Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian huippu-uutuutta esiteltiin - katso video!

27
Matti Vähäkainu

Nokian huippu-uutuutta esiteltiin - katso video!
Nokian juuri julkistama N97 on ensimmäistä kertaa nyt myös videolla. Nokia Conversations -blogin lisäämä video esittelee muun muassa valmiustilan, sosiaalisten verkkoyhteisöjen ja musiikkisoittimen käyttöä.

Nokia N97 on kosketusnäytöllinen, QWERTY-näppäimistöllä varustettu puhelin, josta löytyy muun muassa 5 megapikselin kamera, 32 gigatavua flash-muistia, WLAN- ja HSDPA-yhteydet, A-GPS ja FM-lähetin.
N97:n mitat ovat 117,2 x 55,3 x 15,9 millimetriä ja se painaa noin 150 grammaa. Myyntiin puhelin tulee vuoden 2009 ensimmäisellä puoliskolla ja hinnan ennen veroja odotetaan asettuvan 550 euroon.

Pitemmittä puheitta tässä tuo video:

Kommentit (27)

Mikael (vahvistamaton)

3

Hittolainen! Jopas Nokia on hienon räpylän osannu suunnitella! Ei voi kyllä muuta sanoa! Harmi, että taitaa ainakin aluksi mennä omasta budjetista yli. :(

Vastaa
Ärräpää (vahvistamaton)

4

Nokia 5800 + Nokia E61 = Nokia N97
Kieltämättä melkosen hieno kapula näyttäs olevan , ja tuohon mennessä varmaankin s60 vitosesta lienee saatu jo sulavasti toimiva , melkein kaduttaa jo kun laitoin 5800 ennakkotilaukseen :D

Vastaa
jorma (vahvistamaton)

5

Ei kyllä yhtään kaduta 5800:n ostaminen... 350€ lisää qwertystä ja isommasta muistista ja fm-lähettimestä on liikaa.

Vastaa
huge (vahvistamaton)

6

Oih, tollasta kotinäyttöä olen 5800:aankin kaipaillut, aivan kuten Markuskin totesti testissään, ettei "suurta näyttöä käytetä kokonaan hyödyksi". Vaikka halvalla saa hyvää, mutta ei kuitenkaan kaikkea. Hyvin Nokia onnistunut tuoteasettelussaan, 5800 suunnattu enemmän nuorille ja tämä N97 teknofriikeille ja paljon kirjottaville (lue: työpuhelimeksi).

Vastaa
Vipee (vahvistamaton)

8

Jotenkin muistuttaa Sony Ericssonin X1stä.. Nooh se on hyvä kun on kilpailua =)

Vastaa
Vikke (vahvistamaton)

9

Onko kellään tietoa millanen kosketusnäyttö puhelimessa on? Resistiivisellä vai kapasitiivisellä tekniilla? Voisko olla loistopuhelin kapasitiivisella, koska multi touch on kyllä ihan välttämätön. Eikä tarvitse kyniä käyttää.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

10

Onhan se tosi hieno ja tosi hyvät ominaisuudet eikä muistikaan ihan heti oo loppumas, mut hinta menee sen verran korkeeks, ettei porukat tollasta mulle välttämättä halua ostaa :D

Veikkaan, että multi touch löytyy en tietenkään varma oo, mutta ihme jos ei oo.

Jo 5800 hakkaa iPhonen, niin tähän verrattuna iPhone on aikas säälittävä kapistus.

Vastaa
Vikke (vahvistamaton)

11

Voisi olla loistopuhelin kyllä jos olisi multi touch. Olisi voinut jättää qwerty pois ja tehnyt ohuemman mallin tästä.

Vastaa
Jere Hakala (vahvistamaton)

12

"Jo 5800 hakkaa iPhonen, niin tähän verrattuna iPhone on aikas säälittävä kapistus."
Otappa asioista selvää, ja kokeile iPhonea noin viikonajan niin et ikinä sanoisi noin.

Vastaa
pek (vahvistamaton)

13

Resistiivinen, mutta ei ole mikään pakko käyttää kynää tai vastaavaa. Käyttäminen on suunniteltu täysin sormea ajattellen. Hyvinhän tuo on toiminutkin mitä videoista katsonut, vaikka proto onkin.

Olen aivan samaa mieltä Thorin kanssa ja tulihan se jo selville Mikrobitin testissä että 5800 hakkaa iphonen.

Vastaa
Kari (vahvistamaton)

15

Onkohan samanlainen kuin n95 ja n96. Sammuilee itsestään, jää jumiin, puhelut vastaajaan suoraan, akku kestää puoleen päivään jne. En osta tuota. Tarvitsen oikeasti puhelinta enkä rupea enää leikkiin päivityksillä ja huolto käynneillä. Ei kiitos.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

16

@Kari:

"akku kestää puoleen päivään"

En epäilisi ollenkaan, vaikka olisikin noin. Nokialla kun tuntuu olevan vähän sellainen suunnittelumentaliteetti, että mitä virtasyöpömpi ja hienompi puhelin, sitä huonompi akku! Vertaa esim. N95 8Gb (1200 mAh ja N96 950 mAh). Sen sijaan esim. SE Xperia X1:ssä on 1500 mAh akku, joka kestää kyllä tosi hyvin aktiivistakin käyttöä. Mutta toisaalta, Nokia ei voi tällä saralla muuta kuin kehittyä, jos tahtoa on. Huonompaan suuntaan ei voi kertakaikkiaan mennä.

Vastaa
asdddlama (vahvistamaton)

17

Kyllä kieltämättä on nätti. Ja Samsungin Omniakin jää taakse..

Vastaa
MKAntero (vahvistamaton)

18

"En epäilisi ollenkaan, vaikka olisikin noin. Nokialla kun tuntuu olevan vähän sellainen suunnittelumentaliteetti, että mitä virtasyöpömpi ja hienompi puhelin, sitä huonompi akku! Vertaa esim. N95 8Gb (1200 mAh ja N96 950 mAh). Sen sijaan esim. SE Xperia X1:ssä on 1500 mAh akku, joka kestää kyllä tosi hyvin aktiivistakin käyttöä. Mutta toisaalta, Nokia ei voi tällä saralla muuta kuin kehittyä, jos tahtoa on. Huonompaan suuntaan ei voi kertakaikkiaan mennä"

Ei se nyt ihan noinkaan ole. Toki parantamisen varaa on, mutta esim E71:ssä on loistava akunkesto. Meikällä kestää päivän ja se on oikeasti todella hyvin :)

Vastaa
sepi (vahvistamaton)

19

Akusta valittajat eivät varmaan osaa lukea tai käyttää googlea. N97:n akku on 1500 mAh.

Vastaa
Anomanees (vahvistamaton)

20

Linssinsuojus löytyy. Se on monen mielestä varmaan iso plussa. Mut miks näyttö on TFT?!?!!?! Eikös ton kokoluokan näyttö kuluta aivan sairaasti virtaa??? 1500mAh akku on tosin aivan tolkuttoman tehokas, mut mieluummin vähän kuluttava näyttö JA iso akku. Ois kiva jos siinä ois viel optinen zoomi. Parantais kameraa, kun kännykkäkameroissa kamerat on yleensä niiiiiin rakeisia niin sais otettua kuvan valmiiksi lähempää.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

21

@Sepi:

"Akusta valittajat eivät varmaan osaa lukea tai käyttää googlea. N97:n akku on 1500 mAh."

Ei tosiaan ole googlattu, mutta enpä itse ole sanonut N97:n akusta juuri mitään. Sen sijaan olen sanonut, että Nokia ei akun keston osalta voi mennä kuin eteenpäin! Ja näinhän näkyy käyneen.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

24

Vipee @ 2.12.2008 15:27

Jotenkin muistuttaa Sony Ericssonin X1stä.. Nooh se on hyvä kun on kilpailua =)

Täysin samaa mieltä, aika paljonkin matkittu -_-

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

25

Joo @ 2.12.2008 20:35

"Täysin samaa mieltä, aika paljonkin matkittu -_-"

Mistä tulikin mieleen, että milloinka Nokia on viimeksi itse luonut matkapuhelintrendejä? Siis kosketusnäytöt toi suurille massoille Apple, simpukkapuhelimet toi Samsung...

Vastaa
Hoi (vahvistamaton)

26

Onhan se ihan hieno, mutta milloinkohan nokialta tulee kunnon kilpailija iphonelle joka olisi muuten samalainen kuin n97,mutta ilman qwertya ja hinta olisi enintään 500e. N97 ei ole minusta kilpailija Iphonelle koska se on enemmän tietokonepuhelin vaikka voittaakin ominaisuuksiltaan Iphonen helposti

Vastaa
Nokia trendejä? (vahvistamaton)

27

"milloinka Nokia on viimeksi itse luonut matkapuhelintrendejä?"
Hmm mihis luureihin nuo kamerat alkovat yleistymään. Mielestäni myös GPS on jonkin sortin trendi ja sekin taitaa olla noissa kotimaisissa aika tuollainen vakiovaruste nykysin ja niihin ne tulikin ensimmäisinä. Onhan tossa jotain tuollaisi aika turhia juttuja eikä tule juurikaan ajatelleeksi kun on jo niin arkipäivää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja