Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

20 asiaa, joissa Nokia 5800 XpressMusic on Applen iPhone 3G:tä parempi

154
Markus Lehtiniitty

20 asiaa, joissa Nokia 5800 XpressMusic on Applen iPhone 3G:tä parempi
Aiemmin tänään kerroimme 5800 XpressMusicin olevan aivan lähipäivinä saapumassa Suomessa myyntiin. Suuri kysymys Nokian uuden kosketusnäyttöpuhelimen kohdalla tietenkin on miten se pärjää vertailussa Applen iPhone 3G:hen.

Tube5800.com-sivusto on vertaillut Nokian 5800 XpressMusicin ja Applen iPhone 3G:n ominaisuuksia ja koostanut 20-kohtaisen listan asioista, joissa 5800 on iPhone 3G:tä etevämpi. Alta löytyvä 20 kohdan lista perustuu Tube5800.com-sivuston artikkeliin ilman Puhelinvertailu.comin omia painotuksia.
1. Koko
iPhone 3G on 5800:aa suurempi ja vaikeammin hallittava yhdellä kädellä. Kapeampana 5800 sopii paremmin käteen ja on helpommin käytettävissä yhdellä kädellä.

iPhone 3G:n mitat: 115,5 x 62,1 x 12,3 mm
5800 XpressMusicin mitat: 111 x 51,7 x 15,5 mm

2. Paino
iPhone 3G painaa 25 grammaa enemmän kuin 5800.

iPhone 3G: 133g
5800 XpressMusic: 109g

3. Näytön tarkkuus
iPhone 3G:ssä on 3,5 tuuman näyttö ja 5800:ssa 3,2 tuuman näyttö, mutta 5800:n näytön tarkkuus on ylivoimainen iPhoneen verrattuna.

iPhone 3G: 320x480 pikseliä
5800 XpressMusic: 360x640 pikseliä

4. Tallennustila
iPhone 3G on saatavilla kahtena eri vaihtoehtona - joko 8 tai 16 gigatavun sisäisellä muistilla. Nokian ratkaisu on joustavampi, sillä laitteen mukana tulee 8 gigatavun microSD-muistikortti, joka voidaan haluttaessa sekä tarvittaessa korvata 16 gigatavun kortilla.

5. Tekstinsyöttövaihtoehdot
iPhone 3G: vain sormikosketus
5800 XpressMusic: sormikosketus, stylus, plektrastylus, käsialantunnistus

6. Pikkuominaisuudet
iPhone 3G:stä puuttuu monia ominaisuuksia kuten leikkaa ja liimaa -toiminto, sähköpostiliitteiden tallennus ja omien soittoäänten tuki. Lisäksi iPhone 3G:n ohjelmien jakelu on rajoittunutta ja laitteessa on monia ohjelmistovikoja. 5800 XpressMusicissa ongelmia ei ole ja lisäksi siitä löytyy vielä monia muita mainitsemattomia ominaisuuksia.

7. Värit
5800 XpressMusic tarjoaa laajemmat valintamahdollisuudet.

iPhone 3G: musta ja valkoinen (vain 16GB-malli)
5800 XpressMusic: punainen, sininen ja musta

8. Akku
5800 XpressMusic tarjoaa 35 tuntia musiikintoistoaikaa, iPhone 3G pystyy vain 24 tuntiin. Myös kokonaisuutena (valmius/puheaika) 5800 tarjoaa noin 30 % enemmän toiminta-aikaa. 5800:n akku on myös käyttäjän vaihdettavissa toisin kuin iPhonen.

iPhone 3G: 5 tunnin puheaika, 300 tunnin valmiusaika, akun vaihtaminen vaatii huoltokäynnin
Nokia 5800: 8,8 tunnin puheaika, 406 tunnin valmiusaika, akku käyttäjän vaihdettavissa

9. Kamera
iPhone 3G: 2 megapikseliä, ei kuvausvaloa, ei zoomia, ei toista videopuhelukameraa
5800 XpressMusic: 3,2 megapikseliä, kuvausvalo, 3x digitaalinen zoom, Carl Zeiss -linssi. Toinen kamera etupuolella videopuheluja varten.

10. Videopuhelut
iPhone 3G: ei videopuhelutukea
5800 XpressMusic: tukee videopuheluita

11. Videokuvaus
iPhone 3G: ei videokuvausmahdollisuutta
5800 XpressMusic: videokuvaustuki

12. Musiikkipalvelu
iPhone 3G: Apple iTunes Store. Maksu joko kappaleen tai albumin perusteella.
5800 XpressMusic: Comes with Music - vuoden ajan voi ladata niin paljon musiikkia kuin haluaa ilmaiseksi (Huom! Toistaiseksi myynnissä oleva 5800 ei tarjoa CwM:ää vaan vain käytännössä iTunesia vastaavan Nokian Musiikkikaupan, tuleva CwM-versio 5800:sta tulee olemaan hinnaltaan lähempänä iPhone 3G 8GB:tä kuin toistaiseksi myynnissä oleva)

13. Äänikomennot
iPhone: ei äänikomentoja
5800 XpressMusic: äänikomentotuki löytyy

14. Äänitys
IPhone: ei äänitystä
5800 XpressMusic: äänitustuki löytyy

15. Internetselain
iPhone 3G: WebKit-perustainen Safari-selain, ei Flash-tukea
Nokia 5800: WebKit-perustainen, tukee Flash Litea

16. FM-radio
iPhone 3G: ei FM-radiota
5800 XpressMusic: FM-radio löytyy

17. Bluetooth
iPhone 3G: Bluetooth on vain handsfree-kuulokkeiden käyttöön, tiedostojen jakaminen ei mahdollista
5800 XpressMusic: Bluetooth niin handsfree- kuin tiedostokäyttöön. Tuki stereo-Bluetoothille (Bluetooth-profiili A2DP), jota iPhone 3G ei tue.

18. Viestit
iPhone 3G: ei tukea viestien edelleenlähettämiselle, useamman tekstiviestin poistamiselle kerrallaan, tekstiviestin lähettämiselle usealla henkilölle kerrallaan eikä multimediaviesteille
5800 XpressMusic: tukee kaikkea yllämainittua

19. Hinta
Nokia 5800 XpressMusic maksaa Suomessa edullisimmilaan alle 350 euroa. iPhone 3G 8GB:stä joutuu pulittamaan 429 euroa ja lisäksi 24 kuukauden ajan vähintään 1,99 euroa kuukaudessa Soneran liittymän kuukausimaksuja, jotka nostavat iPhone 3G:n minimihinnan 476,76 euroon. 5800 XpressMusic on siis lähes 27 prosenttia edullisempi kuin iPhone 3G 8GB.

20. Kokemus
Nokia: paljon kokemusta matkapuhelinalalta, satoja menestystarinoita ja kymmenittäin älykkäitä laitteita nykyisessäkin mallistossa. Nokialla on noin 40 prosentin markkinaosuus ja on selvä ykkönen ilman läheisiä kilpailijoita. Kuningas mitä tulee brändiin, palveluun ja kokemukseen.

Apple: iPhone oli ensimmäinen Applen puhelin ikinä (ja iPhone 3G toinen). Keltanokka markkinoilla ja hyvin pieni markkinaosuus vaikka onkin myynyt miljoonia iPhoneja.

Tube5800.comin loppupäätelmä:
Kukaan muu valmistaja ei ole päässyt lähellekään iPhonea tyylin, tunteen tai ominaisuuksien suhteen kosketusnäyttöpuhelimillaan.

5800 XpressMusic edustaa ensimmäistä kovaa yritystä teknologiajätti Nokialta kosketusnäyttöälypuhelimella. 5800 on todellinen iPhonen tappaja, joka on iPhonea merkittävästi edellä ominaisuuksissa ja tarjoaa lisäksi täydellisen ulkonäön mahtavaan hintaan.

---

Kuten yllä olevasta saattoi huomata oltiin listassa välillä hyvinkin puolueellisia. Tämä ei ole yllätys sillä kuten sivuston nimestäkin voi päätellä, on Tube5800.com 5800 XpressMusicille omistautunut fanisivusto. Lähinnä yllä olevan olikin tarkoitus toimia provokaationa kiivaaseen keskusteluun kommenteissa.

Teille käyttäjät jääkin tämän listan jälkeen tehtävä kertoa, millä tavoin iPhone 3G on vuorostaan 5800 XpressMusicia parempi.

Kommentit (154)

rasse (vahvistamaton)

3

Tässä sen näkee, Iphone tappaja on tullut. Olen eniten Ericcsonin fanboy hyvästä vibrasta ja sen helppoudesta mutta uskon tämän puhelimen kolahtavan paremmin kuin mikään muu. Iphone olis tullut tänne ja olinkin lähellä ostamassa sen mutta soneran kytkykauppa ei maistunu mulle ja jätin iphonen taakse. Nyt nokia toi puhelimen jota olen odottanu kuuta nousevaa jossa puhelimessa on kaikki odotetut ominaisuudet yhtä lukuunottamatta, se vitun käyttöliittymä joka nyt ei ole vaan hyvä. Kun saan puhelimen käteen odotan kuuta nousevaa uusia päivityksiä jossa parannellaan huonoa toteutusta.
Sitä ennen joutuu vaan tyytymään ja oppimaan nokian "tehdään vaikeesti" käyttöliittymää.
Ja se selain pitäis fiksata, jumalauta kun sen käyttäminen on vaa niin hankalaa.

Vastaa
Spike_B (vahvistamaton)

4

En ole mikään Apple fan-boy (päin vastoin, olen Nokia fan-boy), mutta osa kohdista vaikuttivat vähän hakemalla haetuilta, varsinkin tuo äänikomennot; oman kokemuksen mukaan Nokian puheentunnistus ei ole onnistunut tunnistamaan nimeä kuin vahingossa.

Vastaa
undefined (vahvistamaton)

9

Hehe.. todella "puolueeton" vertailu kyllä. Asiantuntevaa journalismia, not.

Itsellä kyllä puhelimessa vaikuttavaa eniten sen käytön positiivinen helppous, nopeus ja ongelmattomuus. Nokialla on tuo ihme halu panostaa kaikkiin nippeliominaisuuksiin mitä kuitenkin marginaalikuluttajat käyttävät vain lopulta. No ehkä se on joillakin tämmöinenkin näkemys mikä tekee puhelimesta hyvän. Itse arvostan enemmän toimivaa puhelinta, joka ei ole natisemassa ja kolisemassa kuukauden päästä. Tämmöisiä kokemuksia Nokialaisista aina on ollut. Ja Iphonen "ohjelmistoviat"... eipä ole tullut omassa vielä esille, mitä eivät olisi päivitykset poistaneet. Verrattuna varsinkin nokialaisten vikojen määrään.

Vastaa
jees (vahvistamaton)

10

paljoko afterdawnille on maksettu tästä? toivottavasti saivat edes pikkujoulukaljat...

Vastaa
haistakaas.. (vahvistamaton)

11

"Lisäksi iPhone 3G:n ohjelmien jakelu on rajoittunutta ja laitteessa on monia ohjelmistovikoja. 5800 XpressMusicissa ongelmia ei ole ja lisäksi siitä löytyy vielä monia muita mainitsemattomia ominaisuuksia."

Siis voi jumalauta! msly in flames?

Vastaa
Piippiip (vahvistamaton)

12

"halu panostaa kaikkiin nippeliominaisuuksiin mitä kuitenkin marginaalikuluttajat käyttävät vain lopulta"

Minusta multimediaviestit, viestien edelleenlähetys, leikkaa ja liimaa -toiminto, sähköpostiliitteiden tallennus eivät ole mitään nippeliominaisuuksia. Ainakaan työelämässä. Niitähän iPhonessa ei siis ole. Onkos se suunniteltu 90-luvun alussa vai mitä..?

Enkä kyllä luopuisi FM-radiosta tai omien soittoäänten tuestakaan.

Vastaa
Puolueeton (vahvistamaton)

14

Apple on julkaissut yhden puhelimen se voi olla nyt hitti ok, mutta haluaisin nähdä, että jääkö se pelkästään muutaman puhelimen ihmeeksi. En näe, että Apple pystyisi mitenkään kilpailemaan pitkään pitkään aikaan Nokialle. Mielenkiinnolla seuraan tilannetta, mutta valitettavasti veikkaan, että viiden vuoden päästä Apple ei enää valmista matkapuhelimia.

Vastaa
djaa (vahvistamaton)

15

no joo värierot olivat ehkä "hieman" yliampuvia, ja toi kokemus osio, mut kylhän muuten aika vakuuttavaa tekstiä. Nokia vaa tosta paranee, joten loppuu se applen harhaanjohtava hypetys jossain vaiheessa. Peli tasottuu tulevaisuudessa, kun apple julkistaa uusia malleja ja paikkailee ominaisuus eroja. Selvää on että iphonen tämän hetken puutelista on sen verran murhaava, ettei sitä tule koskaan hommattua. Nyt on vastaava malli tarjolla kehittyneempänä kokonaisuutena.

Vastaa
popniitti (vahvistamaton)

16

On se jännä kuina "apple fanboyt" väkisin yrittävät puolusteppa iphonea vaikka se on todettu jo moneen kertaan ominaisuuksiltaan liian karsittu edistyneeseen käyttöön ja perus käytössäkin jäljessä. Tekstiviesti työkalut ovat erittäin huonot iphonessa joka tekee hankalaksi lähettää usemmalle sama viesti yhtä aikaan. Sitten et saa kannettavaan netti yhteyttä iphonen kautta joka sekin haittaa sen tehokasta hyödyntämistä.

Vastaa
juuri näin (vahvistamaton)

17

Kyllähän 5800 vie iphonea ihan miten päin haluaa. iphone voi edelleen olla parempi silmäkarkissa se on pakko myöntää. Kyllä tämä nokian luomus menee ostoon ja vielä lähipäivinä.

ps. älkää afterdawnin pojat ottako itteenne noista "maksettu mainos"-jutuista. Jobsin orjille vain tuli paha mieli kun muut valmistajat oikeasti haastavat jo iphonen.

Vastaa
Nokia_jää (vahvistamaton)

18

Nokia on ainoa yli 10% markkinaosuudella painiva yhtiö 5v päästä!
Pienet poistuu tai heille jää onneton marginaali.

Puolueetonhan sen tyhjentävästi sanoi

Vastaa
markokaup (vahvistamaton)

19

2 asiaa jossa iPhone on parempi kuin Nokia 5800:

- Käytettävyys

- Käyttäjäystävällisyys

Mielestäni paljon tärkeämpiä kuin nuo 20 asiaa jotka Nokia 5800 ovat "parempaa" kuin iPhonessa..

Hei, Applen puhelin on vasta lastenkengissä ja uskallan veikata kun 2nd generation iPhone tulee niin kaikki nämä puutteet on korjattu ja tulee olemaan vielä jotain uutta ja mullistavaa!

Mitä uutta tai mullistavaa Nokia on tuonut matkapuhelinmarkkinoille viime aikoina? Tai edes koskaan? Samaa Symbiania jokaisessa "uutuus" puhelimessa, vain kuoret vaihtuvat??

Vastaa
Spike_B (vahvistamaton)

20

"paljoko afterdawnille on maksettu tästä? toivottavasti saivat edes pikkujoulukaljat..."
Voi Jeesus...
"_Tube5800.com-sivusto_ on vertaillut Nokian 5800 XpressMusicin ja Applen iPhone 3G:n ominaisuuksia ja koostanut 20-kohtaisen listan asioista, joissa 5800 on iPhone 3G:tä etevämpi."
Lukekaa se koko vatun artikkeli ennenkuin syytätte afterdawnia puolueellisesta arviosta...
Kuten jo aikaisemmin totesin niin osa näkökohdista ovat vain hieman väännetty ja käännetty niin, että ne näyttävät nokian kannalta paremmalta, mutta hyväksytään se tosiasia että vaikka iPhone ja iPhone 3G toivat paljon hienoja uudistuksia mobiililaitteiden käyttöliittymään, niin teknisesti se on kuin 90-luvun lopulta. Ihmetyttääkin, miten jollain insinöörillä on tullut nipistyszoomi mieleen, mutta on sitten unohtanut kunnolliset tekstinsyöttöominaisuudet ja multimediaviestit. iPhone on hyvä esimerkki siitä että "kännykkä" ei kohta ole enää matkapuhelin, jolla voi soittaa ja muutenkin pitää yhteyttä tuttavien kanssa.

Vastaa
Toni (vahvistamaton)

21

Joitakin huomioita:
Kohta 6: Valokuvia pystyy lähettämään muutamalla klikkauksella, samoin kuin muistiinpanoja, www-linkkejä, oikeastaan mitä tahansa. Liitetiedostojen aukaisu riittää, kuka niitä turhia tallennuksia jaksaa siivota jälkikäteen. Leikkaa-Liimaa toiminto luultavasti tulossa. Käyttöjärjestelmä kehittyy ja muuttuu varmemmaksi koko ajan. Käyttöjärjestelmän päivitys helppoa, laitat puhelimen latautumaan ja klikkaat iTunesista yhtä nappia. AppStoressa ohjelmavalikoima runsaat 10 000. Pelin tai ohjelman valinta parilla klikkauksella ja latautuu ja asentuu automaattisesti. Kuvakkeet voi ryhmitellä haluamiinsa 16 ohjelman ryhmiin.

Kohta 7: Tyylipuhdas design ;)

Kohta 11: Videokuvausohjelma löytyy AppStoresta ja "vapailta markkinoilta"

Kohta 14: Äänentallennusohjelma löytyy AppStoresta (ilmaiseksi)

Kohta 18: Muodostaa kaverin kanssa "keskustelun" chat-muotoon, jonka voi halutessaan poistaa kerralla.

Muita mukavia juttuja iPhonessa:
- Ohjelmien päivitys puoliautomaattinen
- Halutessaan tarkistaa sähköpostit kerran 15 minuuttiin
- 20 suosituinta ohjelmaa saa "etusivulle" ja kaikkein tärkein on aina kolmen kosketuksen päässä.
- Lataus ja tietojen synkronointi automaattisia (halutessaan) puhelimen ja läppärin välillä
- ...

Toki parannuksiakin kaipaa, mutta koska Applella on yksi käyttöjärjestelmä, niin miksi ainoasta lapsesta ei pitäisi hyvää huolta. Käyttöjärjestelmä trimmaantuu hitaasti ja varmasti.

3G-yhteyshässäkkä oli lähinnä huonoa tuuria, jossa kiire kostautui. Vaan aika korjasi senkin. Ihan hyvä puhelimeksi.

Vastaa
Jussi_ (vahvistamaton)

22

Hehe ja sota on valmis. Jännä vain miten aina aina syypäät on Apple-fanit, kehui sitten itse artikkeli kumpaa tahansa. Ja kukaanhan ei ole nokia-fani, he vain tietävät "totuuden".. :)
On kyllä täynnä virheitä ja nokiaa ylistäviä vertailuja. Samanlaisen vertailun aika helposti tekisi kyllä toisinpäinkin.
Puolueeton ei ihan puolueettomalta vaikuttanut. Tai ainakin itse näen, että ei nokia tällä vielä iphonelle vastaa. Tietty täydellistä puhelinta ei ole, eikä tule (ei edes iphonesta tai sen seuraajista), mutta tällä hetkellä etumatka on applella. Sitä, tekeekö apple 5v päästä puhelimia, on turha spekuloida, sitä tuskin tietää jobsikaan. Todennäköisesti kyllä, sen verran tiiviisti multimedialaitteet puhelimiin nykyisin sulautuvat.

Omasta mielestä tuo kohta 5 on vielä nimenomaan se suurin moka nokiassa. Puhelimen pitäisi olla täydellisesti sormilla näppäiltävä ja kynät sekä plektrat pitäisi heittää mäelle (oli sitten itse näyttötekniikka mitä tahansa). Itse kyllä jään odottamaan, toisiko se 2010 odotettu seuraava käyttispolvi jotain konkreettista - tai ehkä linuxin tai s40:n voimin päästään paremmin bugittomuuteen ja nopeuteen.

Vastaa
Spike_B (vahvistamaton)

23

20: hmm, väsymys painaa... sijoita "osa näkökohdista on aika silmiinpistävästi" "osa näkökohdista ovat vain hieman":n tilalle... Lisäksi osa kohdista pitää täsmälleen paikkansa. Jospa sitä huomenna saisi selkokielistäkin tekstiä aikaiseksi :P

Vastaa
rageee (vahvistamaton)

24

Mitä järkeä tässä hei oikeesti on? eri ihmiset pitää eri asioista. Itselläni on iPhone ja mielestäni se on juuri sopiva laite itselleni, mutta varmasti monelle nokia sopii paremmin. Miksi tapella makuasioista.

Vastaa
Niinpäniin... (vahvistamaton)

25

Noista 20kohdasta ei läheskään kaikki päde ainakaan minun iPhoneen.
Videokuva löytyy, mulla ainakin voi lähetttää monelle viestiä, poistaa monia viestejä, jne. Mistäköhän noita "faktoja" on revitty?

Flash tuki on tulossa, iPhonen kamera on ihan riittävän hyvä sen omalle näytölle, vaikka en tietenkään paremmasta valittaisi. Iphonessa on iPod joka on markkinoiden paras mp3-soitin. Näytön tarkkuus riittää leffojen katseluun erittäin hyvin, en ole ainakaan osannut kaivata parempaa.

Pelien ja käyttäjien tekemien ohjelmien saatavuus on iPhonelle erittäin paljon parempi ja kaikki nämä "pikkuominaisuudet"+paljon muuta on jo tullut tai on tulossa ohjelmien muodossa. Jailbraken myötä iPhonesta on myös tehtävissä tietokone: täydellinen tiedostojen hallitseminen, kansioita, muokkaa teemoja mielivaltaisesti, asenna lähes mitä vaan ""puhelimeen""(korrekti termi taitaapi olla tietokone).

Molempia puhelimia olen testannut ja Tube vaikuttaa lähinnä halpikselta iPhonen rinnalla. Jo tuben näytön 'tatsi' on aivan skeidaa, sitähän täytyy hakata lekalla. Iphonekaan ei missään nimessä ole täydellinen; hidastelee, softat kaatuilee, mutta eiköhän se Nokiakin ala temppuilemaan ajan kanssa.

Noista varmasti selvästi paras asia on akku, se on iPhonessa aika paska, jos nyt sopii näin suorasti ilmaista.

Jos haluaa puhelimen muutamilla hienouksilla: Tube

Jos haluaa tietokoneen millä voi myös soitella: iPhone

Jokos Nokialla voi vääntää excel taulukoita ja pitää samanaikaisesti taustalla Playstation 1 emulaattoria ja ladata leffaa torrentclientillä??

Vastaa
Jere (vahvistamaton)

26

Joopajoo.
iPhone ja iPhone 3G on suunnattu applen ystäville, sellaisille ihmislle joille yli yksi toiminto ja nappi on liikaa.
Se on imagotuote joka hankitaan pönkittämään omaa itsetuntoa, ei iPhone -puhelimilla pysty vakavasti tällä hetkellä työskentelemään. Yliyksinertaistettu, ylihintainen, ylimainostettu ja -arvostettu palikka yksinkertaisille ihmisille.
Nätti se kyllä on.
Nokia taas on, no nokia. Say no more.
Hyviä ja periaatteessa käyttökelpoisia ominaisuuksia hyvissä ja periaatteessa toimivissa puhelimissa joissa käyttöjärjestelmän järjettömyydet rampauttaa käytettävyyden.
Kokeilisitte Sonyericssonia.

Vastaa
Jonas (vahvistamaton)

27

Noh, kyllähän tuo on lievästi puolueellinen, mutta niinhän sitä tuossa jutun lopussa sanotaankin! Ei afterdawn sieluaan ole myynyt. Todellisuudessa kuitenkin on semmoset 10 syytä jo noista, jotka aiankin minut saisivat Nokian ottamaan. Päällimmäisinä omalla listalla tulee aiankin tarkempi näyttö, muistikorttisysteemi ja bluetooth-tiedostonsiirto (joka mahdollistaa langattoman netin kannettavaan).

Vastaa
VeijoX (vahvistamaton)

28

Nokialla on se ongelma että se testauttaa
kaikki mallinsa kuluttajilla.
Olen omistanut 10 Nokiaa ja nyt tuli mitta täyteen
en perhana halua nähdäkään noita kapuloita kourassa.
Iphonen kanssa ei tarvii vääntää ja säätää kuin murtoosa jos
sitäkään eli kaiken saa helpommalla, ja ne videokuva ominaisuudet
kuka viittii katsella känny otoksia, surkee laatu ja paska ääni.
entäs kuvaviestit, ei pienellä resolla mitään tolkkua turhaa
paskaa myydään ihan liikaakinja sen Nokia on jo todistanut.
Simppeli on kaunista IPhone on simppeli ja mummokin osaa käyttää.

Vastaa
Rokkari (vahvistamaton)

30

Yksi syy miksi iPhone on parempi.

1. Se oikeasti toimii, eikä sitä tarvitse selitellä.

Vastaa
HTC (vahvistamaton)

33

Olisi kyllä pitänyt tasapuolisuuden nimissä hakea myös Iphonen
hyvät puolet ,esim.kun ostaa 16gikan muistilla ei tarvi pelata
muistikortilla.Jos nokia on ollut joku haka kännykkä mailmassa
niin kuinka tälläistä on lainkaan päässyt tapahtumaan ,että
joku tekee sellaista mitä nokialla ei ole ja harjoittelija vielä.
HTC valmistaa jatkuvasti uusia "juttuja" mitä toiset seuraa perästä.Se on helppo "mollata"ihmisiä voi sanoa että on melkein 80% ihmisiä jotka eivät tajua kännykän ominaisuuksista mitään vaan ostavat mitä myyjä suosittelee.

Vastaa
Finnsanity

34

Nokiafaneilla on yleensä yksi vakava vajavuus ajattelussaan ja asenteessaan: he eivät ole kokeilleet iPhonea.

iPhone-selain on pirun kätevä ja nopea zoomautumaan ja hoitamaan javat. Nopea email-lähetys. Automaattinen wifi-verkon vaihto taustalla. Ohut. Herättää ruokahalua ja syljen eritystä lähellä seuraavien ihmisten sylkirauhasissa.

Nokia on kusessa, kun seuraava ohut iPhone julkaistaan ja mahdollisesti tämä iPhone-malli halpenee 40%.

Jo ohjelmoijat ovat huomanneet, kuinka kannattaa duunata iPhonelle ohjelmia. iPhone-ohjelmia tulee markkinoille noin 40 viikossa.

Nokian symbian käyttöjärjestelmä on aivan skeidaa, koska:

-se muuttuu koko ajan ja harvat ohjelmat ovat eteenpäin sopivia eli uudet ohjelmat ostettava joka käyttispäivitykselle
-se ei ole vakaa perusohjelmoinnille ohjelmoitnivaiheessa, jokainen ohjelma on pakotettava toimimaan vippaskonstein
-ja jokainen ohjelma on testattava ohelmointivaiheessa joka nokian vempulalla, jolla sen haluaa saamaan toimimaan

Totta on, että Apple taas on ilkeä empire, joka estää vielä moniajon ja joidenkin ohjelmien julkaisun iPhonelle mutta Nokian käyttöjärjestelmän surkeus taas estää vaikeuttamalla käytännössä satoja kertoja enemmän yhden miehen ohjelmatoimistoja tuottamasta ohjelmia.

Nokia on hardware-insinöörimafian vallassa, joka on jo kakskyt vuotta halveksinut käyttöjärjestelmän ja ip-ohjelmien ensisijaisuutta suunnittelussa.

.

Vastaa
naurettavaa (vahvistamaton)

35

21. syy miksi 5800 on parempi:

köyhät ja kipeetki voi ostaa sen

Vastaa
oikku (vahvistamaton)

37

Linux tulee lähiaikoina Nokian high-end-puhelimiin. Sen jälkeen rulettaa taas;)

Vastaa
Diivisor (vahvistamaton)

38

No siis ainakin Apple näytti iPhonella, että kyllä pystyy heti tekemään hyviä puhelimia tai puhelimen nopeasti, kun siis Nokia on jo ikivanha tähän Appleen verrattuna. Jos Nokia olisi aluksi jo tai siis ainakin nopeammin kehittänyt tämmöisiä 5800 tyylisiä puhelimia, olisi sillä jo nyt varmaan jotain todella paljon parempaa, ehkä.

Vastaa
Janne (vahvistamaton)

39

Kesällä tuli testailtua iPhonea enkä juurikaan mitään mullistavaa siinä keksinyt, päinvastoin. Ohjelmien moniajo on minulle tärkeä tekijä ja siksi siis Nokia. Tuskinpa siltikään 5800 mikä tuli tilattua sen parempaa/huonompaa laatua tarjoaa

Vastaa
Jere Hakala

41

5: On minulla stulys iPhoneen, ja on ohjelmia joka tunnistaa tuon käsialakirjoituksen tjsp.
6: Omat soittoäänet? Saa. ja nuo kaikki on mahdollista tulla vielä päivityksessä (Joita Nokioissa harvemmin näkee..)
8. Tuostakin voisi kiistellä mutta, vitun apple, tosin kyllä senkin itse saa vaihdettua "pienellä" työllä, vaikken itse koskaan ole hankkinut uutta akkua edellisiin puhelimiini :E.
9: Voin väittää että tuolla 2 megapixelin kameralla tulee parempia kuvia kuin nokian käyttämällä 3.2 megapixelin, ja Snapture ohjelmalla saa tuon 3x diigtaalisen zoomin.
11: Onhan, Cycorder.
12: Millainen musiikkikokoelma tuolla nokian kaupassa on?
Mutta anyway, vastaus tuohon ongelmaan on warez.
14: Haistakaa vittu, varmaan 20 ohjelmaa joilla voi äänittää.
15: Tuo nokian selainhan on varmaan todella mukava käyttää, juu..
ja flash tulee tulevaisuudessa.
17: Nojoo, iPhone olisi mahdollinen tekemään tuon, mutta Apple on mitä on..
18: Tukeepa, erillisellä ohjelmalla.
19: Laadusta pitää maksaa.
20: Mites vitussa tämä liittyy näiden 2 puhelimen vertailuun mitenkään?
21: Ai ette keksinyt muuta?

Mo.

Vastaa
aseddt (vahvistamaton)

42

"No siis ainakin Apple näytti iPhonella, että kyllä pystyy heti tekemään hyviä puhelimia tai puhelimen nopeasti, kun siis Nokia on jo ikivanha tähän Appleen verrattuna. Jos Nokia olisi aluksi jo tai siis ainakin nopeammin kehittänyt tämmöisiä 5800 tyylisiä puhelimia, olisi sillä jo nyt varmaan jotain todella paljon parempaa, ehkä."

Joo 1990-luvulla näitä tämmösiä puhelimia, kun olisi tehny ni jengi ois miettiny, että mistä ulkoavaruudesta noi ton tekniikan on hommannu. Ehkä Nokia on ollut se joka tätä kehitystä on eniten vienyt eteenpäin. Apple nyt sattui käyttämään hyödyksi iPod Touchin kosketusruudun ja pistämää siitä puhelimen kasaan. Nokia taas ei nähnyt kosketusruutua mitenkään erikoisena varmaan tuohon aikaan. Mutta kuluttajathan sen päättävät ja nyt tulee Nokialtakin sitä mitä kuluttajat haluaa.

Toisaalta itseä ei kosketusruutu kiinnosta kyllä yhtään. Se mitä on ipod touchia esim joskus räplänny tutulla niin ei kovin hyviä kokemuksia ole.

Vastaa
lake (vahvistamaton)

43

"Iphonessa on iPod joka on markkinoiden paras mp3-soitin"

Pitääkö tämä oikeasti paikkansa, jotain faktoja? Parhaudella tarkoitetaan tietenkin äänenlaatua eikä mitään helvetin helppokäyttöisyyttä sillä oikeesti ei mp3-soittimesta vaikeakäyttöistä edes saa

Vastaa
qwerty (vahvistamaton)

45

"ja nyt tulee Nokialtakin sitä mitä kuluttajat haluaa."

Nokialtahan on aina tullut sitä mitä kuluttujat haluavat, kun joku kilpailija on tehnyt sen ensin. Nokialla on todellakin pallo hukassa ihmisläheisyyden kanssa ja aliarvioivat kuluttajia.

Vastaa
Steve (vahvistamaton)

46

Vaikka Nokia tanssisi ripaskaa ja soittaisi humppaa ja vaikka iPhonella ei pystyisi tekemään mitään muuta kuin pitämään paperit pöydällä, niin ottaisin silti ennemmin iPhonen kuin minkään tahansa Symbianin aivottomalla käyttöliittymällä varustetun härpäkkeen.

Käyttöliittymä on kaikkein tärkein. Muilla ominaisuuksilla ei ole väliä.

Vastaa
Martti (vahvistamaton)

47

Valitettavasti kosketusnäyttöteknologia on iPhonessa ihan ylivoimaisella tasolla. Myös muotoilu on siinä edellä. Nokia5800 on edelleen "kalapurkkimainen". Nokia5800 kosketusnäyttö vaatii päättäväistä sormen kynnellä tikkaamista (Iltalehti ja Tietokone), jotta kuvake herää toimimaan. Näyttö tuskin kauan kestää sitä. iPhonen näyttö on lasisen kova.
Monet listan kohdista voi jo nyt päivittää iPhonessa toimimaan.
iPhonella jo yli 10000 ohjelmaa.

Vastaa
Jesse (vahvistamaton)

48

Se on kyllä niin, että Apple voi julkaista vaikka pätkän kakkosnelosta ja maalata siihen omenalogon niin porukka on ympärillä kumartamassa. "Voi jeesus tän parempaa kakkosnelosen pätkää ei maailmasta löydy!". Se on aivan sama mitä kilpailijat tekee/on tehneet niin fanboyt on julistamassa että whatever, apple rules. It just works on pelkkä huono läppä ollut aina. Tämä ei siis liity mitenkään tähän 5800 vs. iPhone asiaan. iPhone voi olla parempi, en osaa sanoa. Pointti ei ole kuitenkaan siinä että iPhone olisi parempi, vaan siinä että se on aivan yhdentekevää onko se oikeasti parempi. Apple-väen on vain tuotteesta riippumatta päästävä julistamaan ilosanomaansa foorumille kuin foorumille. Totuus on kuitenkin että Apple on vain onnistunut mahtavasti brändäämään tuotteensa. Ei voi kuin ihmetellä miten ihmiset maksavat törkeää ylihintaa keskinkertaisista tuotteista. Esim. Applen läppäreissä ei kyllä ole mitään mikä perustelisi sen hinnan jota niistä pyydetään ja maksetaan.

Vastaa
sepi (vahvistamaton)

49

Joko Apple-pojut ovat alistuneet kohtaloonsa ja hakeneet oman nokiansa?

Vastaa
juha (vahvistamaton)

50

onpas hakemalla haettuja "vikoja".

Jos aina valitetaan Apple -fanituksesta, niin tämän kirjoittaja varmasti rakastaa Nokiaa - teki se mitä vain.

Oikeasti, eihän tälläistä juttua voi julkaista.

Toki Nokian 5800 luurissa on paljon juttuja mitä iPhonessa ei ole, mutta eihän sitä oikeasti Nokian ovea voi iTunesiin edes verrata. Käytettävyydestä ei voi puhua samana päivänä.

Kyllä tuo Suomessa myy, muualla maailmassa uskon tuon olevan floppi. Suomalaiset ostavat Nokiaa vaikka se tekisi mitä. Hyvänä esimerkkinä E90.

Vastaa
Ukko (vahvistamaton)

51

Apple teki iPhonellaan monta asiaa oikein. Oha se jännää mitenkä kaikkia suunilleen kaikkia uusia luureja vertaillaan iLuuriin. Minusta tuntuu, että tuo on omiaan myös synnyttämään jonkinlaisen vastareaktion. Saa nähdä kuinka pitkälle se kantaa.
Nokian mallisto ja nämä uusimmat julkaisut on kyllä vahvempi ku vuosiin. Veikkaan että taantumapuheista huolimatta myy kuin leipää.

Vastaa
jay (vahvistamaton)

52

Voisin ehkä luokitella itseni lieväksi "apple faniksi" Omistin ensimmäisen Iphonen, ja kokonaisuudessaan olin erittäin tyytyväinen. Vikoja löytyy joka puhelimesta. Apple teki jotakin uutta ja hienoa Iphonen, mutta myönnän kyllä, että kun Nokia pääsee mukaan tähän junaan, niin Apple jää jalkoihin.

Okei, Iphonen myyntiluvuthan on promille luokkaa verrattuna Nokian myynteihin. Ja tämä 5800 on musiikkipuhelin, Iphonesta sanovat, että älypuhelin. N97 taas sitten on jotain muuta. Itse odotan sitä "seuraavaa 5800." Mutta veikkaan, että tämä on jo erittäin hyvä, ja niin on Iphonekin, mutta sillä vaan on niin vahva hypetys, ja Iphonen omistaja ei voi myöntää jos siinä on vikaa.

Vastaa
Huonoa -uutisointia (vahvistamaton)

53

TODELLA HUONOA UUTISOINTIA.

Faktat kuntoon herranpieksut sentään. Mikään muu ei ärsytä kuin tuotearvostelut, missä arvostelijat eivät ole perehtyneet joko:

A) FAKTOIHIN
B) ITSE TUOTTEISIIN

Nyt kävi molemmat. Kannattaa tarkistaa mitä puolueettomissa testeissä on sanottu mm:
- näytön tarkkuudesta (verratkaa Sony Xperia, tarkka, mutta turhaa tarkkuutta)
- viestien lähettäminen monelle yhdellä kertaa - TOIMII
- soittoäänet,
- jne

Toki tällaisella mielipide-artikkelilla saa kommentteja ja egoisti huomiotaan, mutta ei tämä ole kuin ala-arvoisen puolueellista blogitusta. Uutisena tätä ei voi pitää KOSKAAN.


-surullisen hupaisa artikkelin kirjoittaja! :D kerta kaikkiaan!-

Vastaa
Ukko (vahvistamaton)

54

Ilmeisesti aika huonosti hallussa tuo lukutaito useammalla. Meinaan, muutamakin viesti kommentoi siihen sävyyn kuin Puhelinvertailu.com olisi artikkelin takana. Kyseessähän on vain käännös:

"Tube5800.com-sivusto on vertaillut Nokian 5800 XpressMusicin ja Applen iPhone 3G:n ominaisuuksia ja koostanut 20-kohtaisen listan asioista, joissa 5800 on iPhone 3G:tä etevämpi. Alta löytyvä 20 kohdan lista perustuu Tube5800.com-sivuston artikkeliin ilman Puhelinvertailu.comin omia painotuksia. "

Vastaa
Elias (vahvistamaton)

56

reiska: Ei Nokia ole vertaillut, vaan Nokia-fanit. ;)

Jere: Nyt vertailtiin kahta puhelinta, ei niihin saatavia sovelluksia. Kun vertaillaan jotain kahta tuotetta, tehdään se vertaamalla oletusasennuksia, ei minkään softien asennuksen jälkeen.

Vastaa
JykkeN (vahvistamaton)

57

"Applepojat" huom. Puhutte jo tulevista seuraavan gen. Iphone puhelimista mitä tulee olemaan-> tämähän on Nokialta vasta 1 gen puhelin eli verratavissa Iphone 2g:hen. Toimiko Iphone 2g hyvin Suomessa? :)->ei mulla ainankaan ilman jatkuvaa säätöä. 5800:sesta en osaa vielä kertoa, mutta Iphone 3g(tuotu italiasta operaattori vapaana, ensin fw 2.0 nyt 2.2): 1. ohjelmia on joo saatavissa, mutta suurinosa (tarpeellisimmat) maksullisia, miksi rahastusta vielä lisää?. 2. Kadottaa verkon paikoissa joissa vanhat peruskännyt vieressä toimivat saman operaattorin liittymillä. 3. Mystiset kaatumiset->saa painella nappeja 20 ja force reboottia, että saa taas mahdollisesti pian toimintaan. 4. Akunlataus systeemi vituttaa->sidottu usb-kaapeliin->tässä mallissa ei ainankaan ollut mitää verkkolaturia mukana. 4. Safari kaatuilee->palauttaa päävalikon näkyviin ilman mitään ilmoitusta. 5. Akunkesto puhelin+sähköposti+ipod+netti käytössä

Jos 5800 tuo parannusta näihin niin tervetuloa markkinoille->kilpailu tekee vaan hyvää ja parantaa kaikkien valmistajien laitteita. Ensimmäiset faktathan saadaan Nokian myyntiversiosta vasta sitten kun tulee myyntiin eikös vaan? onko keskeneräinen ja toimiiko selain etc. Itse odottelen ainankin Nokiasta realistisia käyttäjäarvioita ja testejä.

Vastaa
ööh (vahvistamaton)

58

"Nokian oma vertailu, suorastaan yllättävä tulos siis."

eikös tuo ole ihan yksityisen ihmisen blogisivu, tollo

Vastaa
Anonyymi (vahvistamaton)

59

Niin. "Tube5800.comin loppupäätelmä"
Vähän sama kuin "Mersun uusi SL 55 on paras auto ikinä" -Suomen Mersukuskit Ry...

Paljon virheitä ja puolitotuuksia..

Vastaa
Maxx (vahvistamaton)

60

lol

15v kokemuksella Nokian valmistamisista puhelimista voin rehellisesti sanoa että ne on kaikki: Bugisia Paskoja. En ole pitänyt hallussa ensimmäistäkään Nokialaista jossa ei olisi ollut vikaa.

Niissä on paljon valmistuvirheitä (5 edellistä puhelintani on ollut vähintään 2krt huollossa), käyttöliittymä on suunniteltu insinööreille.

5800 saattaa olla se odotettu poikkeus Nokian mallistossa joka onkin hyvä puhelin. Sitä saa kyllä epäillä sillä Nokialla ei ole näyttöä toimvien puhelimien valmistamisesta.

Vaihdoin siis 15 vuoden Noksuilun jälkeen kuukausi sitten iPhoneen ja ei voi kuin hymyillä :D

5800 alkaa kiinnostamaan vain jos Beatmaker ja Noise.io julkaistaan sille. Epätodenäköistä, mutta mahdollista.

Lupaan juoda pullon raakaa koskenkorvaa jos 5800 kosketusnäyttö toimii yhtä hyvin kuin iPhonessa :D

20. Siis niinkuin mitä?
Eihän Applea voi verrata tämän päivän Nokiaan vaan 80-luvun nokiaan jolloin se julkaisi ensimmäisen puhelimen.

Apple on amerikkalainen firma ja Jenkeissä Nokian puhelimet taitaa olla viidenneksi suosituimpia eli ei kovin suosittuja.

Vastaa
Keke (vahvistamaton)

61

Ihmettelen myös tätä argumentointia: "Kyllähän iPhonessakin toimii XX ominaisuus YY ohjelmalla, voi käydä itse lataamassa ja asentaa, ehkä maksaa ehkä ei". Tai: "XX ominaisuus tulossa seuraavassa päivityksessä, ehkä".

Kuulostaa siltä kuin monia olennaisia ominaisuuksia olisi jätetty valmiista tuotteesta pois.

Vastaa
Nks (vahvistamaton)

63

Kumma, että Tekniikan Maailman ja Mikrobitin testeissä Nokian 5800 voitti iPhonen ;) Mulla on jailbreakattu iPod Touch ja broidilla iPhone, niin harvemmin tulee Touchia edes otettua mukaan minnekkään, sillä Nokian N95 hoitaa kaikki hommat. Toki Touchissa on parempi selain käytettävyyden kannalta, kuin nokian luurissa, missä ei ole kosketusnäyttöä, mutta nopeudessa selain on paljon nokialaista hitaampi.

Broidi ei ole tyytyväinen iPhoneensa, sillä se on jopa jailbreakattuna liian rajoittunut. Toki sitä on hänen mielestään mukava käyttää, mutta eise käytön helppous korvaa niitä muita vikoja, mitä siinä puhelimessa on.

iPhonessa on lisäksi hirveästi bugeja. Broidilla meni toissapäivänä laite täysin jumiin tekstiviestejä kirjoitellessa, eikä se reagoinut yhtään mihinkään, eikä sitä saanu sammumaan. Muussa puhelimessa olis voinu akun repii irti ja saada laitteen sillä buuttaan, mutta ei iPhonessa. Onneks broidi on sen verran datis, että otti ssh-yhteydellä iLuuriin yhteyden ja boottas sen komentorivin kautta. Jos ei ois näin datis, niin ois ollu kiva odotella, että akku loppuu ;)

Ja kaikista naurettavinta on nää apple-fanit, jotka tuolla ylempänä selitti, että "iPhonen 2MPix kamera on paljon parempi kuin Nokian 3,2Mpix kamera" :D Harmi vain, että iLuurin kameraa on testeissä haukuttu ala-arvoiseksi ja ei pelkästään 5800, vaan kaikissa Nokioissa on ollu aina testin laadukkaimmat kamerat. Mulla ei ole Applea vastaan mitään, mutta alkaa tulla korvista yli tuo iPhone, kun apple-fanit palvoo sitä niin naurettavasti.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

64

Kylläpäs on taas kaivettu jostain tosi "puolueeton" vertailu. Keksin helposti, miksi esim. 3330 on parempi kuin 5800. Esim. 1. 3330ssa akun kesto parempi, koska ei ole 3G:tä ja pienempi tehoinen. 2. Yksinkertainen, joten sietää paremmin pieniä kolhuja. 3. Mustavalko näyttö on parempi värisokeille paremman kontrastinsa vuoksi. 4. Oikea näppäimistö antaa paremman näppäintuntuman, kuin virtuaalinäppäimistö.

Vaikka keksin nyt äkkiseltään nuo, en silti pidä 5800 ainakaan huonompana puhelimena.

Ja turha väittää minua omppufaniksi. Tietokoneessa on Linux ja rakastan Samsung Omniaa.

PS. Tämmöiset artikkelit pitäisi kieltää lailla, koska näistä seuraavassa keskustelussa ei ole mitään mieltä. Makuasioista ei voi kiistellä, mutta näistä aina seuraa juuri sitä.

Vastaa
Make (vahvistamaton)

65

Noista tiedoista näkee jo että iPhone on paljon huonompi ko 5800. siis toi iPhone on hintaansa nähen täys... kamerakin siinä on vain 2megapikselii ja 5800 3,2megapikselii, ja niinku testeissä on todettu että 5800 on parempi ku iPhone ja kaiken kukkuraksi se on vieläpä hienompi. iPhonen puolustajia vaan vitsittää kun meni ostaan sen :)

Vastaa
Make (vahvistamaton)

66

#

Nks @ 9.12.2008 13:02

Kumma, että Tekniikan Maailman ja Mikrobitin testeissä Nokian 5800 voitti iPhonen ;) Mulla on jailbreakattu iPod Touch ja broidilla iPhone, niin harvemmin tulee Touchia edes otettua mukaan minnekkään, sillä Nokian N95 hoitaa kaikki hommat. Toki Touchissa on parempi selain käytettävyyden kannalta, kuin nokian luurissa, missä ei ole kosketusnäyttöä, mutta nopeudessa selain on paljon nokialaista hitaampi.

Broidi ei ole tyytyväinen iPhoneensa, sillä se on jopa jailbreakattuna liian rajoittunut. Toki sitä on hänen mielestään mukava käyttää, mutta eise käytön helppous korvaa niitä muita vikoja, mitä siinä puhelimessa on.

iPhonessa on lisäksi hirveästi bugeja. Broidilla meni toissapäivänä laite täysin jumiin tekstiviestejä kirjoitellessa, eikä se reagoinut yhtään mihinkään, eikä sitä saanu sammumaan. Muussa puhelimessa olis voinu akun repii irti ja saada laitteen sillä buuttaan, mutta ei iPhonessa. Onneks broidi on sen verran datis, että otti ssh-yhteydellä iLuuriin yhteyden ja boottas sen komentorivin kautta. Jos ei ois näin datis, niin ois ollu kiva odotella, että akku loppuu ;)

Ja kaikista naurettavinta on nää apple-fanit, jotka tuolla ylempänä selitti, että "iPhonen 2MPix kamera on paljon parempi kuin Nokian 3,2Mpix kamera" :D Harmi vain, että iLuurin kameraa on testeissä haukuttu ala-arvoiseksi ja ei pelkästään 5800, vaan kaikissa Nokioissa on ollu aina testin laadukkaimmat kamerat. Mulla ei ole Applea vastaan mitään, mutta alkaa tulla korvista yli tuo iPhone, kun apple-fanit palvoo sitä niin naurettavasti.

tossa oot oikeessa nks, varsinkin tossa alimmassa jutussa.

Vastaa
niksnaks (vahvistamaton)

68

Pitää muistaa, että tässä taidettiin vertailla ominaisuuksia jotka puhelimessa ovat kun sen kaupasta ostat. Ne jotka ovat Iphonensa kanssa naimisissa ja täällä huutelevat kun kaikki ominaisuudet löytyy, niin saanhan mä helvetti omasta läppäristä varmaan avaruussukkulan ku tarpeeksi virittelen ja päivittelen. 5800:ssa nämä vaan sattuu olemaan vakiona. Jailbreikattuna iphoneen varmasti saa vaikka minkälaista turhaa krääsää. Onhan se hienon näkönen ja ihan jees käytössä, mutta helvetti kun ärsyttää kun ihmiset palvoo sitä kuin jumalaa!

Vastaa
haha (vahvistamaton)

69

Huomattavissa kirjoittajan voimakas kanta asiaan. No käyttötarpeethan ne yleensä ratkaisee. Mulla valintaperusteina on aina käyttötarpeet ja käytettävyys.

Kettu mitä pas#%AA

Vastaa
mark (vahvistamaton)

70

"Ja kaikista naurettavinta on nää apple-fanit, jotka tuolla ylempänä selitti, että "iPhonen 2MPix kamera on paljon parempi kuin Nokian 3,2Mpix kamera" :D Harmi vain, että iLuurin kameraa on testeissä haukuttu ala-arvoiseksi ja ei pelkästään 5800, vaan kaikissa Nokioissa on ollu aina testin laadukkaimmat kamerat. Mulla ei ole Applea vastaan mitään, mutta alkaa tulla korvista yli tuo iPhone, kun apple-fanit palvoo sitä niin naurettavasti."

Juuri näin! Kyllä se on hienon näköinen ja silmäkarkkia löytyy, mutta muuten se onkin sitten jotain muuta. Oikeastaan nämä applefanit vain tässä hommassa ottaa päähän. Oliko tämä hehkutus samanlaista kun motorola kehitti simpukkapuhelimen?

Vielä tuosta kopioinnista, niin tänä päivänä kehitys on vain sitä. Joku valmistaja kehittää uuden asian ja muut tulevat perässä, mutta lisäävät siihen myös jotain omaa. Minusta on hyvä juttu että apple siirsi meidät kosketusnäyttöpuhelimiin ja respectit siitä. Mutta älkää nyt sentään pitäkö sitä jonain jumalpuhelimena, sillä sitä se ei ainakaan ole.

Vastaa
hentriz
hentriz

71

Hyvät ihmiset, nämähän ovat vain teknisiin tietoihin perustuvia "paremmuuksia". Minusta kuitenkaan kukaan ei ottanut esimerkiksi käytettävyyteen tai käytännön toimivuuteen kantaa?
Eikä sitä iPhonea tarvitse aina puolustella ylivoimaisuudellaan tai 5800 XpressMusica (tai N97) kehua taivaisiin saakka.
Ne ovat vain puhelimia ja uskokaa pois, molemmilla on sekä hyvät että huonot puolet. Osa on myös tottumis- sekä mielipidekysymyksiä.

Itse en kerta kaikkiaan ymmärrä, miten tälläisestä pikkujutusta voi syntyä näin suuri riita.

EDIT: Siis kukaan ei ottanut tuossa uutisessa kantaa käytännön toimivuuteen.

Vastaa
alppen (vahvistamaton)

72

No voi jumanskuugeli. AD:n porukat ajelee kohta nokia-brändätyillä mersuilla.
Tosiaan, tämä on vain teknisiin ominaisuuksiin perustuva vertailu.
Lisäksi, iPuhelimeen saa appStoresta ties kuinka helkutin monta nauhoitustoimintoa.
Kamera on erikseen, puhelimessa se on korkeintaan hätävaralla. 3,2mpx:n kännykkäkameralla et millään ota yhtä hyviä kuvia kuin normipokkarilla, joten sikseen koko asia.
Videopuhelut - niille jotka tarvitsee. Ja rikkaille.
"18. Viestit .. .. .. 5800 XpressMusic: tukee kaikkea yllämainittua" Upeaa. Mahtavaa. Mutte entäpäs openapuhelin tukee jotakin viestitoimintoa, jota ei Mokia tue? Ei kerrota asiasta.

Yhteenveto. Vertailuun on otettu iPhonen ainoat huonot, ja Nokialaisen ainoat hyvät puolet. 5800tube ei ole kuvinkaan vakuuttava tekijä, eteenkään kun se on nimestä päätellen jonkinsortin 5800XM-fanisivu.
Ja rahaa on tosiaan liikkunut. Tai jotain harkitsematonta tapahtunut.

BTW; kohta 20, kokemus? = mitä? Wut. Not. Onko apllepuhelimessa siis huonoa se, että se on firman toinen puhelin, ja markkinaosuus pieni? Pointsit applelle, firman toinen puhelin, ja myy enemmän kuin keskivertonokia.

Lolomzg, menkää kotiin hakkaamaan päätänne upeaan uuteen Nokialaiseen

Ja, en ole Omanafanipoika. Sapettaa vaan tälläiset puolueellisen puolueettomat vertailut!

Vastaa
Maxx (vahvistamaton)

73

Mun hermoille taas käy Nokia Fanboyt jotka henkeen ja vereen puolustaa firmaa joka ei vuosikymmemten harjoittelun jälkeen ole pystynyt valmistamaan puhelinta jonka voisi todeta olevan ns. Vitun Hyvä!

Ainoa syy Nokian huonouteen on oltava se että firma on lähtöisin Suomesta. Millään muulla firmalla ei ole kehitys ja laatu laahannut niin pahasti kuin Nokialla. Ilmeisesti se että taotaan massiivisia voittoja vasurilla tehdyillä halpispuhelimilla on vienyt firmalta kaiken kunnianhimon.

Mä ottaisin paljon mielummin Salossa suunnitellun puhelimen kuin Kaliforniassa tehdyn. Ikävä kyllä edelleen näyttää siltä ettei vaihtoehtoja ole. Nokia olisi voinut tehdä iPhonen tappajan paljon ennen kun iPhonea oli edes julkaistu. Rahaa ja resursseja kyllä löytyisi ja siihen se sitten jääkin.

Mun N73ME "Musiikkipuhelin" maksoi uutena lähes 500e. Kuukauden käytön jälkeen oli pakko luovuttaa ja ostaa iPod musiikin kuunteluun. Saa olla aika masokisti tai insinööri jos haluaa päivittäin näplätä Nokian puhelimen käyttöliittymää.

Kosketusnäyttö laitteesta ei ole paluuta näppäimiin. Vaikea enää edes kuvitella miten on joskus joutunut syöttämään tekstiä numeronäppäimillä :D

Vastaa
LoBeR (vahvistamaton)

74

Kohdat ovat aseteltu nokialle aika hyvin kyllä mutta nämä ovat syyt miksi en osta iPhonea. Minusta puhelimen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat pienet asiat kuten nokioissa oleva Valitse kaikki tai valitse osa toiminto. Näin voit kätevästi siirrellä tiettyjä tiedostoja jo S40 malleista lähtien. Tätä ei tietääkseni ole suoraan iPhonessa. Kameraa käytän ja 3,2 on minimirajoitus sille. MMS-viestejä käytän todella usein, vaikka monet niistä eivät piittaa. Flash tuki aika pakollinen. Musiikkiominaisuudet ovat aika tärkeät, siinä toki voi äänenlaadulla iPhone voittaa mutta ominaisuuksilla noksu vie. Nokia 5800 ostan luultavasti vielä tällä viikolla jos kerkeää kauppohin (:

Vastaa
Esapekka (vahvistamaton)

75

Täällä kommentoiville iHomoille en voi todeta muuta kuin, että lukekaapa uusin MikroBitti. Siellä 5800 voitti (joskin niukasti) iPhonen. Kyseinen media on kuitenkin ollut suhteellisen puolueeton verratuna muuhun mediaan - kuten Puhelinvertailuun.

Vastaa
Kriisi

76

Yhtä asiaa en ole tajunnut enää aikoihin: miksi pienempi ja kevyempi on muka aina parempi?

Suurin osa puhelimista on liian pieniä ja liian kevyitä, niin että koko käsitys niiden kourassa olosta hämärtyy. Hyvä vain, että iPhonessa on pikkaisen tuota leveyttä ja painoa. Jos se jotain on liian paljon, niin liian ohut.

Vastaa
Heh heh (vahvistamaton)

77

"--CLIP--20. syytä miksi 5800 on parempi--CLIP--

Tube5800.comin loppupäätelmä:
Kukaan muu valmistaja ei ole päässyt lähellekään iPhonea tyylin, tunteen tai ominaisuuksien suhteen kosketusnäyttöpuhelimillaan."

*reps*

Vastaa
Hohoijaa (vahvistamaton)

78

Jälleen ylistetään nokian symbiankikkareita. Itsellä olisi käyttöpuhelimena iPhone, jos sen saisi järkihintaan, ja ilman kytkykusetusta. Nettiselaamisen, mailit yms tekstinkäsittelyn voisi hoitaa koneella, tai reissunpäällä Htc:n kapistuksella mikä tällähetkellä löytyy taskunpohjalta

Vastaa
Markus Lehtiniitty

79

"Lähinnä yllä olevan olikin tarkoitus toimia provokaationa kiivaaseen keskusteluun kommenteissa.

Teille käyttäjät jääkin tämän listan jälkeen tehtävä kertoa, millä tavoin iPhone 3G on vuorostaan 5800 XpressMusicia parempi."

Näköjään onnistuimme yrityksessämme herättää keskustelua kommenteissa. :)

Vastaa
Make (vahvistamaton)

80

uskokaa jo että kyllä toi 5800 on parempi. kaikin puolin. se näyttää paremmalta, halvempi ja siistimpi :)

Vastaa
Make (vahvistamaton)

81

niin kertokaapa nyt mitä parempaa siinä on?

Kohta joku sanoo että siinä on yks nappi ja 5800 on kolme ;)

Vastaa
omena (vahvistamaton)

85

Miten pääsee nopeimmin Turusta Tampereelle, jos käytössä on polkupyörä, auto ja avaruussukkula?
Vastaus: avaruussukkulalla, mutta kuka sitä mahtaisi ohjata? Ite en osaa. Elikkä käyttäisin autoa, jota voi verrata iLuuriin. Ominaisuuksissa riittää, mutta hyöty on +-0, jos härveliä ei osaa käyttää.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

86

Onhan siinä iPhonessakin jotain hyvää, mutta hinta/laatu suhde ei kyllä ole edes siedettävä. Olen sitä mieltä, että 5800 hakkaa kyllä iPhonen ominaisuuksissa ja hinta/laatu suhteessa aika reilusti.

Vastaa
dswe (vahvistamaton)

87

Noksut voivat olla ja ovatkin tietyiltä ominaisuuksiltaan parempia mutta iPhone on kokonaisuutena niin paljon parempi etten voisi enää kuvitella siirtyväni takaisin Nokialaiseen.

Vastaa
oootta te (vahvistamaton)

88

Ihme jauhamista taas.
Johan tuo ois helevetti aivan älytöntä jos puol vuotta myöhässä tuleva nokian kosketusnäyttö ei olis ees parempi ku iPhone...

Eikö tuo oo tarkotus että tuotteet kehittyy ajan kanssa. Kummaa vääntöä kumpi on parempi ku asialla ei oo vuoden päästä paskankaan merkitystä. Ite ostin iPhonen sillo ku se tuli kun ei muita vaihtoehtojakaan ollut ja oon täysin tyytyväinen ollu. Mun käyttöön se sopii täydellisesti, kalenterit ja meilit synkkautuu automaagisesti ja wlan toimii perkuleen hyvin. iPhonen wlanissa täyet pykälät ku noksu ei löydä välttis mitään ja sitte nokiaan saa ollla jatkuvasti tekemässä asetuksia ja salasanoja laittamassa että se wlan toimis. Toista se on iPhonella ku kerran laitat salasanan nii hommat toimii ittestään.

Jos tykkää käyttää plektraa muuhunki ku kitaran soittoon ja msn viestit on meiliä tärkeempiä nii sit kannattaa varmasti ostaa se noksu epäilemättä. Itellä ei oo kyllä millään muulla laitteella ku iPhonella tullu käytettyä mobiilinettiä ihan vaan siks ku se on kertakaikkiaan vaan niin helppoa sillä. Piste.

Vastaa
sdsdada (vahvistamaton)

90

Lisää niitä iPhonen erinomaisia ominaisuuksia? Miten ois esimerkiksi tuo yllämainittu ylivertaiset WLAN roaming, säköposti / kalenterisynkat.

Vastaa
jehu (vahvistamaton)

91

Aloin nauramaan kun näin tämän uutisen. En otsikon takia, sehän pitää suurinpiirtein paikkaansa, vaan sen takia kun näin kommenttien määrän. En ole lukenut kommentteja, enkä aio lukea. Arvaan vain, että yllä on älytöntä vääntöä nettiperseilyä jne. siitä kumpi onkaan parempi - Nokia vai Apple. Ne ketkä ovat kommentit lukeneet näkevät osuiko arvaukseni oikeaan, minä en tule sitä koskaan tietämään sillä en palaa tähän uutiseen nevaaaaaaa.

Vastaa
Anomanees (vahvistamaton)

92

Tiivistelmä kaikista yllä olleista kommenteista:
Iphone voittaa käytettävyydessä.
5800 voittaa ominaisuuksissa.
Iphonista puuttuu monia perustominaisuuksia, mutta jotkin tai useimmat saa hankittua jostakin enemmällä tai vähemmällä vaivalla ja hinnalla.

Vastaa
Harri (vahvistamaton)

94

Aika kotiinpäin vedetty vertailu, joka kuitenkin vesittyy kun lukee 'Puhelinvertailun' arvion Nokiasta.

Puutteet:
- internetselaimen heikko käytettävyys
- kamera ei yllä muun puhelimen tasolle
- joidenkin perusominaisuuksien puuttuminen (mm. toimisto-ohjelmat)
- ohjelmatarjonta toistaiseksi heikkoa

Vastaa
Raatokaappi (vahvistamaton)

95

Hauskaa luettavaa :)
Nokia -puoli voitti kommenttien hupaisuudessa.

Pitäydyn kuitenkin 2600, tms. karvalakissani. Sen voi heittää vaikka seinään jos nousee kusi otsaan, eikä harmita, jos ei siis ole lasiseinä.

Vastaa
jepulis jee (vahvistamaton)

96

"Voi jeesus tän parempaa kakkosnelosen pätkää ei maailmasta löydy!".

parempi design ja tästä saa paremman otteen ku on pyöristetty kahva!!!

tosiaan hieman huono hakata ketään ku ei kestä mut pirun hieno tää on!

Vastaa
jayjay (vahvistamaton)

97

Ne jotka ovat jo puhelimen saaneet käsiinsä niin laittakaapas kommenttia ja mielipidettä laitteesta.

Vastaa
Raattis (vahvistamaton)

99

Monet kohdat olivat aivan turhia ja paisuteltuja... Tulee sellanen fiilis, että Tube5800:n väki on laskeutunut iPhone-fanaatikkojen tasolle, tai sitten tämä on vaan trolli. iFaneja onkin helppo trollata.

Ihmeen lapsellisia virtuaalilerssimiekkailuja tällaiset keskustelut... Ostakaa tai olkaa ostamatta.

Vastaa
Amis karvanoppa (vahvistamaton)

100

Mun Corolla (E80 sedan) on parempi kun sun Golf. Ja sitäpaitsi mull on isompi pilikin kun sulla. Jatketaan keskustelua suoli24 palstoilla jookos? Joohan?

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

101

Eniten jurppii tuo kohta 20 ja "loppupäätelmä". Kokemus ei kerro yhtään mitään! Ja onhan olemassa Nokiaakin vanhempia matkapuhelinvalmistajia, mutta ei se tarkoita, että niiden puhelimet olisi välttämättä parempia. Ja kaikista omituisin on tuo "loppupäätelmä". Koko roska on ihan vaan mielipidettä, joten minkäänlaista käytännön arvoa sillä ei ole. Joku tykkä enemmän iPhonen hipaisunäytöstä, toinen taas tykkää, että voi käyttää stylusta tai että näyttöä pitää koskettaa ihan kunnolla, että mitään tapahtuu. Jollekin taas eniten merkitsee multitouch tai vaikka selain (joku haluaa flashin, joku taas ei). Tämmöisistä artikkeleista seuraa vain kiistelyä makuasioista ja mielipiteistä ja niistä on ihan turha kiistellä. Niin kuin tämäkin keskustelu velloo vain samoja asioita.

Vastaa
Rampe (vahvistamaton)

102

Omat kokemukset (omistanut myös iPhonen):

iPhone:
-iPhonessa hieman parempi kosketus"ohjaus".
-iPhone on ehkä selkeämpi asetuksien rukkauksiin jos ei ole tottunut S60:n valikoihin. Mutta eipä noita asetuksia tarvitse juuri ekan kerran jälkeen pahemmin muutella.
-Selain on parempi

5800:
-Pirun hyvä näyttö
-Ei juurikaan tahmaile
-Yllättävän pieni iPhonen jälkeen..Sopii helposti taskuun
-Akunkesto aivan eri planeetalta
-Ominaisuuksia löytyy kyllä ihan tarpeeksi
-Käyttö onnistuu helposti yhdellä kädellä
-Koko kuvaruudun qwerty-näppäimistö on mahtava
-Moniajo (oli jo ikävä)

Vastaa
asdsafsadasdasdsa (vahvistamaton)

103

Conclusion

If you haven't picked it up by now, Nokia isn't going after the power users here. The phone will be marketed under Nokia's "Live" banner, and really concentrates on the most basic communications -- calling and texting -- with a whole bunch of multimedia piled on top. Nokia's Comes With Music helps on that end of things, and the screen certainly helps with video, but this is no iPhone when it comes to to solid media integration or full-featured media player apps. On the communication side, we're sad to see Nokia almost burying some of its S60 advantages. Everything's still there, but Nokia didn't put the gruntwork in necessary to really take advantage a next-gen interface as it relates to keeping track of emails, social networking, IM and the correspondences of more than four people. All that said, Nokia isn't claiming that the 5800 is the be all end all, is releasing it with a very aggressive price point (€279 unlocked), and promises more where this came from.

Vastaa
Ukolle viestiä (vahvistamaton)

104

@ Ukko @ 9.12.2008 09:54

Ei sillä ole väliä onko artikkeli itse kirjoitettu vai ei. Tämänkin sivuston uutiset tulevat uutisvirtana mm. Ampparit.comin UUTISpalveluun.

Mikäli täällä "copy-pastetetaan" mielipide-blogeja ja ne päätyvät RSS-/cron-bottien kautta uutispalveluihin, on se verrastettavissa uutisointina.

TARKKUUTTA MATERIAALIN JULKAISUUN.

Kävijöitä tuskin kiinnostaa mutu-uutisointi fakta-uutisointia enemmän.

Kannattaa (puheluvertailunkin) miettiä onko varaa suoltaa sontaa kävijöiden kustannuksella...

Vastaa
qwerty (vahvistamaton)

105

Mutta kävijäluvuthan ovat nousussa? Turhaa itket kun puhelimesi jää muiden valmistajien jalkoihin.

Vastaa
qwertylle (vahvistamaton)

106

qwertylle tiedoksi:

Ei tarvitse omistaa iphonea arvostaakseen KUNNON uutisointia - tai harmi jos pitäisi.

Vastaa
jalokives
jalokives

107

Tää on ehkä turhin ketju ikinä.... pelkkää vi*tuilua. tällaiset viestiketjut kuuluisivat suoli24:seen. Tai no en laittais tämmöstä sinnekkään. epäilen vahvasti että yli puolet tähän ketjuun kirjoittaneista eivät ole koskenetkaan Iphoneen, saati sitten 5800:seen. Vähän tasoa ketjuun hei.

Vastaa
JayJay (vahvistamaton)

109

No eilen tuli hiplattua kaupassa jonkun aikaa. Ihan hyvältähän se vaikuttaa. Vertailukohteena oli oma Iphone. Kosketus tottelee todella hyvin, vaikkakin saa painaa hieman enemmän kuin Iphonella toimii hipaisulla. Kommentit, että olisi hidas, no pikaisen vertailun jälkeen Iphone avaa poikkeuksetta jokaisen ohjelman hitaammin. 5800 näyttö on parempi kuin Iphonessa, samoin kameran kuva vaikutti noin silmämääräisesti paremmalta. Selainta en hirveästi päässyt käyttämään, mutta ei ehkä ole ihan niin sujuva kuin Iphonessa. 5800 eri näppäimistö vaihtoehdot tosi hyvät. Ei se kuitenkaan yhtä hyvännäköinen kuin Iphone ole, mutta ihan mukavan kokoinen. Jos ei Iphonea olisi, enkä kytkyä haluisi niin kyllä varmaan tämän hankkisin, hintakin kohdallaan.

Vastaa
kommarimies (vahvistamaton)

110

Iphone voidaan unohtaa. Tiesin heti alussa että iPhone on pelkkä EgoEgo väline. Ei mitään muuta. Aivan selväähän se on että Nokia 5800 xm voittaa.

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

113

Olen nyt päivän käyttänyt 5800:a ja ajattelin palata iPhoneen viimeistään huomenna. Minulla siis on todellakin mahdollisuus valita vapaasti näiden ja monen muunkin puhelimen väliltä.

Selain, sähköposti, tekstin kirjoitus ja moni perusasia käyttöliittymässä on niin heikolla tasolla että en vain pysty elämään sellaisten kanssa. Myös laitteen muoto ja laatuvaikutelma olivat aika heikot. Laite on yllättävän paksu sekä nitisee ja natisee. Simmin poisto onnistuu vain akun irrottamalla (simmin asennus onnistuu ilmankin), liityntöjen päällä on tosi halvan oloiset kannet, jne. Yksi erityisen ärsyttävä ominaisuus on näytön meneminen mustaksi kun puhelimen asentoa vaihdetaan. Ei, ei näin, perkele!

Näytön resoluutio on erittäin hyvä, sitä valitettavasti ei juurikaan käytetä hyödyksi. Jopa ohjelmakäynnistimessä on Nokialaisessa vähemmän ikoneita. Niissä tärkeimmissä jutuissa, eli sähköpostissa ja internetselaimessa näkyy paljon vähemmän kuin iPhonen ruudulla, johtuen ylisuurista ylä ja alapalkeista (ylhäällä tietoa signaalista ja akusta, alhaalla poistu/menu nappi ja yleensä nappularivi), vierityspalkista (vain mail) ja muista huonoista ratkaisuista, joista mainittakoon selaimen oudot valinnat sivujen/palstojen leveyksille.

On tässä hyväkin asioita, esimerkiksi nappuloiden tooltipit ja ohjelmien käynnistymisen nopeus. Käyttöliittymä on joitakin typeryyksiä lukuunottamatta (esim. valintaan tarvitsee usein tuplaklikkauksen) parempi kuin edellisissä S60 -vehkeissä. Se ei vaan ole tarpeeksi. Valitettavan usein tulee mieleen "lipstick on pig", eli vanhasta toimintamallista ei ole päästy tarpeeksi eroon.

Seuraavaa Nokian kosketuspuhelinta odotellessa. Tästä ei ole iPhonen, eikä monen muunkaan, "tappajaksi". Jos Nokialla ei olisi kilpailijoita olisi tämä aika hieno päivitys S60-mallistoon. Tosielämässä, jossa useammalta kilpailijalta on parempia malleja, tämä on todellinen pettymys.

Vastaa
rmCowboy
rmCowboy

114

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anonymous User:

Omat kokemukset (omistanut myös iPhonen):

iPhone:
-iPhonessa hieman parempi kosketus"ohjaus".
-iPhone on ehkä selkeämpi asetuksien rukkauksiin jos ei ole tottunut S60:n valikoihin. Mutta eipä noita asetuksia tarvitse juuri ekan kerran jälkeen pahemmin muutella.
-Selain on parempi

5800:
-Pirun hyvä näyttö
-Ei juurikaan tahmaile
-Yllättävän pieni iPhonen jälkeen..Sopii helposti taskuun
-Akunkesto aivan eri planeetalta
-Ominaisuuksia löytyy kyllä ihan tarpeeksi
-Käyttö onnistuu helposti yhdellä kädellä
-Koko kuvaruudun qwerty-näppäimistö on mahtava
-Moniajo (oli jo ikävä)

Myös "käsinkirjoitus" on erittäin kätevä ominaisuus, vaikka saattaa kuulostaa turhalta. Tuohon kun voi kirjoittaa vaikka koko sanan pikaisesti, ei siis tarvitse kirjain kerralla.

Tuo selain on erittäin nopea, ainakin 2 megan liittymällä sivut latautuvat lähes välittömästi. Tosin toivoisin adblock/flashblockkia. Myös itse puhelimen käyttö on erittäin nopeaa verrattuna iphoneen.

Vastaa
Jan (vahvistamaton)

115

Itse olen henkilökohtaisesti ollut erittäin tyytyväinen puhelimeen. Näyttö toimii hyvin ja resoluutio yllätti. Tuo kirjoitustyylien vaihtaminen on uskomattoman hyvä idea. Eniten tulee käytettyä koko kuvaruudun qwertyä. Perusnäppäimistöä ja käsinkirjoitusta vaihtelunvuoksi (mini qwerty ei ole oikein iskenyt). Myös näppäinlukon ratkaisu on yllättänyt positiviisesti.

En oikein ymmärtänyt kommentteja nitinöistä ja halvan oloisista materiaaleista. Omasta mielestäni tämä on yllättävänkin tukeva muoviseksi (ent. puhelin oli ruostumatonta terästä).

ps. En sanoisi että tämä iphone tappaa, mutta kiristää kilpailua kosketusnäyttöpuhelimissa. Kilpailuhan on aina hyvästä, koska se nopeuttaa kehistystä.

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

116

@ Jan

"Resoluutio yllätti", mitä hyötyä siitä resoluutiosta käytännössä on? (videokäytössä siitä on etua, muussa en oikein löytänyt, kertoisitko)

"yllättävänkin tukeva muoviseksi", koitappa vaikka Sonyericssonin tai Applen muovisia puhelimia, ero tuohon Nokialaiseen on kuin yöllä ja päivällä.

Vastaa
Hessu (vahvistamaton)

117

@ Jussi

Resoluutiosta on hyötyä esimerkiksi netin selaamisessa tai vaikkapa ihan kuvien katselussakin.

Niin ja mitä tulee tähän muovisuuteen, niin käsittääkseni applen puhelimissa on kaikissa alumiini- tai muu metalliseosrunko ja sama taitaa päteä ainakin suurimpaan osaan sonyericsoneistakin, kun taasen kyseisessä nokialaisessa on muovinen runko. Sen verran mitä olen proto versiolla kyseistä puhelinta näplännyt, niin tuo muovisuus tuntuu yllättävänkin vähän. Laatu vaikutelma on muutenkin kohtuullisen hyvä vaikkakin jää jonkun verran parhaista kilpailijoistaan.

@ Kaikille

Muuten kokemuksia puhelimesta voisin sen verran kertoa, että puhlein toimii nopeammin kuin esimerkiksi iPhone. IPhonessa on vain taidokkaasti luotu animaatioilla illuusio nopeasti toiminnasta. Eli iPhonessa kun tolee kaikkea ihme animaatioita kun teet jotain ja näin saadaan huomio pois puhelimen "hitaudesta". Tosin ei iPhonekaan varsinaisesti hidas ole, mutta ero 5800:n on kuitenkin selvä.

Kosketusnäyttö nokialaissa vaatii hiukan enemmän voimaa kuin iPhone. Tämä johtuu suoraan eri tekniikoista joilla kosketus näytöt on toteutettu. Samasta syystä nokialainen ei tue kahden sormen käyttöä ruudulla eli sillä ei voi tehdä iPhonesta tuttuja zoomailija kahdella sormella. Tosin nokialaisessa käytetyn tekniikan eduksi voidaan laskea se että se toimii millä tahansa esineellä, kun iPhonen näyttö vaatii käytännössä paljaan sormen.

Ominaisuuksissa nokialainen selättää iPhonen selkeästi. On toki totta että suurimman osan ominaisuuksista saa iPhoneen jos osaa/jaksaa asennella lisähärpäkkeitä puhelimeen, mutta joka tapauksessa se on laskettava heikkoudeksi.

Käytettävyydessä iPhone on taasen jonkin verran nokialaista edellä. Selkeimmin tämä näkyy puhelinten selaimissa. Nokialaisen selain on sanalla sanoen surkea, mutta tämäkin asia korjaantunee kun asentaa jonkun kolmannen osapuolen selaimen puhelimeen jahka sellaisia tulee saataville. Selain onkin ehkä nokialaisen suurin heikkous. Osalle taas iPhonen sonera kytky voi olla liian iso kynnys.

Kaiken kaikkiaan sanoisin että 5800 haastaa iPhonen, mutta molemmille taatusti riittää "faneja" ihan riittävästi että sota jatkuu. Se kumman puhelimen kukakin valitsee on lopulta kiinni aika pienistä asioista. Brändi on applen tuotteella parempi samoin kuin käytettävyys ja se taatusti vetoaa moniin. Nokialainen taas kerää faninsa ominaisuuksillaan ja hinnalla, toki osa ostaa nokialaisen ihan senkin takia että se on nokia samoin kuin osa applelaisista ostaa iPhonen samasta syystä.

Itse valitsin 5800:n. Suurimmat syyt päätöseeni olivat arvatenkin aika subjektiivisia olemukseltaa. Ensinnäkin itselle sitoutuminen soneraan ei houkuttele yhtään. Hinta oli myös tärkeä seikka kun päätöstä tein. Kolmas asia joka käänsi kuppia nokialaisen suuntaan oli sitten nokialaisen paremmat ominaisuudet. Tunnustettakoon sekin että jos valittavana on tasavahvat tuotteet nokialta ja joltakin muulta valmistajalta, niin valitsen nokian sen "suomalaisuuden" vuoksi.

Vastaa
ell (vahvistamaton)

118

Jussi:
Jos on tottunut iphone:n käytettävyyteen on tietenkin vaikea äkkiä tyytyä johonkin heikompaan mutta sama asia on totta muidenkin asioiden kohdalla. Esimerkiksi jos on tottunut siirtelemään tiedostoja bluetooth:n välityksella ja käyttämään puhelinliittymän kiinteää 3g-dataa sekä langattomasti tietokoneella että suoraa puhelimella iPhone:iin siirtyminen tuottaisi vähintään yhtä pahaa ahdistusta kuin nokialaisen heikompi käytettävyys.

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

119

@hessu

Olen kohteliaasti eri mieltä mitä tulee webin selaamiseen. Olen käyttänyt laitteita rinnakkain ja selaaminen onnistuu paljon paremmin iphonella. Latausnopeudessa ei ole juurikaan eroa (olen kieltänyt flashin nokialaisessa), mutta sivun vieritys ja zoomaus ovat todella kankeita. Myös sivun piirto tehdään usein oudoilla fonteilla ja palstojen leveys valitaan huonosti.

Ehkä isommasta resoluutiosta on jotain hyötyä, mutta ei todellakaan tarpeeksi. Tekstiä ei mahdu ruudulle sen enempää ja sivujen layout kusee.

Vastaa
Hessu (vahvistamaton)

120

@ Jussi

On tosiaan totta että nokialaisen web-selain on heikohko, kuten jo aiemmin itsekin mainitsin viestissäni. Se ei kuitenkaan muuta sitä asiaa että parempi resoluutio helpottaa selausta. Ero vain kyseisessä vertailussa jää huonon selaimen varjoon. Samaa selainta käyttämällä eron varmasti huomaisi. Samoin jos nokialaisen resoluutio olisi huonompi olisi selaaminen huonolla selaimella vieläkin tuskaisempaa.

Niin ja kun aikaisemmin mainitsin tuosta nokialaisen nopeudesta, niin itse tarkoitin nopeutta esimerkiksi sovelluksia avatessa tai valikoissa liikuttaessa yms. Selaimien nopeuksista en ole tehnyt mitään vertailuja.

Vastaa
Odeeee (vahvistamaton)

122

Itse olen ainakin lähetellyt iPhonella viestejä useille henkilöille yhtä aikaa.:) Ja omien soittoäänten tuki löytyy, esim. www.audiko.net. Harmi, että liian monet ottavat tämän vertailun niin tosissaan. Kertoo heidän kriittisestä lukutaidostaan jotain..

Vastaa
Jello (vahvistamaton)

123

Luulen itse et näit vertailuita ja esim. just tälläsiä ''20 asiaa missä nokia 5800 on parempi ku iphone'' syntyy, koska ostaja haluaa nokian, mutta ei ole varma onko se parempi yms kuin esim. iphone. Sillo keksitää väkisin kaikenlaisia syitä miksi ostaa nokia. Itse olen ostanut nokia (osittain halvemman hinnan takia ja pari muuta seikkaa), mutta olisin toki mielelläni iphonen ottanu ku noita nokioita on ollut jo tarpeeks...

Vastaa
Jello (vahvistamaton)

124

Luulen itse et näit vertailuita ja esim. just tälläsiä ''20 asiaa missä nokia 5800 on parempi ku iphone'' syntyy, koska ostaja haluaa nokian, mutta ei ole varma onko se parempi yms kuin esim. iphone. Sillo keksitää väkisin kaikenlaisia syitä miksi ostaa nokia. Itse olen ostanut nokia (osittain halvemman hinnan takia ja pari muuta seikkaa), mutta olisin toki mielelläni iphonen ottanu ku noita nokioita on ollut jo tarpeeks...

Vastaa
Eki (vahvistamaton)

125

Että te olette pellejä kaikki.. ettekä edes huomaa sitä :=)

T:V...u meiän iskä on vahvempi ku teiän iskä

Vastaa
bill jobs

126

Puhelimena paskoja nämä kaikki.

Kyllähän tosiasia on se, että nokia ei tule todennköisesti ikinä saamaan markkinoille paremaa käyttöjärjestelmää, joka iphonessa on.
Varmasti kummassakin mallissa on omat hyvät puolensa. Kumpaakin käyttäneenä, joudun sanomaan, että iphone on kokonaisuutena huomattavasti edellä.
Macbookilla sitten copypastetaan ja lähetellään niitä valokuvia.

Jos joku teistä äpäristä valitsee puhelimen sillä perusteella että sitä saa punasena tai sinisenä, niin onnea sinne.

Vähintäänkin Mac-käyttäjälle parempi vaihtoehto on: (no mikäköhän)???

Sanooko ohjelmabrändit: Mail, Safari, iCal, iTunes, AppStore mitään.?


"in this worls without fences, who needs Gates"

Vastaa
teosto
teosto

127

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anonymous User:

Että te olette pellejä kaikki.. ettekä edes huomaa sitä :=)

T:V...u meiän iskä on vahvempi ku teiän iskä

tää kiteyttää kyl lopullisesti tän threadin:D

pahottelen OT


Vastaa
Tiksu (vahvistamaton)

128

Listaa, jossa luetellaan iPhonen vahvuuksiaan 5800:aan verrattuna, ei ole julkaistu, koska kukaan ei jaksaisi kirjoittaa sitä :D

Vastaa
iPhonen omistaja (vahvistamaton)

129

Kyllä tälle listalle repeää. Aivan naurettavia väitteitä osa. Ei Flash tukea? WTF? Ainakin minulla on. Voin vaikka vannoa, että iPhonella on parempi ja helpompi selain. Osa on ihan totta; onhan iPhone pari milliä isompi -_-'. Toki iPhonessa on vikoja esim. tuo bluetooth. Mutta tuo lista on tehty ihan väkinäisesti. Jos alettaisiin listaamaan missä iPhone on parempi niin siinä menisi koko viikko.
Kerrottakoon vielä, että itse olen aina ollut Nokian puhelimien suurkuluttaja ja kun iPhonen hankin ei ole tullut ikävä Nokian lagibugi luureja.

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

130

iPhonessa ei todellakaan ole flash tukea, joka on keskimäärin hyvä asia.

5800 on liian kapea jotta tekstinsyöttö toimisi järkevästi pystyasennossa. Mutta varmasti sillekin on suuri kohderyhmä.

Vastaa
blahblah (vahvistamaton)

131

iPhone on todella surkea puhelimena. Sillä kun ei voi soittaa kun ei löydä kenttää. Työpaikkani on lentokentän lähellä, ilmeisesti aika katvealueella. Joskus pari vuotta sitten Soneran pojat kävi mittailemassa mutta eivät pitäneet tarpeellisena toistimien asentamista. No jotenkin on pärjätty tähän asti mutta nyt oma joululahja iPhone ei toimi ollenkaan töissä. Puhelut menee kokoajan poikki ja akkua saa olla kokoajan lataamassa. Tietysti työnantajan tarjoama E51 toimii samoissa olosuhteissa ihan ok. On aplella vielä paljon tekemistä ennen kuin tätä voi puhelimeksi kutsua. No muuten olen kyllä ollut tyytyväinen...

Vastaa
Herra (vahvistamaton)

133

Tiedä sitten teitä, mutta tunnen oloni lapselliseksi jo kirjoittaessani tällaiselle artikkelille kommenttia. Olen entisen Nokian toimitusjohtajan poika ja kokemusta on oletetusti matkapuhelimista joita Nokia on tuottanut. Mitä tulee Nokia 5800 XM puhelimeen seuraavissa päivityksissä saa "apple fanit" ("ihmisten" mollaamat apple merkkisistä tuotteista pitävät/muuten vaan käyttävät henkilöt) miettimään, miksi tälläinen puhelin? (tai pitäisikö ylistää kerran kun sellainen on, että TIETOKONE) Niin kauan kun teillä hyvät ihmiset on rahaa käytössänne niin ostakaa digitaalkamera, mp3 soitin, PDA, kannettava alle 15", pöytäkone 30" näyttöineen ja 4-ydinprosessoreineen, ja matkapuhelin. Sillon voin sanoa että aivan v:n sama mikä se puhelin on. Vaikka olisi iPhone, joka harmiksi on soneran kytkyllä pilattu. (ei todellakaan iPhonen vika) Kirjoitin tämän tekstin 5800:lla... Itse en kiihoittunut kirjoittamisesta orgasm.in asti vaan totean tämän htcn ja sony ericsson p990i:n mekaanisen qwertyn aivan armotta paremmaksi. Tekstiä on jopa ärsyttävän vaikeata käsitellä tällä nokian (koko näytön qwertyllä). Ja piste. Olo päätettyäni kirjoittamisen tälle sivustolle on sama kuin orpona tukholmassa poliisiaseman takahuoneessa. Kiitos seurasta ja anteeksi tekstin kieli ja oikoluku, kunei vaan pysty. /114N hapokasta.

Vastaa
Thx (vahvistamaton)

135

Nokia puhelimena parempi ja iPhone parempi softaltaan.

Kummassakin erot on kuin yöllä ja päivällä, mutta onneks ainakin itsellä ratkaisu löytyy :D. MItäs jos jokin muukin ottais mallia ja hakisi vaikka rapakon takaa ipod touchin noin 160e hintaan tai sitten tietenkin täältä siihen 229e hintaan ja sitten suomesta tuo Nokian 5800.
Hintaa tulee (riippuen ostaako usasta vai suomesta) 510e - 580e ja siinä saat kummankin parhaat puolet ja 16gb yhteensä muistia. Samanhan muistin tietenkin saat ja aikalailla samaan hintaankin jos ostat iPhone 16gb mutta siinä sitten nuo 20 syytä (oikeita niistä about 10) paistaa läpi.

( Usasta ostaessa Applen takuuhan sitten on Globaali ja kokemusta löytyy ettei siitä tarvitse alkaa parkumaan takasin ettei saisi takuuta tai muuta.)

-Thx

Vastaa
joo (vahvistamaton)

136

Ajatelkaa nyt vittu kunnolla eihän aplleen pysty edes akkua vaihtamaan saatanan pässit

Vastaa
aplen omistaja (vahvistamaton)

137

yli puolet tekstistä kaikki paskaa! mun iphoness ainakin pystyy poistamaan kaikk iviestit kerralla,lähettämään uselalle viestiä, pystyy videokuvaan ja löytyy radio ja monta tuhatta muuta ohjelmaa joista vain nokian puhelimet voivat unelmoida. Lisäksi pientä lisättävää että nokian5800 ei todellakaan kestä normali käytössä edes päivää

Vastaa
kokenut (vahvistamaton)

139

mulla oli iphone,josta tuli pettymys.. SE oli hidas! AINOO hieno juttu siin on et se on tehty tyylikkääks..... vaihdoin sen tubeen ja se on kyllä parempi ja edullisempi!! Eikös apple valehdellut sen iphone mainoksessa.....

Vastaa
Tietonörtti (vahvistamaton)

140

Näittein tietojen perusteella, jotka olen tarkastanut ja huomannut että valheita ei ole, niin myönnän ensimmäisen sijan nokialle ja viimeisen applelle


lista:

1.Nokia (ensimmäinen)
2.Iphone (viimeinen)

Vastaa
Applen ja Nokian käyttäjä (vahvistamaton)

141

iPhone on kehittynyt puhelin,joka ei lagitus bugitus niin kuin nokia. Itselläni on nokia (sain kerran alennuksesta 120euroa halvemmalla) ja symbian käyttöliittymää ei voi kehua asetukset on kuin siivoattomassa varastossa eikä mikään toimi nopeasti ja kunnolla sitä paitsi suurin osa ominaisuuksita tarvitsee lisä-osia jotka maksavat. En väitä että kaikki nokian puhelimet ovat huonoja mutta jos hakemalla haet löydät kaikista jotain huonoja puolia. Olen tutustunut iPhone 3G ja olen erittäin tyytyväinen sen ominaisuuksiin siispä perustelkaa vastauksesnne älkääkä sanoko "no se nyt on vaan parempi kun setä niin koulussa sanoi meille" siis aivopesi teidät. Lopuksi Tietokoneen uusimassa arvostelussa iPhone 3G voitti arvostelun ja sen lisäkis kaikki maksaa nykyään mikään ei kestä niin kauan kuin ennen ja näin markkinatalous nyhtää ihmisiltä rahat siis Myös Nokia ja Apple.

Vastaa
McTre
McTre

145

Todettakooon, että itselläni tuo 5800... tykkään puhelimesta kovin. Opera-Minin uusi versio on vain perkeleen nopea ja hyvä. Enkä ole koskaan tajunnut, miksi joku tahtoo "mobiilisti" käytää "oikeaa" internettiä ? Informaation hakemiseen esim: Mitä leffoja tänää pyörii teatterissa. TAI Milloins se suomi nyt itsenäistyikään. Pirun hyvä siihen.
Sitten kun pitää saivarrella jonneen foorumille, mielummin ihan tuota 12" ikäloppua läppäriä käytän. On minulla nokian Bluetooth näppis, jolla jonkun sähköpostin joskus olen kirjoittanut.

Iphone on jotenkin "lelu" Kivan näköinen (jumaliste se on vain neliö?!? mikä hiton desing?) se kyllä on. Ja käyttis on ihan mukava Toivoisin vain isommat ikonit ja kansiot valikkoon.
En tiedä miten nykyään on, mutta jos pari uutta biisiä, jonkun yhden ohjelma, synkronoin kalenterin, lähetän käyntikortin tai siirrän pari kuvaa. NIIN on se bluetooth ihan näppärä. Sitten tietysti pitää kaivaa datakaapeli esiin, kun siirretään yli 50megaa.

MUTTA! tämä oma kyseinen 5800 Sammuilee itsekseen ja käynnistelee uudelleen. En ymmärrä miksi tämä on tälläinen paskarakkine, enkä ole löytänyt ketään jolla olisi sama vika. Ostin halvalla huutonetistä, nyt tämä "halvalla" saattaa selittyä.
TOSIN uskon että kun postissa saapuu uusi akku, niin tämä vika korjaantuu.
PS. paljonkohan iPhoneen akun vaihtaminen tulee maksamaan ?

Vastaa
lolzlolz (vahvistamaton)

146

iPhonea en kehtaisi käyttää, ihan liian nolo nörtti vehje. Vähän hinttimäinenkin.

5800 mukavan neutraali ja kuitenkin samaa tasoa ominaisuuksiltaan. Isompi resoluutio on myös todella iso plussa. Paljon halvempikin.

Vastaa
asdads (vahvistamaton)

151

@149
Se on parempi sen takia että se on kalliimpi?
Nokian puoltajien puolustuksissa on sentään jotain järkeä...

Vastaa
iso_t1551
iso_t1551

152

Itsellä on toi nokia 5800 xm ja siskolla ja kaverilla on toi iphone. Itse pidän enemmän nokiasta toimii paremmin ja on nopeampi, sekä toimii miljoona kertaa paremmin windowsin kanssa yhteen kun iphone. Johan sen jo merkkikin sanoo kumpi on parempi nokia vai omena=DD

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

153

@151 siskollasi on iPhone klooni jos 5800 toimii nopeammin. Ainoa juttu mikä siinä toimii nopeammin on ruudun kääntäminen joissain valikoissa.

Vastaa
3234243342 (vahvistamaton)

154

Joo kyl tost osa on aika paskaa mut silti täytyy sanoo että 5800 raiskaa iPhonen

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja