Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple hyväksyy iPhoneen muutkin selaimet kuin Safarin?

8
Markus Lehtiniitty

Apple hyväksyy iPhoneen muutkin selaimet kuin Safarin?
Apple on saattanut muuttaa kantaansa kolmansien osapuolten iPhonelle suunnittelemiin selaimiin. Aiemmin Apple ei ole hyväksynyt App Store -ohjelmistokauppansa valikoimiin selaimia perustellen kantaansa niin, että selainsovellukset ovat turhia niiden toistaessa iPhonessa jo valmiina olevaa toiminnallisuutta.

Nyt Apple on kuitenkin alkanut hyväksyä selainohjelmia kauppaansa ja yllättäen App Storen valikoimiin onkin ilmestynyt jo ainakin neljä selainta. Ohjelman kehittäjän tulee lähettää ohjelmansa Applelle hyväksyttäväksi, jonka jälkeen Apple päättää pääseekö kyseinen ohjelma App Storen valikoimiin. Alun perin osa nyt hyväksytyistä selaimista oli lähetetty hyväksyttäväksi jo viime vuoden lokakuussa.
App Storen valikoimiin ilmestyneet selaimet ovat Edge Browser, Incognito, WebMate:Tabbed Browser sekä Shaking Web.

Edge Browser on ilmainen ja siinä ei hukata näytöltä tilaa osoitepalkille, 1,99 dollaria maksava Incognito mahdollistaa verkon selailun ilman historiatietojen tallentumista, 0,99 dollaria maksava WebMate:Tabbed Browser on nimensä mukaisesti tabeilla varustettu selain ja 1,99 dollaria maksavan Shaking Webin erikoisuus on sen kehittyneeseen algoritmiin perustuva toiminto, jonka väitetään helpottavan sivujen lukemista liikkeessä. Shaking Web tunnistaa pienet kädenliikkeet ja vastaa niihin yrittäen pitää tekstin samassa asemassa silmiin nähden.

Toistaiseksi App Storesta ei vielä siis ole esimerkiksi saatavilla Operan täysimittaista mobiiliselainta, jota Operan kerrottiin aiemmin kehittäneen. Selainrajoitusten poistuminen App Storesta ei myöskään välttämättä vielä avaa tietä lopullisesti Operan selaimelle, sillä sovelluskehitykseen liittyy myös muita rajoittavia tekijöitä.

Apple ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa. Juttumme kuvassa on Applen iPhonen oma vakioselain Safari.

Kommentit (8)

okkei (vahvistamaton)

1

mahtavaa! jatkakaa samaan rataan Applella. vaikka ei tuossa normisafarissakaan mitään vikaa ole

Vastaa
erpe (vahvistamaton)

3

Opera ja mozillan mobiiliselain sais tulla heti. Jos vaan nopeus säilyy (tai nousee)...

Vastaa
JereHakala (vahvistamaton)

5

Se siinä on että sen selaimen pitää perustua Safariin, eli turha odottaa Firefoxia tai Operaa ym.

Vastaa
mikko70 (vahvistamaton)

6

eiköhän tuohon oo syynä eeuu. Määräävän aseman väärinkäyttöä muutoin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja