Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian kosketusnäytölliselle 5800 XpressMusicille päivitys

36
Markus Lehtiniitty

Nokian kosketusnäytölliselle 5800 XpressMusicille päivitys
Nokia on julkistanut kosketusnäytöllä varustetulle 5800 XpressMusic -puhelimelleen ensimmäisen ohjelmistopäivityksen. Uuden ohjelmistoversion versionumero on 11.0.008. Ohjelmisto on päivätty jo joulukuun alkupuolelle, mutta Nokia on vasta nyt tuonut päivityksen laajemmin saataville.

Uudessa ohjelmistoversiossa on korjattu monia pieniä ongelmia ja parannettu yleisesti ohjelmiston vakautta. Varsinaisesti uusia ominaisuuksia se ei mukanaan tuo.
Ohjelmistossa on kuitenkin korjattu muun muassa Googlen puuttuminen Haku-sovelluksesta ja Flash-ongelmia internetselaimessa, parannettu merkittävästi viestisovelluksen vakautta sekä myös yritetty korjata ongelmia näytön liian herkän automaattisen kääntymisen suhteen. Lista kaikista uuden version tuomista muutoksista löytyy muun muassa Symbian-Freak-sivuston artikkelista.

5800 XpressMusic on päivitettävissä tietokoneen kanssa Nokian PC Suite -ohjelman kautta tai viemällä puhelin huoltoon. Päivitys on nyt julkaistu Euroopan alueelle, mutta eri kieliversiot tulevat saataville hieman vaihtelevin aikatauluin. 5800 XpressMusic tukee myös FOTA-päivityksiä (Firmware Over The Air), jotka mahdollistavat puhelimen päivittämisen helposti puhelinverkon yli. Varmuutta uuden päivityksen saatavuudesta FOTA-päivityksenä ei kuitenkaan vielä toistaiseksi ole.

Kommentit (36)

Miikka (vahvistamaton)

3

Just hain puhelimen huollosta, kun kuuloke oli paskana ja olivat näköjään samalla laittaneet uusimman päivityksenkin :) Odotan edelleen sitä, että navigoinnin sais kääntymään vaakatasoon

Vastaa
Miikka (vahvistamaton)

4

Just hain puhelimen huollosta, kun kuuloke oli rikki. Olivat näköjään päivittäneet samalla uusimman softan :) Odotan silti edelleen sitä päivitystä, joka mahdollistaa navigoinnin kääntämisen vaakatasoon.

Vastaa
arvid (vahvistamaton)

5

Mullakin meni 2päivää vanha luuri huoltoon tuon kuulokkeen takia:S Toivottavasti päivittävät samalla;>

Vastaa
turkqa (vahvistamaton)

6

Kiinnostaisi tietää käyttäjien kokemuksia tästä vehkeestä..? taitaa olla aika hyvä laite hintaan suhteutettuna?

Vastaa
haha (vahvistamaton)

7

päivityksiä tämä kottikärry tarvitseekin jos haluaa softapuolella pysyä applen tasalla.

Vastaa
Tapetti
Tapetti

8

Tosi hyvä puhelin! Asensin päivityksen niin tuli uusia ongelmia vastaan.. Mut kun käynistää uudelleen koko ajan (tyyliin windows) niin kyl se lähtee lopulta.. :D

Vastaa
Khyyyl (vahvistamaton)

9

Jees, täälläkin päin on päivitystä odoteltu. ;) Nyt sitten vain hommiin.

Vastaa
Ddarud (vahvistamaton)

10

Tuli päivitettyä heti eilen illalla. Nytten sitten töissä tutkimaan mikä päivittyi ja mihin suuntaan! Vielä kyllä odottelen seuraavaa päivitystä kun kalenteri bugaa edelleen.

Vastaa
Ddarud (vahvistamaton)

11

Tuli päivitettyä heti eilen illalla. Nytten sitten töissä tutkimaan mikä päivittyi ja mihin suuntaan! Vielä kyllä odottelen seuraavaa päivitystä kun kalenteri bugaa edelleen.

Vastaa
Ddarud (vahvistamaton)

12

Tuli päivitettyä heti eilen illalla. Nytten sitten töissä tutkimaan mikä päivittyi ja mihin suuntaan! Vielä kyllä odottelen seuraavaa päivitystä kun kalenteri bugaa edelleen.

Vastaa
Jari (vahvistamaton)

13

Joo minäkin päivitin, en tosin kyllä ollut tuota mitenkään kaivannut.. vanhallakin softalla laite toimi hienosti, ainoa mitä kans vaan kaipailin oli googlen hakutoiminto. Tuosta päivityksestä kuulin huollossa, kun käytin kuulokkeen vaihdossa.. taitaa olla prosenteissa aika suuri määrä mitä tuota kuuloketta tarvii vaihtaa.. mut, sentään huolto toimi, laitteen huoltoon viemisestä noutamiseen kului 2h. Nopeaa palvelua Novikalta Hämeenlinnassa (ja tämä ei ollut mainos, vain asiakkaan positiivinen palaute).

Vastaa
Jepjep (vahvistamaton)

14

joo hitsin kiva puhelin on kyllä mut itselläkin menee huomenna huoltoon ku kuuloke on rikki ! mut muuten oon 100% tyytyväinen

Vastaa
Tapsa (vahvistamaton)

15

Kohdallani ainakin päivitys oli likimain täysin turha. Se ei korjannut yhtä ainuttakaan asiaa, joita haluisin käyttää, mutten voi, koska ohjelmat niin bugisia.

Äkkiä kokeiltuna wlanin ongelmat jatkuu. Tai en tiedä johtuuko ongelma wlanista, mutta nettistriimit eivät toimi päivityksen jälkeenkään wlanilla, eikä tiedotojenlataukset osin muutenkaan. Millään muulla siirtotavalla en ole kokeillutkaan.
Lataukset sekä striimit katkeaa erittäin helposti, eikä näemmä puhelin osaa jatkaa katkenneesta kohdasta, vaan jää jumiin.

Myöskin nettiradio tuntuu olevan edelleen aikalailla toimimaton. GPS nyt on ominaisuus, jota en ole tähän hetkeen asti tarvinnut, mutta kokeilujen valossa se toimii erittäin heikosti päivityksen jälkeenkin. Satelliitteihin ei tunnu saavan yhteyttä kirveelläkään. Olen kerran onnistunut saamaan GPS-paikannuksen toimimaan. Sekin ennen päivitystä.

Ainoita ongelmia mitä päivitys tuntuu krjaavan, on nopeus. Puhelin saattaisi hieman rivakammin toimia ja tuo kuvan asento ruudulla tosiaan pelaa ehkä hieman fiksummin, eikä ole liian herkkä asennonmuutoksille. Tosin nämä nyt oli sivuseikkoja, jos ajattelee ratkaisempia ominaisuuksia.

Linkit selaimella, jotka johtavat tiedostonlataamiseen tai striimiin aukeavat todella hitaasti, jos aina ollenkaan.

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

16

Viimeviikolla meni oma 5800 huoltoon juuri kuulokeongelmien kanssa.

Vastaa
Jake (vahvistamaton)

17

Kuulokeongelma minunkin puhelimessani! onko tyyppivika vallan. Puhelimena tää on kyllä huono, mutta muut toiminnot hyviä ;-). Mä en viitsi päivittää puhelintani netin kautta, koska edellisen nokian kanssa tuli ongelma ja puhelin lukkiutui ja takuu ei koskenut päivityksiä jotka tehty netin kautta....hyvä nokia!

Vastaa
juubi juu (vahvistamaton)

18

joo itelläkii nyt menossa toinen 5800 ja tästäkii on kuuloke rikki nyt sapettaa... koska en mitään iphonea osta.ostan vaikka 5110 ennemin !luotto nokiaan laskee :(

Vastaa
jes (vahvistamaton)

19

sama täällä eli meni huoltoon ton kuulokkeen takia ollu nyt 10pv huollossa..

Vastaa
fuufank (vahvistamaton)

20

joo mullaki on vikaa tos kuulokkees mitäköhä vikaa on ku on melkee kaikissa 5800 mallisissa tää sama vika.. meneekö takuuseen te ketkä olette vieneet huoltoo ?

Vastaa
tietää (vahvistamaton)

21

Toi kuulokeongelma on muuten kaikis 5800. Eikä Nokia oo viel ratkassu sitä ongelmaa... saa nähä kauan menee, kunnes korjaava toimenpide on löytyny.

Vastaa
minaminamina (vahvistamaton)

22

Nokian takuu kattaa nykyjään netin kautta tehdyt päivitykset. Kuulokeongelmaan nokialla ei ole vielä ratkaisua, mutta tulee jossain vaiheessa. Eli turhaan lähettelette vielä huoltoon. kärsikää ja itkekää. :) Mitäs ostitte heti puhelimen. Olisitte venannu vuoden, kaks, ni ei olis ollu vikoja :) (tosin mulla on 5800 kans.. :D)

Vastaa
hahahha (vahvistamaton)

24

"joo itelläkii nyt menossa toinen 5800 ja tästäkii on kuuloke rikki nyt sapettaa... koska en mitään iphonea osta.ostan vaikka 5110 ennemin !luotto nokiaan laskee :("

mahtava esimerkki sokeasta nokiafanituksesta.

- Applen iPhonen onnellinen omistaja.

Vastaa
Muussi (vahvistamaton)

25

Olen kokeillut samsunkia, panasonic, lg, siemens, sonyericcsson yms ja mihinkään niihin en ole tyytyväinen. Nokia on vain paras..

Ite en olisi onnellinen iPhonen omistaja... :D iPhonessa on liikaa ongelmia softapuolella...

iPhonen ongelmat vs. 5800 ongelmat.... Ottaisin mielummin nokian.. :)

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

26

Juuri sain 5800 takas huollosta, eikä mitään jälkiongelmia ole viellä havainnu :). Kuuloke vaihdettiin ja käyttis päivitettiin, ja ihan takuuseen meni. Mutta vielläkin ihmettelen tota vilkkuvaa 'SIM-muisti täynnä' ikonia.

Vastaa
juu (vahvistamaton)

28

omistan 5800:n ja hienosti on toiminut tähän saakka! ei ongelmia kuulokkeen kanssa! :)

Vastaa
coop (vahvistamaton)

29

Jep jep.
koneessa V10.0.010
vrs 04-11-2008
muk. blue.01.
Ei löydä netin eikä suoraan puhelimen kautta tehtynä tuota päivitystä :(
Tosin tässä mallissa en olisi huomannut että tuo kuuloke kettuilisi :)
Joten ei kait auta muu kuin viedä päivitettäväksi liikkeeseen.

Vastaa
Zei Wiima (vahvistamaton)

30

Miksi Nokia Software Updater ei löydä tuota päivitystä ? Tarvitaanko joku kikka kuutonen ?

- Zei -

Vastaa
eagle (vahvistamaton)

31

juu tuo kuuloke vika on aikas helppo korjata itsekkin. ei tarvii ootella montaa päivää. netistä löytyy ohjeet.

Vastaa
Mape (vahvistamaton)

32

"Miksi Nokia Software Updater ei löydä tuota päivitystä ? Tarvitaanko joku kikka kuutonen ?"

Nokia Sofware Updater ei toimi, eikä ole koskaan toiminutkaan. Tänään taas turasin sen kanssa lähes pari tuntia, mutta kun ei niin ei...

Tämä toimii: näppikseltä ¤#0000# , niin puhelin näyttää päivystilanteen ja valikosta kapulan neuvoja seuraillen päivität. Lataus onnistui ekalla. Päivitys jäi ensin kesken (kapula ei käynnistynyt uudelleen), mutta pistin virtanapista uudelleen päälle ja tein tähti/risuaitatempun uudelleen. Päivityshän olikin jo kapulassa ja se piti vain asentaa. Nyt onnistui ja toimii.

Ottaa vain pannuun Nokian mukainformaatio. Hehkutellaan, että kyllä on upeeta, mutta oikeasti ei kerrota mitään konkreettista.

Se hypettämistouhu näissä laitteissa vanhaa teknikkoa jurpii. Pelkkää tyhjän jauhamista.

Itse puhelin ok. Olen tyytyväinen sen monipuolisuuteen.

Vastaa
guert
guert

33

painoin ¤#0000# ,

tulee nää tiedot...

Ohjelmistoversio: V 21.0.025
Ohjelmistoversion pvm: 02-04-09
Mukautettu versio: 21.0.025.C03.01
Kielipaketti: 03
Malli: 5800 XpressMusic
Tyyppi: RM-356
Viimeisin päivitys: Ei päivitetty

sit kun painaa Valinnat:
ekana tulee "Tarkista päivitykset" ja kun sitä painaa niin tulee teksti "Tarvitaan internet yhteys. Tästä saatetaan veloittaa normaali datapuhelun hinta. Muodostetaanko yhteys?" Kyllä | Ei

painoin kyllä...Yhteyttä muod.. tarkistetaan päivityksiä.. vastaan otetaan tietoja palvelimesta Nokia... päivityksiä ei ole saatavilla.. ?

osaisko joku selittää mite sais päivitettyä tällä? onnistuuko tuosta huolimatta mitenkään?

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

34

@33
Jos ei OTA-päivityksiä ole saatavilla, niin silloin niitä ei yksinkertaisesti ole. Nokia ei ilmoita päivityksistä mitenkään. Ainut tapa on koittaa päivittää puhelin tietokoneella PC Suitella. Itse ainakin päivitin eilen versioon 31.0.101

Vastaa
jees (vahvistamaton)

35

niin voiskos joku
valaista mulle että miten tää puhelin siis niinku päivitetään.

Vastaa
kassuuuu (vahvistamaton)

36

miksiköhän oma puhelimeni ei päivity vaikka päitys on v21 rm-356 sanoo vain että päivityksiä ei käytettävissä..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja