Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian patenttihakemus paljastaa käsittämättömän rakenteen

22
Markus Lehtiniitty

Nokian patenttihakemus paljastaa käsittämättömän rakenteen
Nokian tuore patenttihakemus paljastaa yhtiössä suunnitellun erittäin erikoista ja monimutkaista tulevaisuuden puhelimen tai ennemminkin mobiililaitteen rakennetta.

Rakenne koostuu neljästä erillisestä osasta, jotka liittyvät toisiinsa erilaisin saranoin. Kahdessa osassa on näyttö ja kahdessa QWERTY-täysnäppäimistö. Koko rakenne voidaan sulkea kiinni, jolloin sekä näppäimistö ja näyttö jäävät kuorien sisään.
Rakenne mahdollistaa suurikoisen näppäimistön ja näytön liittämisen osaksi melko kompaktia kokonaisuutta. Itse asiassa laitteessa on kaksi näyttöä, koska nykytekniikalla tällaista rakennetta ei olisi vielä mahdollista toteuttaa vain yksinäyttöisenä. Näytöt sijaitsevat eri osissa ja niiden välissä on taitoskohta ja taipuvat näytöt eivät vielä toistaiseksi ole arkipäivän tekniikkaa.

Varmastikaan aivan lähiaikoina patenttihakemuksen kaltaisella rakenteella varustettua laitetta emme markkinoilla tule näkemään, mutta se kuitenkin herättelee mielenkiintoisia ajatuksia tulevaisuuden mobiililaitteista. Ainakin se edustaa jotakin aivan erilaista verrattuna tällä hetkellä markkinoilla oleviin laitteisiin.

Nokialta on aiemminkin nähty monia patenttihakemuksia liittyen uudenlaisiin rakenteisiin, jotka eivät ole vielä löytäneet tietään markkinoille asti. Esimerkkejä näistä ovat ns. BlackBerry-muotoilun jatkokehitelmä, sylinterinmuotoinen puhelin sekä liukukansipuhelin, jossa yläpään kameraosa on liikkuva. Sen sijaan vuoden 2007 marraskuussa Nokian patenttihakemus esitteli rakennetta, joka vastaa täysin muutama viikkoa sitten esiteltyä N97:ää.

Kommentit (22)

ohhoh (vahvistamaton)

2

aijaa tämä ei ollutkana pilailua ;O ..jossain törmäsin tähän päivällä. hehheh

Vastaa
sari (vahvistamaton)

3

Hmm..Huomasinpa vaan että tuossa näppäimistössä on y:n kohdalla Z kirjain :D

Vastaa
pera (vahvistamaton)

4

Jossain päin maailmaa tuossa y:n kohdalla on ihan oikeasti z-kirjain. Juuri kaveri esitteli E71 mallia qwerty-näppiksellä, jossa oli tuollainen ero meidän scandi-näppikseen. Oli tilattu saksasta.

Vastaa
pera v2 (vahvistamaton)

5

Siinä on kaksi Z-kirjainta. Ei edes saksalaiset tarvitse kahta.

Vastaa
musta tuntuu (vahvistamaton)

6

,että Billy Gibbons on erittäin tyytyväinen tähän laitteeseen.

Vastaa
potchi
potchi

7

Saksalainen näppäimistö on qwertz-näppäimistö jossa myös Å:n paikalla Ü. Ctrl taitaa olla Strg tai joku semmonen ja Del muistaakseni Enfl tai jotain sinnepäin. Itelläni oli Saksasta tuotu läppäri jossa myös sikäläinen näppäimistöasettelu. Tuo kuva viittaa siis ilmeisesti saksalaisen piirtäjän kuvaan.

Vastaa
HÄ????

8

Noin paljon vaivaa nähty ja sitten QWERTY näppis!

Qwerty näppis suunniteltiin alunperin jotta kirjoittaminen olisi sen verran hidasta, että kirjoituskoneen metalliset puolat eivät menisi takkuun. Suosittelisin palkkaamaan jonkun dvorak -hepun määrittämään nopeimmat mahdolliset näppäinasettelut eri kielille

Vastaa
HÄ????

9

Noin paljon vaivaa nähty ja sitten QWERTY näppis!

Qwerty näppis suunniteltiin alunperin jotta kirjoittaminen olisi sen verran hidasta, että kirjoituskoneen metalliset puolat eivät menisi takkuun. Suosittelisin palkkaamaan jonkun dvorak -hepun määrittämään nopeimmat mahdolliset näppäinasettelut eri kielille

Vastaa
jukka (vahvistamaton)

10

Miksi otsikossa on "käsittämätön"?
Ota paperiarkki ja taita se kahtia. Taita se uudelleen poikittain kahtia. siinä se rakenne ;-)

Vastaa
Pate (vahvistamaton)

11

jukka @ 27.12.2008 21:47
viestissä:
>Miksi otsikossa on "käsittämätön"?
>Ota paperiarkki ja taita se kahtia. Taita se uudelleen poikittain >kahtia. siinä se rakenne ;-)

Ehkei ihan noin, mutta ei "käsittömätön":kään

Vastaa
kössi (vahvistamaton)

15

"Qwerty näppis suunniteltiin alunperin jotta kirjoittaminen olisi sen verran hidasta, että kirjoituskoneen metalliset puolat eivät menisi takkuun."

Väärin, tai osittain oikein.

Qwerty -näppis tehtiin jotta englannin kieles eniten käytetyt kirjaimet ovat eri puolilla näppäimistöä. Näin metallivasarat eivät mene takkuun.

Vastaa
perhana (vahvistamaton)

18

noi saranat tuossa ylemmässä kuvassa... onkohan ne kiinni
ruuveilla vai pop-niiteillä? ja mahtaako olla sähkösinkitty
sarana ettei ruostu... niin ja tosiaan miksi ihmeessä
kaksi z-kirjainta, itse ainakin harvoin käytän sitä yhtäkään.

Vastaa
huoh (vahvistamaton)

19

Veikkaisin, että ns. rullattavat / taittuvat yhdestä osasta koostuvat näytöt kehittyvät 3-6 -vuoden sisällä kuluttajatekniikkaan sopiviksi, jolloin tuollainen sarana patentti on jo auttamattomasti kivikautinen juttu..

Vastaa
mölli (vahvistamaton)

20

Tuskin tota patenttia noille saranoille on haettu, vaan tollaselle neliosaselle rakenteelle, joten ihan sama vaikka 3-6vuoden päästä noi "saranat" toimis jollain sähkömagneettisella systeemillä ja osat leijuis toisistaan erillään silloin kun puhelin on auki, ratkasevaa on se neliosanen rakenne.

Vastaa
Phiiidöör (vahvistamaton)

22

@HÄ????
Varmaan tiedät kyllä, miksi Dvorak ei ole realistinen vaihtoehto...

@huoh
Rullaava tai ei, se laite saattaa silti tarvita saranarakenteen, kun miettii muutakin kuin sitä näyttöä. Ja vaikea sanoa, koska noita rullaavia näyttöjä oikeasti saa, kun ainoa lähde on uutiset, joista iso osa on mahdollisesti kirjoitettu optimistiseen sävyyn houkutellakseen sijoittajia.

Kait tämä on visiointia siitä, miten voisi korjata netbookkien suurinta puutetta eli pientä näppäimistöä ja pientä näyttöä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja