Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Egyptissä ei GPS-puhelimia myydä

6
Markus Lehtiniitty

Egyptissä ei GPS-puhelimia myydä
Egyptissä ei saa myydä GPS-paikannuksella varustettuja puhelimia. Egyptin laki kieltää kaikki satelliittipaikannusjärjestelmät. Kiellolla pyritään estämään terroristeja hyödyntämästä järjestelmiä apuna iskuissaan.

Näin ollen esimerkiksi Nokian GPS-paikannuksella varustettuja puhelimia ei joko myydä tai Egyptissä tai niistä on valmistettu vain Egyptin markkinoille erikoisversio, josta GPS-paikannus on karsittu pois.
Nokia on yrittänyt jo pitkään neuvotella Egyptin hallituksen kanssa kiellon poistamisesta jo kauan. Nokian mukaan se jatkaa yhteistyötään Egyptin viranomaisten kanssa, jotta kielto purettaisiin. Nokia on panostanut puhelinvalmistajista eniten GPS-puhelimiin ja karttoihin. Vuoden 2008 kolmannella vuosineljänneksellä Nokia myi lähes seitsemän miljoonaa GPS-paikannuksella varustettua puhelinta.

Myös Apple on joutunut poistamaan iPhone 3G:stään GPS-paikannuksen tuodakseen sen myös Egyptin markkinoille. GPS-paikannus kuuluu 3G-verkkojen ohella iPhone 3G:n tärkeimpiin erottaviin ominaisuuksiin verrattuna alkuperäiseen iPhoneen.

Luonnollisesti Egyptin paikannusjärjestelmäkieltoa kuitenkin myös rikotaan. Brittilehti Daily Telegraphin verkkojutun mukaan tuhannet ihmiset Egyptissä käyttävät GPS-paikannuksella varustettuja puhelimia.

Kommentit (6)

tohtori (vahvistamaton)

1

Nokia on yrittänyt jo pitkään neuvotella Egyptin hallituksen kanssa kiellon poistamisesta jo kauan

Vastaa
Wertti (vahvistamaton)

2

Lähinnä nämä kiellot rajoittavat tavallista kansaa. Eiköhän terroristit saa GPS-puhelimia käyttöönsä niin paljon kuin haluavat.

Vastaa
Whiskey
Whiskey

3

Täällä Egyptin naapurissa Saudeissa GPS puhelimet on saatavilla mutta kaikki tärkeät alueet, kuten öljynjalostamot ja niiden ympäristöt ovat pyyhkäistyt pois kartoilta. Muutenkaan ei paikannus toimi niin hyvin kuin Suomessa, osansa varmasti Nokian paskoilla kartoilla / softalla?

Vastaa
tee (vahvistamaton)

5

aivan. terroristeja luultavasti kiinnostaa onko gps sallittu vai ei, jos moinen heitä hyödyttää he hankkivat paikannusjärjestelmänsä käsiinsä oli nokia myyntikiellossa tai ei.

Vastaa
Huolellisuutta.. (vahvistamaton)

6

"..Nokian GPS-paikannuksella varustettuja puhelimia ei joko myydä _tai_ Egyptissä _tai_ niistä on valmistettu.."

"..Nokia on yrittänyt jo _pitkään_ neuvotella Egyptin hallituksen kanssa kiellon poistamisesta jo _kauan_.."

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja