Nokia: BP-6M-akut voivat pullistua

7
Markus Lehtiniitty

Nokia: BP-6M-akut voivat pullistua
Nokia on brittiläisen The Registerin mukaan myöntänyt joidenkin BP-6M-akkujen saattavan pullistua. BP-6M-akkua on käytetty monissa malleissa, muun muassa ainakin 3250 XpressMusicissa, 6151:ssä, 6233:ssa, 6280:ssa, 6288:ssa, 9300:ssa, 9300i:ssä sekä N-sarjan malleissa N73, N77 ja N93.

The Registerin mukaan BP-6M-akku voi pullistua ajan myötä moninkertaiseksi alkuperäiseen kokoonsa nähden, jolloin puhelimen takakuori ei enää mene paikalleen. Litiumioniakuille on melko tyypillistä pieni paisuminen ajan kuluessa, mutta osa BP-6M-akuista paisuu tavallista paljon enemmän.



Nokia on kertonut kuitenkin The Registerille, että ongelmasta ei ole syytä olla huolissaan ja, että käyttäjät voivat vaihtaa viallisen akkunsa uuteen kaikissa Nokian huoltopisteissä.

Lisäksi Nokia ei ole kommentoinut ongelman laajuutta muuten kuin toteamalla sen vaikuttavan vain "rajalliseen määrään akkuja". Nokian mukaan ongelmasta ei koidu turvallisuusriskiä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (7)

Anonyymi käyttäjä
Eräs Nokiamies (vahvistamaton)

1

Oman 6233:n akulle kävi juuri noin tuossa kesän lopulla. Näyttääkin olleen yleisempi ongelma.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kulkija (vahvistamaton)

2

Minun 9300i akku pullistui juurikin kuvatulla tavalla. Ostin sitten uuden akun kun sen vanhan käyttöaikakin oli jo heikko. Huollossakin kävin näyttämässä akkua, mutta 6kk takuu ei ihan riittänyt 2 vuoden päähän :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Erkki (vahvistamaton)

4

"The Registerin mukaan BP-6M-akku voi pullistua ajan myötä moninkertaiseksi alkuperäiseen kokoonsa nähden, jolloin" Aika hurjaa jos se tosiaan voi pullistua moninkertaiseksi, kaksinkertanenkin olisi jo melko paha... Kuvitellaan että akku olisi 4mm paksu niin kaksinkertainen lähentyisi jo senttiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
:-) (vahvistamaton)

5

Minulla on Nokia 6288 ja takakuori kumman syystä löystynyt. Samasta syystä takakuoren pitikkeitä (niitä älyttömän pieniä, muovisia) on kaksi mennyt rikki eikä takakuori enää oikein halua pysyä siinä.
En osaa sanoa, onko akku oikein kunnolla pyöritsynyt, mutta voiko tästä mennä 'valittamaan' tai edes näyttämään takuuhuoltoon tai johonkin liikkeeseen. Mikäli puhelimen (ei akun) takuuta on vielä voimassa, niin meneekö takuun piikkiin? Akullahan on vain 6kk takuu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pekka Lumineva (vahvistamaton)

6

Kysymys ei nyt ole siitä onko takuu voimassa vai ei. Tuotteessa on valmistusvirhe, ja virhevastuu on valmistajalla. Niin kuin viestin alussa todettiin, Nokia vaihtaa tällaiset akut. P.S. Digijärjestelmäkamerani akun todettiin kuuluvan vialliseen sarjaan, joka saattaa ylikuumentua ladattaessa. Vaikka tapauksia on kuulema vain muutamia maailmanlaajuisesti, valmistaja vaihtoi yli kolme vuotta vanhan akun uuteen, vaikka siinä ei nyt mitään vikaa ollutkaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
NIzzine (vahvistamaton)

7

Joo itsekkin tässä jo ehtinyt ihmettelemään kun takakansi ei meinaa mennä kiinni. 3250 xpress music puhelimeni on ollut käytössä jo 2,5 vuotta ja alkuperäinen akku on edelleen käytössä.
akun käyttöikä on lyhentynyt 1,5 viikosta alle 12 tuntiin, ja nyt on aikomuksenani ostaa uusi akku ja Mania33 -verkkokauppa tarjoaa aika edullisesti tätä akkua.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.