Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta laskin käsialantunnistuksella

20
Markus Lehtiniitty

Nokialta laskin käsialantunnistuksella
Nokia on julkistanut Beta Labs -palvelunsa kautta kehitysversion uudesta Handwriting Calculator -sovelluksesta, joka on tarkoitettu Nokian kosketusnäyttölaitteille.

Handwritin Calculatorin on tarkoitus esitellä Nokian uutta, aiempaa kehittyneempää käsialantunnistusta. Stylus-kynällä voi sovellukseen kirjoittaa kokonaisia lausekkeita, joita sovellus koko ajan laskee. Sovelluksen toimintaa selventänee tarkemmin jutun lopusta löytyvä video.
Handwriting Calculator on saatavilla S60- ja maemo-alustoille. Sen pitäisi toimia kaikkien S60 5th Edition -alustalla varustetuissa puhelimissa, joita toistaiseksi markkinoilla on ainoastaan 5800 XpressMusic. Maemo-versio on testattu Nokian N800 ja N810 Internet Tableteilla ja sen pitäisi toimia kaikissa OS2008-järjestelmäversiolla varustetuissa laitteissa. Lisäksi Handwriting Calculatorista on saatavilla myös tietokoneelle tarkoitettu tekniikan esittelyohjelma, jonka pitäisi toimia Windows XP SP2 ja Vista-käyttäjärjestelmissä.

Handwriting Calculator -sovellus on Nokian Beta Labs -sivujen mukaan kehitetty Pekingissä, Kiinassa. Handwriting Calculatorin voi ladata täältä.

Kommentit (20)

Jussi (vahvistamaton)

1

Ihan näppärän oloinen softa, mutta please, etsikää jotain ihmisiä esittelemään, jotka osaavat englantia. Ei, en itsekään lausu tuon paremmin, mutta enpä mene mihinkään juutuubi-videoihinkaan edustamaan monikansallista firmaa.

Finglish synnyttää myötähäpeää.

Vastaa
Karas (vahvistamaton)

2

Ymmärtääkö tuo ees matriiseja, tai muuta vastaavaa perustarpeellista?

Vastaa
ahteri (vahvistamaton)

3

Mitä väliä sillä on, jos puhutaan suomalaisella korostuksella englantia? Ei siihen kiinnitä kukaan muu huomiota, kuin toinen suomalainen joka miettii "mitähän ne muut meistä nyt ajattelevat".

Ruotsalaiset, saksalaiset, venäläiset ja kaikki muut ei-natiivi englanninninkieliset puhuvat omalla korostuksellaan, eikä se minua haittaa.

Vastaa
hentriz
hentriz

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anonymous User:

Ruotsalaiset, saksalaiset, venäläiset ja kaikki muut ei-natiivi englanninninkieliset puhuvat omalla korostuksellaan, eikä se minua haittaa.


Aksentilla ei ole niin kauan väliä, kunhan ymmärtää toista. Ja eihän tähän mennessä ole monellekkaan tullut aksenttiongelmaa omalle kohdalleen, siis ettei vastapuoli ymmärrä aksentiasi. Eikä se "oma korostuskaan" ole haitaksi, toistetaan tätä samaa: Pääasia, kunhan muut ymmärtävät.

Itse testasin tuota ohjelmistoa PC:llä piirtopöydän avulla ja hyvin toimi. Ainut, mikä jäi hiertämään oli se, että kertomerkkinä toimii "*"merkki. Edes normaali "x" ei toiminut. Muuten jäi erittäin positiivinen vaikutelma ja varmasti hyvä sovellus 'Tuben' omistajille. Tosin ei ilman kynää laskeminen suju...

Käytän nimeä 'Tube', koska on minusta helpompi kirjoittaa ja toivon mukaan kaikki ymmärtävät, että 'Tube' oli 5800 XpressMusicin koodinimi.

EDIT:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anonymous User:

Ymmärtääkö tuo ees matriiseja, tai muuta vastaavaa perustarpeellista?


Ei tainnut.

Vastaa
juuzo (vahvistamaton)

8

@Jussi: Tietäisitpä millaisia mongertajia siellä on Nokialta oikeasti ulkomailla tuotteita esittelemässä ja keynoteja pitämässä. Niihin verrattuna tämän englanti on todella mukiinmenevää.

Vastaa
Phiidöör (vahvistamaton)

9

Jeh, mulle itsellenikin tuo suomalainen aksetti aina sattuu korviin, mutta se me ollaan mielestäni vähän turhan itsekriittisiä(toisaalta on se paikoitellen hyväkin juttu) - se on vain yksi aksentti muiden joukossa.

Mutta nyt vain pistää palautetta beta labsiin, jotta laittaisivat sen matriisilaskennan siihen mukaan.

Vastaa
jape (vahvistamaton)

10

Hyvinhän tuo laskin-videon tyyppi puhuu englantia. Kun nimimerkki jussi pääsee joskus vuosien päästä työelämään, niin huomaat, että siellä kuulee kaikenlaista aksenttia. Ketään ei oikeasti kiinnosta miten sitä englantia vääntää, kunhan selvää saa.

Vastaa
Make (vahvistamaton)

11

Joo, kyllähän tuo ihan hyvin lausuu... Ja tän aiheen tuskin oli tarkotus synnyttää keskustelua tosta videon äijästä.

Vastaa
Make (vahvistamaton)

12

Joo, kyllähän tuo ihan hyvin lausuu... Ja tän aiheen tuskin oli tarkotus synnyttää keskustelua tosta videon äijästä.

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

13

Juuzo: Tiedän kyllä, tiedän myös millaisia kammottavia powerpointslaideja käytetään ja miten heikkoa useiden korkeassakin asemassa olevien johtajien esiintymistaito on. Firmassa ei jostakin syystä haluta panostaa noihin asioihin.

Jape: Nimimerkki Jussi on päässyt työelämään jo vuosikausia sitten. Totta, työelämässä pääasia on se että tulee ymmärretyksi, siinä suomalaiset pärjäävätkin varsin hyvin. Markkinointiviestinnässä, jota tämäkin on, on paljon muitakin arvoja ja todellakaan en ymmärrä miksi Nokialla ei niitä haluta nähdä. (tutkimusaineisto on paljon muutakin kuin tämä video)

Vastaa
jape (vahvistamaton)

15

Nimim. Jussi: Sano vain suoraan, että ainut oikea puhuja on Steve Jobs, eikä ole muita yhtä hyviä puhujia.

Vastaa
Divisor (vahvistamaton)

16

Mukavan näköinen ja olonen vempele :p ainakin tämmöisille matikka-ihmisille.

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

17

jape: En sano, koska se ei ole totta. En kyllä yhtään ymmärrä mistä sen Jobsin sait tähän vedettyä, puhe kun oli *Nokiasta*.

Vastaa
Sori tät aim Finnish (vahvistamaton)

18

Ei hitto tota ekaa kommenttia! Noi myötähäpeäjät äänestää jo idols-voittajaksikin ulkomaalaisen nimen ja naaman, ja missikisoissa vähiten suomalaisen näköisen. Mitähän ne "parempien maiden" kansalaiset tosiaan meistä ajattelee? Varmaan että tosi outoa jengiä kun häpeää omaa kieltään, kulttuuriaan ja ulkonäköään. Jouluruuaksi sitten vaan kokista ja pizzaa, ettei joku kassajonossa oleva ulkomaalainen naura. Ja soitetaan taas radiokanavilla sitä kamalaa felice navidad -renkutusta eikä mitään suomalaista.

Vastaa
Sami S. (vahvistamaton)

19

Koettakaahan nyt olla suomalaiset joskus ylpeitä itsestänne. Ihmeellistä itsetunnottomuutta, jos tuotakin ruvetaan mollaamaan. Aina kuvitellaan, että muut ovat parempia... Ei aina tarvitse matkia muita. Seksikästä on uskaltaa olla oma itsensä. RINTA KAARELLE JA LEUAT PYSTYYN!!!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja