puhelimina Nokiat ovat varsin "himoittavia". Viellä kun saataisiin niihin sisälle kunnon käyttöjärjestelmä (edellä mainitut).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hermanni (vahvistamaton)

56

On tämä Nokiaviha kotimaassa aivan käsittämätöntä.
Ilmeisesti sitä harrastavat ne joilla ei todellisuudessa ole varaa
tuon kaltaisiin laitteisiin ja kateuksissaan dissaavat minkä ehtivät.
Tuolla rajojen ulkopuolella on käyttäjiä muutamia satoja miljoonia ja
heidän keskuudessaan Nokia tunnetaan erittäin luotettavana laitteena.
Myyntiluvut eivät valehtele näissä mittasuhteissa: huono ei menisi kaupaksi.

Totuushan on se että joillain ihmisillä ei kestä mikään kodinkone tai viihdelaite.
Toisilla taas ei ole koskaan ollut minkään laitteen kanssa ongelmia.

Nyt on 12. Nokia käytössä, ei huoltokäyntejä yhdelläkään mallilla.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

57

Näinhän se on. En ole minäkään joutunut koskaan puhelinta huoltoon viemään. N. 6kpl ja niistä kolme N-sarjalaista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Petro (vahvistamaton)

58

Olen monia symbian puhelimia omistanut ja n93 viimeisin niistä "ikävä kyllä" ja vaihdoin sitten Windows mobileen eli ostin HTC'n touch diamondin... ja en pitkällä tikullakaan enää koske nokiaan ellei Maemo 5 tule käyttikseksi nokiaan pian ;) olis paljon pahaa sanottavaa Symbian puhelimista mutten niitä kerro koska kaikilla on mielipiteensä. Mutta silti uskallan suositella esim tätä puhelinta http://www.htc.com/europe/product/touchpro2/overview.html
N97 mutta parempi ja halvempi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Petro (vahvistamaton)

59

Ja sen verran vielä voisin kertoa että Windows mobilelle on valtava modaus ja sovelluksia luova yhteisö http://forum.xda-developers.com/ ja olen jopa Androidia kokeillut Touch Diamondissani... mutta onnistuuko tälläset modaukset ja muut nokialla... EI. aineskaan helposti.

Mielestäni Htc:n käyttämä touchflo on mielettömän helppokäyttöinen käyttöliittymä windows mobileen ja se itse windows mobilekin tuntuu kotoisalta koska muistuttaa valtavasti windowssia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
express 5800 (vahvistamaton)

60

nokia on hyvä merkki ja mielestäni tämän hetken paras kännykkä merkki. Itselläni ollut aina nokian kännyköitä eikä ikinä ole ilmennyt vikaa... kaverillakin joku samsungin älypuhelin mikä on täysin paska verrattuna minun nokia 5800.. se lagailee ja sammuilee itsestään, joten kannattaa näissä nokia puhelimissa pysyä. applen iphonekin maksaa 200e enemmän kuin 5800, mutta ominaisuuksia huomattavasti vähemmän kuin 5800. voitte vaikka googlen kirjoittaa nokia 5800 vs apple ipphone niin näätte...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
HtC sanonko mistä. (vahvistamaton)

62

aika jees nokia n97 ja htc shitto hand, mutta htc shitto hand on aika helkutin ruma puhelin eikä muut firmat osaa oikein ``Muotoilla`` puhelimia kuten nokia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.